DOMÁCÍ PAŠTIKA a jiné dobroty



Paštiky, klobásy, salámy, párečky a ostatní mňamky nezbytné pro ukojení chuťových buněk člověka



10.7.2011

Diskusi založil(a) 10.7.2011 bábrle

Recepty a koření


Paštika:
1. Z vepřových jater /1majka/
2. Z kuřecích jater
3. Z drůbežích jater
4. Labužnická z drůbežích jater s ořechy
5. Z drůbežích jater se šunkou a žampiony
6. Z drůbežích jater a bůčku
7. Z drůbežích jater s portským vínem
8. Z drůbežích jater s kuřecím masem
9. Z vepřových nebo hovězích jater
10. Mortadela po česku
11. Z drůbežích jater s brandy /babiminka/
12. Z drůbežích jater /Radostínka/
13. Z králíka /Andulka/
14. Z vepřových jater /Andulka/
15. Játrová paštika /bábrle/
16. Kachní paštika
17. Jednoduchá drůbeží paštika /zuzaja/

Koření:
Domácí paštikové koření
Paštikové koření s novým kořením
Paštikové koření
Univerzální paštikové koření
Paštikové koření ostřejší chuti
Paštikové koření výrazné vůně po hřebíčku

bábrle 21.1.2015 11:08
 
 
 

reagovat Radostinka 15.2.2017 10:52  100%    +  -

lubinka: myslela jsem,když je restuješ(jakákoli játra),tak je nesmíš přerestovat,ztvrdnou pak...mají zůstat vevnitř maličko růžová,ale ne syrová....

zkus si to někdy s jedním kouskem a uvidíš,jak to myslím...

já si je nakrájím na takové asi 1,5cm kousky/plátky.... a obracím je vidličkou každý zvlášt...0,5kg je pár kousků to mi nevadí

reagovat lubinka 14.2.2017 23:58  47%    +  -

Radostinka: za radu, nevěděla jsem že jsou krůtí játra tužší než kuřecí

reagovat Radostinka 14.2.2017 19:04  100%    +  -

babiMinka: není zač,paštika je hodně jednoduchá,my jí takhle máme nejraději...

reagovat babiMinka 14.2.2017 17:27  84%    +  -

Radostinka:

reagovat Radostinka 14.2.2017 13:36  100%    +  -

lubinka: při restování jater dej pozor,at zůstanou měkká,ale propečená...at je prostě nepřetáhneš....nejsou pak tak dobrá,tuhá...

reagovat lubinka 14.2.2017 11:17  48%    +  -

Radostinka: moc, tak to určitě zkusím

reagovat Radostinka 14.2.2017 8:21  100%    +  -

lubinka: já ano,třeba tuhle chlazenou....jsou jemná,skoro jako kuřecí

reagovat lubinka 13.2.2017 23:36  48%    +  -

dělaly jste děvčata paštiku z krůtích jater ?

reagovat Radostinka 13.2.2017 19:37  100%    +  -

babiMinka: obyčejná,ale je rychlá,určitě znáš

500g kuřecích jater
1 velkou cibuli
1/2 kelímku kvalitní smetany
1/4 kostky másla
sůl,pepř,paštikové koření

cibuli orestuji na oleji(slunečnicový nebo oliváč),přidám pokrájená játra,orestuji doměkka a vypnu....osolím,opepřím,dám lžičku pašt.koření a přidám na pánev máslo...až se rozpustí vše smíchám a naliji do mixeru,přidám smetanu a rozmixuji dohladka...naliji do formy(mám maličkou keramickou s pokličkou a dám do lednice vychladit...

reagovat babiMinka 13.2.2017 17:04  85%    +  -

Radostinka: A jakápak to je, ta chlazená - poděl se, ať se inspiruji. Já už dlooouho paštiku nedělala....

reagovat Radostinka 13.2.2017 17:01  100%    +  -

babiMinka: já pořád,hodně dělám chlazenou

reagovat babiMinka 13.2.2017 15:31  85%    +  -

Tak co, děvčata, nikdo v poslední době "nepaštičkoval"????

reagovat Radostinka 1.11.2016 17:27  100%    +  -

Iivetata: super,koukneme na to,ono koření taky hodně dělá

reagovat Iivetata 1.11.2016 14:32  39%    +  -

Radostinka: nedávám žádné sajrajty,až budu doma a mít čas tak ti napíši recept.

reagovat Radostinka 31.10.2016 19:43  100%    +  -

Iivetata: písni recept,možná méně soli?předpokládám,že nedáváš pragandu a podobné sajrajty...možná méně tymiánu,ten je také dost aromatický...

reagovat Radostinka 31.10.2016 19:42  100%    +  -

Iivetata: ano zavařuji jen jednou,vždycky jsme to tak dělali a sobě zavařuji jen z 1 dávky...

reagovat Iivetata 31.10.2016 13:08  35%    +  -

Radostinka: a jenom jeden den

reagovat Radostinka 31.10.2016 11:41  100%    +  -

Iivetata: klasicky v obyčejném hrnci,bez teploměru,jen aby se mi nevařila voda,2h.,na dně mám kus látky,aby sklenice nestály na dnu

reagovat Iivetata 30.10.2016 18:52  35%    +  -

po paštice pálí žáha,tak jem dělala domácí,ale ona ho pálí i po domácí

reagovat bábrle 30.10.2016 18:49  100%    +  -

babiMinka: Já taky paštikuju .... dietně, do mrazáku pro hafíčky

reagovat Iivetata 30.10.2016 18:48  35%    +  -

Radostinka: a jak jí zavařuješ

reagovat Radostinka 30.10.2016 18:04  100%    +  -

babiMinka: já paštikuji pořád,nedavno jsem vařila pro jednu paní 43 skleniček

reagovat babiMinka 30.10.2016 15:39  97%    +  -

Nikdo nepaštičkuje -já taky dlouho nedělala, měla bych se zmátořit....

reagovat iviko 7.12.2015 13:30  70%    +  -

alonc: Tak s tím zázvorem jsem nedělala,musím vyzkoušet,díky za RCP...

reagovat Iivetata 15.11.2015 15:22  35%    +  -

tak jsem včera udělala paštiku,z jater a bůčku a všechnu jsem zavařila,tak doufám,že se nezkazí,ale nenapadlo mi jí vyfotit,ješte jsem jí ani neochutnla a ještě jsem udělala sulc a chci zkusit tláču,ale nevím kdy,až mi to zase drapne

reagovat alonc 12.10.2015 11:07  20%    +  -

bábrle: Určitě byl.Na 1 kg jater - 1,5 kg ovaru (lalok)300 g špeku , 1 kg libového bučku ,150 g osmažené cibule, 7 g pepře, 0,6 g ml.skořice,0,8 g mušk.oříšku,1,3 g ml.zázvoru a 38 g soli.

Mezi recepty na nástěnce jsou podobné.
Postup zvyklý.
Buček upéct,všechno pomlet,než přidám játra tak kořením a chutnám,pak už to nedokážu.Promixuju pomorákem a zavařím 2 hod 100 st.
Neměla jsem buček,dala jsem tedy vepř.kýtu napůl s uzeným špekem (od zabijačky je v mražáku a nikdo nechtěl)Uzený špek jsem upekla taky.

Koření si chystám stejně jako všechny tady - vynásobím 10x,pomelu na mlýnku TRAMP a zavřu do skenice.

reagovat bábrle 12.10.2015 8:47  100%    +  -

alonc: Paráda. A ten prastarý recept by nebyl?

reagovat alonc 12.10.2015 8:37  20%    +  -




Ahoj všichni,vařila jsem minulý týden podle prastarého receptu.Rodina tvrdí,že je nejlepší jakou jsem kdy uvařila.

reagovat Radostinka 21.9.2015 19:53  100%    +  -

bábrle: já vařím pořád... a česnek nedávám,nám to s ním nechutná

reagovat bábrle 21.9.2015 10:06  100%    +  -

babiMinka: Taky se na ni připravuju, všecko by doma bylo, ale došla mi cibule a česnek. Tak musím počkat, až pojedu do města na nákup. Bez nich by nebyla paštika k ničemu.

stránkování diskuse:

Nemáte právo pro přidávání příspěvků. Požádejte autora diskuse. Napište mu vzkaz pomocí vzkazů.



Přihlásit na tomto počítači trvale:
  Registrace
diskuse: DOMÁCÍ PAŠTIKA a jiné dobroty
Diskusi založil(a): bábrle
přispívání jen pro zaregistrované
Nástenka - Stát se clenem
Clenové diskuse - Clenové online:
Nacházíte se v sekci:
Diskuse -> Zájmy a koníčky -> Vaření a recepty
Přečtěte si
DITA (31 let): Manžel nechce, aby šel syn do školy. Učit ho mám já! Cukr, rýže, oves: 7 přírodních levných cest, jak omladit pleť Tři podoby drštěk: v polévce, obalované i pekelně ostré Příběh pacientky: Operace mi po porodu zachránila sexuální život. Mrzí mne, že jsem se neodhodlala dřív Jak využít slupky z pomeranče: Na boty, hmyz i při úklidu 10 drobností, díky kterým budete zdravější a šťastnější Orgasmus zaručen! Naučte ho těchto 5 prstových technik Jak se naučit vidět auru: Pomůžou vám 3D obrázky Jak pěstovat banánovník: Potřebuje spoustu světla! DARJA (42): Naší nové babičce je 19 let!