Výroba domácího jogurtu bez jogurtovač

Ahoj,
zaujala mě možnost dělat si domácí jogurt. Pokud máte nějaké osvědčené recepty, rady a doporučení, tak si ráda nechám poradit. Jsem úplný začátečník :-)))
Díky
Jana
18.1.2008

Diskusi založil(a) 18.1.2008 JanaSe

 
 

reagovat lotka4 18.2.2017 19:05  73%    +  -

jana26: taky se na jogurt chystám ,ale bez jogurtovače sem se bála

reagovat jana26 8.2.2017 15:11  13%    +  -

Alba: ..nejlepší výsledky jsem měla s jogurty Danone, za 4 hodiny krásný tuhý jogurt i pom zamíchání

reagovat jana26 8.2.2017 15:09  13%    +  -

Alba: asi to bude tím selským jogurtem , druhem jejich kvasinek, selský ihned syrovátkuje(odděluje se syrovátka), a mně syrovátkuje jogurt když ho dělám při vyšší teplotě ....přes 40 st. zkus nižší teploty udržování a dobu max. 5 h-6 hodin

reagovat jana26 8.2.2017 15:06  13%    +  -

ahoj všici, jen taková poznámka když tady vidím, že máte jogurt za 24 hodin...............................................já mam jogurt vždy tuhý za 4 hodiny, vyhřeju mléko na 80 st. a pak zchladím na 42st. naočkuju jogurtem z Lidlu,dám do vyhřátých skleniček a udržuju na 38-40stupních ty 4 hodiny, jedno už jak, jestli v troubě nasucho nebo ve vodě s teploměrem, nebo v peřinách.....DOKONCE JSEM NEVĚŘILA TĚM BLÁBOLŮM, ŽE Z KRABICOVÉHO SE JOGURT NEUDĚLÁ.....JE TO OPRAVDU KEC, UDĚLÁ SE JOGURT STEJNĚ TUHÝ A DOBRÝ, A a vždy jsem dělala jogurt i z obyčejného mléka 1,5%tuku a byl vždy tuhý a dobrý

reagovat Alba 2.3.2016 9:39  5%    +  -

Ahoj, jogurt dělám pravidelně z trvanlivého plnotučného mléka. Na 1L mléka přidám 2 vrchovaté lžíce Selského jogurtu a 1 nebo 2 vanilkové cukry. Skleničky naplním, nechám otevřené a dám do jogurtovače na 8 nebo 9 hodin. Po uplynutí tohoto času nechám ještě skleničky trochu vychladnou, pak je zavřu víčky a dám do ledničky. V této fázi vypadá jogurt krásně hustý. Stačí ho však promíchat třeba s Grankem nebo marmeládou a jeho konzistence se změní na jogurtové mléko. Mohu poprosit o radu, co dělám špatně? Nemůže to být použitím toho trvanlivého mléka namísto čerstvého. Předem moc děkuji za všechny názory a odpovědi. Bětka

reagovat crista 20.4.2014 10:33  5%    +  -

jitula:
taky mi to tak přijde

reagovat jitula 17.4.2014 20:54  100%    +  -

Copak to tu je za novinky?? Dámy PETRA A LADA pročpak se nezaregistrujete?? Nebo že by skrytá reklama a jedna osoba?,

reagovat Petra 15.4.2014 21:13  1%    +  -

Já ten recept jogurt z jiných jogurtů neznám. Můžu doporučit ty bulharské kultury. Jogurty z nich dělám už třetím rokem a jsou husté a moc dobré. Řídký může být snad jen, když se nenechá dost dlouho v dece, ale to potom stačí, když ho tam nechám třeba o hodinu déle.

reagovat Lada 15.4.2014 20:58  1%    +  -

noc: A prosím, přišla jsi již na to, proč ostatním jogurt zhoustne a nám ne?? Dělám to přesně podle receptu, dnes jsem speciálně koupila Choceňský jogurt. Ve výsledku mám jogurtové mléko, sice dobré, ale řídké. Jogurtovač kupovat nebudu, to se mi nevyplatí. Lada.

reagovat PETRA 15.4.2014 18:57  1%    +  -


NEJLEPŠÍ JOGURT JE DOMA VYROBENÝ. JE ZDRAVÝ-PŘÍRODNÍ, BEZ CHEMIE A KONZERVANTŮ.KOUPÍ SE ČERSTVÉ MLÉKO, KDEKOLI V OBCHODĚ.
1 SÁČEK BULHARSKÝCH JOGURTOVÝCH KULTUR (STOJÍ 50,-KČ) MŮŽEME POUŽÍT AŽ NA 5 LITRŮ MLÉKA. MY JSME 4 ČLENNÁ RODINA A DĚLÁM TO ZE 3 LITRŮ. MLÉKO ZAHŘEJU NA TEPLOTU 45 STUPNŮ, VYSYPU SÁČEK KULTUR A POŘÁDNĚ ZAMÍCHÁM. POTÉ ROZLEJU DO PŘEDEM VYVAŘENÝCH A ZCHLADLÝCH SKLENIC A DÁM DO DEKY NA CCA 10 HOD.JOGURT JE KRÁSNĚ HUSTÝ. DÁM DO LEDNICE. KDYŽ MI DOCHÁZÍ, ZNOVU KOUPÍM MLÉKO, TENTOKRÁT NA 1 LITR DÁM 3 LŽÍCE JIŽ HOTOVÉHO JOGURTU, TAKŽE DO 3 L. MLÉKA-9 LŽIC, ZNOVU DO DEKY, TENTOKRÁT NA CCA 8 HOD. TOTO MŮŽU OPAKOVAT 10X.PO KAŽDÉM DALŠÍM OPAKOVÁNÍ JOGURT HOUSTNE RYCHLEJI. ŽÁDNÉ ZAHUŠTOVÁNÍ, JEN ČISTÝ PRODUKT A MOC NÁM CHUTNÁ. WWW.BULGARICUS.CZ DÁ SE TAM SEHNAT VÍCE DRUHŮ JOGURTOVÝCH KULTUR, I NA KEFÍR.


reagovat noc 15.4.2014 18:53  65%    +  -

Lada: Já už jsem ho dělala třikrát a taky mi zrovna moc nezhoustl.Už to dělat nebudu.

reagovat Lada 15.4.2014 17:27  1%    +  -

Dělala jsem ho již 2x, skleničky s jogurtem jsem měla v teple. Jogurt mi nezhoustl. Poradíte mi, prosím, zda se vám to také stalo? Nemohu přijít na to, proč jogurt nezhoustne?? Mám sice chutné jogurtové mléko, ale chtěla bych jogurt. Mléko mám plnotučné z automatu.

reagovat Katmar 15.4.2014 10:16  9%    +  -

rehek: jeee, moc děkují.

reagovat rehek 15.4.2014 7:51  100%    +  -

Katmar: ZDE KLIK je návod na výrobu jogurtu z mléka z automatu. Jsou tam i další recepty jak použít mléko z automatu.

reagovat Katmar 15.4.2014 7:00  9%    +  -

Jo to jsem četla. Vim, že by se mělo mléko zahrář na 50stupňu a přidat jogurt a zamíchat. Ale je to tak ikdyž mám mléko z výdejního automatu?

reagovat Sallow 14.4.2014 21:34  100%    +  -

Katmar: Stačí si přečíst hlášku, co je pod tvojí(crista 18.3.2014 22:02 ) .... a budeš chytřejšííí

reagovat Katmar 11.4.2014 15:41  8%    +  -

Dobrý den, potřebovala bych poradit jak vyrobit jogurt bez jogurtovače. Miváme mléko z automatu. NA 1L mléka dám jeden jogurt a zahřeju to na 40stupňů? Nebo jinak.
A mám nasbírané skleničky od nutely- mohu to nalet do toho? A má se to nějak zavírat? Mám jinak na skleničky takové ty plastové víčka. A jak to mám uskladnit atd aby se mi z toho stal jogurt. Předem moc děkují za postup a radu.

reagovat crista 18.3.2014 22:02  10%    +  -

Tak jsem to včera zkusila a jogurtík se povedl. Zahřáté mléko s trochou jogurtu hollandia jsem nalila do skleniček co dům dal, nahřála si ručník a vyložila s ním umyvadlo a naskládala dovnitř skleničky, zvrchu doobalila ručníkem, zabalila do deky a ještě do peřiny a ráno s napětím vybalila a ztuhlo to a je z toho jogurt

reagovat Sallow 14.3.2014 18:40  100%    +  -

jitula: Máš pravdu. Také jsme kdysi doma dělávali jogurt a ani nebyl na radiátoru, jen na kuch. lince a jaký bývával

reagovat jitula 14.3.2014 10:55  100%    +  -

Sallow: Tady to asi je, já to ani nezahřívala

reagovat jitula 14.3.2014 10:53  100%    +  -

Sallow: to je staré, Jogurt si uděláš klidně i když do porcelánové ( my používali před 30 lety polívkovou mísu ze soupravy) nebo jiné mísy. rozmícháš litr mlíka a jeden bílý jogurt, přikreješ a dáš na není, my ho dávali na radiator, co jen trošku hřál. Za 24 hodin byl hotový

reagovat Sallow 13.3.2014 21:26  100%    +  -

helenkaa: ... to mne zajímá
Tak sem dej adresku, kde se podívat

reagovat helenkaa 12.3.2014 15:25  1%    +  -

Dámy, jogurtovač nepotřebujete na YOU-TUBE je návod!

reagovat elki 17.2.2014 20:06  49%    +  -

Já jsem koupila mléko podle ceny, aby bylo levnější, nejdřív polotučné, teď mám připravené i plnotučné, měli levnější

reagovat elki 17.2.2014 20:05  49%    +  -

jitula: To máš pravdu, mohli by jste taky trávit čas na WC

reagovat jitula 17.2.2014 17:50  100%    +  -

lotka4: dávám polotučný, když náááhodou trefím na plnotučný v akci tak i to. ale při dnešních cenách....

reagovat lotka4 17.2.2014 17:46  100%    +  -

jitula: a dáváš polotučný nebo plno

já si ted koupila v lahvi a 4 % tuku

reagovat jitula 17.2.2014 17:45  100%    +  -

elki: no to šlo do odpadu, já s tím nic nedělala bylo přímo od krávy. a místo jogurtu, jsme měli dole polovinu skleničky asi syrovátky, a horní polovinu hustou hmotu.. ale raději jsem neochutnávala-----obava o mé zažívání byla silnější.

reagovat jitula 17.2.2014 17:42  100%    +  -

lotka4: ale já také neohřívám mléko.Ale je fakt že nechávám minimálně 8 -10 hodin.Řídký jogur jsem měla jen jednou, a navíc sladký. Dodnes netuším proč

reagovat lotka4 17.2.2014 13:25  100%    +  -

D.a.n.k.a.: aha tak už asi vím kde je problém -dělala jsem podle návodu na jogurtovači

studené mlíko polotučné do mísy a přidala chocenský jogurz a zamíchala a takhle studené dala do skleniček a do jogurtovače nechala as i 6 hod ,pak jsem dala do ledničky

stránkování diskuse:

Váš názor:

Jméno:

Nejste přihlášen(a). Je lepší se nejdříve přihlásit.


Přihlásit na tomto počítači trvale:
  Registrace
diskuse: Výroba domácího jogurtu bez jogurtovač
Diskusi založil(a): JanaSe
přispívání bez omezení
Nástenka - Stát se clenem
Clenové diskuse - Clenové online:
Nacházíte se v sekci:
Diskuse -> Zájmy a koníčky -> Vaření a recepty
Přečtěte si
ŠTĚPÁNKA (44): Sestra mi přebírala kluky, teď si brousí život na manžela Domácí bělení zubů: Tipy, které fungují, a co vám zničí chrup Třou se vám stehna o sebe? Zabraňte vzniku rudých odřenin Je meloun ovoce, nebo zelenina? Plus jak vybrat fakt zralý meloun Nebaví se s vámi? Víme, co vězí za jeho mlčením Koho štvou sobci, koho plánovači aneb Co nás rozčiluje dle hvězd? Triky našich babiček: Jak snadno a rychle vyčistit připálené hrnce a pekáče Kypřicí prášek versus jedlá soda: Co je lepší na pečení? Jedete na dovolenou? Oblečte se vhodně a módně podle destinace! Touha víc než rozum: Které hvězdy se nebojí sexu na veřejnosti?