*HRNÍČKOVÁ KUCHAŘKA*

Také máte rády rychlé a jednoduché recepty bez vážení?




6.2.2008

Diskusi založil(a) 6.2.2008 MarunaS

KDE BYDLÍM JÁ?

cigorka/Ostrava
svetloma/Karlovarsko
Bverka/Plzeň
Věnceslava/Klatovy
zdenka2009/Újezdec u Medlovic
N-ellinka/z Krakonošova
Sallow/Praha
Johanka/od Rumburka
zarli1/Vsetín
verca63/Sokolov
Ada445/Nové Hrady v JČ
spejlík/ Teplice
megara/Žatec
izabela1155/Frýdek-Místek

Sallow 3.8.2015 18:23


MarunaS 3.8.2015 7:42
 
 
 

reagovat čeredka 26.5.2016 9:56  43%    +  -

sem šlukla..
Špaldová galette s tvarohem a rebarborou
Potřebujete: 2 hrnky špaldové mouky, 150 ml studené vody, 2 lžíce másla, 3 lžíce medu, hrnek čerstvých jahod, 2 řapíky rebarbory, 1 polotučný tvaroh (250 g)
Postup: Z mouky, vody, rozpuštěného másla a 2 lžící medu vypracujte vláčné těsto, které nechte 20 až 30 minut odpočinout v lednici. Mezitím na menší kousky pokrájejte omyté jahody a oloupanou rebarboru a spolu se zbylou lžící medu a trochou vody je asi 10 minut povařte.
Těsto přímo na pečicím papíře rozválejte dotenka, potřete tvarohem (ale okraje nechte volné, aby šly zahnout) a poté povařeným ovocem. Okraje těsta přehněte přes náplň a i s papírem přeneste na plech. Pečte asi 40 minut při 180 °C
Tip: Jestli máte raději sladší chutě, přidejte trochu medu i do tvarohu. Jahody a rebarboru zase můžete libovolně zaměnit a použít jen jeden druh ovoce.imagebam.com

reagovat Ada445 19.5.2016 21:47  100%    +  -

Sallow:

reagovat Ada445 19.5.2016 21:47  100%    +  -

cigorka:

reagovat daduli 19.5.2016 17:19  41%    +  -

budulinka2: Děkuji!

reagovat budulinka2 18.5.2016 23:17  100%    +  -

daduli: tady máš podrobný návod, jak na to:

http://foto.dama.cz/foto.php?f=1150599

reagovat daduli 18.5.2016 22:40  41%    +  -

Sallow: A na kolik hromádek jste to těsto rozdělili (na kolik kol) a každé kolo na kolik dílků? - Jen pro orientaci.

reagovat Sallow 18.5.2016 22:00  100%    +  -

Ada445: Tady si klikniTADY

reagovat cigorka 18.5.2016 21:53  100%    +  -

Ada445: Ahojky Aduško je napsán napekárnách.

reagovat Ada445 18.5.2016 21:46  100%    +  -

cigorka: Mohla bych také poprosit o recept. Děkuji.

reagovat cigorka 18.5.2016 10:24  100%    +  -

Sallow: Tak ať vám chutná, já asi budu dělat koláčky z toho těsta.

reagovat Sallow 18.5.2016 8:52  100%    +  -

cigorka:
Moc děkuji. O víkendu něco upeču.

reagovat cigorka 17.5.2016 22:37  100%    +  -

Sallow: Máš ho tam.

reagovat alkas 17.5.2016 21:07  34%    +  -

cigorka:

reagovat Sallow 17.5.2016 20:24  100%    +  -

cigorka: Dej mi receptík - třeba do vzkazíku. Dííííky

reagovat cigorka 17.5.2016 20:13  100%    +  -

Sallow: Dávala ho na pekárny Budlinka. Je to takové univerzální kynuté těsto, dá se použít jak nasladko, tak na slano. Klukům chutnají ty rohlíčky i plněné nutelo a nebo kysaným zelí s anglicko. No prostě co kdo má rád.

reagovat Věnceslava 17.5.2016 19:58  21%    +  -

cigorka:

reagovat Sallow 17.5.2016 19:44  100%    +  -

cigorka:
... a jaké že je to těsto: Olomoucký zázrak?

reagovat cigorka 17.5.2016 19:40  100%    +  -

Tak hlásím děvčata, že dnešní pečení vyšlo výborně, koláč už není a rohlíčky so uloženy, aby bylo také něco i zítra.

reagovat Sallow 17.5.2016 12:00  100%    +  -

mlíčko: Zatím nemám ani zázvor, ani citron. Ale do soboty to chci vyzkoušet

reagovat mlíčko 17.5.2016 9:50  84%    +  -

Sallow: právě jsem ho zalila v hrníčku.

reagovat Sallow 17.5.2016 9:15  100%    +  -

mlíčko: Děkuji za receptík. Určitě vyzkouším.

reagovat mlíčko 17.5.2016 8:50  84%    +  -

ver@: přesně tak.

reagovat ver@ 17.5.2016 8:43  47%    +  -

mlíčko: Jednoduchá, zravá dobrota i po studenu, bych řekla

reagovat mlíčko 17.5.2016 8:37  84%    +  -

ver@: ten zázvor krájím na malé kousky, aby se pěkně vyvařil a pak to cedím, pokrájeného zázvoru je asi jeden hrníček.

reagovat ver@ 17.5.2016 8:32  47%    +  -

mlíčko: Super!

reagovat mlíčko 17.5.2016 8:30  84%    +  -

Sallow, ver@: koukám, že jsem to napsala do dvou diskusí a já myslela, že jsem to nepotvrdila, už je to se mnou špatné
no nevadí, je to pravda.


návod pod fotkou.Piju ho denně jako čaj a letos jsem ještě nebyla nemocná (ale teď ty ceny citrónů jsou teda děsný)

reagovat mlíčko 17.5.2016 8:27  84%    +  -

Sallow, ver@: nemáte vůbec za co, moje milovaná babička říkala, když můžu tak pomůžu a když mám, tak dám, moc mi chybí

reagovat ver@ 17.5.2016 5:12  47%    +  -

mlíčko: Taky bych prosila o recept na osvědčený zázvorový sirup, díky!

reagovat Sallow 16.5.2016 19:46  100%    +  -

mlíčko: Nadchl mne tvůj zázvorový sirup. Můžeš mi dát receptík - třeba do vzkazíku? Mooooc děkuji

reagovat mlíčko 16.5.2016 18:59  87%    +  -

MarunaS: jo, na dvoře, to nebylo vidět, pak už bylo pole.

stránkování diskuse:

Nemáte právo pro přidávání příspěvků. Požádejte autora diskuse. Napište mu vzkaz pomocí vzkazů.



Přihlásit na tomto počítači trvale:
  Registrace
diskuse: *HRNÍČKOVÁ KUCHAŘKA*
Diskusi založil(a): MarunaS
přispívání jen pro zaregistrované
Nástěnka - Stát se členem
Členové diskuse - Členové online:
Nacházíte se v sekci:
Diskuse -> Zájmy a koníčky -> Vaření a recepty
Přečtěte si
Konec neviditelných žen: Dejte o sobě vědět! Zakázané radosti: Káva a čokoláda beztrestně Nábytek pod širák V čem vyrazí čeští sportovci na Olympiádu? Inspirujte se! BEST OF YOUTUBE aneb Vaše domácí cvičení Válka mezi rozumem a citem: Když nás honí mlsná Erwin Kotányi: Klesá obliba klasického guláše Barevná Jižní Afrika Sluneční brýle: Jak být cool a nezničit si oči MIRJANA (51): Dcera má schizofrenii a já se každý den budím se strachem o ni
 
(c) 2016 Serafico investment s.r.o.