*RYCHLÁ VEČEŘE nebo OBĚD*

Jednoduché a rychlé recepty,
teplé i studené,
pro děti i dospěláky.


9.4.2008

Diskusi založil(a) 9.4.2008 MarunaS

180. Krkovička na několik způsobů

Krkovička po farářsku
Farmářská krkovička v cibuli a pivu
Pozn.: Lepší je, když předem plátky krkovice o výšce cca 2 cm pokapeme olejem, posypeme kořením a necháme odpočinout přes noc v lednici. V lednici necháme 24 hodin.

MarunaS 17.7.2017 10:09

Rady, návody, postupy, zavařování, jídla, nápoje

JakTak.cz

MarunaS 27.1.2017 16:49
 
 
 

reagovat MarunaS 8.11.2017 14:02  100%    +  -

oblinka: Ahoj, tak ti musím říct, že jsem nepoznala rozdíl s tím rumem......... Akorát trochu voněly rumem

reagovat oblinka 8.11.2017 9:02  100%    +  -

MarunaS: dělala jsem je minulý týden, ale talhla je musím zkusit znovu

reagovat MarunaS 7.11.2017 20:18  100%    +  -

oblinka: Zítra budou palačinky

reagovat oblinka 7.11.2017 19:46  100%    +  -

MarunaS: děkuju za supervychytávky

reagovat MarunaS 7.11.2017 17:22  100%    +  -

Nadýchané palačinky

Nadýchané a přitom jemné palačinky získáme tehdy, pokud do těsta přidáme například trošku sodovky nebo jednu či dvě lžíce rumu, palačinky budou nadýchané jako obláček a získají příjemné aroma. Velmi důležité je, nechat potom těsto alespoň hodinu nebo dvě uležet, palačinky tak vydrží déle čerstvé, těsto se lépe propojí, čímž docílíme jemnější struktury, a navíc budou lépe stravitelné. Důležité je také to, jakou mouku použijeme. V případě klasické hladké pšeničné, která obsahuje velké množství lepku, si můžeme být jisti, že se těsto vydaří. Pokud ale někdo trpí intolerancí na lepek, musí počítat s tím, že těsto už tak jemné nebude, i když na chuti to palačinkám zaručeně neubere. Další možností je již do hotového těsta přimíchat vyšlehané vaječné bílky. Pokud máte kvalitní pánev, zůstanou tenké a navíc budou obsahovat více bílkovin a déle vás zasytí.

reagovat MarunaS 7.11.2017 17:20  100%    +  -

Aby sýr nevytékal
Aby sýr při smažení nevytékal a byl krásně křupavý, obalíme ho hned raději dvakrát a před smažením necháme ještě půl hodiny v mrazáku.

reagovat MarunaS 9.8.2017 12:34  100%    +  -

ver@:

reagovat ver@ 9.8.2017 6:50  5%    +  -

MarunaS: Díky!

reagovat MarunaS 8.8.2017 19:48  100%    +  -

reagovat MarunaS 18.7.2017 14:38  100%    +  -

katka68, mlíčko, rajmilid:
Také jsem ještě nezkoušela. Kdo bude první, tak ať řekne

reagovat rajmilid 18.7.2017 10:51  97%    +  -

MarunaS: ta krkovička vypadá moc dobře,asi brzy vyzkouším

reagovat mlíčko 17.7.2017 18:51  100%    +  -

MarunaS:

reagovat katka68 17.7.2017 16:00  100%    +  -

MarunaS: to vypadá jedle

reagovat MarunaS 17.7.2017 10:08  100%    +  -

Tak tohle musím zkusit a co vy?

Krkovička po farářsku

reagovat MarunaS 17.7.2017 10:06  100%    +  -

mlíčko: My měli v neděli vepř, cuketové zelíčko a knedlo.

reagovat mlíčko 15.7.2017 20:14  92%    +  -

a další fotky v galerce

reagovat MarunaS 14.7.2017 9:37  100%    +  -

oblinka: Moc mě to těší

reagovat oblinka 14.7.2017 7:26  100%    +  -

taky máme hodně cuket a máme je rádi, jen známe málo způsobů přípravy. Tak se tady u vás ráda inspiruji

reagovat budulinka2 10.7.2017 20:46  100%    +  -

MarunaS: nevím, proč je v receptu uvedené zrovna takové množství

reagovat mlíčko 10.7.2017 19:07  98%    +  -

MarunaS: fotky mám v galerce, samozřejmě tu grilovanou jsem si blbka smazala neuloženou šakva práce.

reagovat MarunaS 9.7.2017 21:28  100%    +  -

mlíčko: Žasnu, jak využíváš cukety na všechny způsoby, šikulka

reagovat mlíčko 9.7.2017 19:55  98%    +  -

MarunaS: my bychom mohli s cuketami dláždit, měla jsem koupenou, dostala jsem od sousedů a ještě přinesl obří dcery přítel.
Včera jsem ugrilovala 5-6 velkých zepter pánví, dneska polívka, koláč a zapečená s klobásou, sýrem a uzeným, ještě stále dvě velké zbyly.

reagovat MarunaS 9.7.2017 16:37  100%    +  -

reagovat MarunaS 7.7.2017 14:41  100%    +  -

budulinka2: tak to musím zkusit, 68g by také neměl být problém, mám digitální váhu

reagovat budulinka2 7.7.2017 14:31  100%    +  -

MarunaS: nelepily se mi............
nabrala jsem kousek lžičkou a v ruce rychle utvořila kuličku

reagovat MarunaS 6.7.2017 20:25  100%    +  -

budulinka2: Kuličky určitě tvoříš mokrýma rukama? Já dělám podobné s tvarohem, strouhankou a krupicí. A musím mokrýma rukama a obalit v mouce.

reagovat budulinka2 6.7.2017 20:19  100%    +  -

MarunaS:

reagovat MarunaS 6.7.2017 20:13  100%    +  -

budulinka2:

reagovat budulinka2 6.7.2017 19:54  100%    +  -

MarunaS: "Zdravější" ovocné knedlíky s rozvařenýma meruňkama s medem.
Na 1 porci: 68 g jemných ovesných vloček (z Lídlu), 1 vejce, 62 g tvarohu. Vše smíchat, tvořit malé kuličky, vkládat do vařící vody a vařit 8 minut.

reagovat MarunaS 5.7.2017 13:48  100%    +  -

budulinka2: Vločkovo-tvarohové neznám, dáš recept?

stránkování diskuse:

Nemáte právo pro přidávání příspěvků. Požádejte autora diskuse. Napište mu vzkaz pomocí vzkazů.



Přihlásit na tomto počítači trvale:
  Registrace
diskuse: *RYCHLÁ VEČEŘE nebo OBĚD*
Diskusi založil(a): MarunaS
přispívání jen pro zaregistrované
Nástenka - Stát se clenem
Clenové diskuse - Clenové online:
Nacházíte se v sekci:
Diskuse -> Zájmy a koníčky -> Vaření a recepty
Přečtěte si
Antonie Hegerlíková: Chtěla být v klášteře, nakonec se podruhé vdala v 70 Zhubněte s rýží! 8 báječných receptů na dietní oběd 7 věcí, kterých si na vás muži při sexu vždy všimnou Kalatea ? rostlina, která vám řekne, že je čas jít spát Spánek podle hvězd: Býkům stačí 5 hodin, Štíři musí v deset do postele ŽANETA (43): Můj manžel se nechce vzdát milenky Na sladko i na slano: Závin na 4 způsoby Umíte užívat léky? Dejte si pozor na tyto chyby! Chcete mít krásné a zdravé vlasy? Vyhněte se těmto chybám! Seriál Ulice: Rvačka v Coolně, loupežné přepadení a pěkná lekce