Domácí zmrzlina

Máte někdo zkušenosti s domácím výrobníkem zmrzliny (zmrzlinovačem)?
14.3.2008

Diskusi založil(a) 14.3.2008 bara54

 
 

reagovat Iivetata 14.6.2018 12:21  8%    +  -

Ahojky,jsem tu dnes poprvé a vidím,že jsem už nikdo nechodí,ale přesto se zeptám,chci si koupit zmrzlinovač SILVERCREST z Lídlu,pochopila jsem ,že musím dát nádobu do mrazáku,pak nandán ingredience a zapnu míchání a to samo vypne,nebo musím pak vypnout,a po uplynutí doby bude zmzlina zmrzlá,nebo jí musím dát zamrazit,to bych potom nechápala jakou funkci má zmrzlinovač ,třeba se tu někdo staví a odpoví děkuji

reagovat Jirka 27.7.2016 19:32  1%    +  -

Michaela2: Nevím co proti zmrzlinovači calex máte! Je to velmi dobrý a odolný přístroj který naplníte připravenou hmotou, vložíte na mrazák a po 40 minutách máte skvěle vymíchanou zmrzlinu. Jen si musíte pohlídat aby mrazák dosahoval mninimálně -18°C.
Používám jej stále a jsem sním maximálně spokojen.
Jirka

reagovat midarka 16.11.2011 8:34  10%    +  -

Bajbis: Díky za tip

reagovat midarka 27.5.2011 16:24  40%    +  -

Ahoj děvčata, chodím tady na Vaše stránky už delší dobu šejdit a velice ráda si tady čtu, jsou to pěkné stránky. Prosím o radu, poraďte mi nějakou dobrou zmrzlinu, která se dá vyrobit bez zmrlinovače. Vnuk pořád po mě chce zmrzlinu a nevím jak na to kromě toho zajít do marketu.
Díky moc.

reagovat milcinek 19.1.2011 17:16  5%    +  -

kde se da koupit fecula dik

reagovat Ivana 30.5.2010 17:00  1%    +  -

Zmrzlinovac mam a jsem s nim plne spokojena,je to nastavec k robotu Bosch.Je maximalne na 550ml zmrzliny.Vyzkousela jsem nekolik receptu jak z navodu ,tak z netu.Klasika italska na 0,5l mleka 4 zloutky mi nechutna-citim tam ty zloutky,takze nejlepsi se mi zda,ze do uvareneho vanil.pudingu 300ml, zamicham uslehanou slehacku.Je skvela,stara dobra vanilkova.Ruzne obmeny s kakaem a orechy,ovocne se zelatinou a jogurtem,zdravim!

reagovat mheliova 24.5.2010 13:44  1%    +  -

místo fekuly jsem přidala puding za studena a krásně to stuhlo, ale mám problém v tom, že i když zmrzlinu udělám, konzistence není taková, jakou píší v návodu, vždycky ji minimálně na hodinu musím dát do mrazáku i když je ta nádoba namražená....

reagovat Mufík 27.4.2010 22:06  5%    +  -

Dneska mi přišel zmrzlinovač Amboss. Všude psali, že je to rychlomrazící nádoba co vyrobí zmrzku za 40 min. Možná by si obchodníci měli aspoň otevřít návod. Z jejich informací jsme to pochopili tak, že to samo mrazí, jenže ona se ta mísa musí strčit do mrazáku na 8 hodin a pak to jen míchá. :-( Trochu mě to otrávilo, ale snad se nám tam někam vejde a budeme fungovat. Hned vyzkouším některý recepty, co jste tu psali. Dík moc za tipy. :-))

reagovat monikahor 11.6.2009 18:30  35%    +  -

Ahojky, prosím, poradíte mi nějaký jednoduchý na surovin recept na pistáciovou zmrzku? Díky

reagovat gomanek 27.5.2009 10:00  5%    +  -

Nejjednodušší je si udělat doma sám domácí zmrzlinu :-) Přikládám i recept

reagovat Dracek123 27.4.2009 14:42  15%    +  -

Jana Jurášková: neni to fecola je to bramborovy skrob

reagovat Michaela2 26.4.2009 18:48  1%    +  -

Pokud si chcete pořídit zmrzlinovač tak je možno jej zakopit i v některých elektrech nebo na aukru ale pokod uvidíte zmrzlinovač calex obloukem se mu vyhněte je to velmi starý krám z šedesátých let

reagovat Dracek123 31.3.2009 17:50  36%    +  -

Jana Jurášková: ebo italsky fecola di patate je bramborový skrob nikoliv kukuřicný!!!!

reagovat poppy 1.8.2008 15:58  1%    +  -

Ahoj, chtěla jsem se zeptat, kde sháníte feculu? ptala jsem se v Hypernově apod, ale nikde ji nemají.
ono to bude chtít asi nějaký speciální obchod, že?
děkuju za odpověď

reagovat JayKai 2.7.2008 15:08  1%    +  -

zjistil jsem, že fecula (fécula) je španělsky škrob jinak taky máme tenmíchač na zmrzlinu a je to skoro jako v mixeru pač ten se stejmně musí použít na to zmražený ovoce

reagovat Jana Jurášková 11.6.2008 14:55  1%    +  -

potřebovala bych nějaké recepty na zmrzlinu ze zmrmlinovače dává se tam fecula potravinářské zhušťovadlo bez chuti ale nikdo neví co to je prosím poraďte děkuji

reagovat Stefi 18.3.2008 22:15  44%    +  -

tak jeden by tu byl na vodovou ovocnou zmrzku (dělala jsem jí z jahod):
uvaří se 6 dl vody (šťávy) 1 puding 190 g cukru ,nechá se vychladnout a smíchá se s rozmixovanými jahodami -množství jsem dala odhadem ,dělala jsem to teda z polovičky a jahod bylo tak 300 ml ,může se dochutit citronem ,nebo zkusit i z jiného ovoce ,nebo jen ze šťávy.
Pak jsem někde četla ,ale nevím poměry :
1.rozmix. jahody +kondenzované mléko ,dosladit ,zamrazit ,to samé s banánem a nakombinovat.
2. rozmix jahody + kokosové mléko+ cukr.
ještě jsem nezkoušela ,ale hodlám to zkusit.

reagovat bara54 18.3.2008 20:34  15%    +  -

Stefi: ...a pokud hodíš nějaké receptíky, budeš moc hodná

reagovat bara54 18.3.2008 20:33  15%    +  -

Klerenc: pochopila jsem, že celý proces výroby je bez zmrzlinovače?

reagovat bara54 18.3.2008 20:29  15%    +  -

Stefi: Víš, ono nejde o to, že by zmrzka nepřežila převoz, ale že mě s dětma do Makra nepustí...
proto se tam dostanu jednou za uherský rok

reagovat Stefi 18.3.2008 14:06  41%    +  -

bara54: jinka zmrzlinovač taky mám je to k robotu bosch ,občas jí v něm dělám ,hlavně z jahod .
Najdu receptíky a hodím je sem.

reagovat Stefi 18.3.2008 14:05  41%    +  -

bara54: to se dá vyřešit ,bratr vozí zmrzku z makra ve spacáku a vydrží až domů (80km.)

reagovat Klerenc 18.3.2008 8:28  5%    +  -

Mám ale už jsem jí dlouho nedělala. Mléko se přivede k varu ve vodní lázni ale nesmí vařit a do toho rozšlehané vejce s cukrem - uvaříš hmotu . Po vychladnutí podle druhu přidáš kakao, čokoládu, ovoce....co tě napadne. Mám zkušenost když se hmota nepovaří pak v nádobě neztuhne. Vyzkoušej..

reagovat bara54 16.3.2008 19:59  14%    +  -

destovka: ještě mě napadá - z čeho se ta domácí zmrzka dělá?

reagovat bara54 16.3.2008 19:56  14%    +  -

kapa: taky jsem pro zmrzku jezdila do Makra - dokud to šlo, než jsem se odstěhovala z Brna
když už do Brna přijedu (mám to cca. 60 km), tak se 2 dětičkama takže smůůůla

reagovat bara54 16.3.2008 19:54  14%    +  -

kedrigern: koukám, že to nebude jen tak...ona ta nádoba asi není zrovna malá, viď?
s místem v mrazáku věčně bojuju, mám jen 3 šuplíčky pod lednicí

reagovat bara54 16.3.2008 19:52  14%    +  -

Díky všem za zkušenosti

reagovat -Naďa- 16.3.2008 18:05  61%    +  -

destovka: Na jaké množství zmrzliny ten stroj je?

reagovat destovka 16.3.2008 16:49  65%    +  -

Ahojky devcata, ja mam ten strojek na zmrzlinu jako kedrigern. Mam ho hlavne na leto kdyz je sezona ovoce. Pres zimu ho moc nepouzivam. Ta nadoba staci dat do mrazaku jenom kdyz planujes delat zmrzlinu. Ja ji tam nenechavam. Ma to jednu velikou vyhodu ze zmrkza je delana bez veskerych sajrajtu co pridavaji do zmrzlin. Takze je mnohem zdravejsi. Ja ji delala hodne kdyz moje deti byly male.

reagovat kapa 16.3.2008 11:01  76%    +  -

kedrigern: měli jsme taky takovej, ale vyhodila jsem ho a zmrzlinu kupuju v Makru.

stránkování diskuse:

Váš názor:

Jméno:

Nejste přihlášen(a). Je lepší se nejdříve přihlásit.


Přihlásit na tomto počítači trvale:
  Registrace
diskuse: Domácí zmrzlina
Diskusi založil(a): bara54
přispívání bez omezení
Nástenka - Stát se clenem
Clenové diskuse - Clenové online:
Nacházíte se v sekci:
Diskuse -> Zájmy a koníčky
Přečtěte si