*ČESKÁ REMOSKA- recepty*

Fenomenální vynález, který dnes obdivují po celém světě, vznikl v polovině 50. let minulého století v Praze ve Vysočanech. Malá nádoba vyhřívaná topnou spirálou ve víku se poprvé sériově vyráběla v Kostelci nad Černými lesy v roce 1957. Za pár let se prodej počítal na miliony kusů. Expanze horkovzdušné a mikrovlnné trouby remosku zbrzdila jen na okamžik. Ve Velké Británii byla v roce 2001 vyhlášena vynálezem roku (téměř padesát let po svém vzniku)
Doma nebo na dovolené, na chatě či na chalupě nahradí plynový sporák i elektrickou troubu. Dá se v ní péct, zapékat, dusit, smažit, ohřívat i rozmrazovat prakticky všechno. Masa, moučníky, zeleninu i ryby lze upravovat velmi jednoduše.
7.3.2012

Diskusi založil(a) 7.3.2012 MarunaS

RECEPTY


32. Kuře na bramborách z remosky
31. Hrníčková bublanina s jahodami
30. Zdravý snídaňový koláč
29. Pečený hermelín
28. Zapečené obrácené řízky
27. Kaiserky tmavé
26. Luhačovický špaček
25. KACHNA PEČENÁ S KMÍNEM
24. Jablkové řezy od Budulinka2
23. Kotlety ve šlehačce
22. Slaná sýrová žemlovka
21. Moučníky od merylas
20. Kuřecí roládka od budulinka2
19. Rychlý koláč s ovocem
18. Český mazanec
17. Zapečené brambory s nivou
16. Rýžový nákyp
15. Rychlá buchta dvoubarevná
14. Honzovy buchty
13. Tvarožník
12. Kuře na kysaném zelí
11. Maso na hlávkovém zelí
10. Vepřové ražniči
9. Kuřecí závitky s nivou
8. Zapečené brambory s cukinou
7. Chlebová pizza z remosky
6. Zapečené noky s masem a brokolicí na šlehačce
5. Dobré rady k pečení v remosce
4. Recepty - odkazy
3. Chléb z remosky od Anndy
2. Pečené kari kuře
1. Ondráš









MarunaS 26.6.2017 10:29


Proti elektrické troubě uspoří remoska až 80 % energie. V té klasické se nejprve ohřívá vzduch a teprve až od něj jídlo. V remosce vchází teplo přímo do surovin. Odpadá tedy první fáze ohřevu zvyšující spotřebu energie.

Teplota v el. pečící míse zn. Remoska® je 160-180ºC.

***************************************************************
Nová Remoska® R21 ORIGINAL Teflon® REMOSKA Original R 21

***************************************************************
Remoska - poradna

MarunaS 9.12.2012 15:14

4. Recepty - odkazy

Remoska.cz
Tento receptář rozdělen: č.1-65- moučníky, 66-68-tousty, 69-74-pizza,75-326-maso, 327-363-dietní a rychlá jídla.

MarunaS 10.3.2012 16:00
 
 
 

reagovat MarunaS 17.11.2017 21:17  100%    +  -

Sallow:

reagovat MarunaS 17.11.2017 21:16  100%    +  -

Anndy: Takže to není nutné, ale jen doporučené? Hlavně, že se to nezdrcne............Ona ta remoska je dříve rozpálená než trouba......
Díky za info

reagovat Sallow 17.11.2017 19:58  100%    +  -

MarunaS: Děkuji

reagovat Anndy 17.11.2017 19:58  100%    +  -

MarunaS: dneska jsem zrovna chleba pekla a nepředehřívám

reagovat MarunaS 17.11.2017 19:26  100%    +  -

Sallow: GOOGLE je skvělý a ty také

reagovat MarunaS 17.11.2017 19:24  100%    +  -

Anndy: Bylo to napsané u receptu, ale mě to nepřekvapuje, protože nakynuté buchty bys dala do studené trouby?

I u chleba je to napsané u receptu:
...........Po 20 minutách kynutí zapneme remosku. Po půlhodině sesuneme těsto do rozpálené remosky a pečeme asi hodinu. Pro méně zkušené je manipulace s remoskou snazší než s rozpáleným pekáčem.
https://recepty.vareni.cz/chleb-z-remosky/

reagovat ividol 17.11.2017 18:55  100%    +  -

Díky všem.

reagovat Anndy 17.11.2017 17:18  100%    +  -

MarunaS: proč? Než se zahřeje, tak buchty můžou navyšující teplotou dokynout. Nebo?

reagovat Sallow 17.11.2017 17:13  100%    +  -

MarunaS: Já né, to GOOGLE

reagovat MarunaS 17.11.2017 17:10  100%    +  -

Sallow: Díky za info

reagovat MarunaS 17.11.2017 17:08  100%    +  -

ividol: Předehřívat by se měla, jen kdybys tam dávala třeba buchty z kynutého těsta.
Ať ti dobře slouží, já bych si to už nedovedla bez ní představit.

reagovat Sallow 17.11.2017 17:08  100%    +  -

ividol: Jak používat remosku
Remoska patří stále mezi oblíbené způsoby, jak si připravit rychle a jednoduše chutné jídlo. Příprava pokrmů v remosce má nesporně mnoho předností, díky intenzivnějšímu způsobu přípravy mají pokrmy s ovocem a zeleninou více vitamínů, jelikož se za tak krátkou dobu nestihnou zničit. Na trhu máme na výběr různé remosky, dnes jsou to především remosky s kvalitním nepřilnavým povrchem. Jak remosku používat?

1.
Remosku při vaření ani pečení nepředehřívejte, pokud ji ale předehřejete, tak to nevadí. Rychlost přípravy je v ní tak rychlá, že předehřívání není potřeba.

2.
Po vložení připravovaných surovin remosku vždy pouze přiklopte horním víkem a následně ji zapněte, nic složitého v jejím ovládání nehledejte.

3.Teplé moučníky a dezerty
Pro vytváření moučníků a dezertů používejte remosky s teflonovým povrchem, pokud takový povrch nemá, tak jsou vhodné teflonové misky. Jestliže plánujete přípravu moučníku, který zabere celou plochu remosky, tak ji vymažte tukem, manipulace pak bude snadnější. Rovněž můžete použít pečící papír.

4.Pečení masa
Při pečení masa vložte maso do remosky a odklápějte ji pouze pro podlévání masa. Jestliže budete připravovat pokrm v alobalu, tak ho pečlivě utěsněte, aby vám šťáva nevytekla.

5.Dušení
Dušení jídla by mělo probíhat ve vlastní šťávě, případně ho podlévejte, aby nedocházelo k vaření, ale dušení.

6.Smažení
Při smažení používejte tuk, který odolá vyšším teplotám, tedy nejlépe oleje nebo vepřový tuk. Jídlo vždy při smažení zakryjte, aby neprskal olej ven a aby se po domě nešířil pach ze smažení. Víko odklopte vždy pro otočení smaženého pokrmu.

7.Grilování
Grilování je podobné jako smažení, akorát tuk nanášíme až postupně prostřednictvím mašlovačky.



reagovat Sallow 17.11.2017 17:00  100%    +  -

ividol: Asi něco na tom asi bude. Já ji také nepředehřívám, ale tady se dočteš asi víc.: REMOSKA a jak na ní?

reagovat ividol 17.11.2017 16:36  100%    +  -

brundik: ono se totiz nekde psalo, ze jo a jinde ze ne...takze diky.

reagovat Sallow 17.11.2017 15:32  100%    +  -

ividol: Odpověděla ti už brundík

reagovat brundik 17.11.2017 15:31  68%    +  -

ividol: Remoska se nepředehřívá.

reagovat ividol 17.11.2017 15:25  100%    +  -

Sallow: Na jsem k té remosce dostala i kuchařku. Ale mám dotaz: má se remoska předehřívat?

reagovat Sallow 17.11.2017 15:21  100%    +  -

Kamarádka prodává kuchařku: Jestli máš zájem, písni mi zprávičku.

reagovat ividol 17.11.2017 14:57  100%    +  -

Dobrý den. Po 30letech jsem si znovu koupila original Remosku na 4lt. Už jsem zapomněla, co všechno umí, díky za tuhle diskuzi.

reagovat brundik 13.9.2017 13:27  100%    +  -

MarunaS: Tohle je uplná parádička,která i skvěle určitě chutná

reagovat MarunaS 6.9.2017 16:09  100%    +  -

Ještě fotky:



reagovat MarunaS 6.9.2017 16:08  100%    +  -


REMOSKA

Léto pomalu končí a my se v Remosce připravujeme na zimu.


Ve sklepě máte vyskládány řady zavařených kompotů, marmelád a stále si lámete hlavu nad tím, jak zpracovat úrodu ovoce ze zahrádky? Poradíme vám
Vyzkoušejte PEČENÝ ČAJ Z REMOSKY ♥️

Ovoce můžete zpracovat jak čerstvé tak i mražené. Pečený čaj bude nejchutnější, pokud budete kombinovat různé druhy ovoce např.: jablka, hrušky, jahody, maliny, borůvky, rybíz, ostružiny, meruňky, broskve, třešně, hroznové víno, brusinky, višně, brusinky, švestky a pod..

Ingredience
• 2 kg ovoce
• 1 kg cukru krystal
• 2 citróny oloupané a nakrájené na kolečka
• koření (hřebíček, skořice, anýz)
• 2 dcl rumu, vodky, griotky (záleží na vás samotných jak moc „vytuněný“ chcete mít pečený čaj …)

Všechny ingredience jsme vložili do remosky a za občasného promíchání jsme pekli cca 1 hodinu. Horkou směsí jsme naplnili skleničky, zavíčkovali a skleničky i s obsahem jsme obrátili dnem vzhůru.
V zimních měsících potom jen vložíme dvě až tři lžičky pečeného čaje do hrnečku a zalijeme vařící vodou.
Už teď se na čaj těšíme.

Přejeme vám krásný den s remoskou
https://www.facebook.com/REMOSKA-227439793989093/?hc_ref=ARSjxunUc-Zs8rPivt4ErgDd_BLWJG0Mwacxoj7ne8-D0bK-gDpWBBPk0pETtYADyRo

reagovat brundik 30.6.2017 8:15  100%    +  -

plachtařka: Pekla jsem ho několikrát a byl vždy bezproblému.

reagovat MarunaS 29.6.2017 11:03  100%    +  -

plachtařka: Určitě to jde a je to výborný nápad!

reagovat plachtařka 29.6.2017 10:56  80%    +  -

MarunaS: zatím se ptám jestli to jde .... jsme na chatě kde nemám troubu jenom remosku, dcera má narozeniny a chci jí udělat dort

reagovat MarunaS 29.6.2017 10:45  100%    +  -

plachtařka: Pak se pochlub i s receptem

reagovat plachtařka 29.6.2017 10:32  80%    +  -

holky upeču v remosce korpus na dort

reagovat MarunaS 27.6.2017 20:52  100%    +  -

brundik:

reagovat brundik 27.6.2017 18:39  100%    +  -

MarunaS: Taky vyzkouším

reagovat MarunaS 26.6.2017 14:40  100%    +  -

Sallow: Mně také a je to rychlé a jednoduché, dělám to bez brambor, teď to zkusím s bramborami.

stránkování diskuse:

Nemáte právo pro přidávání příspěvků. Požádejte autora diskuse. Napište mu vzkaz pomocí vzkazů.



Přihlásit na tomto počítači trvale:
  Registrace
diskuse: *ČESKÁ REMOSKA- recepty*
Diskusi založil(a): MarunaS
přispívání jen pro zaregistrované
Nástenka - Stát se clenem
Clenové diskuse - Clenové online:
Nacházíte se v sekci:
Diskuse -> Rodina a děti -> Adopce
Přečtěte si
ŽANETA (43): Můj manžel se nechce vzdát milenky Na sladko i na slano: Závin na 4 způsoby Umíte užívat léky? Dejte si pozor na tyto chyby! Chcete mít krásné a zdravé vlasy? Vyhněte se těmto chybám! Seriál Ulice: Rvačka v Coolně, loupežné přepadení a pěkná lekce Lze využít k hnojení zahrady obsah septiku? ERIKA (39): Zapletla jsem se s bratrem svého muže. Nevím, jak se vymotat Sexy i po 50: Které české celebrity zrají jako víno? Není dobrý milenec? Vychovejte si ho! Každý den má jinou energii. Kdy je nejlepší jít na rande?