Tibetská houba
(výroba domácího kefíru)

Vítejte vy všichni, kdo jste propadli kouzlu těchto užitečných houbiček!
A pojďme spolu vymýšlet jejich další využití.....!








11.7.2008

Diskusi založil(a) 11.7.2008 iv@

OBSAH - NAŠE RECEPTY - KLIK

29. Balkánský sýr z tibetské houby(Kovářka)
28. Plněné feferonky jemným sýrem s bylinkami v oleji (Sallow)
27. TVRDÝ SÝR výr. doma
26. ZAKYSANÁ SMETANA
25. Všechno o SYROVÁTCE - když děláme Tvaroh, nebo Lučinu:
24. TVAROH, TAVENÝ i PLÁTKOVÝ SÝR z kefíru (Věnceslava)
23. Domácí TAVENÝ SÝR
22. PLÁTKOVÝ SÝR
21. Tavený sýr z kefír. tvarohu:>(Věnceslava)
20. Domácí LUČINA(od Marušky)
19. KEFÍROVÉ LÍVANEČKY(iv@)
18. KEFÍROVÝ Jogurt(sesi1)
17. KEFÍROVÁ TATARKA(sesi1)
16. Arabský sýr Labne(garfula)
15. DOMÁCÍ SÝR pana Bambucha
doba přípravy - chce to trpělivost.
14. DOMÁCÍ vařený SÝR
13. PIZZA ROHLÍKY(shineon)
12. KEFÍROVÁ BÁBOVKA(1)(Kiara)
11. KEFÍROVÁ BÁBOVKA(2)(jarko)
10. KEFÍROVÁ BUCHTA(D.a.n.k.a)
9. Domácí vanilkový LIPÁNEK hana**)
8. TERMIX DUO(hana**)
7. TIRAMISU z domácího mascarpone(hana**)
6. TVAROH z kefíru(Reiki)
5. HRNKOVÝ KOLÁČ s višněmi(Majdako)
4. DOMÁCÍ SÝR z kefíru(shineon)
3. POVIDLOŇ(chladam)
2. KEFÍROVÁ KŘIDÉLKA
1. RYCHLÁ ŠVESTKOVÁ METYNKA(rehek)

Sallow 1.5.2013 23:29

- KOMBUCHA TADY .....a TADY

- pravý VODNÍ KEFÍR TADY

- KEFÍROVÁ HOUBA TADY a TADY

iv@ 8.8.2008 20:27

VODNÍ KEFÍR (shineon)
z kefírové houby

KLIK na OBRÁZEK

Postup pod fotem TADY KLIK...

iv@ 6.8.2008 14:51

ČEKATELÉ NA KEFÍRÁČKY (písnou, prosím, aspoň přibližně místo bydliště - jsou mezi námi chovatelé, kteří jsou ochotní houbičky donést, dovézt)....



Můžeme dodat i na Slovensko !

Cena je 50kč .....což jsou v podstatě náklady jen na poštovné

iv@ 16.7.2008 11:35

JAK NA CHRCHLÍKY z OBÁLKY?
1) Opatrně vyjmu z obalu na plast. cedník
2) Pod mírně tekoucí studenou vodou opatrně propláchnu
3) Do čisté sklínky dám houbičku a zaleju nesvařeným mlékem pokojové teploty (já používám krabicové trvanlivé 1 1/2%tuku-polotučné)
Houbičky MUSÍ být PONOŘENÉ v mléce
4) Dám víčko, ale nedotáhnu ho.
5) Sklenici nechám na kuch. lince asi 24hod. občas
trochu poklepu sklínkou.
6) Další den opatrně plast. lžičkou zamíchám, obsah přecedím přez plast sítko.
7) Houbičku trochu přeleju mlékem a dám do vymyté sklínky a zaleju mlékem.
Celý postup se opakuje asi 2 - 3 dny.
Pak je kefír dobrý a chutný.

Používáme jen plastové, skleněné, nebo dřevěné nástroje.
Houbička NESMÍ přijít do styku s kovem!
Houbičky přežijí(zpracují) na jakémkoliv krabic. mléku. Zbaštějí i odtučněné - to už pak je jen újma na naší chuti, že pijeme odtučněný kefír

Houbička se změnila, šatně dělá kefír
Houbičku v sítku pod tekoucí studenou vodou propláchni, nech odkapat a pak dej do mikrotén sáčku - BEZ VODY. Jen tak nasucho ji zamraz.
Právě jsem tak dala jednu školit do mrzáku. Až bude zase chuť na kefír, tak ji zmrazenou zase trochu zaleju mlékem .... každý den vyměním mléko, tak za tři dny už zase jede jak má.

iv@ 15.7.2008 13:46
 
 
 

reagovat Zkousilka 14.2.2017 10:21  5%    +  -

Dobrý den, neměl by, prosím, někdo kefíráčky v Liberci? Díky předem za zprávičku.

reagovat berulka 3.2.2017 17:07  6%    +  -

brettlina: ahoj já jsem z Nového Sedla u Sokolova ,pokud budeš mít zájem houbičky podaruji

reagovat Sallow 2.2.2017 12:29  100%    +  -

monika181: Ahojík. Dej svůj dotaz na diskusi: Kombucha-čínska čajová huba - KLIKNI Tam se jistě domuvíš

reagovat verca63 2.2.2017 11:52  37%    +  -

brettlina: Ahoj,já jsem ze Sokolova.Mám houbičky ,ale v mrazáku.

reagovat monika181 31.1.2017 22:08  100%    +  -

Dobrý den , všem , nemáte prosím k prodeji kombuchu?

reagovat aktima 27.1.2017 15:22  1%    +  -

dík za radu. asi bude těch houbiček moc. dělala jsem lívance a byly výborné

reagovat Sallow 27.1.2017 12:25  100%    +  -

aktima: Asi je málo mléka, nebo hodně houbiče.

reagovat aktima 27.1.2017 9:57  1%    +  -

proč se mi začala oddělovat syrovátka, dělám kefír už 2 rok a nyní je to nějaké divné. Prosím o radu, dík.

reagovat Sallow 26.1.2017 19:38  100%    +  -

hankamishka: .... a to pošta pořádně podražila

reagovat hankamishka 26.1.2017 19:07  43%    +  -

brettlina: poště věř, mně už 3x přišly houbičky v dopise, a Ok vždy....

reagovat brettlina 23.1.2017 21:33  9%    +  -

Ahojte, chtěla bych vyzkoušet vlastní kefír a jiné "výrobky". Neměl by někdo houbičku v okolí Chebu, Mar. Lázní nebo Sokolova, kterou by daroval naprosté začátečnici k vyzkoušení? Nějak té poště nevěřím. Děkuji Jana

reagovat hankamishka 7.1.2017 0:47  57%    +  -

JéChá: určitě vyčkej, někdo se ti ozve...

reagovat JéChá 6.1.2017 6:24  5%    +  -

Dámy, a měla by některá kefíráčky k darování-prodeji?

Praha 3

reagovat Ivinoka 2.1.2017 13:44  79%    +  -

Polgariana: Já to dělám zrovna a když nás náhodou pití přestane bavit,tak dám houbičky zamrazit.

reagovat Polgariana 2.1.2017 7:22  38%    +  -

JéChá: já kefíruju nepřetržitě už přes rok. Dávám krabicové plnotučné, občas lepší čerstvé v láhvi plastvé. Denně scedím přes plastové sítko plastvou lžičkou a nádobu používám skleněný pivní tuplák. Houbičku proplachuji vlažnou převařenou vodou tak 1x týdně. Mám na kuchyňské lince, přes léto přikryju gázou aby do něho nelétaly octomilky. Nestalo se mi že by nevoněl. Maximálně se mi houbičky rozdrobily, ale to bylo vyhladověním- přemnožením. Zapěstovala jsem od malinkých znovu a jedeme dál spolu.

reagovat Sallow 1.1.2017 22:06  100%    +  -

JéChá: Tak to čtu prvně. Nikdy jsem neměla takovou zkušenost. Houbičku mám už několik let a v pohodě. Používám jen krabicové, polotučné mléko. Skleněná sklínka od majonézy, propláchnutá houbička (asi 1x týdně) a asi 1/4 litru mléka z lednice. Kefír mám na lince. Denně ho sleju....houbičku v plat. sítku, sklenici omeju, dám houbičku, zaleju mlékem. Hozovo

reagovat JéChá 1.1.2017 18:30  5%    +  -

Dobrý den, dámy :-)

potřeboval bych poradit.

Tak v říjnu jsem si sehnal tibetskou houbu a dělal z ní kefír, denně. Tak měsíc, měsíc a půl v pohodě, všecko super. Kefír perfektní. A pak se to stalo, kefír začal tak divně smrdět. Zkoušel jsem nějaké záchrany, co byly na netu, povytahoval jsem zálohu z mrazáku a když se mi podařily jedna, dvě dávky normálního kefíru, tak to byl zázrak. Pak další dávky začaly zas "smrdět".

Vzdal jsem to, všechno vyhodil a sehnal jsem si přes net nové houbičky. A v podstatě to samé, okamžítě tak druhá várka opět smrádek.

Hygienu (snad) dodržuji, v krizi jsem začal zkoušet měnit láhve od plastových po skleněné, láhve jednou zavíral, jednou ne, kefirky jsem začal pravidelně mýt, nebo nemýt, všecko to skončilo stejně.

Akorát jsem přešel na mléka z obchodu, už né z farmářských trhů, původně jsem měl jen mléka z farm. trhu, velmi vyjímečně jsem tam nalil mléko z obchodu. Poté, co více pokusů šlo do koše než do bríška, tak jsem kvuli usporam zcela přešel na mléka z obchodu.

Jinak už fakt nevím, co bych vyzkoušel, jsem bezradný. Má někdo prosím nějaký nápad? Jak mít vlastní kefír, když se prostě nedaří nic :-(

Děkuji za případné rady

reagovat Sallow 24.12.2016 8:03  100%    +  -

reagovat Sallow 20.12.2016 9:23  100%    +  -

Polgariana: To máš pravdu. Mám to také tak. Pokoušelo se o mě něco, ale podpořila jsem to kandovaným zázvorem. Udělala jsem si zásobičku z kg zázvoru a tak denně smlsnu tak pár plátků .... a dobrý

reagovat Polgariana 20.12.2016 7:50  43%    +  -

I já se přidávám s díky kefíráčkům za pravidelnost v rytmu a také pozoruju, že okolo mě to smrká, kýchá a já mám posílenou imunitu

reagovat Sallow 19.12.2016 19:55  100%    +  -

hankamishka: Jsem ráda, že se ti to tak upravilo. Také jsem pravidelná, co ho piju....a ráda.

reagovat hankamishka 19.12.2016 17:44  88%    +  -

Sallow: já děsně trpěla, když to mělo jít, a nešlo....
15 let spíše nestíhačka ...-rychle ,rychle, po kůře z puškvorce upraveno, a pak spíše, že boj, aby to šlo.... ještě jednou ti děkuji

reagovat Sallow 18.12.2016 21:24  100%    +  -

hankamishka: Také mi to dělá dobře

reagovat hankamishka 18.12.2016 21:22  91%    +  -

Sallow: piju stále každý den, a upravila se mi střívka....

reagovat Polgariana 18.12.2016 20:03  43%    +  -

Já taky kefíruju denně a se mnou obě dcery. Večer pijeme jak je a já ráno s chia a goji jako hustší jogut snídám

reagovat Sallow 18.12.2016 16:30  100%    +  -

korinka: Máš nejvtipnější, VÁNOČNÍ ikonu

reagovat Sallow 18.12.2016 16:26  100%    +  -

Vánoce jsou za dveřma a já stále kefírkuji. Přidávám si do něho jednou med, nebo lžičku granka, či lžičku marmelády. Mám tak tekutější jogurt.

reagovat hankamishka 9.10.2016 1:02  33%    +  -

Sallow:

reagovat Sallow 8.10.2016 16:57  87%    +  -

hankamishka: Jsem ráda že jsi už zase doma a v pořádku. Také denně popíjím kefírek.

reagovat hankamishka 8.10.2016 14:44  33%    +  -

Sallow: já je házím do petky,ve které čerstvé mléko koupíme-červené, plnotučné, a kefírek býváspíše jako polojogurt, hustý hodně,někdy to naředím vodou, ať se mi to líp přes sí´tku proteče

V poledne mě propustili z nemocnice, a hned jsem si dala hrníček, aby bříško dobře pracovalo znovu za houbičky, a dodání mi odvahy to zkusit, a pak pravidelně pít. Moc mi to pomáhá, jsem moc vděčná

stránkování diskuse:

Váš názor:

Jméno:

Nejste přihlášen(a). Je lepší se nejdříve přihlásit.


Přihlásit na tomto počítači trvale:
  Registrace
diskuse: Tibetská houba
(výroba domácího kefíru)
Diskusi založil(a): iv@
přispívání bez omezení
Nástenka - Stát se clenem
Clenové diskuse - Clenové online:
Nacházíte se v sekci:
Diskuse -> Zájmy a koníčky -> Vaření a recepty
Přečtěte si
DITA (31 let): Manžel nechce, aby šel syn do školy. Učit ho mám já! Cukr, rýže, oves: 7 přírodních levných cest, jak omladit pleť Tři podoby drštěk: v polévce, obalované i pekelně ostré Příběh pacientky: Operace mi po porodu zachránila sexuální život. Mrzí mne, že jsem se neodhodlala dřív Jak využít slupky z pomeranče: Na boty, hmyz i při úklidu 10 drobností, díky kterým budete zdravější a šťastnější Orgasmus zaručen! Naučte ho těchto 5 prstových technik Jak se naučit vidět auru: Pomůžou vám 3D obrázky Jak pěstovat banánovník: Potřebuje spoustu světla! DARJA (42): Naší nové babičce je 19 let!