*VAŘÍME V PAPIŇÁKU - RECEPTY*

Vaření v papiňácích ušetří až 80% energie. Šetří nám čas i peníze.Kdo šetří, má za tři. A v dnešní době se to určitě vyplatí.
Potraviny si uchovávají více vitamínů a dalších důležitých látek.
Co všechno vaříte v papiňáku, znáte nějaký recept?
25.10.2007

Diskusi založil(a) 25.10.2007 MarunaS

Optimální doby vaření

- měkká zelenina do 3 minut
- tvrdá zelenina kolem 8 minut
- brambory nakrájené 8 minut
- brambory v celku 12 minut
- vepřové na kostky (guláš) 15 minut
- vepřová pečeně vcelku 20 minut
- vepřové koleno 30 minut
- hovězí guláš do 30 minut
- kuřecí prsa či stehna 13 minut

MarunaS 13.2.2013 10:00

RECEPTY ZDE/klik

MarunaS 9.12.2012 15:06
 
 
 

reagovat Betyyna 5.10.2018 18:41  14%    +  -

babiMinka: mně se to v mikrovlnce dělá samo když na plotně vařím něco jiného, nemusím na to myslet, samo se to vypne a cinkne

reagovat babiMinka 5.10.2018 16:40  62%    +  -

Betyyna: Jednou jsi o tom tlakáči do mikrovlnky psala a já pak na něj přišla v Tanvaldě v dom.potřebách a koupila si ho-je bezva, ale rýži v něm nedělám -jak jsem psala, mám ji za 15 minut na plotně hotovou a je super-vařím basmati. Třeba to taky někdy zkusím....

reagovat MarunaS 5.10.2018 9:29  95%    +  -

Damina: Odložený start a přihřívání nepoužívám Ještě je tam pečení, to jsem také nepoužila.

reagovat MarunaS 5.10.2018 9:25  95%    +  -

Damina: Mám Etu, zmáčknu tlačítko a držím až naskočí 8.

reagovat Damina 4.10.2018 23:48  5%    +  -

MarunaS: Nevím jaký máš papiňák, ale já když vařím brambory na program rýže (8 minut), tak zmačknu jen jedno tlačítko a je to tedy rychlejší než ťukat 8x na tlačítko minut. Ale možná máš jiný tlakáč a máš tam čísla. Ty já nemám, mám jen tlačítka na programy (6) a odložený start, vypnutí, zapnutí a přihřívání.

reagovat Damina 4.10.2018 23:44  5%    +  -

Betyyna: Taky mám tenhle tlakáč do mikrovlnky - koupila jsem ho už před 20 lety, zároveň s mojí první mikrovlnkou. Nebyl teda od Tescomy, ale vypadá úplně stejně.

reagovat Cher 4.10.2018 20:39  5%    +  -

Od té doby co mám nový papiňák, tak ho také dost často používám. Dělám v něm hlavně maso ze zvěřiny. Třeba žebra a krk. Uvařím v papiňáku, pak maso oberu a dodělám na víně nebo jako guláš.

reagovat Cher 4.10.2018 20:37  5%    +  -

Betyyna: to si pamatuju, že to byl tehdy strašný hit.

reagovat MarunaS 4.10.2018 19:27  94%    +  -

Betyyna: Tlakáč do mikrovlnky, to slyším poprvé

reagovat Betyyna 4.10.2018 18:37  14%    +  -

babiMinka: před 5 lety jsem koupila v Tescomě ve slevě za úžasných 74.-Kč jejich tlakáč do mikrovlnky, a v tom dělám rýži - jakoukoliv, 5 minut na plný výkon a 10 minut na střední a je krásná nadýchaná rýže.

reagovat MarunaS 4.10.2018 17:15  94%    +  -

Betyyna: Také jsem o tom přemýšlela

reagovat maru52 4.10.2018 17:10  10%    +  -

MarunaS: Tak ty brambory co jsi na ně dala odkaz nemají chybu.Určitě vyzkouším.

reagovat babiMinka 4.10.2018 16:47  62%    +  -

Betyyna: Nejvíc používám pomaláč a pekárnu, pak občas paarní hrnec a ten el.tlakáč málokdy-asi bych měla vyzkoušet v něm dělat brambory a třeba rýži, i když ta je za 14 minut na plotně(basmati).

reagovat Betyyna 4.10.2018 14:27  14%    +  -

MarunaS: zimní si už můžeš skoro nechat

reagovat MarunaS 4.10.2018 14:24  94%    +  -

Já tady mám ještě zimní obrázek Musím to napravit..........

reagovat MarunaS 4.10.2018 14:23  94%    +  -

Tady je třeba recept na brambory a nechávají dojít v papiňáku: minut vařit a 5 minut dojít

Brambory v papiňáku

reagovat MarunaS 4.10.2018 14:17  94%    +  -

maru52: A to je ono, já mám maso někdy moc měkké až se drobí. Přemýšlela jsem, že by se tady také mohlo ušetřit elektřiny, že by se dalo méně minut a nechat to v hrnci do spadnutí ventilu. Chtělo by to otestovat

reagovat maru52 4.10.2018 14:15  10%    +  -

Betyyna: Když vařím kysané zelí,tak ho šoupnu na balkon a vypouštím.

reagovat maru52 4.10.2018 14:09  10%    +  -

MarunaS: Když vařím masový vývar,tak nechám až se to samo uvolní.Ale třeba brambory hned vypouštím, guláš,maso také,mám obavy,že když bych tam to maso nechala dýl,tak bude hodně měkké.

reagovat Betyyna 4.10.2018 14:07  14%    +  -

MarunaS: přiznám se, že mi vadí ta intenzivní vůně tak ventil pokud možno neotevírám a radši počkám, až pára spadne sama, jen když hodně spěchám tak otevřu ventil.

reagovat Betyyna 4.10.2018 14:06  14%    +  -

hekute: toustovač, topinkovač, waflovač? ono by se toho ještě našlo!

reagovat MarunaS 4.10.2018 10:57  94%    +  -

maru52: Já také naťukávám, už si nepamatuji, jak je to naprogramováno....
Ale píšu se to do poznámkového bloku, jak co dlouho.

reagovat MarunaS 4.10.2018 10:54  94%    +  -

Děvčata, ještě se chci zeptat, jak dlouho po uvaření necháváte maso ještě v hrnci? Nebo hned vypouštíte páru?

reagovat maru52 4.10.2018 10:48  10%    +  -

Damina: Já také vařím brambory v el.tlakáči,já je na program rýže nedávám,naťukám si 8 min.a je to rychlejší.Vody na brambory také dávám málo.I když vařím brambory ve slupce,třeba na br.salát,tak také jen 8 min.

reagovat hekute 4.10.2018 10:46  5%    +  -

Ahoj - tak já se taky přidám- pomaláč- nezbytný / mám dva - malej i velkej/ pekárny - nezbytné - mám dvě ... remoska - nezbytná - vlastním malou i velkou- tlakáč - nepostradatelný - mám dva - malý a velký...Jen parní hrnec - který mám ale při stěhování mi napraskly nádoby- tak ten už nepoužívám- je mi stále líto ho vyhodit...Zapomněla jsem ještě na něco ?

reagovat Mechtylda 4.10.2018 8:16  100%    +  -

Damina: Děkuji za návod, brzy takhle zkusím brambory uvařit.

reagovat Damina 3.10.2018 21:53  5%    +  -

MarunaS: Brambory jsou super - dělám na program rýže (8 minut), vody dávám maloučko, takže se vaří spíš jen v páře.

reagovat Damina 3.10.2018 21:52  5%    +  -

Betyyna: Souhlas. Taky u nás jede často pekárna (ted jsem zrovna dělala těsto na pizzu na zítra), pomaláč jede pořád, parní hrnec hlavně na knedlíky, el. papiňák, robot na kváskový chleba, taky využívám všechno.

reagovat Betyyna 3.10.2018 21:12  14%    +  -

Já používám všechno - pomalák, tlakáč, pekárnu, parní hrnec... akorát ta jídla se hodně opakují a novinek je málo, takže nepíšu pořád když něco uvařím. Každý způsob vaření je určitým zpestřením, i ty brambory z parního hrnce jsou jiné než z tlakáče třeba, a jiné než z kastrolu, takže je to vaření pak rozmanitější co se chutí týká. I měkké maso z pomaláku je jiné než z tlakáče a jiné než z parního hrnce, takže taky používám všechno.

reagovat MarunaS 3.10.2018 20:59  93%    +  -

maru52, Damina: Také bych už bez něho nemohla být.
Ještě musím zkusit ty brambory..........

stránkování diskuse:

Nemáte právo pro přidávání příspěvků. Požádejte autora diskuse. Napište mu vzkaz pomocí vzkazů.



Přihlásit na tomto počítači trvale:
  Registrace
diskuse: *VAŘÍME V PAPIŇÁKU - RECEPTY*
Diskusi založil(a): MarunaS
přispívání jen pro zaregistrované
Nástenka - Stát se clenem
Clenové diskuse - Clenové online:
Nacházíte se v sekci:
Diskuse -> Zájmy a koníčky -> Vaření a recepty
Přečtěte si