LIS na sušenky







18.1.2015

Diskusi založil(a) 18.1.2015 Sallow

RECEPTY - TADY KLIK


ZÁKLADNÍ TĚSTO (OSVĚDČENÉ-méně sladké):
S L A D K É

1) Kokosové těsto
2) Koka
3) Oříškové těsto
4) Linecké těsto
5) Vanilkové těsto
6) Kakaové těsto
7) Křehké těsto
8) Hvězdičky
9) Těsto se škrobem
10) Sladké sušenky
11) Máslové těsto
12) Máslové ořechové těsto
13) Máslové oříškové, kokosové těsto
14) Sněhové pečivo
15) Mandlové pusinky
16) Kokosové pusinky
17) Jak udělat sněhové těsto
18) Ořechové
19) Čokoládové
20) Stříkané linecké rohlíčky
21) Báječný recept od Tory:
22) Kokosky
23) Esíčka 1
24) Esíčka 2
25) LUCIE (Hejenka)
26) Čokoládové sušenky s konopím(čeredka)
27) Mandlovo - rumové waflové sušenky(itty )
28) SPEKULKY - sušenky z křehkého těsta(Hejenka)


............................................................................................................

SLANÉ

1) Slané těsto
2) Celozrnné sušenky
3) Makové rohlíčky
4) Sýrové tyčinky
5) Sýrovo - lněné tyčinky

Sallow 18.1.2015 14:40
 
 
 

reagovat Kamar 13.1.2018 21:48  16%    +  -

Já myslela,že mazací margariny jsou do těsta moc měkké. Taky to zkusím, protože občas mi nějaký kellímek zbývá - já pečivo většinou nemažu a mužskému margarín moc nejede.

reagovat Sallow 10.1.2018 10:09  100%    +  -

Medlyn: Tak že do těsta dáváš Ramu? A jde to dobře, tak to také prubnu. Dám na tebe a vyzkouším Lucie.

reagovat Medlyn 10.1.2018 9:57  11%    +  -

Kamar: Používám jen obyčejnou ramu 500 nebo 1000g. Před lety jsem místo másla kupovala ramu máslovou a nakonec jsem si zvykla používat jen obyčejnou. Tak když teď koupím v kantýně obložený chleba a je tam vrstva másla, tak ho nemohu pozřít.

reagovat Kamar 17.12.2017 17:10  24%    +  -

Medlyn: myslíš ramu creme bonjour, nebo používáš ramu z kelímku? Tu by mě nenapadlo použít. Já dělala sušenky "Lucie" z kombinace hery a másla a povedla se mi jich vždycky sotva polovina, po doplnění lisu jsem jich vždycky nejmíň 5 zkazila.

reagovat Medlyn 16.12.2017 22:05  15%    +  -

pecka: já lis letos na vánoční pečení vytáhla už třikrát a je to 2:1, nepoužívám máslo, ale ramu a vždy to vyjde, třeba jen na chvíli musím dát těsto do lednice, ale když jsem jednou použila heru, tak jsem byla na prášky, z lednice bylo těsto moc tuhé a mimo lednici se lepilo... ještě vyzkouším sádlo

reagovat pecka 13.12.2017 21:09  53%    +  -

Tak já mám lis Universal víc jak 40 let a nikdy se mi z toho nic nevedlo, ať jsem zkoušela těsto podle návodu nebo ne. Tuhé nešlo vytlačit a měkké se lepilo. Letos zkoušet nebudu.

reagovat Medlyn 6.7.2017 10:56  14%    +  -

verca63: Já používám papír na pečení a na ten se těsto nepřilepí. Tak jsem se naučila, že naklikám těsto na čistou plochu pracovní desky a pak jídelním nožem přendavám na plech s papírem.

reagovat Sallow 13.6.2017 13:22  100%    +  -

verca63: Já se toho nezříkám, ale opravdu to ještě prubni. Budu ráda, když se ti to povede a budeš spokojená.

reagovat verca63 13.6.2017 13:13  39%    +  -

Sallow: Ještě to prubnu a jinak ti ho přepošlu

reagovat Sallow 13.6.2017 13:04  100%    +  -

verca63: Ten universal? To se divím, mě to šlo v celku dobře. Je pravda, že těsto nesmí být teplé, to pak zlobí a nechce se utrhnout, prubni to ještě jednou ...

reagovat verca63 13.6.2017 12:47  39%    +  -

Sallow: Tento lis mám doma asi 2 roky.Koupila jsem ho nepoužitý.Zkoušela jsem dělat tvary 2x a nakonec jsem je vykrájela

reagovat MarunaS 12.6.2017 16:07  100%    +  -

Sallow: To je také pravda

reagovat Sallow 12.6.2017 15:08  100%    +  -

MarunaS: To je piplačka. Než to nacpeš do té malé trubice, tak ze sáčku je to raz - dva.

reagovat MarunaS 12.6.2017 14:58  100%    +  -

Sallow: No vidíš, proč mi to nejde
Ale jsou tam i nástavce na krémy, šlehačku......

reagovat Sallow 12.6.2017 14:39  100%    +  -

MarunaS: Já ho mám, ale už letitý a oježděný. Pak mám lis na sušenky tescoma, lale to je nedej - s tím mi to nejde

reagovat MarunaS 12.6.2017 14:31  100%    +  -

Sallow: Tento nemám, mám od Lidla

reagovat Sallow 12.6.2017 11:36  100%    +  -

MarunaS: Jestli je to ten...kovový ....tak mám zájem (na chalupu) - NEVYHAZOVAT, PROSÍM

reagovat MarunaS 11.6.2017 21:59  100%    +  -

Sallow: Představ si, že jsem ten lis našla, já myslela, že jsem ho vyhodila..........
Tak ještě vyzkouším ty tvé recepty, než ho fakt vyhodím

reagovat Sallow 23.12.2016 12:23  100%    +  -


reagovat Medlyn 20.10.2016 8:55  16%    +  -

Pavluš7:

reagovat Tiama 18.10.2016 9:18  38%    +  -

Pavluš7:

reagovat Pavluš7 17.10.2016 21:15  23%    +  -

Sallow: tak u lisu je tento, ale nemám yzkoušen
300g mouky
200g másla
100g cukru prášk.
1van.cukr
1 vejce
a trochu citron kůry

co mám vyzkoušeno a šel je:
4/5 kostky másla
3/4 hrnku prášk. cukru
1a1/2 hrnku hl. mouky
1 hrnek kokosu
2 žloutky
2 lžičky kakaa

no a pak sem dělala linecký
500g polohr. mouky
160g cukru
320 máslo
2-3 žloutky
2 van cukr
co dělám na vánoce s tím, že sem ho zkusila a když šlo tak rozdělila na 3 díly 1) sem nechala do 2) přidala kakao a do 3) ořechy co mi zůstali z čehosi jen sem přizpůsobila tu tuhost, aby to bylo zprávně ňahňavý jak mi to šlo tak sem byla v takové euforii, že jsem byla jak pejsek a kočička, ještěže sem neměla po ruce mýdlo.

reagovat Sallow 17.10.2016 19:58  100%    +  -

Pavluš7: Dej sen receptík na těsto, co je u lisu.... a máš vyzkoušený. Snad to bude zase něco jiného, než máme v receptáři.

reagovat verca63 17.10.2016 12:02  39%    +  -

Pavluš7: tak to musím vyzkoušet.Také mám lis a 2x mi to nešlo,tak sem to už nezkoušela.Už jsem chtěla poslat lis do světa

reagovat Pavluš7 16.10.2016 20:33  22%    +  -

dobrota: ňahňavější - ne tak tuhé

reagovat Pavluš7 16.10.2016 20:31  22%    +  -

Medlyn: u nás se používá stále a honem sem si nemohle vzpomenout jak jinak to napsat

reagovat dobrota 16.10.2016 19:29  22%    +  -

Medlyn: Ňahňavější je jako řidší???

reagovat Medlyn 15.10.2016 20:38  6%    +  -

Pavluš7: krásné slovo - ňahňavější

reagovat helena.dr 14.10.2016 22:15  44%    +  -

Pavluš7: no vidíš...jsi šikula.
Taky už měla zase něco spáchat.

reagovat Pavluš7 14.10.2016 21:29  13%    +  -

Tak jsem opět zkusila a slava přišla sem na ten zádrhel těsto musí být ještě ňahňavější než sem si myslela

stránkování diskuse:

Nemáte právo pro přidávání příspěvků. Požádejte autora diskuse. Napište mu vzkaz pomocí vzkazů.



Přihlásit na tomto počítači trvale:
  Registrace
diskuse: LIS na sušenky
Diskusi založil(a): Sallow
přispívání jen pro zaregistrované
Nástenka - Stát se clenem
Clenové diskuse - Clenové online:
Nacházíte se v sekci:
Diskuse -> Zájmy a koníčky -> Vaření a recepty
Přečtěte si
Krásná pleť bez vrásek? Jděte na to chytře! Lucie Šilhánová: Miminko se nám povedlo na první dobrou 10 nejoblíbenějších pokojových rostlin. Okrasné listem, do stínu i sukulenty Anální sex: Co jste nevěděla a co vás možná překvapí MAJKA (47): Chci se stěhovat za láskou do Ameriky, rodina o tom neví Chcete podnikat? Podnikněte první kroky Nedělní oběd: Zkuste burgery, špízy nebo slaný koláč! Jak uložit knížky? Podívejte se na kreativní knihovny z celého světa Ženy prozradily: Takhle nás chlapi trápili, nebyla to láska Jaro se blíží: Jaké bundy a kabáty si můžete pořídit už dnes?