obrázky jídla,pití,moučníků

PODĚLTE SE SE MNOU O OBRÁZKY JÍDEL,DRINKŮ,RŮZNÝCH LASKOMIN A POPŘÍPADĚ NĚJAKÝ DOBRÝ RECEPT,LEHKÝ A STRUČNÝ.





KRÁSNÝ PODZIM



7.12.2007

Diskusi založil(a) 7.12.2007 zlato333

od filomeny

http://www.toprecepty.cz/

zlato333 9.1.2010 22:11

http://www.recepty.cz

zlato333 9.1.2010 12:28
 
 
 

reagovat domácíbuchtička 3.2.2017 15:54  54%    +  -

to nesníš

reagovat domácíbuchtička 11.1.2017 15:41  63%    +  -

VYNIKAJÍCÍ KŘEHKÉ rohlíčky

500g mouka polohrubá
42g droždí čerstvé
2ks žloutek
2PL cukr práškový
250ml mléko
1/2 balíčku prášku do pečiva
2dl olej
špetka sůl

Náplň:
tvaroh
vejce
vanilkový cukr
skořicový cukr
rozinky

Prosátou mouku, rozdrobené droždí, žloutky, moučkový cukr, mléko, prášek do pečiva, olej a špetku soli dáme do mísy a vypracujeme těsto.Mísíme ho přibližně 15-20 min.Rozdělíme ho na 8 dílů.Mezitím si připravíme tvarohovou náplň (tvaroh, vejce, vanilkový a skořicový cukr, rozinky). Samozřejmě nádivku si můžeme připravit jakoukoliv - ořechovou, makovou.Každý díl rozválíme na tenko a rozřízneme ho na 4 trojúhelníky, na které dáváme trošku náplně. Vyformujeme rohlíčky. Rozložíme je na vymazaný plech dále od sebe (případně můžeme použít papír na pečení). Potřeme je rozšlehaným bílkem a necháme 10 minut nakynout.A upečeme při teplotě 180 ° C cca 10-15 minut (do růžova). Z této dávky mi vyšly 2 plechy. Upečené posypeme práškovým cukrem. Jsou jedna báseň. Dobrou chuť!

reagovat domácíbuchtička 31.12.2016 16:19  74%    +  -

Všem členkám této suprové diskuze přeji veselého Silvestra a úspěšný rok 2017.


reagovat domácíbuchtička 9.12.2016 10:16  40%    +  -

zlato333:

reagovat zlato333 8.12.2016 12:43  100%    +  -

domácíbuchtička:

reagovat domácíbuchtička 5.12.2016 11:28  38%    +  -

Nejlepší vanilkové rohlíčky, které se rozplývají na jazyku!

370 g hladké mouky
100 g mletých vlašských ořechů
100 g moučkového cukru
100 g másla
100 g sádla
1 ks vejce
1/2 lžičky prášku do pečiva
moučkový cukr smíchaný s vanilkovým na obalení
mouka na pomoučení válu
papír na pečení

1. Do větší mísy dáme všechny suroviny, nejlépe rukou promícháme a vysypeme na pomoučený vál, kde vypracujeme hladké těsto
2. Těsto necháme přes noc odpočinout v lednici a poté tvoříme rohlíčky buď pomocí mlýnku, nebo ručně
3. Rohlíčky klademe na pečící papír a pečeme v předehřáté troubě na 170 °C dorůžova
4. Po vytažení z trouby je necháme mírně zchladnout a ještě vlahé obalujeme v moučkovém cukru smíchaným s cukrem vanilkovým.
Takto připravené rohlíčky necháme odležet, aby byly pěkně měkké a mírně zvlhlé.

reagovat domácíbuchtička 23.11.2016 15:14  44%    +  -

reagovat domácíbuchtička 14.11.2016 14:39  38%    +  -

zlato333:

reagovat zlato333 14.11.2016 9:06  100%    +  -

domácíbuchtička:

reagovat domácíbuchtička 21.9.2016 11:06  31%    +  -

Ivinoka:

reagovat Ivinoka 14.9.2016 10:27  26%    +  -

domácíbuchtička: Vyzkouším,díky.

reagovat domácíbuchtička 13.9.2016 11:02  12%    +  -

Něco na zoubek

PEČENÉ CHUŤOVKY
Těsto:
300 g polohrubé mouky, 1 prášek do pečiva, 1/2 lžičky cukru, špetka soli, 125 g másla, 120 ml mléka.
Náplň: 100 g másla, 100 g nivy, 100 g tvrdého sýra, na ozdobu: půlky ořechů nebo půlky oliv.
Postup:
V míse promícháme mouku s práškem do pečiva, solí a cukrem. Přidáme na kousky pokrájený změklý tuk, mléko a smícháme. Vyklopíme na vál a vypracujeme hladké měkké těsto. Dáme do chladna odpočinout. Ušleháme máslo a postupně do něj zašleháme oba najemno nastrouhané sýry. Těsto rozdělíme na tři stejné části. Každou rozválíme na tenkou placku, potřeme třetinou náplně a pevně srolujeme. Dáme do ledničky ztuhnout. Ztuhlé rolády nakrájíme na tenká kolečka a klademe na plech vyložený papírem na pečení. Na každé kolečko přitiskneme kousek ořechu nebo olivy. Vložíme do trouby vyhřáté na 200°C a pečeme do zrůžovění asi 10 minut. Je to velmi jednoduché, málo pracné a velmi dobré. Z uvedeného množství jsou tři plechy (asi 120 kousků).

reagovat domácíbuchtička 4.9.2016 11:22  11%    +  -

Dobrou chuť- slavíte?

reagovat zlato333 28.8.2016 9:04  52%    +  -

danini:

reagovat danini 17.8.2016 9:20  16%    +  -

hezký den


reagovat danini 16.8.2016 9:44  14%    +  -

domácíbuchtička:

reagovat danini 16.8.2016 9:43  14%    +  -

zlato333:

reagovat danini 16.8.2016 9:39  14%    +  -


POTŘEBNÉ PŘÍSADY

po 1,5 balíčku světlých a tmavých Bebe sušenek, 250 ml smetany ke šlehání, 600 g zakysané smetany, 4-5 lžic cukru (nejlépe vanilkového)

POSTUP PŘÍPRAVY

Smetanu ušleháme společně s cukrem dotuha. Můžeme použít ztužovač šlehačky. Do ušlehané smetany lehce vmícháme zakysanou smetanu, podle chuti možno přisladit. Do hranaté nádoby skládáme střídavě vrstvy sušenek a smetanové hmoty, začínáme i končíme sušenkami. Nádobu uzavřeme a uložíme na noc do ledničky. Další den opatrně boky dezertu "odkrojíme" od stěn nádoby ostrým nožem a moučník opatrně vyklopíme. Pokud končíme světlou barvou sušenek, můžeme povrch poprášit kakaem.

reagovat danini 16.8.2016 8:58  14%    +  -

hezký den všem

reagovat domácíbuchtička 13.8.2016 10:29  31%    +  -

Pěkný víkend.

reagovat domácíbuchtička 7.6.2016 16:04  36%    +  -

...a botičky?

reagovat domácíbuchtička 24.5.2016 16:21  40%    +  -

reagovat zlato333 11.5.2016 21:12  100%    +  -

domácíbuchtička:

reagovat domácíbuchtička 10.5.2016 19:37  52%    +  -

reagovat domácíbuchtička 27.4.2016 11:15  64%    +  -

Vypadají i chutnají nádherně, vyzkoušíš?

JAHODOVÉ ŘEZY

Těsto
4 vejce
180 g cukru moučka
100 ml oleje
200 ml mléka
250 g polohubé mouky

Krém
800 ml mléka
2 jahodové pudingy
2 lžíce změklého másla
2 lžíce cukru
1 tvaroh ve vaničce

Želatina
2ks Dortové želé červené
400 ml vody
5 lžíc cukru
1 kapka jahodové aroma

Postup
Nejprve si vymažeme a vysypeme hrubou moukou plech o rozměru 38x30 cm (hloubka je 4cm). Poté si předehřejeme troubu na 180C a vyšleháme si 4 bílky v tuhý sníh. Poté si vyšleháme 4 žloutky s cukrem moučka do pěny, přidáme tekuté ingredience a mouku. Nakonec ručně vmícháme sníh z bílků. Těsto vylijeme na plech a pečeme “do růžova”, zdali je upečené těsto vyzkoušíme raději špejlí.
Krém si připravíme zcela jednoduše. Do hrnce nalijeme mléko, přidáme cukr, změklé máslo, pudingové prášky a uvaříme hustý puding. Do horkého pudingu vmícháme jeden tvaroh a poté ihned natřeme na upečený korpus.
Nakonec jen ozdobíme jahodami nakrájenými na plátky a zalijeme želatinou (želatinu jsem od doby varu nechala 1 minutu povařit a ještě horkou natírala a lila na ovoce). Plech s připraveným dezertem uložíme na chladné místo, nebo do lednice a necháme vychladit. Před podávání nakrájíme řezy a můžeme servírovat.

reagovat domácíbuchtička 17.4.2016 12:22  66%    +  -



Pěkný den všem.

reagovat domácíbuchtička 14.4.2016 12:42  57%    +  -

zlato333: Lenulko, nemáš recept na tu krásnou roládku?

reagovat zlato333 28.3.2016 16:59  100%    +  -

reagovat zlato333 28.3.2016 16:59  100%    +  -

domácíbuchtička:

reagovat domácíbuchtička 24.3.2016 13:23  81%    +  -

domácíbuchtička:

stránkování diskuse:

Nemáte právo pro přidávání příspěvků. Požádejte autora diskuse. Napište mu vzkaz pomocí vzkazů.



Přihlásit na tomto počítači trvale:
  Registrace
diskuse: obrázky jídla,pití,moučníků
Diskusi založil(a): zlato333
přispívání jen pro zaregistrované
Nástenka - Stát se clenem
Clenové diskuse - Clenové online:
Nacházíte se v sekci:
Diskuse -> Zájmy a koníčky -> Vaření a recepty
Přečtěte si
DITA (31 let): Manžel nechce, aby šel syn do školy. Učit ho mám já! Cukr, rýže, oves: 7 přírodních levných cest, jak omladit pleť Tři podoby drštěk: v polévce, obalované i pekelně ostré Příběh pacientky: Operace mi po porodu zachránila sexuální život. Mrzí mne, že jsem se neodhodlala dřív Jak využít slupky z pomeranče: Na boty, hmyz i při úklidu 10 drobností, díky kterým budete zdravější a šťastnější Orgasmus zaručen! Naučte ho těchto 5 prstových technik Jak se naučit vidět auru: Pomůžou vám 3D obrázky Jak pěstovat banánovník: Potřebuje spoustu světla! DARJA (42): Naší nové babičce je 19 let!