DOMÁCÍ PAŠTIKA a jiné dobroty



Paštiky, klobásy, salámy, párečky a ostatní mňamky nezbytné pro ukojení chuťových buněk člověka



10.7.2011

Diskusi založil(a) 10.7.2011 bábrle

Recepty a koření


Paštika:
1. Z vepřových jater /1majka/
2. Z kuřecích jater
3. Z drůbežích jater
4. Labužnická z drůbežích jater s ořechy
5. Z drůbežích jater se šunkou a žampiony
6. Z drůbežích jater a bůčku
7. Z drůbežích jater s portským vínem
8. Z drůbežích jater s kuřecím masem
9. Z vepřových nebo hovězích jater
10. Mortadela po česku
11. Z drůbežích jater s brandy /babiminka/
12. Z drůbežích jater /Radostínka/
13. Z králíka /Andulka/
14. Z vepřových jater /Andulka/
15. Játrová paštika /bábrle/
16. Kachní paštika
17. Jednoduchá drůbeží paštika /zuzaja/

Koření:
Domácí paštikové koření
Paštikové koření s novým kořením
Paštikové koření
Univerzální paštikové koření
Paštikové koření ostřejší chuti
Paštikové koření výrazné vůně po hřebíčku

bábrle 21.1.2015 11:08
 
 
 

reagovat babiMinka 1.5.2017 15:59  84%    +  -

reagovat Iivetata 1.4.2017 16:00  32%    +  -

je to zajímavé,já mám taky ráda paštiku i domácí dělám,ale jak ted do Velikonoc nejím maso,tak mě vůbec neláká,jak se to v té mé hlavě přehodilo,ale určitě zase maso jíst budu

reagovat babiMinka 1.4.2017 15:34  90%    +  -

Hejenka: To se nedivím, vždycky, když jsem ji udělala, tak se brzo snědla. A když jsem chtěla pro dscsery, dělala jsem další várku

reagovat Hejenka 1.4.2017 9:44  43%    +  -

lubinka: Domácí paštika u nás dlouho nevydrží, už ji máme téměř snězenou...

reagovat lubinka 31.3.2017 22:54  100%    +  -

Úplně jste mne děvčata na tu domácí paštiku navnadili. Teď jsem dodělala objednávku do Tesca, ale játra tam nemám, nesmím zapomenout příští týden.

reagovat babiMinka 31.3.2017 16:39  100%    +  -

Hejenka: Musím se taky vyhecovat a jak uvidím drůbeží játra, tak zakoupím.....

reagovat Hejenka 30.3.2017 18:00  58%    +  -

babiMinka: Taky jsem paštiku dlouho nedělala, proto jsem se do ní pustila, aby byla zase změna. Jíst salámy, sýry, pomazánky ap. pořád nejde. A kupovat paštiky - to ne. Tam nevím co jím. Domácí je domácí!

reagovat babiMinka 30.3.2017 16:39  100%    +  -

Hejenka:
Já jsem hrozně dlouho paštiku nedělala, měla bych se do toho pustit....

reagovat Hejenka 30.3.2017 13:01  57%    +  -

Včera dělaná paštika z kuřecích jater. Taková rychlovka.... Rychle se i snědla. Teda, ještě mi jí zbyla jedna sklenička od marmelády.

reagovat Radostinka 15.2.2017 10:52  100%    +  -

lubinka: myslela jsem,když je restuješ(jakákoli játra),tak je nesmíš přerestovat,ztvrdnou pak...mají zůstat vevnitř maličko růžová,ale ne syrová....

zkus si to někdy s jedním kouskem a uvidíš,jak to myslím...

já si je nakrájím na takové asi 1,5cm kousky/plátky.... a obracím je vidličkou každý zvlášt...0,5kg je pár kousků to mi nevadí

reagovat lubinka 14.2.2017 23:58  47%    +  -

Radostinka: za radu, nevěděla jsem že jsou krůtí játra tužší než kuřecí

reagovat Radostinka 14.2.2017 19:04  100%    +  -

babiMinka: není zač,paštika je hodně jednoduchá,my jí takhle máme nejraději...

reagovat babiMinka 14.2.2017 17:27  84%    +  -

Radostinka:

reagovat Radostinka 14.2.2017 13:36  100%    +  -

lubinka: při restování jater dej pozor,at zůstanou měkká,ale propečená...at je prostě nepřetáhneš....nejsou pak tak dobrá,tuhá...

reagovat lubinka 14.2.2017 11:17  48%    +  -

Radostinka: moc, tak to určitě zkusím

reagovat Radostinka 14.2.2017 8:21  100%    +  -

lubinka: já ano,třeba tuhle chlazenou....jsou jemná,skoro jako kuřecí

reagovat lubinka 13.2.2017 23:36  48%    +  -

dělaly jste děvčata paštiku z krůtích jater ?

reagovat Radostinka 13.2.2017 19:37  100%    +  -

babiMinka: obyčejná,ale je rychlá,určitě znáš

500g kuřecích jater
1 velkou cibuli
1/2 kelímku kvalitní smetany
1/4 kostky másla
sůl,pepř,paštikové koření

cibuli orestuji na oleji(slunečnicový nebo oliváč),přidám pokrájená játra,orestuji doměkka a vypnu....osolím,opepřím,dám lžičku pašt.koření a přidám na pánev máslo...až se rozpustí vše smíchám a naliji do mixeru,přidám smetanu a rozmixuji dohladka...naliji do formy(mám maličkou keramickou s pokličkou a dám do lednice vychladit...

reagovat babiMinka 13.2.2017 17:04  86%    +  -

Radostinka: A jakápak to je, ta chlazená - poděl se, ať se inspiruji. Já už dlooouho paštiku nedělala....

reagovat Radostinka 13.2.2017 17:01  100%    +  -

babiMinka: já pořád,hodně dělám chlazenou

reagovat babiMinka 13.2.2017 15:31  86%    +  -

Tak co, děvčata, nikdo v poslední době "nepaštičkoval"????

reagovat Radostinka 1.11.2016 17:27  100%    +  -

Iivetata: super,koukneme na to,ono koření taky hodně dělá

reagovat Iivetata 1.11.2016 14:32  39%    +  -

Radostinka: nedávám žádné sajrajty,až budu doma a mít čas tak ti napíši recept.

reagovat Radostinka 31.10.2016 19:43  100%    +  -

Iivetata: písni recept,možná méně soli?předpokládám,že nedáváš pragandu a podobné sajrajty...možná méně tymiánu,ten je také dost aromatický...

reagovat Radostinka 31.10.2016 19:42  100%    +  -

Iivetata: ano zavařuji jen jednou,vždycky jsme to tak dělali a sobě zavařuji jen z 1 dávky...

reagovat Iivetata 31.10.2016 13:08  35%    +  -

Radostinka: a jenom jeden den

reagovat Radostinka 31.10.2016 11:41  100%    +  -

Iivetata: klasicky v obyčejném hrnci,bez teploměru,jen aby se mi nevařila voda,2h.,na dně mám kus látky,aby sklenice nestály na dnu

reagovat Iivetata 30.10.2016 18:52  35%    +  -

po paštice pálí žáha,tak jem dělala domácí,ale ona ho pálí i po domácí

reagovat bábrle 30.10.2016 18:49  100%    +  -

babiMinka: Já taky paštikuju .... dietně, do mrazáku pro hafíčky

reagovat Iivetata 30.10.2016 18:48  35%    +  -

Radostinka: a jak jí zavařuješ

stránkování diskuse:

Nemáte právo pro přidávání příspěvků. Požádejte autora diskuse. Napište mu vzkaz pomocí vzkazů.



Přihlásit na tomto počítači trvale:
  Registrace
diskuse: DOMÁCÍ PAŠTIKA a jiné dobroty
Diskusi založil(a): bábrle
přispívání jen pro zaregistrované
Nástenka - Stát se clenem
Clenové diskuse - Clenové online:
Nacházíte se v sekci:
Diskuse -> Zájmy a koníčky -> Vaření a recepty
Přečtěte si
ŠTĚPÁNKA (44): Sestra mi přebírala kluky, teď si brousí život na manžela Domácí bělení zubů: Tipy, které fungují, a co vám zničí chrup Třou se vám stehna o sebe? Zabraňte vzniku rudých odřenin Je meloun ovoce, nebo zelenina? Plus jak vybrat fakt zralý meloun Nebaví se s vámi? Víme, co vězí za jeho mlčením Koho štvou sobci, koho plánovači aneb Co nás rozčiluje dle hvězd? Triky našich babiček: Jak snadno a rychle vyčistit připálené hrnce a pekáče Kypřicí prášek versus jedlá soda: Co je lepší na pečení? Jedete na dovolenou? Oblečte se vhodně a módně podle destinace! Touha víc než rozum: Které hvězdy se nebojí sexu na veřejnosti?