Pomazánky

Miluji pomazánky,a ráda bych zkusila i jiné než ty co znám.Přidejte své oblíbené pomazánky.

1.9.2007

Diskusi založil(a) 1.9.2007 Kačikulka

 
 
 

reagovat madlice-sara 23.9.2018 8:26  100%    +  -

katka68: delam podobny celerovy salat, akorat pridam nastrouhanou mrkev, krera je stejne jako celer syrova. Vynikajici podzimni i zimni salat, delam z vetsi davky, takze par dni vydrzi.
A dekuji za pripomenutí :-)

reagovat janeten 5.9.2018 8:21  44%    +  -

katka68: včera jsem si dělala dýňovou pomazánku, ale už jsem si nachystala celer.

reagovat katka68 4.9.2018 10:40  100%    +  -

janeten: to ale není můj recept, teprve ho budu zkoušet

reagovat janeten 4.9.2018 9:06  40%    +  -

katka68: celer miluju - vyzkouším.

reagovat katka68 3.9.2018 21:10  100%    +  -

Uvař si celer ( 30dkg)tak asi 3 až 5 minut uvidíš , aby nebyl moc měkký. 2 vajíčka na tvrdo.Nech vychladit pak nastrouhej na jemném struhadle přidej česnek rozetřený se solí, pak co máš doma tvrdý sýr nastrouhaný , nebo tavený sýr a trochu pomazánkového másla.Pokud dáš tavený sýr nemusíš pomazánkové máslo Podle chuti dosol. Nech vychladit v ledničce.

reagovat katka68 2.6.2018 19:12  100%    +  -

reagovat katka68 2.4.2018 13:26  5%    +  -

reagovat janeten 8.3.2018 10:00  27%    +  -

yvonne: ať chutná

reagovat yvonne 8.3.2018 9:39  5%    +  -

janeten: Jsi zlatíčko,moc ti

reagovat janeten 7.3.2018 9:59  27%    +  -

yvonne: dýňová by mohla být? Postup je, dýni buď upéct na plechu s kořením anebo podusit v kastrolku třeba na cibulce, pak rozmačkat a přidáš co máš ráda, česnek, chilli, můžeš přidat sýr, nebo třeba vejce. Já osobně peču na plechu v troubě polité smetanou, pak namačkám a jen tak mažu na chleba. Když si třeba uděláš ještě hustý bešamel z hrašky a přimícháš k základu z dýně, bude výsledek zase jiný a některé holky přidávají i rybičky.

reagovat yvonne 13.2.2018 11:44  25%    +  -

Děvčata prosím nemáte někdo recept na pomazánku bez sýra,tvarohu,tatarky a tak?Třeba jen nějakou zeleninovou,vhodnou například i na opečený toustový chleba...

reagovat katka68 10.2.2018 9:49  100%    +  -

reagovat katka68 31.12.2017 14:49  100%    +  -

reagovat katka68 31.12.2017 9:52  100%    +  -



,

reagovat katka68 25.12.2017 19:14  100%    +  -

reagovat katka68 3.12.2017 14:26  100%    +  -

.

reagovat katka68 29.11.2017 7:35  100%    +  -

reagovat FloryDanima 23.10.2017 20:04  5%    +  -

Bylinkové pomazánky jsou moc dobré z české ghíčko, já je naprosto miluju.

reagovat katka68 21.10.2017 16:24  100%    +  -

Katiesmelancholy, CattyVonji, MitchelVV: koukám že si hraješ

reagovat CattyVonji 21.10.2017 16:00  5%    +  -

Jaké byliny dávat do bylinkového másla? Díky moc za odpověď.

reagovat MitchelVV 16.10.2017 20:07  5%    +  -

Nej je klasika vajíčková, i když já jí dělám trošku jinak než je zde recept.

reagovat Katiesmelancholy 15.10.2017 22:02  5%    +  -

Děláte i nějaké domácí sladké? <3 <3

reagovat katka68 15.10.2017 7:57  100%    +  -

jarní pomazánka..
1pomaz.máslo,3lžice ramy,perly..,3sýry tavené,150g ředkviček(slít vodu)a najemno nakrájet porek asi 100g,vše smíchat a osolit..je vynikající..místo pomazka může být i tvaroh

reagovat katka68 15.10.2017 7:26  100%    +  -

jen jsem si zde zkopírovala náplň do dortu

reagovat katka68 15.10.2017 7:25  100%    +  -

z Dortománie
Potřebujeme 450 ml mléka, 2 vrchovaté lžíce polohrubé mouky, 3 kaštany (kofilu, čokoládu aj.), 2 lžíce cukru krystal, čokoládový pudink, 50 g ztuženého tuku omega, 40 dkg másla. Případně rum, ale nemusí být.

400 ml mléka dáme do mlékovaru, přidáme cukru a přivedeme k varu, ve zbylém studeném mléku rozmícháme řádně metličkou mouku a pudink a vlijeme do horkého mléka a za stálého míchání uvaříme hustou kaši. Poté odstavíme a do kaše dáme kaštany a omegu, zamícháme a necháme zchladit. Vychlazené vyšleháme do hladkého krému, ve druhé míse vyšleháme změklé máslo. Poté obě směsi vyšleháme dohromady. Cukr již nepřidávám, je to dost sladké, a kdo má rád může přidat rum. A proč máslo a kaši šlehat zvlášť? Protože když je máslo předem vyšléhané je pak krém víc nadýchaný a kaše zas pak nemá v krému žádné kousky.


zkopírovala jsem ti to z DORTY OD MÁMY, ale dělala jsem ho podobně
nad parou roztopím čokoládu-pridám 15 dkg práškového cukru,2 celé vajíčka.Mixérom šlahám kým sa nezačne ťahať-skúsiš medzi prstami.po vychladnutí vymiešam s maslom..môže sa použiť aj milena či kofila,,

reagovat katka68 5.10.2017 20:18  100%    +  -

Pomazánka ze škvarků
250 g nepříliš vylisovaných škvarků, 2 natvrdo vařená vejce, kousek cibule, hořčice, sůl. Škvarky umeleme na masovém strojku, přidáme na drobné kostičky krájená vejce a drobně krájenou cibuli. Promícháme, ochutíme hořčicí a osolíme.

reagovat katka68 5.10.2017 20:15  100%    +  -

.Pomazánka z pomazánkového másla
1 ks pomazánkového másla, 1 majolka, 1 - 2 vajíčka vařená natvrdo, asi 20 dkg salámu junior, malá cibulka, pepř, sůl, kečup a hořčice.
Vajíčka, salám a cibulku nastrouháme najemno, smícháme s pomazánkovým máslem a majolkou ( lze použít i bílý jogurt), dochutíme pepřem a solí a můžeme přidat kečup a hořčici.

reagovat katka68 5.10.2017 20:14  100%    +  -

.Pomazánka z cizrny
1 konzerva cizrny (asi 400 g), 2-3 stroužky česneku, šťáva z jednoho citronu, 2 lžíce olivového oleje, půlka kelímku bílého jogurtu (100 g)
Cizrnu necháme okapat a rozmixujeme společně s jogurtem, česnekem, citronovou šťávou a olivovým olejem na hladkou kaši. Osolíme, opepříme. Podáváme s chlebem nebo s bagetou. Můžeme také použít suchou cizrnu. Zacházíme s ní stejně jako s hrachem nebo fazolema - necháme přes noc namočenou ve studené vodě a potom uvaříme.

reagovat katka68 29.9.2017 17:03  100%    +  -

humrová pomazánka
http://www.varilamysicka.cz/zdrave-recepty/falesna-humrova-pomazanka

reagovat yvonne 14.9.2017 21:44  49%    +  -

katka68:

stránkování diskuse:

Váš názor:

Jméno:

Nejste přihlášen(a). Je lepší se nejdříve přihlásit.


Přihlásit na tomto počítači trvale:
  Registrace
diskuse: Pomazánky
Diskusi založil(a): Kačikulka
přispívání bez omezení
Nástenka - Stát se clenem
Clenové diskuse - Clenové online:
Nacházíte se v sekci:
Diskuse -> Zájmy a koníčky -> Vaření a recepty
Přečtěte si