DOMÁCÍ PAŠTIKA a jiné dobroty



Paštiky, klobásy, salámy, párečky a ostatní mňamky nezbytné pro ukojení chuťových buněk člověka



10.7.2011

Diskusi založil(a) 10.7.2011 bábrle

Recepty a koření


Paštika:
1. Z vepřových jater /1majka/
2. Z kuřecích jater
3. Z drůbežích jater
4. Labužnická z drůbežích jater s ořechy
5. Z drůbežích jater se šunkou a žampiony
6. Z drůbežích jater a bůčku
7. Z drůbežích jater s portským vínem
8. Z drůbežích jater s kuřecím masem
9. Z vepřových nebo hovězích jater
10. Mortadela po česku
11. Z drůbežích jater s brandy /babiminka/
12. Z drůbežích jater /Radostínka/
13. Z králíka /Andulka/
14. Z vepřových jater /Andulka/
15. Játrová paštika /bábrle/
16. Kachní paštika
17. Jednoduchá drůbeží paštika /zuzaja/

Koření:
Domácí paštikové koření
Paštikové koření s novým kořením
Paštikové koření
Univerzální paštikové koření
Paštikové koření ostřejší chuti
Paštikové koření výrazné vůně po hřebíčku

bábrle 21.1.2015 11:08
 
 
 

reagovat babiMinka 1.5.2017 15:59  84%    +  -

reagovat Iivetata 1.4.2017 16:00  32%    +  -

je to zajímavé,já mám taky ráda paštiku i domácí dělám,ale jak ted do Velikonoc nejím maso,tak mě vůbec neláká,jak se to v té mé hlavě přehodilo,ale určitě zase maso jíst budu

reagovat babiMinka 1.4.2017 15:34  90%    +  -

Hejenka: To se nedivím, vždycky, když jsem ji udělala, tak se brzo snědla. A když jsem chtěla pro dscsery, dělala jsem další várku

reagovat Hejenka 1.4.2017 9:44  43%    +  -

lubinka: Domácí paštika u nás dlouho nevydrží, už ji máme téměř snězenou...

reagovat lubinka 31.3.2017 22:54  100%    +  -

Úplně jste mne děvčata na tu domácí paštiku navnadili. Teď jsem dodělala objednávku do Tesca, ale játra tam nemám, nesmím zapomenout příští týden.

reagovat babiMinka 31.3.2017 16:39  100%    +  -

Hejenka: Musím se taky vyhecovat a jak uvidím drůbeží játra, tak zakoupím.....

reagovat Hejenka 30.3.2017 18:00  58%    +  -

babiMinka: Taky jsem paštiku dlouho nedělala, proto jsem se do ní pustila, aby byla zase změna. Jíst salámy, sýry, pomazánky ap. pořád nejde. A kupovat paštiky - to ne. Tam nevím co jím. Domácí je domácí!

reagovat babiMinka 30.3.2017 16:39  100%    +  -

Hejenka:
Já jsem hrozně dlouho paštiku nedělala, měla bych se do toho pustit....

reagovat Hejenka 30.3.2017 13:01  57%    +  -

Včera dělaná paštika z kuřecích jater. Taková rychlovka.... Rychle se i snědla. Teda, ještě mi jí zbyla jedna sklenička od marmelády.

reagovat Radostinka 15.2.2017 10:52  100%    +  -

lubinka: myslela jsem,když je restuješ(jakákoli játra),tak je nesmíš přerestovat,ztvrdnou pak...mají zůstat vevnitř maličko růžová,ale ne syrová....

zkus si to někdy s jedním kouskem a uvidíš,jak to myslím...

já si je nakrájím na takové asi 1,5cm kousky/plátky.... a obracím je vidličkou každý zvlášt...0,5kg je pár kousků to mi nevadí

reagovat lubinka 14.2.2017 23:58  47%    +  -

Radostinka: za radu, nevěděla jsem že jsou krůtí játra tužší než kuřecí

reagovat Radostinka 14.2.2017 19:04  100%    +  -

babiMinka: není zač,paštika je hodně jednoduchá,my jí takhle máme nejraději...

reagovat babiMinka 14.2.2017 17:27  84%    +  -

Radostinka:

reagovat Radostinka 14.2.2017 13:36  100%    +  -

lubinka: při restování jater dej pozor,at zůstanou měkká,ale propečená...at je prostě nepřetáhneš....nejsou pak tak dobrá,tuhá...

reagovat lubinka 14.2.2017 11:17  48%    +  -

Radostinka: moc, tak to určitě zkusím

reagovat Radostinka 14.2.2017 8:21  100%    +  -

lubinka: já ano,třeba tuhle chlazenou....jsou jemná,skoro jako kuřecí

reagovat lubinka 13.2.2017 23:36  48%    +  -

dělaly jste děvčata paštiku z krůtích jater ?

reagovat Radostinka 13.2.2017 19:37  100%    +  -

babiMinka: obyčejná,ale je rychlá,určitě znáš

500g kuřecích jater
1 velkou cibuli
1/2 kelímku kvalitní smetany
1/4 kostky másla
sůl,pepř,paštikové koření

cibuli orestuji na oleji(slunečnicový nebo oliváč),přidám pokrájená játra,orestuji doměkka a vypnu....osolím,opepřím,dám lžičku pašt.koření a přidám na pánev máslo...až se rozpustí vše smíchám a naliji do mixeru,přidám smetanu a rozmixuji dohladka...naliji do formy(mám maličkou keramickou s pokličkou a dám do lednice vychladit...

reagovat babiMinka 13.2.2017 17:04  86%    +  -

Radostinka: A jakápak to je, ta chlazená - poděl se, ať se inspiruji. Já už dlooouho paštiku nedělala....

reagovat Radostinka 13.2.2017 17:01  100%    +  -

babiMinka: já pořád,hodně dělám chlazenou

reagovat babiMinka 13.2.2017 15:31  86%    +  -

Tak co, děvčata, nikdo v poslední době "nepaštičkoval"????

reagovat Radostinka 1.11.2016 17:27  100%    +  -

Iivetata: super,koukneme na to,ono koření taky hodně dělá

reagovat Iivetata 1.11.2016 14:32  39%    +  -

Radostinka: nedávám žádné sajrajty,až budu doma a mít čas tak ti napíši recept.

reagovat Radostinka 31.10.2016 19:43  100%    +  -

Iivetata: písni recept,možná méně soli?předpokládám,že nedáváš pragandu a podobné sajrajty...možná méně tymiánu,ten je také dost aromatický...

reagovat Radostinka 31.10.2016 19:42  100%    +  -

Iivetata: ano zavařuji jen jednou,vždycky jsme to tak dělali a sobě zavařuji jen z 1 dávky...

reagovat Iivetata 31.10.2016 13:08  35%    +  -

Radostinka: a jenom jeden den

reagovat Radostinka 31.10.2016 11:41  100%    +  -

Iivetata: klasicky v obyčejném hrnci,bez teploměru,jen aby se mi nevařila voda,2h.,na dně mám kus látky,aby sklenice nestály na dnu

reagovat Iivetata 30.10.2016 18:52  35%    +  -

po paštice pálí žáha,tak jem dělala domácí,ale ona ho pálí i po domácí

reagovat bábrle 30.10.2016 18:49  100%    +  -

babiMinka: Já taky paštikuju .... dietně, do mrazáku pro hafíčky

reagovat Iivetata 30.10.2016 18:48  35%    +  -

Radostinka: a jak jí zavařuješ

stránkování diskuse:

Nemáte právo pro přidávání příspěvků. Požádejte autora diskuse. Napište mu vzkaz pomocí vzkazů.



Přihlásit na tomto počítači trvale:
  Registrace
diskuse: DOMÁCÍ PAŠTIKA a jiné dobroty
Diskusi založil(a): bábrle
přispívání jen pro zaregistrované
Nástenka - Stát se clenem
Clenové diskuse - Clenové online:
Nacházíte se v sekci:
Diskuse -> Zájmy a koníčky -> Vaření a recepty
Přečtěte si
11x lahodná houbová polévka: Se smetanou, bulgurem i s brokolicí MIRKA (48): Opustila jsem manžela, byla to chyba. Teď se chci vrátit Hnusí se vám polykání spermatu? Zvažte to, podle lékařů je to zdravé! Kosatce jsou nejstarší okrasné rostliny. Jak je pěstovat? Co se stane s prsy v menopauze? Mohou bolet i změnit tvar! Zahalte se do hřejivých svetrů, roláků a kardiganů: Vybírejte z více než 50 kousků! Andělské čarování: Jak prosit ty správné anděly ve vhodný den 5 receptů na plněné papriky: S masem, sýrem i čočkou Jak vybrat sušičku na sušení hub, ovoce i zeleniny Žhavé sexy idoly z devadesátek: Jak dnes vypadá Gere či Travolta?