*ČESKÁ REMOSKA- recepty*

Fenomenální vynález, který dnes obdivují po celém světě, vznikl v polovině 50. let minulého století v Praze ve Vysočanech. Malá nádoba vyhřívaná topnou spirálou ve víku se poprvé sériově vyráběla v Kostelci nad Černými lesy v roce 1957. Za pár let se prodej počítal na miliony kusů. Expanze horkovzdušné a mikrovlnné trouby remosku zbrzdila jen na okamžik. Ve Velké Británii byla v roce 2001 vyhlášena vynálezem roku (téměř padesát let po svém vzniku)
Doma nebo na dovolené, na chatě či na chalupě nahradí plynový sporák i elektrickou troubu. Dá se v ní péct, zapékat, dusit, smažit, ohřívat i rozmrazovat prakticky všechno. Masa, moučníky, zeleninu i ryby lze upravovat velmi jednoduše.
7.3.2012

Diskusi založil(a) 7.3.2012 MarunaS

Remoska nebo pečenka?

Vybíráme remosku – Recenze 5 nejlepších

MarunaS 3.11.2018 11:26

RECEPTY


35. Rýže ( od budulinka2)
34. Pivní rohlíky
33. Pizza
32. Kuře na bramborách z remosky
31. Hrníčková bublanina s jahodami
30. Zdravý snídaňový koláč
29. Pečený hermelín
28. Zapečené obrácené řízky
27. Kaiserky tmavé
26. Luhačovický špaček
25. KACHNA PEČENÁ S KMÍNEM
24. Jablkové řezy od Budulinka2
23. Kotlety ve šlehačce
22. Slaná sýrová žemlovka
21. Moučníky od merylas
20. Kuřecí roládka od budulinka2
19. Rychlý koláč s ovocem
18. Český mazanec
17. Zapečené brambory s nivou
16. Rýžový nákyp
15. Rychlá buchta dvoubarevná
14. Honzovy buchty
13. Tvarožník
12. Kuře na kysaném zelí
11. Maso na hlávkovém zelí
10. Vepřové ražniči
9. Kuřecí závitky s nivou
8. Zapečené brambory s cukinou
7. Chlebová pizza z remosky
6. Zapečené noky s masem a brokolicí na šlehačce
5. Dobré rady k pečení v remosce
4. Recepty - odkazy
3. Chléb z remosky od Anndy
2. Pečené kari kuře
1. Ondráš









MarunaS 26.6.2017 10:29


Proti elektrické troubě uspoří remoska až 80 % energie. V té klasické se nejprve ohřívá vzduch a teprve až od něj jídlo. V remosce vchází teplo přímo do surovin. Odpadá tedy první fáze ohřevu zvyšující spotřebu energie.

Teplota v el. pečící míse zn. Remoska® je 160-180ºC.

***************************************************************
REMOSKA Original R 21

***************************************************************
Remoska - poradna

MarunaS 9.12.2012 15:14

4. Recepty - odkazy

♣♣♣Remoska.cz
Tento receptář rozdělen: č.1-65- moučníky, 66-68-tousty, 69-74-pizza,75-326-maso, 327-363-dietní a rychlá jídla.
♠♠♠Moučníky z remosky

MarunaS 10.3.2012 16:00
 
 
 

reagovat brundik 10.11.2018 17:13  29%    +  -

budulinka2: Jsi šikovná rýži jsem ještě v remosce nikdy nezkoušela

reagovat MarunaS 9.11.2018 17:52  100%    +  -

budulinka2:

reagovat budulinka2 9.11.2018 15:39  10%    +  -

MarunaS: měla jsem Basmati

reagovat MarunaS 8.11.2018 13:45  100%    +  -

budulinka2: Dám recept na nástěnku a někdy zkusím.
Ještě dotaz jakou rýži používáš, normální dlouhozrnnou?

reagovat budulinka2 8.11.2018 10:57  10%    +  -

MarunaS: Taky jsem dělávala v papiňáku, ale v té remosce je ještě lepší (teda podle mého soudu - každý může mít jiný názor).

Do remosky jsem vložila opranou a okapanou rýži, osolila, dala lžíci oleje a promíchala, doprostřed zapíchla cibuli se 3 zapíchnutými hřebíčkyzalila horkou vodou (poměr 1: asi 1 a 3/4 hrnku). Zapla remosku a pekla 20 minut, pak vypla a ještě 20 minut nechala dojít. Byla krásně sypká, nelepivá

reagovat MarunaS 6.11.2018 10:21  63%    +  -

budulinka2: Ahoj, jak ji děláš? Já připravuji rýži v papiňáku a používám kulatozrnnou, ta nám nejvíc chutná.

reagovat budulinka2 6.11.2018 10:08  5%    +  -

Zdravím po delší době
Včera jsem poprvé vyzkoušela udělat k obědu přílohovou rýži v remosce. Byla úžasná a už ji jinak dělat nebudu

reagovat MarunaS 5.11.2018 10:47  62%    +  -

Kamar:

reagovat Kamar 4.11.2018 23:26  5%    +  -

MarunaS: Pekla jsem ji rozpůlenou, vždy počítám s minimálně dvěma hodinami. Poprvé asi
2+1/4 hod a byla měkká až až, podruhé asi tak ty 2. Vyhovuje mi, že je z remosky pěkně šťavnatá a zabarví se taky, jen je třeba včas slévat sádlo a nenechat ji dusit, ale opravdu péci.

reagovat MarunaS 4.11.2018 16:41  61%    +  -

Kamar: Jak dlouho pečeš kachnu?

reagovat Kamar 4.11.2018 16:37  5%    +  -

Já honím remosku jak nadmutou kozu. Pekli jsme v posledních týdnech 2x rozpůlenou kachnu, 1x rybí filé, 1x lososa, 1x králíka, každý týden (a právě teď) chléb a většinou i koláč,... Dnes jsem po dlouhé době pekla v troubě (obalovanou rybu a plněné žampiony - protože na to byla potřeba trochu vyšší teplota, než jak peče remoska). Většinou používám velkou remosku, mám ale i malou s hlubokou i mělkou mísou.

reagovat MarunaS 4.11.2018 10:08  61%    +  -

Sallow: Včera jsem se dívala na Etu pečenku v Globusu a vůbec se mi nelíbí......

reagovat MarunaS 4.11.2018 10:06  61%    +  -

Sallow: Manžel se na to díval a říkal, že to nejde......já mu věřím, zřejmě se musí vyměnit to držadlo celé.

reagovat Sallow 3.11.2018 18:46  100%    +  -

MarunaS: Ta nová ETA remoska je opravdu pěkná. Když máš na ní chuť, tak co ti v tom brání? ...KUP SI JÍ.

reagovat Sallow 3.11.2018 18:40  100%    +  -

MarunaS: Ale ta šňůra se dá zkrátit, když je to za držadlem...je přece dost dlouhá.

reagovat MarunaS 3.11.2018 11:18  100%    +  -

Sallow: Také v ní peču pořád, ale teď mi začala zlobit šňůra, hned za držadlem. Jsem dost naštvaná, to už je druhá remoska, co mám problémy. Přemýšlím, že si koupím pečenku od Ety. Má ji švagrová a je spokojená.

reagovat Sallow 3.11.2018 10:01  100%    +  -

Zatím jsem dělala na plech švestkový koláč, ale v troubě. Už je pokrájený v mrazáku. Mám to na dlouho.
A v parním hrnci něco kynutých knedlíků s meruňkama ještě z letošní vlastní nadúrody. Také jsou zamraženy

reagovat Sallow 3.11.2018 9:59  100%    +  -

MarunaS: Až bude venku větší zima, tak snad zase začnu něco péci. Kolem VÁNOC

reagovat Sallow 3.11.2018 9:58  100%    +  -

MarunaS: Já občas jen nakouknu, když vidím v oblíbených přírůstek...ale zatím nic nepeču. Ale receptář je tu fajn - vracím se sem pro rady.

reagovat MarunaS 3.11.2018 8:58  100%    +  -

Ahoj, chodí sem ještě někdo?

reagovat MarunaS 1.11.2018 14:35  100%    +  -

reagovat budulinka2 17.2.2018 10:12  100%    +  -

MarunaS: rohlíky vypadají dobře. Mám momentálně dietu po operaci žlučníku, tak bych je nemohla, ale určitě je později vyzkouším.

reagovat MarunaS 2.2.2018 17:46  100%    +  -

PIVNÍ ROHLÍKY

Ingredience:

250 g polohrubé mouky
350 g hladké mouky
340 ml piva
40 g rozpuštěného sádla
2 lžičky soli
1 lžička cukru
7 g instantního sušeného droždí

Vše smícháme a necháme vykynout přikryté v plastové nádobě.

Po půl hodině překládáme (překládání těsta: těsto se natáhne a překládá přes sebe - zleva doprava, ze shora dolů, zprava doleva, zespoda nahoru. Takto postupujeme několikrát dokola).
Celková doba kynutí při pokojové teplotě cca 1,5 až 2 hodiny.

Po té rozdělíme těsto na válu na 24 stejných kousků o váze cca 40 g (pokud pečeme v troubě, potom rozdělíme těsto na 12 stejných kousků o váze cca 80 g).

Na pomoučeném vále necháme takto rozdělené těsto ještě 10 minut odpočívat.

Z těsta vytvarujeme trojúhelník a srolujeme jej do tvaru rohlíku. Oběma rukama utáhneme rohlík proválením do délky (rohlíky roztáhneme). Naskládáme je na pečící papír, přikryjeme igelitovým sáčkem a necháme opět nakynout. Rohlíky potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme hrubozrnnou solí, kmínem popř. použijeme mák nebo různé semínka a rohlíky vložíme do remosky.

Remosku zapneme a pečeme bez předehřátí cca 20 minut.

Upečené rohlíky necháme na mřížce vychladit – pokud je tedy nesníte ještě horké ;-).

Vaše REMOSKA

reagovat MarunaS 31.12.2017 10:09  100%    +  -

reagovat MarunaS 29.11.2017 20:13  100%    +  -

budulinka2:

reagovat budulinka2 29.11.2017 19:54  100%    +  -

MarunaS: ano, všechno jsem měla dobře propečené.

reagovat MarunaS 29.11.2017 16:19  100%    +  -

budulinka2: A vše je dobře upečené a nakynuté? ............tak díky za názor, já chléb ještě nepekla, ale když jsem pekla Honzovy buchty,tak jsem takhle dopředu víko nechala nahřát (obrátila jsem ho vzhůru nohama a položila na mísu)

reagovat budulinka2 29.11.2017 12:01  99%    +  -

MarunaS: já taky nepředehřívám - ani na buchty, ani na chleba

reagovat budulinka2 29.11.2017 11:58  99%    +  -

Sallow: tuto knížku mám, jsou v ní príma recepty

reagovat MarunaS 17.11.2017 21:17  100%    +  -

Sallow:

stránkování diskuse:

Nemáte právo pro přidávání příspěvků. Požádejte autora diskuse. Napište mu vzkaz pomocí vzkazů.



Přihlásit na tomto počítači trvale:
  Registrace
diskuse: *ČESKÁ REMOSKA- recepty*
Diskusi založil(a): MarunaS
přispívání jen pro zaregistrované
Nástenka - Stát se clenem
Clenové diskuse - Clenové online:
Nacházíte se v sekci:
Diskuse -> Rodina a děti -> Adopce
Přečtěte si