Naše recepty - Dámy z patchworku

Jak vaří patchworkářky? - rada už ani nevím od které z Vás...

"Vaření z ničeho pro 6 lidí" - oblíbený jídelní koloběh, jako zaručené schéma, jak ještě více ušetřit. Tedy: vařím na 2x, ze soboty dojídáme v pondělí, z neděle v úterý, ve středu přidám něco málo čerstvého ke zbytkům z mrazáku, ve čtvrtek topinky...
Vaříme moc rády a recepty se nám pletly do naší patchworkové diskuze a také, aby tady nebylo mnoho lidí - pro přehled.
30.10.2006

Diskusi založil(a) 30.10.2006 Ivjez

POZOR - recepty si hned ukládejte k sobě, tato diskuze není na skryté nástěnce !

Ivjez 6.10.2008 19:54

Ivjez 21.3.2007 18:06
 
 
 

reagovat Uursik 14.4.2018 21:08  9%    +  -

pethunie: to vypadá dobře. Já dnes dělala převalované vdolečky - musím se to konečně naučit. nedělala jsem je takových 15 let a věnečky - ale ty jsem odflákla, protože jsem si tuhle z netu kupovala tu trubičku na věnečky a k tomu jsem vzala nějakou směs na odpalované těsto.

reagovat Uursik 14.4.2018 21:04  9%    +  -

lidaba: já dělám zelňačku v 15 litrovém kastrólu a všechno v jednom a hotovo - ale je fakt že houby nedávám.

reagovat pethunie 18.2.2018 11:00  45%    +  -

nazdárek

prima obdoba štrůdli.
Už je v troubě....

reagovat Šklíba 11.2.2018 20:19  100%    +  -

pethunie: Dobře děláš, mák je nejlepším zdrojem vápníku pro naše kostičky. Já mám trochu smůlu, že mi mák nechutná. Dělám si makové mléko, nadechnu se, zavřu oči a honem ho vypiju, abych to měla z krku.

reagovat pethunie 11.2.2018 9:25  61%    +  -

přidám recept rychlého "koláče" - snídaně: Do ovesných vloček zamíchat jedno vejce, lžičku medu, půlku nadrobno nakrájeného banánu a dám zapéct na 3 minuty do mikrovlnky. Nahoru našlehaný jpgurt

reagovat lidaba 10.2.2018 17:04  81%    +  -

pethunie: Hele, tohle jsem taky dělávala, když nebyla doma chuť na makové jídlo. I tvaroh-cukr-máslo. Ale to byl člověk mladší a mohl si to dovolit

reagovat pethunie 10.2.2018 16:46  61%    +  -

Osma: když na mě přijde mlsná, rozpustím si v hrnečku máslo a zamíchám do toho mák a cukr... a jím to lžící, to je ale zvěrstvo

reagovat pethunie 10.2.2018 16:44  61%    +  -

lidaba: i když v mém podání to bylo - 3 vajíčka celá (sníh je pro mě moc pracný), celá vanička tvarohu, máku 100 g, půlka vanilkového cukru a 200 g jablek + ten med a prdopeč.
Nádherně mokré, akorát sladké, jí se to samo.

reagovat Osma 10.2.2018 16:42  100%    +  -

lidaba: tak to my sme makoví kupujem na jeseň 8kg maku. U nás frčí maková torta,je tiež bez múky a ja plnka je maková. Ale inak šúlance s makom, makové rezance, makovníky kysnuté...
Mak si pomeliem celé kilo a dávam do dózy do mrazničky. Potom len odoberiem,koľko potrebujem.

reagovat pethunie 10.2.2018 16:41  61%    +  -

lidaba: luxusní luxusní

reagovat lidaba 10.2.2018 16:40  81%    +  -

pethunie: Tak co?

reagovat pethunie 10.2.2018 14:43  60%    +  -

lidaba: musím se jít projít, nebo to budu cpát horké , pak dám vědět

reagovat lidaba 10.2.2018 14:40  81%    +  -

pethunie: Může být, ona každá trouba peče jinak.

reagovat pethunie 10.2.2018 14:27  60%    +  -

lidaba: dala jsem to do zapékací mísy a po 45 minutách se mi to zdá hotové, ani už nelepí na špejli

reagovat pethunie 10.2.2018 14:27  60%    +  -

pioli: taky kupuju jedině mletý, určitě se to vyplatí, když si ubírám po troškách. To bych to taky nemlela

reagovat lidaba 10.2.2018 14:21  81%    +  -

pethunie: I lžící to bude dobré Já nemusím příliš sladké moučníky a tohle je přesně ono pro mě. Sice musím opatrně s mákem, ale žádný cukr, žádná mouka - paráda.

reagovat lidaba 10.2.2018 14:19  81%    +  -

pioli: Já kupuju pomletý.

reagovat pioli 10.2.2018 14:03  100%    +  -

lidaba: a kdo bude mlet mák? Šoupnu to Jiřanovi k olympiádě

reagovat pethunie 10.2.2018 13:54  60%    +  -

lidaba: sice jsem to splácala ne v těch přesných poměrech, ale v nejhorším to budu jíst lžící

reagovat pethunie 10.2.2018 13:52  60%    +  -

lidaba: už jsem to nevydržela a je to v troubě

reagovat lidaba 10.2.2018 13:28  81%    +  -

pethunie: Dej se do toho. Uvidíš sama, jaká je to dobrota.

reagovat lidaba 10.2.2018 13:27  81%    +  -

pethunie, pioli: Vřele doporučuju zkusit. Chuť výborná. Kdo má rád šlehaný makovník, tak tohle je ještě lepší. Nedusí to, je to krásně lehké a přitom vlhké. V receptu to doporučovali podávat ještě s tvarohem prošlehaným s medem, ale mě tu už chvíli tvrdla šlehačka a potřebovala jsem ji spotřebovat, tak jsem ji ušlehala s vanilkovým cukrem a plácla ji na to. Fakt mňamka

reagovat pethunie 10.2.2018 13:12  60%    +  -

lidaba: nechceš to už naříznout?? Zjistila jsem, že mám všechno doma, hned bych se do toho dala

reagovat pioli 10.2.2018 12:45  100%    +  -

lidaba: u nás gulášovka, ale makovník mám moc ráda. Ten tvůj vypadá dobře.

reagovat pethunie 10.2.2018 12:35  60%    +  -

lidaba: jak to čtu, tak sliním ,
napiš, jak se zakousnete, jestli bys recept nějak upravila

reagovat lidaba 10.2.2018 12:24  81%    +  -

pethunie: Bez mouky. Narazila jsem na recept někde přes Pinterest a zkusila jsem to, zatím chládne, takže o chuti zatím mluvit nebudu. Ale jinak hodně jednoduchý. 4 žloutky, 300g strouhaných jablíček, 200g mletého máku, 200 g polotučného tvarohu, 2 lžíce medu, 1 lžička vanilkového extraktu, špetka soli, 1 prdopeč - smíchat a pak přidat ze 4 bílků sníh. Trouba na 170° a péct hodinu. Může se dělat v koláčové formě, já dala do bábovky. Na konci pečení jsem měla pocit, že je to nějaké bledé, tak jsem to asi na tři minutky pekla na horkovzduch a má to i pěknou barvičku. Až půjde nakrojit zkusím podat report o chuti. Ale těším se, že nebude moc sladký.

reagovat pethunie 10.2.2018 11:21  59%    +  -

lidaba: kynutý plněný nebo litý?

reagovat pethunie 10.2.2018 10:35  59%    +  -

lidaba: tak to vypadá i u mě a to ji dělám bez masa a bez hub

reagovat lidaba 10.2.2018 10:15  80%    +  -

pethunie: Já jdu umíchat makový koláč

reagovat lidaba 10.2.2018 10:13  80%    +  -

pethunie: Takhle na celém sporáku jsem vařila zelňačku podle kolegyně z práce. A to tedy bylo. V jednom hrnci brambory a zelenina, v druhém hrnci nějaké uzené s kostí, ve třetím zelí a ve čtvrtém houby. Ta byla bílá, ale zahušťovala se zásmažkou, ale byla fantastická.

stránkování diskuse:

Váš názor:

Jméno:

Nejste přihlášen(a). Je lepší se nejdříve přihlásit.


Přihlásit na tomto počítači trvale:
  Registrace
diskuse: Naše recepty - Dámy z patchworku
Diskusi založil(a): Ivjez
přispívání bez omezení
Nástenka - Stát se clenem
Clenové diskuse - Clenové online:
Nacházíte se v sekci:
Diskuse -> Zájmy a koníčky -> Vaření a recepty
Přečtěte si
Bílá magie vás může ochránit! Rituály, které fungují S tebou mě baví svět: Co se stalo s dětmi z komedie tisíciletí? RADKA (37): Tchyně mě pořád srovnává s manželovou ex Creative World ? místo pro oslavy, tvorbu, dobré jídlo a zážitky každý den Cukr, citron, majonéza: Co určitě nepatří na váš obličej? Vlastimil Brodský: Brejchová mu zlomila srdce, v důchodu spáchal sebevraždu Ženy prozradily: Kdy a proč jsme byly schopné odpustit nevěru? IRENA (44): Moje matka mi neustále mluví do života Máte problémy se štítnou žlázou? S těmito příznaky jděte k doktorovi Bronzer je hitem jara a léta: Jak ho správně používat a vypadat skvěle?