*OMÁČKY RECEPTY*

Moje rodina miluje omáčky a já mám pocit, že jich znám hodně málo.
Jaká omáčka vám nejvíce chutná, podělte se o její recept.




21.11.2016

Diskusi založil(a) 21.11.2016 MarunaS

Nejrozsáhlejší databáze receptů na omáčky na internetu

Omáčky všeho druhu

MarunaS 11.12.2016 11:30

Vychytávky

Omáčky zahušťuju čímkoli voda,mléko,smetana....Dám si vodu nebo něco do skleničky od majolky zadělám víčkem a rozkvedlám. Nemám žádné hrudky ani jiné nádobí. (mila52)

MarunaS 21.11.2016 18:13

NÁSTĚNKA ZDE

MarunaS 21.11.2016 10:53
 
 
 

reagovat MarunaS 19.4.2017 17:11  100%    +  -

reagovat katka68 14.4.2017 7:57  100%    +  -


reagovat MarunaS 29.3.2017 19:55  100%    +  -

reagovat MarunaS 25.2.2017 13:38  101%    +  -

Ahoj všem,
poprvé jsem vařila křenovou omáčku z naloženého křenu z Lidlu, protože křen neměli a už ji budu takhle dělat pořád.

reagovat victory 24.1.2017 12:22  59%    +  -

lubinka: vyskusam...vdaka za tip...

reagovat lubinka 24.1.2017 2:04  51%    +  -

victory: vyzkúšaj, určite budeš spokojná, to kari bude nádherne voniať, len pripomínam pražit v tom tuku 1 minutu, viac nie

reagovat MarunaS 23.1.2017 13:50  100%    +  -

Willa: Tak jsem zkoušela UHO a je to bomba! Manželovi jsem omáčkou přelila brambory k sekané a já ji zkusila do rizota, už jsem nemusela mít ani sýr.
Ochutila jsem ji trochou sojové omáčky. Ten kmín tomu dodá také dobrou chuť. Příště zkusím i worcester.

reagovat MarunaS 23.1.2017 11:38  100%    +  -

mila52: Je na nástěnce, ještě jsem tam upravila to množství masa

reagovat mila52 23.1.2017 10:52  16%    +  -

MarunaS: můžeš dát prosím na nástěnku ten recept od victory maso se šlehačkou

reagovat victory 23.1.2017 10:10  59%    +  -

lubinka: tak zas ja nie som az taka kucharska sikovnica..ale teda v tom pripade myslim, ze nebude problem, ked to mao vyberies, dat tam na to maslo najskor oprazit kari a az potom smotanu a jogurt...
..nabuduce to aj ja tak vyskusam...

reagovat victory 23.1.2017 10:07  58%    +  -

MarunaS: hm..no ja neviem, kilo? ...takych 12-15 platkov masa...

reagovat lubinka 21.1.2017 17:28  53%    +  -

victory: různé kari jídla dělám dost, naučila mne to kamarádka která žila 5 let v Indii a tam se naučila indickou kuchyni.
Vždy ale zdůrazňuje že kari má nejdřív přijít do tuku, na tuku 1 minutu kari opražit aby se rozvinuly všechny ingredience kari koření a všechny vůně všech složek kari koření a až pak dát ostatní tekutiny (smetana,vývar,atd,atd)

reagovat MarunaS 21.1.2017 8:17  101%    +  -

victory: Akorát bych chtěla vědět na jaké množství toho masa ty dvě šlehačky?

reagovat MarunaS 21.1.2017 8:12  100%    +  -

victory: Díky za UHO a tu kari omáčku dám také na nástěnku

reagovat MarunaS 21.1.2017 8:11  100%    +  -

Willa: UHO ti dám na nástěnku

reagovat Willa 20.1.2017 13:16  72%    +  -

victory: To je ona díky moc.

reagovat victory 20.1.2017 13:08  62%    +  -

victory: ..zavaranu broskynu...

reagovat victory 20.1.2017 13:03  62%    +  -

A casto robievam kari omacku...recept je odtialto, len zial uz neviem od ktorej Damy...
Maso (robila som uz kuracie, aj telacie a aj bravcove) nakrajame na platky, vyklepeme a posypene steakovym korenim. Potom si roztopime maslo na hlbsej panvici, maso pozvolne opecieme. Vyberieme maso a dame do misy, zakryjeme tanierom, nech je v teple.
Do vypeku s maslom vlejeme 2 slahackove smotany, jeden biely jogurt, pridame lyzicku steakoveho korenia a lyzicku kari korenia. Podla chuti dosolime. Nechame prevriet, kym omacka nezhustne.
Na tanier servirujeme maso, na to zavaranu roskynu + ryzu a prelejeme cele kari omackou.

Je to rychlovka a u nas doma to ma fakt uspech.

reagovat victory 20.1.2017 12:59  62%    +  -

Willa: kuk sem :http://www.receptyonline.cz/recept--cibulova-omacka-uho--7959.html

http://gastronomie-typ.blogspot.sk/2012/04/univerzalni-hneda-omacka-cili-uho.html

reagovat Willa 20.1.2017 12:30  71%    +  -

MarunaS: je to taková ta hnědá omáčka-k bramborům,knedlíkům-prostě tzv.univerzální.

reagovat MarunaS 20.1.2017 11:00  100%    +  -

Willa: a jak to chutná?

reagovat Willa 20.1.2017 7:01  71%    +  -

Pěkný den,zajímavá diskuze.Mám otázku nevíte někdo recept na tzv.UHO(univerzální omáčka ze školních jídelen-hnědá).Díky za radu.

reagovat MarunaS 12.1.2017 21:34  100%    +  -

lubinka: Chystám se na ni

reagovat lubinka 12.1.2017 20:39  48%    +  -

MarunaS: Júvajs, ty mi děláš chutě

reagovat MarunaS 11.1.2017 17:45  100%    +  -

Svíčková omáčka:


Ingredience: mléko 100 ml, smetana na vaření 400 ml, brusinky 300 g, olej rostlinný 300 ml, ocet kvasný 50 ml, cukr 100 g, sůl, hořčice plnotučná, mouka hrubá 200 g, nové koření, pepř, bobkový list, zakysaná smetana, máslo, uzená slanina 200 g, vejce, celer, citron, cibule, mrkev, petržel kořenová, petržel, tymián a hovězí maso

Postup: Hovězí maso odblaníme, prošpikujeme, osolíme a opepříme. V pekáči orestujeme zeleninu, cibuli, divoké koření (v sáčku) a špek. Přidáme ocet a do této směsi naložíme maso, které necháme odležet do druhého dne. Maso zprudka opečeme na pánvi. Do základu dáme hořčici, opečené maso, podlijeme vývarem a pečeme do měkka. Maso vyjmeme, zeleninu rozmixujeme, dle potřeby dolijeme vývarem a zahustíme moukou se zakysanou smetanou. Omáčku provaříme, ochutíme octem nebo citronovou šťávou, cukrem, solí a pepřem. Zjemníme smetanou.

Zdroj: http://www.lidovky.cz/jak-uvarit-nejlahodnejsi-svickovou-omacku-poradi-sefkuchar-pqy-/dobra-chut.aspx?c=A130507_115946_dobra-chut_ape

reagovat katka68 31.12.2016 15:53  100%    +  -

MarunaS:

reagovat MarunaS 31.12.2016 15:03  100%    +  -

katka68:

reagovat katka68 31.12.2016 14:28  100%    +  -

reagovat katka68 30.12.2016 16:28  100%    +  -

už brzy bude
.

reagovat diblinda 11.12.2016 20:45  51%    +  -

Babča: to je jako u nás a vyřit si je jen pro sebe se mi nechce, pro ostatní bych musela děla něco jinýho

stránkování diskuse:

Nemáte právo pro přidávání příspěvků. Požádejte autora diskuse. Napište mu vzkaz pomocí vzkazů.



Přihlásit na tomto počítači trvale:
  Registrace
diskuse: *OMÁČKY RECEPTY*
Diskusi založil(a): MarunaS
přispívání jen pro zaregistrované
Nástenka - Stát se clenem
Clenové diskuse - Clenové online:
Nacházíte se v sekci:
Diskuse -> Zájmy a koníčky -> Vaření a recepty
Přečtěte si
Kdy jít k zubaři, držet dietu nebo přestat kouřit? Zeptejte se Měsíce! Vařte za hubičku: Levná a chutná jídla z brambor Chlupy vašeho domácího mazlíčka všude? Zbavte se jich! Vada na kráse, nebo ozdoba? Nestyďte se za své pihy! Zita Kabátová: Hvězda českého filmu, kterou milovaly tisíce mužů Zapomeňte na dlouhé hodiny strávené při vaření. Jde to i jinak Hebká pokožka bez chloupků? Ve skutečnosti větší věda než jste myslely Líbí se vám motýlci? Vyrobte si vlastní dekoraci Necítíte se ve své kůži? Možná vám škodí dieta Jak to máte nejradši? Poloha při milování vás prozradí!