Remoska v naší kuchyni......

........doma, na chatě, chalupě, v kempu.

Asi před rokem jsem znovuobjevila remosku. S několika dalšími dámami jsme se začaly scházet na jedné starší "spící" diskuzi a vyměňovat si své zkušenosti a recepty.
Protože nikdo z nás nemá dostatečné pravomoce ke spravování této diskuze, stěhujeme se sem, na novou a doufáme, že se k nám časem přidají i další uživatelky Dámy.


17.5.2012

Diskusi založil(a) 17.5.2012 iv@

CO SE NÁM PODAŘILO UKUCHTIT

Další FOTOS

Osma 23.12.2014 21:30

Osma 26.9.2014 10:02

CO SE PODAŘILO V REMOSCE-

...............................

Osma 8.2.2013 19:44
 
 
 

reagovat brundik 2.7.2018 15:58  5%    +  -

Filomena.: Děvče máš nádherně napečeno hned jsi mě naladila

reagovat Osma 4.6.2018 18:03  19%    +  -

Filomena.: ahoj,díky. Zajtra to vyskúšam. Len dám maslo, ja tieto stužené tuky nemusím.
Tiež dám do remosky a potom dám vedieť.

reagovat Filomena. 3.6.2018 21:39  13%    +  -

Osma: Mrkla jsem do sešitu, kde si píšu recepty pro remosku a zrovna tenhle recept tam nemám Bylo to těsto s máslem, troškou cukru, přesněji si nevzpomenu. Dalo by se použít i tohle, jen zmenšit dávku, je to ale těsto bez cukru. http://www.merylas.estranky.cz/clanky/moucniky/ruzne-rezy-bublaniny-a-kolace/stavnate-jablecne-rezy.html

reagovat Filomena. 3.6.2018 21:34  13%    +  -

babiMinka:

reagovat Filomena. 3.6.2018 21:34  13%    +  -

Sallow: No, mám péct pro koho, to je fakt

reagovat Osma 3.6.2018 18:36  18%    +  -

Filomena.: koláč s jablčkami by som si dala. To je aké cesto?? Dala by som tam aj rebarboru.

reagovat babiMinka 1.6.2018 16:14  100%    +  -

Filomena.: Krásné pečení!!!!!

reagovat Sallow 1.6.2018 14:41  100%    +  -

Filomena.: Asi máš komu péci. Já mám jen tu starou a i tak je toho na mě moc. Jsem už sama, ale mlsná mě teda honí.

reagovat Filomena. 1.6.2018 10:39  15%    +  -

Sallow: za pochvalu.Mám teď hodně volného času a tak se můžu v kuchyni vyřádit Předtím jsem měla remoktu tu menší, s hliníkovou mísou ale teˇd mám i velkou s teflonovou mísou a tam mě to baví péct víc.

reagovat Sallow 1.6.2018 7:30  100%    +  -

Filomena.: No, ty jsi toho ale zvládla. Jedno svůdnější druhého

reagovat Filomena. 1.6.2018 7:25  11%    +  -

Ahoj všem. Remosku teď využívám častěji, tak pár fotek.Tohle je tzv. americký koláč s jablky na řezu .
Takhle vypadal po upečení.

Tohle je buchta se sušenými brusinkami a tvarohem:

Koláč s jablky.

A obyčejná kakaová buchta, po upečení potřená marmeládou a posypaná kokosem.

reagovat Osma 13.5.2018 1:06  32%    +  -

Filomena.: krásne honzovky

reagovat malich 12.5.2018 19:52  5%    +  -

Filomena.: dík za napád s inzercí, zkusím - uvidím.

V pondělísjedu doservisu- mám odpolední a do serisu to mám o 2 km blíž než na nejbližší poštu...třeba něco poradí, nebo budou mít nějaké 2.jakosti-poškrábané zvenku, jak to v podnikových prodejnách bývá.
Tak hezkolu neděli, a´t se Vám dobře remoskuje

reagovat Filomena. 12.5.2018 19:04  17%    +  -

babiMinka:

reagovat babiMinka 12.5.2018 17:22  38%    +  -

Filomena.: Jsou krásné!!! Mám na ně hroznou chuť - už jsem je dlouho nedělala.....

reagovat Filomena. 12.5.2018 16:44  17%    +  -

malich: S pečenkou nemám zkušenosti, ale princip pečení by měl být stejný.Hřeje víko.

reagovat Filomena. 12.5.2018 16:42  17%    +  -

malich: Doporučím sledovat inzeráty nebo si dát svůj. Já včera koupila zmíněnou velkou remosku Grand,co je na tom obrázku, nepoužívanou, za 500 Kč.Na FB, v jedné inzertní skupině z našeho města.Zadařilo se.

reagovat Filomena. 12.5.2018 16:40  17%    +  -

babiMinka: Taky jsem tak dala.

reagovat Filomena. 12.5.2018 16:39  17%    +  -

Honzovky s povidlovou náplní z 400 g mouky pečené ve velké remosce.

reagovat babiMinka 12.5.2018 15:36  38%    +  -

Filomena.: Já dávám po celé ploše, začínám po kraji kolem dokola a pak druhou řadu atd. Mám to i uprostřed upečené....

reagovat malich 12.5.2018 13:17  5%    +  -


Ahoj - prosím o radu: odešla mi remoska po xx-letech ( taková jako na úvodním obrázku)- dnes před obědem, chtěla jsem novou- a zjitila, že stojí
3 a půl. ta moje tehdy sála kolem tisícovky- střřední velikostt. Teď se dělají jen malé nebo velké. Tak uvažuji - jetli vůbec novou pořizovat, používám ji tak 2x do měsíce. Také na mě vyskočila nějaká pečenka od Ety- vypadá podobně- je však o polovinu levnější. Máte s ní nějaké zkušenosti?
Nebo by jste raději volily resmoku z Frenštátu?

Dík za názory

reagovat Filomena. 11.5.2018 20:53  17%    +  -

Osma:

reagovat Filomena. 11.5.2018 20:52  17%    +  -

Poprosím vás ještě o radu, jak v té velké remosce pečete honzovy buchty, tak dáváte po celé ploše nebo doprostřed dáváte takový ten zvon nebo něco jiného.. Aby se uprostřed mísy taky dobře propekly.A z kolika mouky děláte těsto? Aby to bylo tak akorát, náplň budu dělat asi jen povidlovou.Jdu ještě juknout na nějaké recepty.

reagovat babiMinka 11.5.2018 19:37  38%    +  -

Filomena.: Já mám na chalupě tu střední/normální velikost a mám k ní (naštěstí) několik mís od tchýně, takže v tom vesele peču. Ono to ani jinak nejde, troubu tam nemám, tak v tom peču třeba dalamánky a dobrý-jen ty poslední jsou obrovské a někdy překynuté,jak čekají na pečení

reagovat Osma 11.5.2018 18:44  32%    +  -

Filomena.: mňamka

reagovat Filomena. 11.5.2018 18:26  16%    +  -

babiMinka: Já jsem měla jen malou, s hliníkovou mísou.A tu větší taky využiju,prostě jak kdy.

reagovat babiMinka 11.5.2018 18:24  38%    +  -

Filomena.: No paráda!!! Já mám doma taky velkou a nedám na ni dopusit, pro nás dva je i skoro velká,ale často vařím pro dcery, tak je suprová. A když toho není pro deset lidí, tak v tom peču moc ráda.

reagovat Filomena. 11.5.2018 18:18  16%    +  -

Dnes jsem si udělala radost a pořídila si velkou remosku. A hned jsem ji vyzkoušela-bublanina s lesním ovocem.


Je to podle tohoto receptu, ale z poloviční dávky:
http://www.merylas.estranky.cz/clanky/moucniky/ruzne-rezy-bublaniny-a-kolace/tresnova-bublanina.html

reagovat ver@ 24.1.2018 7:32  5%    +  -

Sallow: Silikonové jsem našla, ale na ten bazar juknu, díky!

reagovat Sallow 23.1.2018 15:45  100%    +  -

stránkování diskuse:

Nemáte právo pro přidávání příspěvků. Požádejte autora diskuse. Napište mu vzkaz pomocí vzkazů.



Přihlásit na tomto počítači trvale:
  Registrace
diskuse: Remoska v naší kuchyni......
Diskusi založil(a): iv@
přispívání jen pro zaregistrované
Nástenka - Stát se clenem
Clenové diskuse - Clenové online:
Nacházíte se v sekci:
Diskuse -> Zájmy a koníčky -> Vaření a recepty
Přečtěte si