Horkovzdušná trouba

Podělte se o svoje zkušenosti!

31.10.2010

Diskusi založil(a) 31.10.2010 borovec

DagmarM 26.1.2014 19:49

Očistná kůra

Kůra je na měsíc.
Prvních 10 dnů se používá:
3PL lněných semínek(drcených),3PL lněného oleje dáme do tučného!!!jogurtu nebo tvarohu pro chuť můžem přidat med.
Dalších 10 dnů je stejných, jen po 2 PL
Posledních 10 dnů to samé jen po 1PL.
Bála jsem se že je to moc najednou aby nebyl zrychlený krok,ale nikdo kdo tuto kůru používá neměl problém.Více se o ozdravných účincích dozvíte když si do vyhledavače zadáte lněné semínko a pak konzumaci.Když najdete povídání jisté doktorky která se studiu semínka věnuje leta tak se dozvíte spoustu užitečných věcí.Znám opravdu hodně lidí kteří tuto kůru berou-jestli to moc pomáhá nevím,ale jistě neškodí

DagmarM 16.4.2013 21:08

Heureka-nejlepší vyhledávač recenzí

ZDE konvektomat

DagmarM 27.12.2012 17:41

JUKNI SEM NA RECEPTY

KLIKNI TADY NAJDEŠ RECEPTY!!!

DagmarM 15.4.2012 16:17

SOUHRN RECEPTŮ

1.Kachna od malyLibor
2.Vepřové medailonky
3.Losos s koprem
4.Pstruh s brambory
5.Naložená kuřecí stehna a brambory
6.Řízky
7.Klobásky dle borovec
8.Vepřové plátky a americké brambory
9.Bábovka z pudinkového prášku
10.Kuřecí stehna odkrojená od kosti
11.Brambory
12.Kuřecí stehna a brambory
13.Sušená cibule
14.Vykoštěný kuřecí špalík
15.Jablečný + tvarohový štrůdl
16.Moravské kynuté koláče
17.Jablková bábovka
18.Jogurtová buchta
19.Filé s bramborami
20.Margotková bábovka
21.Květák smažený
22.Kuře (feliberi)
23.Karbanátky (borovec)
24.Obalená vinná klobása (verka79)
25.Koláč z jogurtu (borovec)
26.Citronová bábovka (borovec)
27.Cuketa s hlívou a se sýrem
28.Veka na chlebíčky z poloviční dávky
29.Šunkofleky
30.Křidélka na másle
31.Kapr s citronový pepřem na slanině
32.Chléb
33.Plněný vepřový řízek
34.České rohlíky
35.Kuřecí prsa dle Sykora
36.Rebarborová buchta
37.Plněné slané palačinky
38.Zapečené brambory od feliberi
39.Pečený kapr na houbách
40.Kotlety na másle s jablky

DagmarM 8.8.2011 21:02

RADY

1. RADY PRO ÚPRAVU POKRMŮ V KONVEKTOMATU
2. JAK NAPAŘOVAT ZELENINU
3. PEČENÍ
4. JAK OPÉKAT
5. JAK PÉCT KOLÁČE
6. JAK GRILOVAT
7. JAK NAPAŘOVAT
8. JAK SMAŽIT
9. JAK TOASTOVAT
10. JAK ROZMRAZOVAT
11. STERILIZACE POTRAVIN


1. RADY PRO ÚPRAVU POKRMŮ V KONVEKTOMATU
1. Vyhýbejte se přílišnému vrstvení ingrediencí v troubě, pokud vzduch nebude uvnitř cirkulovat, uvaří se pouze horní vrstvy. Nechejte mezery mezi jídlem. Aby se jídlo dobře upravilo, musí mít vzduch cestu, kudy bude cirkulovat i ze spodu.
2. Pokud chcete mít jídlo křupavé, před koncem pečení stáhněte teplotu termostatu a nechte běžet pouze ventilátor.
3. Pokud chcete udržet teplotu jídla, sejměte poklici až těsně před servírováním.
4. Pokud si chcete usnadnit mytí kovových stojánků a vnitřku poklice po pečení, nasprejujte je před pečením sprejem na pečení.
5. Malá pomůcka pro pečení steaků:
krvavý steak - 70°C
středně propečený steak - 85°C
propečený steak - 102°C
6. Díky průhlednému sklu můžete lépe sledovat úpravu pokrmu.

2. JAK NAPAŘOVAT ZELENINU
Zatímco bude péct či opékat maso, v pečící fólii napařovat zeleninu.
Použijte pevnou fólii či sáček na pečení (nesmí se roztrhat, aby se nenasál do ventilátoru). Takto zabalenou zeleninu položte vedle masa, které pečete či opékáte. Položte ji tak, aby vzduch mohl v konvektomatu stále cirkulovat.
Počítejte s tím, že doba nutná pro napaření zeleniny je po vložení do fólie či sáčku trochu delší.
Tímto způsobem můžete upravovat také ryby (budou se tak opékat ve vlastní šťávě).

3. PEČENÍ
Plech na pečení položte na kovový rošt. Pokud by koláč neměl být suchý, plech obalte fólií určenou na pečení. Fólii odstraňte až před dopečením, by se vytvořila křupavá kůrka.

4. JAK OPÉKAT
Maso položte na kovový rošt.
Pamatujte, že doba opékání závisí na tloušťce plátu a požadovaném stupni opečení.
Ze začátku doporučujeme dodržovat dobu opékání uváděnou v receptech,postupně si dle zkušeností můžete dobu opékání upravit.

5. JAK PÉCT KOLÁČE
Těsto položte na kulatý plech na pečení (max. průměr plechu 30 cm).
Mezi plechem a stěnou mísy musí být volný prostor, aby vzduch mohl proudit okolo celého plechu. Pokud nemáte plech požadované velikosti, můžete použít alobalové tvrdé fólie na pečení, které si vytvarujete do požadovaného tvaru.

6. JAK GRILOVAT
Potraviny položte na kovový rošt. Pokud jsou kousky velmi tenké, přeložte je na půl. Obdobně jako pro opékání doba pečení závisí na tloušťce potraviny, velikosti kousků, množství tuku apod..

7. JAK NAPAŘOVAT
Zeleninu položte na rošt a do mísy nalijte hrnek vody. Do vody můžete nasypat bylinky nebo koření.

8. JAK SMAŽIT
Nakrájené potraviny (např. hranolky) pouze namočte do oleje a nechte přebytečný tuk okapat.

9. JAK TOASTOVAT
V konvektomatu může opékat toasty a topinky. Nemusíte čekat, než se trouba předehřeje. Jednoduše položte pláty pečiva na plát. Toasty a topinky budou mít křupavou kůrku a uvnitř budou krásně měkké. Takto můžete upravovat i chipsy, sušenky, apod. - vložte je do trouby na několik minut (termostat -max. teplota). Budou opět křupavé a teplé jako čerstvě upečené.

10. JAK ROZMRAZOVAT
V konvektomatu můžete potraviny rozmrazit rovnoměrněji než v mikrovlnné troubě. Jednoduše nastavte teplotu na 20°C a každých 5-10 minut potraviny kontrolujte. Pro konečnou úpravu zmražených potravin (př. pečení mražené pizzy) - nastavte teplotu o 20°C nižší než je doporučená teplota úpravy uváděná na obalu.
Příklad: doporučená teplota pro pečení je 225°C. Vy musíte konvektomat nastavit na 205°C. Zároveň se zkrátí doba pečení o 30-50% (například místo 20 minut stačí péct 10-15 minut).

11. STERILIZACE POTRAVIN
Sterilizace potravin mimo obal je speciální způsob zavařování. Suroviny zahřejte k bodu varu, chvíli je nechte projít varem a horké je nalijte do nahřátých sklenic. Sklenice řádně uzavřete a obraťte dnem vzhůru. Pracujte rychle, aby nedošlo k ochlazení.
Vždy doporučujeme dodržovat následující:
- Sklenice řádně prohlédněte,aby nebyly prasklé, neměli poškozený okraj.
Víčka musí být také v naprostém pořádku.
- Neplňte sklenice až po okraj.
- Zpracovávejte pouze kvalitní plody (1. jakosti).
- Plody dobře omyjte a nechat okapat.
- Maso nikdy nesterilizujte s cibulí! (Cibule by způsobila rychlé zkažení masa.)
- Sklenice nikdy nenahřívejte v konvektomatu!

DagmarM 17.7.2011 10:10
 
 
 

reagovat feliberi 19.2.2017 15:29  47%    +  -

dívka: když dělám řízky, dávám na každý řízek kousek másla a všechno se to samo reguluje. A že se zapíná osvětlení a zhasíná, to je termostat, který si sám řídí teplotu. A když je ohřívám, tak je trošku pokropím vodou.

reagovat IVČA-SUSOVA 15.2.2017 22:17  7%    +  -

dívka: netuším o čem je řeč sory

reagovat fojty 2.2.2017 17:24  64%    +  -

IVČA-SUSOVA: nakonec jsem je dělala v troubě, bylo jich hodně, nevlezly by tam

reagovat dívka 29.1.2017 13:12  5%    +  -

Dobrý den,potřebuji poradit..při zapnutí mi zelená kontrolka po malých chvilkách zapíná a opět vypíná /tím se rozsvěcí a zhasíná i osvětlení vnitřku/ a potřebovala bych vysvětlit jak je to s vlhkostí,reguluje se sama,nebo musím nějak já? Děkuji za rady

reagovat IVČA-SUSOVA 26.1.2017 21:03  7%    +  -

fojty: ahoj netuším já tam buchty nedělala, asi jak v troubě , nejdřív vyšší teplotu tak 200 a pak nižší na dojití 280
asi

reagovat fojty 17.1.2017 17:07  69%    +  -

Ahojky, dělám těsto na Honzovi buchty http://domacipekarny.dama.cz/recept.php?r=3683 a chtěla bych je zkusit upéct v v horkovzdušné troubě. Jakou mám nastavit teplotu a čas?

reagovat IVČA-SUSOVA 27.12.2016 18:07  10%    +  -

krásné svátky a štastný Nový rok

reagovat feliberi 24.7.2016 13:29  38%    +  -

borovec:

reagovat feliberi 24.7.2016 13:28  38%    +  -

IVČA-SUSOVA: no to si nedovedu představit, cestovat s ufonkem, ale dobrý nápad, když je zástrčka

reagovat borovec 21.7.2016 9:12  20%    +  -

IVČA-SUSOVA:
Na dovolené asi jel stále.Rybičky jste nachytali při koupání,byla to pohoda

reagovat borovec 21.7.2016 9:11  20%    +  -

feliberi: ne,mám z Orionu plech s teflonem.Ale ten teflon nic moc kvalita.
Taky mám obyčejný smaltovaný a ten je nejlepší,průměr aby se vešel do ufonu.Mám ho i s poklicí a používám na pečení masa

reagovat IVČA-SUSOVA 20.7.2016 21:59  5%    +  -

borovec: rybičky dělám furt a dokonce s náma ufounek cestoval do CHorvatska

reagovat feliberi 17.7.2016 12:02  39%    +  -

borovec: to máš v bábovkové formě?

reagovat borovec 6.7.2016 19:13  18%    +  -

Dnešní večeře-kapr,ryba byla výborná

reagovat jarčabarča 19.2.2016 15:59  12%    +  -

feliberi: sušička se mi už porouchala,byla stoletá,tak budu muset koupit novou,teď jsem objednala větší pomalý hrnec tak zas příště. Zatím ti děkuji Jarka

reagovat feliberi 19.2.2016 14:00  60%    +  -

jarčabarča: sušenou zeleninu na "podravku" dělám pouze v sušičce, postupně jednotlivou zeleninu a pak to smíchám do plechovky.

reagovat jarčabarča 18.2.2016 8:26  11%    +  -

hankamishka: děkuji a uvidím jestli se někdo ještě neozve

reagovat hankamishka 18.2.2016 1:39  92%    +  -

jarčabarča: já ji doma nemám, jen na jedné chalupě-v Rožnově, kam už tolik nejezdíme...-ale spíše jsme tam dělali jen jídlo-hranolky, kuře, švagrová štrůdly...

reagovat jarčabarča 17.2.2016 20:51  10%    +  -

dobrý večer,také mám horkovzdušnou troubu a taky v ní nejvíce griluji,v receptech jsem se dočetla o sušené cibuli a chci o víkendu zkusit, chtěla bych se vás zeptat jestli by šla taky usušit kořenová zelenina ,chtěla bych udělat domácí vegetu,nezkoušel jste to někdo ? děkuji za odpověď Jarka

reagovat IVČA-SUSOVA 16.2.2016 18:47  8%    +  -

MAGGALENA: ahoj já v něm jen griluju

reagovat MAGGALENA 16.2.2016 15:17  6%    +  -

Joo,už v něm vařím i peču.Ach jo,3 roky mi ležel bobišek bez povšimnutí.

reagovat hankamishka 15.2.2016 21:55  94%    +  -

MAGGALENA: koukni nahoru na nástěnku na rady a recepty....

reagovat MAGGALENA 7.2.2016 8:08  5%    +  -

Dobre rano vsem,moc prosim,mam troubu asi 3 roky a lezi mi tu,neumim s ni pracovat.Mohla byste mi nektera napsat telefon,ze bych zavolala a polopatisticky bych to mozna pochopila.Navic se mi pokazila trouba,tak bych to potrebovala sprovoznit.Dekuji a pekny den.

reagovat babca52 19.1.2016 15:11  100%    +  -

feliberi: jj, taky sem tam dala pečící papír takže to asi bude normální

reagovat feliberi 19.1.2016 14:16  56%    +  -

babca52: no, ale je to lepší, než když z plechu je to připečený. Já když mám pečící papír na plechu, také je mám zespodu bledé, i když peču třeba pizzu.

reagovat babca52 19.1.2016 9:54  100%    +  -

hankamishka: dík, snad někdo poradí, mě to prostě štve

reagovat hankamishka 19.1.2016 1:32  100%    +  -

babca52: nevím,fakt...-ale někdo poradí určitě...

reagovat babca52 18.1.2016 13:23  100%    +  -

děvčata prosím mám dotaz - včera sem pekla v konvektomatu kynutý koláč s ovocem a drobenkou, dneska housky a škvarkový placky - je to upečený, to ano, ale zespodu je to bledý, ale upečený to je - kde dělám chybu

reagovat feliberi 30.12.2015 14:29  50%    +  -

A do nového roku přeji krásné vaření a hodně zdraví a pohody všem

reagovat borovec 29.12.2015 13:32  23%    +  -

IVČA-SUSOVA: děkuji i za ostatní

stránkování diskuse:

Nemáte právo pro přidávání příspěvků. Požádejte autora diskuse. Napište mu vzkaz pomocí vzkazů.



Přihlásit na tomto počítači trvale:
  Registrace
diskuse: Horkovzdušná trouba
Diskusi založil(a): borovec
přispívání jen pro zaregistrované
Nástenka - Stát se clenem
Clenové diskuse - Clenové online:
Nacházíte se v sekci:
Diskuse -> Zájmy a koníčky -> Vaření a recepty
Přečtěte si
KŘEČOVÉ ŽÍLY: Kdy už je čas na chirurgický zákrok? Vánoční květiny: Co potřebuje brambořík, azalka a vánoční hvězda Vánoce 2017 jsou za rohem: Jak si užít advent den po dni Obklopte se kameny! Růženín pomůže při astmatu, měsíční kámen zase při stresu Co dělá láska s vaší myslí a tělem? Tohle zřejmě netušíte! Čím potěšit svou drahou polovičku? Máme pro vás několik tipů Oblíbené vepřové maso: Zkuste řízek, pomazánku nebo koleno Časté chyby, které v zimě děláme v péči o pleť Je vám cítit z úst? Tyto potraviny vás zbaví zápachu Seriál Ulice: Prozrazená milenka, nečekaný sok i vyřizování účtů