Jak zabalit dort do marcipánu?

Vítejte na diskusi, která je zaměřená především na výrobu a zdobení marcipánových dortů. V poslední době je však trend péct odlehčené šlehačkové dorty, dorty zdobené čokoládou, semifreda, nebo dokonce slané dorty. I ty tady rádi uvidíme. Přijďte se pochlubit a vyměnit si s námi zkušenosti.

O diskuzi se stará Zorka. a pomáhá jí Uursik :)
18.8.2005

Diskusi založil(a) 18.8.2005 Zorka.

Zkušenosti s potahovými hmotami - KLIK

Uursik 22.2.2010 16:11

Zorka. 21.7.2008 13:50

Uursik 3.6.2007 17:16

Obchůdky s pomůckami


Uursik 15.5.2007 20:26

VLHKOST VZDUCHU

Teče vám potahová hmota? Podívejte se na aktuální vlhkost vzduchu nebo na vlhkost na různých místech v republice TADY. Průměrná vlhkost bývá něco přes 60-80.

Uursik 15.5.2007 20:24

Zajímavé odkazy, návody, postupy


Uursik 15.5.2007 20:00

RECEPTY A POSTUPY

Tady najdete recepty na marcipán, falešný marcipán neboli mléčné hmoty, čokoládové hmoty na modelování, recept na MMF (potahovací hmota z bonbónů marshmallow) a také recepty na osvědčené korpusy a krémy. Na nástěnce jsou rovněž ZÁKLADNÍ PRAVIDLA PRO PRÁCI S MLÉČNOU HMOTOU!!!

Uursik 14.5.2007 21:21

Vaše nové dortíky

Uursik 14.5.2007 20:26
 
 
 

reagovat a.mach. 16.5.2019 22:39  46%    +  -

monikahor: tato se taky vydává podruhé. Mně se zdá, že se ten korpus propadne když tam dám o trochu víc prášku do pečiva

reagovat Hanče 16.5.2019 13:57  100%    +  -

monikahor: do kulaté 26 cm dělám ze 4 vajec, Je to tak na jedno prokrojení. On totiž už moc nenaskočí. Ale někdy dělám z více vajec. Třeba obdélník 39 x 27,5 z osmi (jedno prokrojení). Dobře se to počítá. A když je těsta moc, udělám mufiny

reagovat monikahor 16.5.2019 10:33  5%    +  -

Jen ještě chci napsat - strašně dlouho jsem tu nebyla a jen čučím jak nádherné výtvory tu holky máte!!! Jste fakt neskutečně šikovné a jen mi padá čelist.

reagovat monikahor 16.5.2019 10:29  5%    +  -

Hanče: Děkuji za tip, vypadá to dobře. A to uvedené množství je na jak velký korpus?

reagovat monikahor 16.5.2019 10:27  5%    +  -

lecre: A máš nějaký konkrétní recept?

reagovat monikahor 16.5.2019 10:25  5%    +  -

a.mach.: Já mám právě taky dělat svatební (ale už se holčina vdává podruhé, tak to až tak nehrotí). Jenže dělám stále jen potahované a nebo nízké zdobené krémem. Zrovna jsem dělala dort pro někoho jiného a tak jsem zkoumala, zda by to šlo použít na naháče a nešlo. Prostě je to drobivé a tím pádem nehezké. Ještě chce holčina tvarohový krém s citronovým ztužovačem (už ho u mě měla). Obvykle mám krém hodně tekutý - než zatuhne, ale teď jsem použila tvaroh v papíru (ne ve vaničce) a bylo to tužší hned po umíchání, tak jsem ohledně krému trošku klidnější.

reagovat Hanče 16.5.2019 9:33  100%    +  -

dobrý den,dovolím si přidat se do diskuse Dlouhá léta jsem dělala piškotový korpus s prdopečem. Pak se mi začal po upečení propadat. Tak jsem našla ve staré kuchařce: 3 vejce, 150 g cukru, 150 g polohr. mouky a 3 lžíce horké vody. Žloutky s cukrem a vodou ušlehám v robotu (dlouho), přidám sníh a mouku. Korpus je po upečení krásně nadýchaný a nedrolí se. A dvě patra by měl zvládnout.

reagovat lecre 16.5.2019 9:27  14%    +  -

monikahor: já dělala stejný korpus jako a.mach. Je taky hodně mekký, ale udržel tu váhu. Pokud si ale chceš být jistá s dobrým ale pevným korpusem, tak udělej nějaký tukový korpus z másla nebo hery. Korpus bude hezky vláčný, ale pevný.

reagovat a.mach. 15.5.2019 23:15  35%    +  -

monikahor: já dělám podle aldosky - kolik vazi vejce, tolik cukru a mouky a na každé vejce 2 lžíce horké vody a pr.do pečiva.
Mám dělat na příští týden taky nahace a ještě k tomu svatební a chce tam živé kvitka.... máte někdo nápad jak je tam nastrkat? Do tych ampule s vodou a zastrcit do korpusu??

reagovat Zorka. 15.5.2019 21:05  100%    +  -

monikahor: Moni, já peču stále stejný - ze svých stránek ten podle Katky, ale je dost měkký. Tak na naháče nevím...

reagovat monikahor 15.5.2019 20:40  5%    +  -

Dobrý den všem, známým i neznámým, po dlooouhé době. Jdu k vám na radu ohledně vhodného korpusu a krému. Mám péct poprvé "naháče" a ještě k tomu dvoupatrového. Obvykle peču "Mramorový korpus", ale bohužel ten je dost drobivý (ačkoli zákazníkům moc chutná) a jak jsem zjistila, není tento korpus na naháče vhodný. Doporučíte mi nějaký vhodný korpus (tmavý) na naháče? Díky Monika

reagovat Zorka. 15.5.2019 20:13  100%    +  -

JULIE2: Nádherné dortíky

reagovat lecre 15.5.2019 19:37  14%    +  -

itty: Ten je moc hezký!! Květy jak živé!:482, JULIE2: Já už měsíc bydlím, stále se zařizujeme ale ještě jsem dort žádný nepekla. Jak tu nikoho neznám, tak nemám ani žádné objednávky.
Mamka bude mít v červenci narozeniny, tak to asi bude můj první dort.
Ty jsi napekla moc hezké dorty. Ten s tím kopačákem je moc hezký. Jak je ten míč veliký a z čeho je vyroben??

reagovat Awanti 14.5.2019 11:31  100%    +  -

JULIE2:

reagovat hekute 12.5.2019 17:13  27%    +  -

itty:

reagovat itty 11.5.2019 13:41  36%    +  -

katka68, hekute, Awanti, uznevimco, Zorka.: Moc všem děkuji. Vážil 11 kg a moc babičku poěšil a všem chutnal, toť pro mne ta nejkrásnější odměna

reagovat katka68 10.5.2019 21:42  100%    +  -

JULIE2:

reagovat JULIE2 10.5.2019 20:37  5%    +  -

Oprava: zdravím

reagovat JULIE2 10.5.2019 20:36  5%    +  -

Zdavím, po delší době kuchyň je hotová a předělali jsme i chodbu. Dorty máte všechny na.










reagovat Zorka. 8.5.2019 20:23  100%    +  -

itty:

reagovat uznevimco 8.5.2019 19:44  100%    +  -

itty:

reagovat Awanti 5.5.2019 19:20  100%    +  -

itty:Ten je úžasný,ty květy jsou jako živé,nádhera

reagovat hekute 4.5.2019 9:50  35%    +  -

itty: No to je ale krasavec...veliký...kolik vážil 12 - 14 Kg ???

reagovat katka68 4.5.2019 9:14  100%    +  -

itty: super

reagovat itty 4.5.2019 7:39  47%    +  -

Všem krásný víkend. Já nyní měla tu čest udělat nepotahovaný dortík pro jednu milou šikovnou babičku

reagovat itty 22.4.2019 17:59  69%    +  -

Awanti, lecre: Moc děkuji

reagovat lecre 22.4.2019 9:33  27%    +  -

Zorka.: moc hezký!!:48, itty: oba se ti povedly!!

Všem přeji krásné velikonoční pondělí!!

reagovat Awanti 21.4.2019 21:53  100%    +  -

itty:

reagovat itty 21.4.2019 19:21  70%    +  -

katka68, Zorka.: moc děkuji

reagovat Zorka. 20.4.2019 12:39  100%    +  -

itty: Tenpostavičkový je moc hezký.

stránkování diskuse:

Nemáte právo pro přidávání příspěvků. Požádejte autora diskuse. Napište mu vzkaz pomocí vzkazů.



Přihlásit na tomto počítači trvale:
  Registrace
diskuse: Jak zabalit dort do marcipánu?
Diskusi založil(a): Zorka.
přispívání jen pro zaregistrované
Nástenka - Stát se clenem
Clenové diskuse - Clenové online:
Nacházíte se v sekci:
Diskuse -> Zájmy a koníčky -> Vaření a recepty
Přečtěte si