*ČESKÁ REMOSKA- recepty*

Fenomenální vynález, který dnes obdivují po celém světě, vznikl v polovině 50. let minulého století v Praze ve Vysočanech. Malá nádoba vyhřívaná topnou spirálou ve víku se poprvé sériově vyráběla v Kostelci nad Černými lesy v roce 1957. Za pár let se prodej počítal na miliony kusů. Expanze horkovzdušné a mikrovlnné trouby remosku zbrzdila jen na okamžik. Ve Velké Británii byla v roce 2001 vyhlášena vynálezem roku (téměř padesát let po svém vzniku)
Doma nebo na dovolené, na chatě či na chalupě nahradí plynový sporák i elektrickou troubu. Dá se v ní péct, zapékat, dusit, smažit, ohřívat i rozmrazovat prakticky všechno. Masa, moučníky, zeleninu i ryby lze upravovat velmi jednoduše.
7.3.2012

Diskusi založil(a) 7.3.2012 MarunaS

RECEPTY


32. Kuře na bramborách z remosky
31. Hrníčková bublanina s jahodami
30. Zdravý snídaňový koláč
29. Pečený hermelín
28. Zapečené obrácené řízky
27. Kaiserky tmavé
26. Luhačovický špaček
25. KACHNA PEČENÁ S KMÍNEM
24. Jablkové řezy od Budulinka2
23. Kotlety ve šlehačce
22. Slaná sýrová žemlovka
21. Moučníky od merylas
20. Kuřecí roládka od budulinka2
19. Rychlý koláč s ovocem
18. Český mazanec
17. Zapečené brambory s nivou
16. Rýžový nákyp
15. Rychlá buchta dvoubarevná
14. Honzovy buchty
13. Tvarožník
12. Kuře na kysaném zelí
11. Maso na hlávkovém zelí
10. Vepřové ražniči
9. Kuřecí závitky s nivou
8. Zapečené brambory s cukinou
7. Chlebová pizza z remosky
6. Zapečené noky s masem a brokolicí na šlehačce
5. Dobré rady k pečení v remosce
4. Recepty - odkazy
3. Chléb z remosky od Anndy
2. Pečené kari kuře
1. Ondráš









MarunaS 26.6.2017 10:29


Proti elektrické troubě uspoří remoska až 80 % energie. V té klasické se nejprve ohřívá vzduch a teprve až od něj jídlo. V remosce vchází teplo přímo do surovin. Odpadá tedy první fáze ohřevu zvyšující spotřebu energie.

Teplota v el. pečící míse zn. Remoska® je 160-180ºC.

***************************************************************
Nová Remoska® R21 ORIGINAL Teflon® REMOSKA Original R 21

***************************************************************
Remoska - poradna

MarunaS 9.12.2012 15:14

4. Recepty - odkazy

Remoska.cz
Tento receptář rozdělen: č.1-65- moučníky, 66-68-tousty, 69-74-pizza,75-326-maso, 327-363-dietní a rychlá jídla.

MarunaS 10.3.2012 16:00
 
 
 

reagovat brundik 13.9.2017 13:27  100%    +  -

MarunaS: Tohle je uplná parádička,která i skvěle určitě chutná

reagovat MarunaS 6.9.2017 16:09  100%    +  -

Ještě fotky:



reagovat MarunaS 6.9.2017 16:08  100%    +  -


REMOSKA

Léto pomalu končí a my se v Remosce připravujeme na zimu.


Ve sklepě máte vyskládány řady zavařených kompotů, marmelád a stále si lámete hlavu nad tím, jak zpracovat úrodu ovoce ze zahrádky? Poradíme vám
Vyzkoušejte PEČENÝ ČAJ Z REMOSKY ♥️

Ovoce můžete zpracovat jak čerstvé tak i mražené. Pečený čaj bude nejchutnější, pokud budete kombinovat různé druhy ovoce např.: jablka, hrušky, jahody, maliny, borůvky, rybíz, ostružiny, meruňky, broskve, třešně, hroznové víno, brusinky, višně, brusinky, švestky a pod..

Ingredience
• 2 kg ovoce
• 1 kg cukru krystal
• 2 citróny oloupané a nakrájené na kolečka
• koření (hřebíček, skořice, anýz)
• 2 dcl rumu, vodky, griotky (záleží na vás samotných jak moc „vytuněný“ chcete mít pečený čaj …)

Všechny ingredience jsme vložili do remosky a za občasného promíchání jsme pekli cca 1 hodinu. Horkou směsí jsme naplnili skleničky, zavíčkovali a skleničky i s obsahem jsme obrátili dnem vzhůru.
V zimních měsících potom jen vložíme dvě až tři lžičky pečeného čaje do hrnečku a zalijeme vařící vodou.
Už teď se na čaj těšíme.

Přejeme vám krásný den s remoskou
https://www.facebook.com/REMOSKA-227439793989093/?hc_ref=ARSjxunUc-Zs8rPivt4ErgDd_BLWJG0Mwacxoj7ne8-D0bK-gDpWBBPk0pETtYADyRo

reagovat brundik 30.6.2017 8:15  100%    +  -

plachtařka: Pekla jsem ho několikrát a byl vždy bezproblému.

reagovat MarunaS 29.6.2017 11:03  100%    +  -

plachtařka: Určitě to jde a je to výborný nápad!

reagovat plachtařka 29.6.2017 10:56  80%    +  -

MarunaS: zatím se ptám jestli to jde .... jsme na chatě kde nemám troubu jenom remosku, dcera má narozeniny a chci jí udělat dort

reagovat MarunaS 29.6.2017 10:45  100%    +  -

plachtařka: Pak se pochlub i s receptem

reagovat plachtařka 29.6.2017 10:32  80%    +  -

holky upeču v remosce korpus na dort

reagovat MarunaS 27.6.2017 20:52  100%    +  -

brundik:

reagovat brundik 27.6.2017 18:39  100%    +  -

MarunaS: Taky vyzkouším

reagovat MarunaS 26.6.2017 14:40  100%    +  -

Sallow: Mně také a je to rychlé a jednoduché, dělám to bez brambor, teď to zkusím s bramborami.

reagovat Sallow 26.6.2017 12:13  100%    +  -

MarunaS: .... až se mi sbíhají sliny

reagovat MarunaS 26.6.2017 10:22  100%    +  -

Kuře na bramborách z remosky

2 ks kuřecí stehna nebo jiné kuřecí díly pro dvě osoby
sůl
koření na kuře nebo grilovací koření
8 ks brambory pro dvě osoby, spíše menší, cca
1 ks cibule
30g máslo cca

Brambory oloupeme a celé vložíme do remosky s pokrájenou cibulí (můžeme přidat nasekaný stroužek česneku). Kuřecí stehna rozdělíme na menší díly - oddělíme paličku od stehenního řízku s kostí, osolíme, okořeníme a položíme na okořeněné brambory. Maso poklademe plátky másla, pod cibuli přilijeme trošku vody, remosku zaklopíme a zapneme. Pečeme zhruba hodinu, hodinu a půl (dle velikosti masa), aby bylo měkké a dozlatova. Během pečení asi po 40 minutách zkontrolujeme, zda není třeba podlít, maso a brambory pokapeme výpekem a dopečeme.

Podáváme s okurkovým salátem nebo z dipem z osolené zakysané smetany, česneku a bylinek dle chuti (kopr, pažitka)




http://www.recepty.cz/recept/kure-na-bramborach-z-remosky-162089

reagovat MarunaS 12.6.2017 16:33  104%    +  -

Sallow: Znám, měli jsme zahradu a 3 ořešáky

reagovat Sallow 12.6.2017 16:29  104%    +  -

Jó a fůra listí na podzim. To nepatří na komost, je kyselé a těžko ztlívá.

reagovat Sallow 12.6.2017 16:27  100%    +  -

MarunaS: S tím se bohužel musí počítat. Je to jak nízkokmenný, tak polo i vysoko kmen. To je jen kmen, ale koruna je vždy něco jako u kaštanu. Je rozlehlá....a dost stíní.

reagovat MarunaS 12.6.2017 16:01  104%    +  -

Sallow: Díky za rady, já zase netoužím po velkém stromu, máme malou zahrádku

reagovat Sallow 12.6.2017 15:16  100%    +  -

MarunaS: Já koupila před léty dva stromky v Praze. Jeden mi roste a krásně rodí (v Praze). Druhý jsem dali na chalupu, na Náchodsko. A ejhle...špatně rostl, byl mrňavý i oříšky jako myší havičky. Už není, zašel. Ten první má krásné ořechy každý rok. Prý ten druhý nesnášel podnebí, kde je dlouho zima a krátké léto. Jó, podhůří.

reagovat Sallow 12.6.2017 15:12  100%    +  -

MarunaS: Než naroste, to dlouho trvá. Pak než začne rodit. Za semenáčku je to to opravdu šílené. To se raději poohlédni někde v okolí po stromku. Ale nejepší tam, kde bude růst. To je už zvylký na dané podmínky. Jinak můžeš být zklamaná.

reagovat MarunaS 12.6.2017 14:59  100%    +  -

Sallow: Až za 20 let? No tak to bude pro vnoučata

reagovat Sallow 12.6.2017 14:50  100%    +  -

MarunaS: Z oříšku máš šanci tak za 20 let. Kamarádka si koupila 10letý stromek skoro za 400 kč....a má rodit za 5 let. Je to běh na dlouhou trať. Lískáče mám také, ale na chalupě a tam to vetšinou sklidí veverky a ptáci. Myšky ji také pomáhají. Jezdím tam nyní jen pomálu.

reagovat MarunaS 12.6.2017 14:24  100%    +  -

Sallow: Vy se máte
Na chatě na zahrádce nám veverka zasadila oříšek, necháme ho tam, třeba se dočkáme ořechů, i když teď v poslední době tam všechno pomrzlo....

reagovat Sallow 12.6.2017 11:32  100%    +  -

MarunaS: Roste nám na zahradě. Je topolopapírák.

reagovat MarunaS 11.6.2017 21:48  100%    +  -

Sallow: Kde bereš ty ořechy?

reagovat Sallow 11.6.2017 15:32  100%    +  -

Včerá jsem zase pekla koláč do remosky. Přidala jsem do těsta něco mletých ořechů a místo sem-tam džemu...míchané ořechy. Bylo to výýýborné

Recept o něco níže: Sallow 10.3.2017 12:26

reagovat MarunaS 29.4.2017 12:57  100%    +  -

budulinka2:

reagovat budulinka2 29.4.2017 12:42  100%    +  -

MarunaS: Promiň, tu debatu jsem spustila já, dám si pozor

reagovat MarunaS 29.4.2017 8:44  100%    +  -

budulinka2: Tak fajn, já jenom, že tady jsem od tématu.........

reagovat budulinka2 28.4.2017 22:54  100%    +  -

MarunaS: Krabičkové mám všechny tři díly a jsou tam taky velice chutná jídla

reagovat budulinka2 28.4.2017 22:53  100%    +  -

MarunaS: děkuji za pozvání, už delší dobu vás mám v oblíbených

stránkování diskuse:

Nemáte právo pro přidávání příspěvků. Požádejte autora diskuse. Napište mu vzkaz pomocí vzkazů.



Přihlásit na tomto počítači trvale:
  Registrace
diskuse: *ČESKÁ REMOSKA- recepty*
Diskusi založil(a): MarunaS
přispívání jen pro zaregistrované
Nástenka - Stát se clenem
Clenové diskuse - Clenové online:
Nacházíte se v sekci:
Diskuse -> Rodina a děti -> Adopce
Přečtěte si
Rostou! Vyzkoušejte podzimní recepty z hub Sedm pomocníků, které byste měla mít v kabelce, když jste mimo domov Trápí vás bolesti žaludku? Tyto věci nedělejte nalačno! Krásně bílý úsměv: Zkuste babské rady, které fungují! Těhotná a menopauza? Je to možné a může to být pro ženu šok! Seriál Ulice: Adriana překvapí Roberta, Simona prodává salon Jak pěstovat astry, zářivé hvězdy podzimu Vědci potvrdili: Datum narození ovlivňuje zdraví. Horoskopy nelžou Stáňa (38): Chodím s otcem své studentky. Náš vztah musím tajit 8 jednoduchých věcí, kterými v posteli potěšíte partnera