*VAŘÍME V PAPIŇÁKU - RECEPTY*

Vaření v papiňácích ušetří až 80% energie. Šetří nám čas i peníze.Kdo šetří, má za tři. A v dnešní době se to určitě vyplatí.
Potraviny si uchovávají více vitamínů a dalších důležitých látek.
Co všechno vaříte v papiňáku, znáte nějaký recept?
25.10.2007

Diskusi založil(a) 25.10.2007 MarunaS

Optimální doby vaření

- měkká zelenina do 3 minut
- tvrdá zelenina kolem 8 minut
- brambory nakrájené 8 minut
- brambory v celku 12 minut
- vepřové na kostky (guláš) 15 minut
- vepřová pečeně vcelku 20 minut
- vepřové koleno 30 minut
- hovězí guláš do 30 minut
- kuřecí prsa či stehna 13 minut

MarunaS 13.2.2013 10:00

RECEPTY ZDE/klik

MarunaS 9.12.2012 15:06
 
 
 

reagovat budulinka2 19.2.2017 16:40  100%    +  -

Betyyna: paráda, příště vyzkouším

reagovat MarunaS 19.2.2017 16:04  100%    +  -

babiMinka:

reagovat babiMinka 19.2.2017 15:51  76%    +  -

Dobrý nápad s tou omeletou, jak do závitků, tak hlavně do velké rolády, či sekané!!!!

reagovat MarunaS 19.2.2017 14:03  100%    +  -

Betyyna:

reagovat Betyyna 19.2.2017 12:30  100%    +  -

budulinka2: omeletu dávám i do rolády z mletého masa, mnohem lépe se to pak zavinuje než vaječina

reagovat budulinka2 19.2.2017 11:20  100%    +  -

malich: jů, to je dobrý nápad s tou omeletou

reagovat MarunaS 19.2.2017 11:17  100%    +  -

Už se dovařila polévka z kostí

reagovat MarunaS 19.2.2017 11:16  100%    +  -

malich: Dobrý nápad

reagovat malich 19.2.2017 10:37  26%    +  -

budulinka2: určitě to bylo dobré. Míchaná vajíčka dávám do masov kapsy- ze závitků mi to vypadáv á- asi nemá ten grif. Do závitků dávám omeletu ( vajíčka našlehám vidličkou v misce), maso potřu hořčicí, omeletu rozkrájím dle velikosti plátků masa, vapadá to pak moc pěkně i na řezu. To jsem odkoukala někde na netu.

reagovat budulinka2 12.2.2017 17:47  100%    +  -

babiMinka,MarunaS,Anndy:

Oběd se vydařil, bylo mooooc dobré

reagovat MarunaS 12.2.2017 17:00  100%    +  -

babiMinka: a i z každého druhu masa

reagovat babiMinka 12.2.2017 16:57  86%    +  -

budulinka2: Závitky já moc ráda - a dá se do nich dát cokoliv, co člověk doma má

reagovat Anndy 12.2.2017 16:22  100%    +  -

budulinka2:

reagovat MarunaS 12.2.2017 15:29  100%    +  -

budulinka2: Dobrý nápad

reagovat budulinka2 12.2.2017 11:56  100%    +  -

podusila jsem žampiony, přidala vajíčko a vzniklou smaženicí jsem potřela plátky hovězího masa. Zamotala do závitků, v el.papiňáku mezitím dala smažit cibulku, na ni pak závitky, opekla je, přilila horkou vodu a hrnec uzavřela. Už se těším na oběd Šťávu ještě trošku zahustím.

reagovat Anndy 29.1.2017 18:44  100%    +  -

budulinka2:

reagovat budulinka2 29.1.2017 18:27  100%    +  -

Anndy: ten jsme dělali minulý týden

reagovat MarunaS 29.1.2017 16:33  100%    +  -

Anndy:

reagovat Anndy 29.1.2017 12:26  100%    +  -

já dneska fofrem segedýn

reagovat budulinka2 28.1.2017 20:53  100%    +  -

MarunaS: hmmmm, to bych si taky dala...

reagovat MarunaS 28.1.2017 18:10  100%    +  -

budulinka2: Já vařila uzená žebra...jen málo vody, byla mňam

reagovat budulinka2 28.1.2017 17:30  100%    +  -

Dnes můj nový hrnec vařil na dvakrát. Nejdřív jsem tam "udusila" hovězí maso k omáčce a pak hodila na kostky nakrájenou kližku a mám na pondělí uvařený guláš

reagovat MarunaS 16.1.2017 14:00  100%    +  -

budulinka2: já také, je tam víc dobrých receptů.

reagovat budulinka2 16.1.2017 12:33  100%    +  -

MarunaS: hmmm, ta roláda vypadá zajímavě, asi někdy vyzkouším.....

reagovat MarunaS 16.1.2017 9:35  100%    +  -

Betyyna: I řízky z ní dělají, houbofleky...

Tady se dostane koupit v různé úpravě:
Sušená houba ústřičná prášek
nebo
Sušená houba ústřičná kousky

reagovat Betyyna 15.1.2017 20:55  100%    +  -

MarunaS: a hlavně je dobrá, já ji kupuju i když mám houby, je to zase jiná chuť, a taky z dušené okořeněné udělám občas rizoto, taky bez masa a je to moc dobré

reagovat MarunaS 15.1.2017 20:44  100%    +  -

Betyyna: Já právě žádné houby nemám a pořád se píše, jak je hlíva zdravá, tak zkouším.
Díky za tipy.

reagovat Betyyna 15.1.2017 20:37  100%    +  -

MarunaS: to může být dobré, já třeba ráda dávám dovnitř do rolády sušené, předem namočené houby, letos naštěstí máme dost, manžel nabíral. Z hlívy ráda vařím i "guláš" mám ho mořná radši než masový.

reagovat MarunaS 15.1.2017 20:32  100%    +  -

Betyyna: V polévce také byla za půl hodiny křupavá, rozvařit se asi nedá
hodně se scvrkla, příště musím dělat větší nudle. Zkusím těch 20 minut v papiňáku.
Pokud se dělá s masem, tak se může část hlívy rozmixovat. Zajímavý nápad, tady je recept

Hovězí roláda na hlívě

reagovat Betyyna 15.1.2017 20:22  100%    +  -

MarunaS: tu hlívu cca 20 minut ale ona je taková specifická, pořád jakoby tvrdší, já u ničeho moc neměřím čas - všechno dělám tak "od oka". Jinak se mi zdá že ta hlíva úplně měkká ani moc není, to by asi ani nebyla už dobrá kdyby se nechala rozbřednout.

stránkování diskuse:

Nemáte právo pro přidávání příspěvků. Požádejte autora diskuse. Napište mu vzkaz pomocí vzkazů.



Přihlásit na tomto počítači trvale:
  Registrace
diskuse: *VAŘÍME V PAPIŇÁKU - RECEPTY*
Diskusi založil(a): MarunaS
přispívání jen pro zaregistrované
Nástenka - Stát se clenem
Clenové diskuse - Clenové online:
Nacházíte se v sekci:
Diskuse -> Zájmy a koníčky -> Vaření a recepty
Přečtěte si
Pozor! Tyhle mýty o hubnutí ničí vaše zdraví Nechcete sex? 5 tipů, jak ho odmítnout, aby se neurazil Zbytečné bitvy s celulitidou: Zbavte se jí účinně Jak nejlépe na jaře zútulnit balkon: Použijte nábytek, květiny, barvy 12 rozhodnutí, která vám změní život ILONA (42): Můj manžel chce anální sex ? ale obráceně! Jak najít řemeslníka rychle a bez stresu Oční jóga: 9 rad, jak si u počítače nezkazit zrak Fakta a výmysly o šedivých vlasech: Co je na ně platí a proč je máme? Těstoviny nasladko: Brusinkové lasagne a nudle s mákem