Dobrý den, ráda bych se poradila: máme půjčenou chalupu s udírnou a rádi by jsme vyzkoušeli něco vyudit, poradil by někdo prosím, jak postupovat, jak dlouho udit a co je nejlepší (druhy masa atd), o grylování je psáno mnoho, ale o uzení bohužel, děkuji za příspěvky.
8.4.2004
Diskusi založil(a) 8.4.2004
Kýma
reagovat borovec 17.12.2017 22:00 37% + -
831948: krásná práce,
reagovat 831948 4.12.2017 9:06 5% + -
borovec: Před týdnem jsem konečně udil. Bylo 8 kapříků+5 kolen a asi 8 kg bůčku. Pěkmě našlapaná udírna. Začal jsem podarovaným bukem,ale nějak se mi zdálo ,že jde z něj moc dýmu,tak jsem přešel na švestku a třešeň. Povedlo se,něco zbylo i do sklínek.
reagovat borovec 13.8.2017 0:16 28% + -
831948:
reagovat 831948 1.8.2017 10:05 5% + -
borovec: Je teplo na uzení,ale podzim se blíží,tak bychom to tu mohli přejmenovat na - Pálení ovoce-slivovice a pod.......:-)
reagovat borovec 6.11.2016 14:37 26% + -
831948:
reagovat 831948 5.11.2016 12:50 5% + -
Jde o to,jestli ten spisovatel je chytřejší jak my tady.:-)
reagovat petra 8.1.2016 21:13 1% + -
Teď někdy v lednu by měla vyjít nová kniha o uzení a nakládání masa, jsem na ni zvědavá.
reagovat petra 8.1.2016 21:12 1% + -
11
reagovat Attila 17.10.2015 21:17 1% + -
Udim jen bukem a tresni. Kdyz jsem udil dubem maso bylo horke. Dub nedoporucuji!
reagovat borovec 12.7.2015 11:55 31% + -
831948:
reagovat 831948 10.7.2015 19:59 5% + -
borovec: Já bych si tipl,že jste to prachsprostě slupli.:-)
reagovat Teahyn 9.4.2015 13:58 8% + -
borovec:vím že se to už tady někde psalo, ale je to už hodně dlouho co jsme udili,tak je na oživení prosím postup na naložení masa a jak dlouho je naložené. Děkuji .
reagovat borovec 8.4.2015 14:06 36% + -
Máme tři děti-4 kousky krkovice,6 bůčků.Každý dostal krkovici a bůček.Hádejte co se stalo s ostatním
reagovat janasimci 3.4.2015 14:38 5% + -
Nejlepší je krkovičku udit. :)
reagovat borovec 2.4.2015 21:01 26% + -
reagovat borovec 31.3.2015 10:43 26% + -
Ve čtvrtek to u nás vypukne a přijedou děti.
Veselého zajíčka, ať je svižná metlička. Hodně pestrých vajíček, zmalovaných zadniček - pro krásu i pro zdraví, jak tradice vypráví. Přeje všem borovec
reagovat borovec 6.3.2015 22:51 31% + -
831948:
reagovat 831948 24.2.2015 22:07 5% + -
borovec: otevřu sklínku,povařím pár brambor a mám oběd hotový. Někdy postačí jen krajíc chleba.
reagovat borovec 22.2.2015 21:03 38% + -
horst01@seznam.cz:
Myslím jen povařit a dát do šunkofleků.Příště udit jiným dřevem a teplý kouř.Netopit dubem!
reagovat horst01@seznam.cz 16.2.2015 7:58 1% + -
Dobry den mam dotaz a prozbu udil sem dubem a dojel sem tresni bohuzel kyselost a horkost je da sw toho nejak zbavit? horst01@seznam.cz
reagovat borovec 14.1.2015 23:31 27% + -
831948:
my do sklínek už nedáváme,stačíme sníst
reagovat 831948 27.12.2014 22:03 5% + -
borovec: Já udil před vánoci,většina šla do sklínek-mám rád tu šťávičku. :-)
reagovat 831948 27.12.2014 22:02 5% + -
xxxxxxxx: snad jen na vaření. Nechat zavřít vodu-vylít a v druhé vařit.
reagovat xxxxxxxx 19.12.2014 20:11 1% + -
Mam uzene az moc slané da se zachránit ?
reagovat borovec 3.11.2014 13:21 28% + -
Máme naloženo,už se těším
reagovat 831948 22.6.2014 22:25 5% + -
nikdo neudí? že by se to teplem kazilo?
reagovat 831948 28.4.2014 13:14 5% + -
borovec: nebo šetřílkové.hodně potravin,co jsem kdysi jedl,mi nyní nesmí do chalupy.
reagovat borovec 25.4.2014 9:55 58% + -
831948:
Inu,my češi jsme holt labužníci
reagovat 831948 24.4.2014 21:17 5% + -
borovec: taky se nás sejde kupa,cpeme se,obíráme a to obrané příjde do sklínek. lžíce oleje(slunečnicového) do sklínky a zavařit . výborné na salát,nebo jen tak,třeba na chlebíčky.
reagovat borovec 22.4.2014 20:08 55% + -
831948:
Rybolov se ti letos daří. Rybářství z Litomyšle chcípají ryby v rybníku u nás.Napájeli je vodou z otrávené Loučné.Nestačili zareagovat honem.