Uzení masa

Dobrý den, ráda bych se poradila: máme půjčenou chalupu s udírnou a rádi by jsme vyzkoušeli něco vyudit, poradil by někdo prosím, jak postupovat, jak dlouho udit a co je nejlepší (druhy masa atd), o grylování je psáno mnoho, ale o uzení bohužel, děkuji za příspěvky.
8.4.2004

Diskusi založil(a) 8.4.2004 Kýma

 
 

reagovat borovec 17.12.2017 22:00  37%    +  -

831948: krásná práce,

reagovat 831948 4.12.2017 9:06  5%    +  -

borovec: Před týdnem jsem konečně udil. Bylo 8 kapříků+5 kolen a asi 8 kg bůčku. Pěkmě našlapaná udírna. Začal jsem podarovaným bukem,ale nějak se mi zdálo ,že jde z něj moc dýmu,tak jsem přešel na švestku a třešeň. Povedlo se,něco zbylo i do sklínek.

reagovat borovec 13.8.2017 0:16  28%    +  -

831948:

reagovat 831948 1.8.2017 10:05  5%    +  -

borovec: Je teplo na uzení,ale podzim se blíží,tak bychom to tu mohli přejmenovat na - Pálení ovoce-slivovice a pod.......:-)

reagovat borovec 6.11.2016 14:37  26%    +  -

831948:

reagovat 831948 5.11.2016 12:50  5%    +  -

Jde o to,jestli ten spisovatel je chytřejší jak my tady.:-)

reagovat petra 8.1.2016 21:13  1%    +  -

Teď někdy v lednu by měla vyjít nová kniha o uzení a nakládání masa, jsem na ni zvědavá.

reagovat petra 8.1.2016 21:12  1%    +  -

11

reagovat Attila 17.10.2015 21:17  1%    +  -

Udim jen bukem a tresni. Kdyz jsem udil dubem maso bylo horke. Dub nedoporucuji!

reagovat borovec 12.7.2015 11:55  31%    +  -

831948:

reagovat 831948 10.7.2015 19:59  5%    +  -

borovec: Já bych si tipl,že jste to prachsprostě slupli.:-)

reagovat Teahyn 9.4.2015 13:58  8%    +  -

borovec:vím že se to už tady někde psalo, ale je to už hodně dlouho co jsme udili,tak je na oživení prosím postup na naložení masa a jak dlouho je naložené. Děkuji .

reagovat borovec 8.4.2015 14:06  36%    +  -

Máme tři děti-4 kousky krkovice,6 bůčků.Každý dostal krkovici a bůček.Hádejte co se stalo s ostatním

reagovat janasimci 3.4.2015 14:38  5%    +  -

Nejlepší je krkovičku udit. :)

reagovat borovec 2.4.2015 21:01  26%    +  -

1borovecrajče.net
pohled ráno a večer
1borovecrajče.net

reagovat borovec 31.3.2015 10:43  26%    +  -

Ve čtvrtek to u nás vypukne a přijedou děti.
Veselého zajíčka, ať je svižná metlička. Hodně pestrých vajíček, zmalovaných zadniček - pro krásu i pro zdraví, jak tradice vypráví. Přeje všem borovec

reagovat borovec 6.3.2015 22:51  31%    +  -

831948:

reagovat 831948 24.2.2015 22:07  5%    +  -

borovec: otevřu sklínku,povařím pár brambor a mám oběd hotový. Někdy postačí jen krajíc chleba.

reagovat borovec 22.2.2015 21:03  38%    +  -

horst01@seznam.cz:
Myslím jen povařit a dát do šunkofleků.Příště udit jiným dřevem a teplý kouř.Netopit dubem!

reagovat horst01@seznam.cz 16.2.2015 7:58  1%    +  -

Dobry den mam dotaz a prozbu udil sem dubem a dojel sem tresni bohuzel kyselost a horkost je da sw toho nejak zbavit? horst01@seznam.cz

reagovat borovec 14.1.2015 23:31  27%    +  -

831948:
my do sklínek už nedáváme,stačíme sníst

reagovat 831948 27.12.2014 22:03  5%    +  -

borovec: Já udil před vánoci,většina šla do sklínek-mám rád tu šťávičku. :-)

reagovat 831948 27.12.2014 22:02  5%    +  -

xxxxxxxx: snad jen na vaření. Nechat zavřít vodu-vylít a v druhé vařit.

reagovat xxxxxxxx 19.12.2014 20:11  1%    +  -

Mam uzene az moc slané da se zachránit ?

reagovat borovec 3.11.2014 13:21  28%    +  -

Máme naloženo,už se těším

reagovat 831948 22.6.2014 22:25  5%    +  -

nikdo neudí? že by se to teplem kazilo?

reagovat 831948 28.4.2014 13:14  5%    +  -

borovec: nebo šetřílkové.hodně potravin,co jsem kdysi jedl,mi nyní nesmí do chalupy.

reagovat borovec 25.4.2014 9:55  58%    +  -

831948:
Inu,my češi jsme holt labužníci

reagovat 831948 24.4.2014 21:17  5%    +  -

borovec: taky se nás sejde kupa,cpeme se,obíráme a to obrané příjde do sklínek. lžíce oleje(slunečnicového) do sklínky a zavařit . výborné na salát,nebo jen tak,třeba na chlebíčky.

reagovat borovec 22.4.2014 20:08  55%    +  -

831948:
Rybolov se ti letos daří. Rybářství z Litomyšle chcípají ryby v rybníku u nás.Napájeli je vodou z otrávené Loučné.Nestačili zareagovat honem.

stránkování diskuse:

Váš názor:

Jméno:

Nejste přihlášen(a). Je lepší se nejdříve přihlásit.


Přihlásit na tomto počítači trvale:
  Registrace
diskuse: Uzení masa
Diskusi založil(a): Kýma
přispívání bez omezení
Nástenka - Stát se clenem
Clenové diskuse - Clenové online:
Nacházíte se v sekci:
Diskuse -> Diety
Přečtěte si