RECEPTY PRO DIABETIKY

Je to složité, když někdo onemocní diabetem II.typu, vlítne do toho rovnýma nohama a najednou se musí naučit píchat si inzulín a dodržovat přísnou dietu. A do té doby veděl o cukrovce jenom to, že toto onemocnění existuje.
Proto se obracím na vás, DÁMY, které máte praktickou zkušenost a znáte osvědčené recepty na chutná jídla, která diabetici mohou jíst. Podělte se s ostatními o své zkušenosti, jistě vaše rady ocení.
11.4.2007

Diskusi založil(a) 11.4.2007 Kristla

 
 

reagovat andus 27.8.2015 9:54  75%    +  -

Sice nejsem diabetik, ale mám problémy se žlučníkem a nemůžu pít normální kávu. Objevila jsem Caro Ricoré které obsahuje 60% kávy a když si je uvařím a přidám mléko, nemám žádné problémy. Navíc je velmi chutné.

reagovat zdenapal@seznam.cz 25.5.2015 22:08  1%    +  -

Veska: Dobrý den,prosím, ráda bych s Vámi pár slov promluvila.Můžete mě prozvonit na tel.721 44 55 66 nebo 604 48 88 48. Moc děkuji! Zdena Hurtečáková Palátová

reagovat feliberi 5.7.2013 19:07  99%    +  -

Tak jsem si říkala, že to bude diskuse akorát pro mne-diabetika, ale nikde nikdo a žádné recepty tu njsou, to je pak těžké pomáhat fiabetikům

reagovat smutnabarby 15.3.2013 20:16  5%    +  -

blankaelbe: ano,přesně,taky jsem čerstvý diabetik a překvapilo mně,když mi bylo řečeno,že ani mouku tmavou!moc nesmím,ani pečivo tmavé moc taky ne,zoufalství mne propadlo,ptala jsem se proboha,co můžu,když vlastně téměř nic nemůžu?Dostala jsem spousty letáků z kterých jsem zoufalství jenom víc propadla,tři dny jsem seděla u pc,hledala,křičela na manžela vzteky,než jsem se nějak dopracovali k mému jídelníčku a zhubla jsem k dnešnímu dni 4kg!od 28.2.2013 kdy mi diagnostikovali diabetes 2.typu!Jím 6x denně,zelenina je obsažena hodně,no a pečivo je téměř tabu!ráno si dám jenom půl rohlíku tmavého natřu lait tvarohem natenko,pokladu kolečky okurky,k tomu menší rajče,kousek bílé papriky,kávu s mlékem bez cukru! a to v poměru 1:1=1dl mléka na 1 dl kávy,jinak celý den čistou vodu,některý den čaj bez cukru,oběd jenom 1 brambor,kuřecí nudličky 50g!a zase zeleninu!okurku,salát jako přílohu,je to ze začátku hrozně náročný.Navíc mně nařídili i přísnou redukční dietu spolu s diabetickou dietou a tam byl kámen úrazu a proto byl u nás ze začátku křik.Naštěstí mám moc šikovnýho manžela a navíc kuchaře vystudovanýho!Tak mi hodně pomáhá,abych tyto začátky zvládala.Prakticky druheý den po stanovení diagnozy mi začalo být hodně blbě,průjmy k tomu,chodila jsem jako mátoha,no dneska je relativně o.k.Také jsem však musela začat cvičit!Chodíme s manželem na procházky cca 1-1,5h,k tomu 2-3x v týdnu šlapu rotoped.Doporučuji všem a všem přeji,ať tuto nemoc zvládají co nejlíp.

reagovat smutnabarby 15.3.2013 19:59  5%    +  -

kapka: ovocný cukr je nevhodný pro diabetiky!Fruktóza=ovocný cukr,je fakt špatná volba,jsem čerstvě diagnostikovaný diabetik a dočetla jsem se,že ovocný cukr je nevhodný,jsou jiná,vhodnější sladidla pro nás,např.:stévie sladká,tak zkuste,tím si neuškodíte

reagovat daduli 15.12.2012 15:55  41%    +  -

kapka: Nemohla by jsi napsat ty recepty přesněji? A ten Cukren jsi nezkoušela? V cukroví ho vůbec nepoznáš...

reagovat kapka 15.12.2012 15:20  5%    +  -

Zdravím. Začala jsem bojovat s cukrovkou, prozatím jen přísnou dietou a léky. Zakoupila jsem si ovocný cukr. Má nízký glykemický index, tak peču pro sebe cukroví z něj. Zatím jsem zkusila jen ořechové(ořechy,cukr,bílek,citronová kůra.Vše smíchat a dělala jsem placičky a usušila v troubě).teď zkouším čokoládu(hodně kakaa,100 procentní tuk,ořechy a trochu toho cukru)

reagovat sindyy 12.12.2012 16:34  100%    +  -

Mýty o diabetu jsou mezi českou veřejností pevně zakořeněné. Průzkum společnosti STEM/MARK realizovaný v listopadu 2012 v rámci preventivní kampaně Aktivní diabetik Všeobecné zdravotní pojišťovny jednoznačně potvrdil, že lidé stále spojují diabetes s příjmem cukru a sladkého a za základní prvek léčby považují pravidelné píchání inzulínu. Tyto a další mýty se snaží kampaň Aktivní diabetik zlomit.



Více zde: http://www.vzp.cz/klienti/aktuality/pruzkum-odhalil-neznalost-cechu-o-onemocnenim-diabetem

reagovat Veska 4.12.2012 10:52  79%    +  -

Filomena: já souhlasím s tebou ,mám dítko diabetika I.typu tudíž je tam trochu odlišné fungování slinivky a tak je dieta - pokud to tak mám nazvat trochu jiná,je určené přesné množství jídla - sacharidů,které se přepočítají na chlebové jednotky - tudíž vím že na oběd potřebuji 4 chlebové jednotky což je cca 40g sacharidů takže vím že např.,na oběd mám bramborovou polévku/nezahuštuji/a kuře s rýži ... tudíž napočítám 3 chlebové jednotky a za zbývající dostane půl jablka ...
peču normálně sladké s cukrem jen ho všude dám polovic a pak dostane jen přesný kousek co v rámci jídla může sníst a jasně že to naní každý den ...

reagovat daduli 1.12.2012 15:39  26%    +  -

Děvčata, objevila jsem tuto Diskuzi a potřebovala bych od vás poradit. Máte některá dia recepty na vánoční cukroví ale jen s CUKRENEM? Děkuji.

reagovat Terka 14.11.2010 8:45  1%    +  -

Zdravím všechny co trpí diabetem, nebo se ho obávají. Chtěla bych vám doporučit přírodní doplněk stravy Vitalbren, který je výborným pomocníkem při cukrovce, nebo působí jako prevence tohoto nepříjemného onemocnění.Užívá se s jídlem, nebo před jídlem. Dá se zamíchat přímo do pokrmu,nebo rozpustit ve vodě, 4krát denně.Je vyroben z ovsa fyzikální cestou bez chemických přísad.Otimalizuje hladinu krevního cukru a cholesterolu. Oddaluje pocit hladu a tím napomáhá snižování hmotnosti. Vyzkoušela ho moje mamka a je s ním moc spokojená. Dá se při jeho užívání i labužnicky zahřešit. Ale samozřejmě ne stále...Podařilo se jí i zhubnout a cítí se tak nějak celkově lépe. I zažívání a vyprazdňování se jí upravilo, což je také velmi důležité. Tak vřele doporučuji!

reagovat Kristla 15.8.2010 16:28  17%    +  -

Filomena: Bezva dobrůtka, máš to i vzhledově moc krásné.

reagovat Filomena 12.7.2010 17:19  50%    +  -

Hezký den přeju, dlouho tady nikdo nebyl.
Dovolím si přidat fotečku mého snažení, je to jogurtový nepečený amaroun, dá se dobře připravit jak se sladidlem, tak i cukrem. Sladidlo jsem teď začala používat Cukren.Může se dělat v nějaké vetší formě a pak krájet nebo v jednoporcových bábovičkách.Recept je tady
http://www.toprecepty.cz/recept/1625-jogurtove-nepecene-dia-rezy/

reagovat blankaelbe 28.2.2010 21:19  23%    +  -

Filomena: Díky. Ono se ani toho dia kvůli mouce nesmí moc. Pouze dva tři malé kousky, místo jednoho jídla a ne často. Když už si ten jeden kynutý dia recept co jsem vymyslela s ovocem upeču, dávám si kus zamrazit do mražáku. Pak si zase vezmu kousek až za týden.

reagovat Filomena 28.2.2010 18:11  62%    +  -

blankaelbe: Ahojky, já teda moc neporadím, jen místo vajíček jde taky použít Vajahit, spíš teda nahrazuje jen žloutky, bílky ne. Nejde našlehat apd.
http://www.azdravi.cz/Product/1003-vajahit---nahrada-vajicek-bez-cholesterolu.aspx
Mám diabetiky syna, je už ale dospělý a bydlí jinde. Kdysi jsem počítala sacharidy,kolik může. Věděla jsem už pak časem kolik sacharidů asi v čem je a podle toho sestavovala jídelníček. Taky jsem nahlížela do tabulek a měla dobrou váhu. Někdo počítá na chlebové jednotky. Hlavně jsem se snažila vynechávat nebo minimalizovat sacharidové "bomby", stravu měl tzv.pestrou. Pokud jsem pekla nějaký dia moučník, tak syn ho nesnědl celý, měl jen díl a taky nebyly zase až tak moc často.

reagovat blankaelbe 26.2.2010 23:52  23%    +  -

Dobrý večer. Také jsem čerstvě postižená cukrovkou a nevím si s ní moc rady. Viděla jsem dia recepty v galerii a autorka mi poradila tuto diskusi, za což jsem ji vděčná. Jsem však překvapena, že se zde nahrazuje jen a jen cukr. U dia receptů musí být nutně částečně nahrazené: mouka, tuk i vejce. Takže žádný recept s kilem mouky, 6 vajec a 30 dkg másla. To se nesmí a hledám rady, jak tyto suroviny částečně nahradit. Nahrazuji se asi takto: vejce=sojová mouka, mouka=ořechy a kokos, nízkokalorický tuk=tvaroh. Jenže zatím mé pokusy jsou tvrdé jak brok a víc se mi vypátrat o náhradě surovin nepodařilo.

reagovat domácíbuchtička 27.9.2009 17:12  28%    +  -

Leze mi sice do zelí, ale nevadí, mám vás ráda.

reagovat duli 13.8.2009 20:04  11%    +  -

Tekuna: Děkuji,přečetla jsem si to až teĎ,ale přečetla.Díky za radu.

reagovat Kristla 28.7.2009 23:45  16%    +  -

karin75: Díky za informaci.Já nakonec dělala taky s Dr.Oetkerem, koupila jsem 2v1, ale dala jsem méně sladidla(místo cukru)a je docela dobrá.To bylo jen pro manžu, jinak jsem většinu udělala normální. U nás tu rybízovou milují.Meruňky bohužel nemám, co tady prodávali, tak si pěkně cenu zvedli, i když je letos meruněk všude dost. Ovšem ne u nás.Sem se vyplatí přijet z Moravy s naloženým přívěsem a prodá se to.
Dobrou noc.

reagovat karin75 22.7.2009 11:13  100%    +  -

Kristla: Já dělám marmeládu s želírovacím cukrem pro diabetiky, buď od Laboty, ale to se dost připaluje, a nebo Dr. Oetker,to se vůbec nepřipalovalo, ale ta se mi zdála dost sladká, tak jsem přidala trochu kyseliny citronové. Dělala jsem teď meruňkovou.

reagovat Kristla 21.7.2009 16:47  18%    +  -

Tekuna: Ahojky Tekuna, neměla by jsi receptik na rybízovou marmeládu, ale bez cukru, nějakou dia ?
Já dělám tu normální dobrou, ale přece jen toho cukru je tam hodně. Dia jsem ještě žádnou nedělala.Díky předem, užívej si léta.

reagovat Tekuna 7.6.2009 13:28  26%    +  -

miwina7: DIA zmrzlina ČOKOLÁDOVÁ A STRACCIATELA

POTREBNÉ PRÍSADY

3 práškové šľahačky bez cukru od Dr. Oetkera, 300ml tekutej šľahačky, 200ml mlieka, 1 pochúťková smotana, 3 van. cukor DIA (ak nezoženiete stačí pridať 3PL SWEET náhradného sladidla)

POSTUP PRÍPRAVY

Práškové šľahačky ušľaháme s tekutou šľahačkou a mliekom. Vmiešame pochúťkovú smotanu vymiešanú s vanilkovým cukrom DIA. Prešľaháme chvíľku a rozdelíme na dve polovice.

ČOKOLÁDOVÁ - pridáme 5PL granka + 5PL roztopenej mierne vychladenej čokolády, zamiešame.

STRACCIATELLA - pridáme 100g nastrúhanej čokolády.

OVOCNÁ - ak by ste chceli aj ovocnú zmrzlinu môžete si rozdeliť na 3 časti a do tretej pridáte 300g prepasírovaného ovocia.

Vložíte do mrazáku a čakáme kedy budete môcť maškrtiť ;o)

reagovat Tekuna 7.6.2009 13:27  26%    +  -

miwina7: Pečené buchty s náhradným sladidlom

POTREBNÉ PRÍSADY

Na veľký plech :o) 1kg múky špeciál 3 žĺtka 1/2 litra mlieka 1 kocka kvasníc + 1 čajová lyžička kr. cukru 1/2 čerstvého masla štipka soli 6 polievkových lyžíc náhradného sladidla SWEET od firmy IMBER (príp. ak nechcete robiť DIA buchty 6 PL kryštálového cukru) plnka (tvaroh, DIA džem..)

POSTUP PRÍPRAVY

Do misy dáme múku, náhradné sladidlo SWEET, žĺtka, štipku soli.
Z mlieka, kvasníc, 1 čl cukru urobíme kvások.
Maslo roztopíme.
Kvások + maslo pridáme k ostatným prísadám, vymiesime cesto. Necháme kysnúť cca 30min. Rozvaľkáme, nakrájame na štvorce, naplníme plnkou, vytvarujeme buchtičky, uložíme na plech a ešte necháme podkysnúť cca 40 min. Potrieme rozšľahaným vajíčkom. Dáme piecť 170°C Upečené potrieme ešte masielkom.
Zvyšné bielka môžeme dať uvariť do osolenej vody. Pridáme maslo, tavený syr a máme pomazánku ;o)
Samozrejme pri konzumácii nezabúdame pripočítať k rozpisu SJ.
Dobrú chuť.

reagovat Tekuna 7.6.2009 13:26  26%    +  -

miwina7: DIA čokoládová roláda

POTREBNÉ PRÍSADY

PIŠKÓTOVÉ CESTO: 6vajec, 150g náhradného sladidla SWEET, 150g polohrubej múky, kypriaci prášok. KRÉM: 4dl mlieka, 1 balíček vanilk. pudingu, 20g kakaa, 100g masla, 60g náhradného sladidla SWEET, 150g DIA lekváru POLEVA: 100g horkej DIA čokolády, 50g stuženého pokrmového tuku

POSTUP PRÍPRAVY

CESTO: ušľaháme si sneh, žĺtka vymiešame s náhradným sladidlom. Do múky vmiešame kypriaci prášok a striedavo pridávame do žĺtok sneh s múkou. Vylejeme na papier na pečenie, pečieme na 220°C cca 15 minút.
KRÉM: Mlieko, puding, kakao a sladidlo zmiešame a uvaríme hustú kašu, necháme vychladnúť a primiešame maslo.
Vychladnutý korpus potrieme DIA džemom, krémom (z krému si trošku odložíme na potretie rolády z vrchu) zrolujeme na roládu, potrieme krémom, polejeme čokoládou alebo stačí posypať kokosom.
Jeden rez obsahuje 2 SJ

reagovat miwina7 7.6.2009 10:26  5%    +  -

HOLKY,HOLKY...A,CO TAK NAPSAT NEJAKÝ RECEPT? DÍKY!

reagovat Kristla 1.6.2009 23:20  24%    +  -

Tekuna: Vždyť jsem napsala jenom pravdu.

reagovat Tekuna 1.6.2009 13:44  21%    +  -

Kristla: moc ma nechváľ lebo budem chodiť hore nos Ale ďakujem veľmi si ma potešila Moc nestíham pri toľkých vecí čo vyrábam, ale to asi poznáme všetky

reagovat Kristla 30.5.2009 20:52  70%    +  -

Tekuna: Ahojky, děvče zlaté. Jsem ráda, že to tady stále běží a že je to někomu prospěšné. Dáváš dobré rady.
Kdo Tekunu neznáte z jiných stránek, tak za čas poznáte, jak je všestranně nadaná. Pořádně ji prošmejděte galerii, prostě umí všechno, do čeho se pustí.

reagovat Tekuna 29.4.2009 22:51  29%    +  -

duli: prepáč, som prehliadla, že tu je príspevok... Ja sladím tekutým sladidlom, dávam ho aj do omáčok, zaváranín, všade. Jedine kde si dávam sladidlo ako pirulku tak to je do kávy Do koláčov čo pečiem na plechu sladidlo v prášku Imber - Sweet (dúfam, že si dobre pamätám ten názov a výrobcu)

reagovat duli 28.4.2009 21:11  15%    +  -

Tekuna: Jo ale já už vím proč.Vyšlehala jsem sníh šlehačem a do toho jsem šlehačem zamíchala to ostatní,takže asi proto.
Ale děkuji,čím sladíš ten nepečený dort?Jinak se dělá stejně jako normální,asi,že jo?

stránkování diskuse:

Váš názor:

Jméno:

Nejste přihlášen(a). Je lepší se nejdříve přihlásit.


Přihlásit na tomto počítači trvale:
  Registrace
diskuse: RECEPTY PRO DIABETIKY
Diskusi založil(a): Kristla
přispívání bez omezení
Nástenka - Stát se clenem
Clenové diskuse - Clenové online:
Nacházíte se v sekci:
Diskuse -> Diety
Přečtěte si