Vaříme domácí šunku










1.7.2011

Diskusi založil(a) 1.7.2011 bábrle

Šunkový receptář


1. Domácí šunka - základní recept
2. Šunka v PET láhvi z pomaláče
3. Šunka z králíka s vepřovým masem
4. Domácí medová šunka /jojoj/
5. Domácí šunka v PH /Slavomira/
6. Šunka s králičím masem
7. Kuřecí šunka s olivami
8. Debrecínka pečená v troubě /tissue/
9. Pravá debrecínka /Varecha.sk/ - obrázkový návod
10. Kuřecí tlačenka

bábrle 2.7.2011 8:59
 
 
 

reagovat hankamishka 13.9.2017 21:30  65%    +  -

fufík1: aha, je to z června

reagovat hankamishka 13.9.2017 21:30  65%    +  -

fufík1: tak to je super cena!!!!!!!!

reagovat fufík1 10.6.2017 14:24  99%    +  -

Dnes v hypernove meli ve sleve nefezovy sukovar za 89 kc znacka toro. Super cena kdo shani

reagovat babiMinka 1.5.2017 16:00  84%    +  -

reagovat bábrle 1.1.2017 16:11  100%    +  -

misorp: Hrnec můžeš mít ponořený do vody skoro celý.

reagovat misorp 31.12.2016 11:51  24%    +  -

ceranda:

reagovat ceranda 31.12.2016 10:04  33%    +  -

misorp: tak nechej vařit o půl hodiny déle a bude ok.
právě vařím šunku-vepřová plec a bažantí prsa. tak snad bude silvestrovská ok

reagovat misorp 30.12.2016 20:46  24%    +  -

tak zdravím je to lepší aspo není tak šedivá a suchá držela jsem teplotu od 70do 75 a vrch je jako by nedovařený - tak ještě trochu doladit

reagovat ceranda 29.12.2016 15:15  33%    +  -

misorp: pokud udržuješ teplotu vody v červené výseči, neměl by být tedy problém..
zkus použít tučnější maso-libové kousky nakrájet, tučnější semlít.
přestože zde je někdo proti pragandě, já ji používám-na 1kg masa dávám 25gsoli-z toho asi třetinu pragandy

reagovat misorp 29.12.2016 12:08  25%    +  -

bábrle: mám teskomu šunkovar tam je teploměr vedle toho šunkovaru =ve vodě

reagovat bábrle 29.12.2016 11:59  100%    +  -

misorp: Vy neměříte teplotu vody? Mám vyzkoušeno, že voda nad 75° je už hodně teplá a šunka je šedivá, nad 80° je to už vařené maso.

reagovat ceranda 29.12.2016 11:55  33%    +  -

misorp: a měříš teplotu vody, ve které se šunka vaří?? setkala jsem se i s tím, že někdo zapíchl teploměr do šunky-a to neee!

reagovat misorp 28.12.2016 20:40  25%    +  -

bábrle: no někde v tom červeným trojuhelníku -mám plyn

reagovat bábrle 28.12.2016 20:02  100%    +  -

misorp: Kolik máte na teploměru? Typuju, že minimálně 80

reagovat misorp 28.12.2016 19:57  25%    +  -

děkuji dodržuju právě tak mě napadlo jestli teploměr nekecá vy ji máte takovou růžovou já vždy suchou až hnedou -zelenou nevím jak tu divnou barvu popsat

reagovat bábrle 28.12.2016 19:50  100%    +  -

Taky bych řekla, že byla vysoká teplota na vaření

reagovat ceranda 28.12.2016 18:31  33%    +  -

misorp: pokud dělám šunku z králíka nebo bažanta,dám ještě cca třetinu bůčku, tu semelu. vytvoří "pojivo" a šunka je krásně šťavnatá. minule jsem ale dělala jen bažantí, a přestože je to maso poměrně "suché", šunka byla výborná. dodržuješ teplotu varu??

reagovat Radostinka 28.12.2016 17:55  100%    +  -

misorp: předpokládám že nepoužíváš Pragandu a podobné hnusy....

reagovat Radostinka 28.12.2016 17:54  100%    +  -

misorp: pokud dáš třeba jen kuř.prsa,karé je to sušší...zkus třeba kuřecí stehenní a nebo plecko....obojí pěkně promíchej,až se mezi kousky dělá taková majda,gelovité...či jak to napsat...to je právě ta uvolněná bílkoviny,co to pěkně drží... a pěkně to napěchuj do sáčku...měla by být štavnatá...kupovaná šunka nikdy tuhá není,také ale není ze 100% masa!

reagovat misorp 28.12.2016 16:11  25%    +  -

prosím co dělám špatně? už jsem párkrát vařila šunku pokaždý to je takový suchý tuhý kus -prosím proč? se mi to děje ?

reagovat ceranda 28.6.2016 11:03  21%    +  -

bábrle: mletý bůček přidávám ke králičímu masu-ale asi jen 1/3. a šunka je výborná

reagovat bábrle 28.6.2016 8:23  83%    +  -

borovec: Nám to moc nechutnalo,

reagovat borovec 28.6.2016 7:53  18%    +  -

itty: mletý bůček zkusím

reagovat Iivetata 18.5.2016 8:06  29%    +  -

itty: že bych taky zkusila,ale bez pragandy,až bude bůček v akci,mohla bych se do toho pustit.

reagovat hankamishka 18.5.2016 1:43  57%    +  -

itty:

reagovat itty 17.5.2016 20:04  100%    +  -

Prosím správce, zda by dala do receptů mozaiku vařenou v šunkovaru. Recept jsem našla na netu v diskuzi, vypadá lákavě, tak abychom ho molhli také vyzkoušet... díky
Bůčková mozaika:
1 kg libového bůčku
15 g pragandy + 5 g kuchyňské soli
(celkem 20 g)
2 KL želatiny
a podle chuti:
pepř
sušený česnek
vegeta
chilli koření (ne moc!)
jakákoliv paprika na ozdobu
==========================
Bůček pomlít na šajbě č.3, vložit veškeré ingredience
a řádně prohnětat. (aspoň 10 minut).
Do šunkovaru vložit sáček k tomu určený, naplnit směsí
a řádně upěchovat a několikrát se šunkovarem bouchnout o podložku.
Sáček dobře uvázat, šunkovar uzavřít a vložit nejméně na
12 hodin do lednice. Po této době vložit šunkovar do vroucí vody
a když klesne teplota na cca 80°C, tuto teplotu dodržovat 2 hodiny.
Po této době necháme vychladnout nejméně 12 hodin

reagovat itty 28.2.2016 16:53  100%    +  -

Iivetata: i přes zmrzlíka moc děkuji

reagovat Iivetata 27.2.2016 18:00  38%    +  -

Iivetata: ten zmrlík tam nepatří

reagovat Iivetata 27.2.2016 17:59  38%    +  -

itty: super

reagovat itty 26.2.2016 16:27  100%    +  -

borovec: děkuji Evičko

stránkování diskuse:

Nemáte právo pro přidávání příspěvků. Požádejte autora diskuse. Napište mu vzkaz pomocí vzkazů.



Přihlásit na tomto počítači trvale:
  Registrace
diskuse: Vaříme domácí šunku
Diskusi založil(a): bábrle
přispívání jen pro zaregistrované
Nástenka - Stát se clenem
Clenové diskuse - Clenové online:
Nacházíte se v sekci:
Diskuse -> Zájmy a koníčky -> Vaření a recepty
Přečtěte si
RECEPTY: Saláty na svačinu, večeři i jako příloha Okousané nehty? Přestaňte s tím jednou pro vždy! Padáte únavou? 8 nejčastějších příčin, proč jste bez energie Monako: Výlet nejen pro hráče Seriál Ulice: Týden plný zločinu, podrazů, trablů a intrik Štěnice zamořují Česko: Jak vypadá a jak poznat kousnutí od ní Jak pěstovat nenáročné keře s jedlými plody HELENA (48): Nejlepší ?kámoš? mého manžela je žena. Žárlím na ni Ženy prozradily: Jaký je nezávazný sex ve středním věku? 8 pozitivních věcí, které byste měla dokázat říct sama o sobě