Tibetská houba
(výroba domácího kefíru)

Vítejte vy všichni, kdo jste propadli kouzlu těchto užitečných houbiček!
A pojďme spolu vymýšlet jejich další využití.....!








11.7.2008

Diskusi založil(a) 11.7.2008 iv@

OBSAH - NAŠE RECEPTY - KLIK

29. Balkánský sýr z tibetské houby(Kovářka)
28. Plněné feferonky jemným sýrem s bylinkami v oleji (Sallow)
27. TVRDÝ SÝR výr. doma
26. ZAKYSANÁ SMETANA
25. Všechno o SYROVÁTCE - když děláme Tvaroh, nebo Lučinu:
24. TVAROH, TAVENÝ i PLÁTKOVÝ SÝR z kefíru (Věnceslava)
23. Domácí TAVENÝ SÝR
22. PLÁTKOVÝ SÝR
21. Tavený sýr z kefír. tvarohu:>(Věnceslava)
20. Domácí LUČINA(od Marušky)
19. KEFÍROVÉ LÍVANEČKY(iv@)
18. KEFÍROVÝ Jogurt(sesi1)
17. KEFÍROVÁ TATARKA(sesi1)
16. Arabský sýr Labne(garfula)
15. DOMÁCÍ SÝR pana Bambucha
doba přípravy - chce to trpělivost.
14. DOMÁCÍ vařený SÝR
13. PIZZA ROHLÍKY(shineon)
12. KEFÍROVÁ BÁBOVKA(1)(Kiara)
11. KEFÍROVÁ BÁBOVKA(2)(jarko)
10. KEFÍROVÁ BUCHTA(D.a.n.k.a)
9. Domácí vanilkový LIPÁNEK hana**)
8. TERMIX DUO(hana**)
7. TIRAMISU z domácího mascarpone(hana**)
6. TVAROH z kefíru(Reiki)
5. HRNKOVÝ KOLÁČ s višněmi(Majdako)
4. DOMÁCÍ SÝR z kefíru(shineon)
3. POVIDLOŇ(chladam)
2. KEFÍROVÁ KŘIDÉLKA
1. RYCHLÁ ŠVESTKOVÁ METYNKA(rehek)

Sallow 1.5.2013 23:29

- KOMBUCHA TADY .....a TADY

- pravý VODNÍ KEFÍR TADY

- KEFÍROVÁ HOUBA TADY a TADY

iv@ 8.8.2008 20:27

VODNÍ KEFÍR (shineon)
z kefírové houby

KLIK na OBRÁZEK

Postup pod fotem TADY KLIK...

iv@ 6.8.2008 14:51

ČEKATELÉ NA KEFÍRÁČKY (písnou, prosím, aspoň přibližně místo bydliště - jsou mezi námi chovatelé, kteří jsou ochotní houbičky donést, dovézt)....



Můžeme dodat i na Slovensko !

Cena je 50kč .....což jsou v podstatě náklady jen na poštovné

iv@ 16.7.2008 11:35

JAK NA CHRCHLÍKY z OBÁLKY?
1) Opatrně vyjmu z obalu na plast. cedník
2) Pod mírně tekoucí studenou vodou opatrně propláchnu
3) Do čisté sklínky dám houbičku a zaleju nesvařeným mlékem pokojové teploty (já používám krabicové trvanlivé 1 1/2%tuku-polotučné)
Houbičky MUSÍ být PONOŘENÉ v mléce
4) Dám víčko, ale nedotáhnu ho.
5) Sklenici nechám na kuch. lince asi 24hod. občas
trochu poklepu sklínkou.
6) Další den opatrně plast. lžičkou zamíchám, obsah přecedím přez plast sítko.
7) Houbičku trochu přeleju mlékem a dám do vymyté sklínky a zaleju mlékem.
Celý postup se opakuje asi 2 - 3 dny.
Pak je kefír dobrý a chutný.

Používáme jen plastové, skleněné, nebo dřevěné nástroje.
Houbička NESMÍ přijít do styku s kovem!
Houbičky přežijí(zpracují) na jakémkoliv krabic. mléku. Zbaštějí i odtučněné - to už pak je jen újma na naší chuti, že pijeme odtučněný kefír

Houbička se změnila, šatně dělá kefír
Houbičku v sítku pod tekoucí studenou vodou propláchni, nech odkapat a pak dej do mikrotén sáčku - BEZ VODY. Jen tak nasucho ji zamraz.
Právě jsem tak dala jednu školit do mrzáku. Až bude zase chuť na kefír, tak ji zmrazenou zase trochu zaleju mlékem .... každý den vyměním mléko, tak za tři dny už zase jede jak má.

iv@ 15.7.2008 13:46
 
 
 

reagovat hankamishka 11.11.2017 23:21  62%    +  -

Sallow: zrovna si deden dávám a za chvíli do hajan- to se mi líp usíná....asi i meduňka by to zpravila, ale počočce je mi nějak těžko, a toto upraví i to trávení....

reagovat hankamishka 11.11.2017 23:20  62%    +  -

Sallow: já jsem žíznivá od dětství, takže takhle toho mám k napití více- nastaveno vodou

reagovat Sallow 11.11.2017 20:25  100%    +  -

hankamishka: Já pivo jen velmi zřídka a jen trochu.

reagovat hankamishka 11.11.2017 17:39  62%    +  -

Sallow: to je asi novinka pro mnoho lidí...-každý jen vrtí hlavou

reagovat Sallow 11.11.2017 13:55  100%    +  -

hankamishka: Tak to je pro mne novinka. Teplý pivní střik

reagovat hankamishka 10.11.2017 20:56  62%    +  -

Sallow: lépe se po tom tráví, i hlavně usíná

reagovat hankamishka 10.11.2017 20:55  62%    +  -

Sallow: já večer tekutý chleba- místo večeře...-ale pivaři by mě rozčtvrtili- napůl s vodou, a to ještě z poloviny horkou z varné konve...-takový teplý pivní střik

reagovat Sallow 10.11.2017 17:50  100%    +  -

hankamishka: Myslíš? .... já jsem abstinent

reagovat hankamishka 10.11.2017 16:25  62%    +  -

Sallow: to já za se půllitr něčeho jiného

reagovat Sallow 9.11.2017 19:57  100%    +  -

hankamishka:
Tak to já zase jó. Mívám takovou večeři.

reagovat hankamishka 9.11.2017 18:51  63%    +  -

Sallow: já bych 500gr. do sebe asi nedostala, ale vždy jsem měla ráda s něčím sladkým...- a teď to jde i bez toho

reagovat Sallow 9.11.2017 14:07  100%    +  -

hankamishka: ....nebo si dám samotný kefírek.

reagovat Sallow 9.11.2017 14:06  100%    +  -

hankamishka: Také mám ráda jgurt bez, jen tak samotný. Kupuji si zatím Selský. Je to 500g a zbaštím ho celý k večeři.

reagovat hankamishka 8.11.2017 22:09  63%    +  -

Sallow: já jej (jogurtovač) našla ve skřínkách po přítelově nebožce, a zkusila jsem to, a OK...a někdy tu malou skleničku mám i na 2x, ale většinou to "sežeruů celé, i bez džemu- čemuž jsem před tím nevěřila. Připomělo mi to z dětství ty jogurty ve sklenkách, a tam byl vždy dole džem...

reagovat Sallow 8.11.2017 11:47  100%    +  -

hankamishka: NAŠLA JSEM TO: TADY - Jogurt v PH Je to celá stránka odkazů

reagovat Sallow 8.11.2017 11:44  100%    +  -

hankamishka: Já jogurtovač dala už před časem příbuzné. Nelíbily se mi ty malé skleničky. Ani jsem to neprubla....ale ten PH je zajímavý nápad.

reagovat hankamishka 7.11.2017 18:23  61%    +  -

Sallow: já dělám v jogurtovači, kdo jej nemá, na gůglu jsou návody, jak to nahřát, na kolik, a pak dát do peřin, nebo na topení, v PH jsem tam myslím neviděla

reagovat hekute 6.11.2017 17:58  25%    +  -

Kiara: šlehačkový kefír...už zítra...páááá

reagovat Sallow 6.11.2017 8:13  100%    +  -



Také nevím jak na jogurt v PH. Zajímá mě to. Má někdo recept, jak na to?

reagovat Sallow 6.11.2017 8:12  100%    +  -

Kiara: Když máš časovací zástrčku, tak si čas nastavíš sama .... i na déle, než 6 hod.

reagovat Kiara 6.11.2017 7:10  53%    +  -

hekute: A bude slehackovy kefír nebo sýr?

reagovat Kiara 6.11.2017 7:08  53%    +  -

hankamishka: prý se jogurt dá udělat i v pekárně, to mi teda není jasný jak, protože program na aspoň 6 hodin ohřevu tam není

reagovat hankamishka 5.11.2017 21:51  62%    +  -

Kiara: supééér!! Taky budu mít, a už se těším...zatím si vyrábím domácí jogurt v jogurtovači....

reagovat hekute 5.11.2017 21:27  25%    +  -

Kiara: Tak ať se ti s nimi daří...já jim dnes dolila šlehačku...tak mlaskají a makají...páááá

reagovat Kiara 5.11.2017 21:12  54%    +  -

hekute: Máááám je

reagovat hekute 1.11.2017 16:31  25%    +  -

Kiara: ahoj - zítra dopoledne ti je posílám...čau

reagovat hankamishka 1.11.2017 11:19  60%    +  -

Kiara:

reagovat Kiara 31.10.2017 20:24  39%    +  -

hankamishka:

reagovat Kiara 31.10.2017 20:24  39%    +  -

hekute: Jupí! Díky!

reagovat hankamishka 31.10.2017 17:58  43%    +  -

hekute: dočkala se

stránkování diskuse:

Váš názor:

Jméno:

Nejste přihlášen(a). Je lepší se nejdříve přihlásit.


Přihlásit na tomto počítači trvale:
  Registrace
diskuse: Tibetská houba
(výroba domácího kefíru)
Diskusi založil(a): iv@
přispívání bez omezení
Nástenka - Stát se clenem
Clenové diskuse - Clenové online:
Nacházíte se v sekci:
Diskuse -> Zájmy a koníčky -> Vaření a recepty
Přečtěte si
Antonie Hegerlíková: Chtěla být v klášteře, nakonec se podruhé vdala v 70 Zhubněte s rýží! 8 báječných receptů na dietní oběd 7 věcí, kterých si na vás muži při sexu vždy všimnou Kalatea ? rostlina, která vám řekne, že je čas jít spát Spánek podle hvězd: Býkům stačí 5 hodin, Štíři musí v deset do postele ŽANETA (43): Můj manžel se nechce vzdát milenky Na sladko i na slano: Závin na 4 způsoby Umíte užívat léky? Dejte si pozor na tyto chyby! Chcete mít krásné a zdravé vlasy? Vyhněte se těmto chybám! Seriál Ulice: Rvačka v Coolně, loupežné přepadení a pěkná lekce