Tibetská houba
(výroba domácího kefíru)

Vítejte vy všichni, kdo jste propadli kouzlu těchto užitečných houbiček!
A pojďme spolu vymýšlet jejich další využití.....!








11.7.2008

Diskusi založil(a) 11.7.2008 iv@

OBSAH - NAŠE RECEPTY - KLIK

29. Balkánský sýr z tibetské houby(Kovářka)
28. Plněné feferonky jemným sýrem s bylinkami v oleji (Sallow)
27. TVRDÝ SÝR výr. doma
26. ZAKYSANÁ SMETANA
25. Všechno o SYROVÁTCE - když děláme Tvaroh, nebo Lučinu:
24. TVAROH, TAVENÝ i PLÁTKOVÝ SÝR z kefíru (Věnceslava)
23. Domácí TAVENÝ SÝR
22. PLÁTKOVÝ SÝR
21. Tavený sýr z kefír. tvarohu:>(Věnceslava)
20. Domácí LUČINA(od Marušky)
19. KEFÍROVÉ LÍVANEČKY(iv@)
18. KEFÍROVÝ Jogurt(sesi1)
17. KEFÍROVÁ TATARKA(sesi1)
16. Arabský sýr Labne(garfula)
15. DOMÁCÍ SÝR pana Bambucha
doba přípravy - chce to trpělivost.
14. DOMÁCÍ vařený SÝR
13. PIZZA ROHLÍKY(shineon)
12. KEFÍROVÁ BÁBOVKA(1)(Kiara)
11. KEFÍROVÁ BÁBOVKA(2)(jarko)
10. KEFÍROVÁ BUCHTA(D.a.n.k.a)
9. Domácí vanilkový LIPÁNEK hana**)
8. TERMIX DUO(hana**)
7. TIRAMISU z domácího mascarpone(hana**)
6. TVAROH z kefíru(Reiki)
5. HRNKOVÝ KOLÁČ s višněmi(Majdako)
4. DOMÁCÍ SÝR z kefíru(shineon)
3. POVIDLOŇ(chladam)
2. KEFÍROVÁ KŘIDÉLKA
1. RYCHLÁ ŠVESTKOVÁ METYNKA(rehek)

Sallow 1.5.2013 23:29

- KOMBUCHA .....TADY

- pravý VODNÍ KEFÍR TADY

- KEFÍROVÁ HOUBA TADY a TADY

iv@ 8.8.2008 20:27

VODNÍ KEFÍR (shineon)
z kefírové houby

KLIK na OBRÁZEK

Postup pod fotem TADY KLIK...

iv@ 6.8.2008 14:51

ČEKATELÉ NA KEFÍRÁČKY (písnou, prosím, aspoň přibližně místo bydliště - jsou mezi námi chovatelé, kteří jsou ochotní houbičky donést, dovézt)....



Můžeme dodat i na Slovensko !

Cena je kolem 60-70 Kč .....což jsou v podstatě náklady jen na poštovné

iv@ 16.7.2008 11:35

JAK NA CHRCHLÍKY z OBÁLKY?
1) Opatrně vyjmu z obalu na plast. cedník
2) Pod mírně tekoucí studenou vodou opatrně propláchnu
3) Do čisté sklínky dám houbičku a zaleju nesvařeným mlékem pokojové teploty (já používám krabicové trvanlivé 1 1/2%tuku-polotučné)
Houbičky MUSÍ být PONOŘENÉ v mléce
4) Dám víčko, ale nedotáhnu ho.
5) Sklenici nechám na kuch. lince asi 24hod. občas
trochu poklepu sklínkou.
6) Další den opatrně plast. lžičkou zamíchám, obsah přecedím přez plast sítko.
7) Houbičku trochu přeleju mlékem a dám do vymyté sklínky a zaleju mlékem.
Celý postup se opakuje asi 2 - 3 dny.
Pak je kefír dobrý a chutný.

Používáme jen plastové, skleněné, nebo dřevěné nástroje.
Houbička NESMÍ přijít do styku s kovem!
Houbičky přežijí(zpracují) na jakémkoliv krabic. mléku. Zbaštějí i odtučněné - to už pak je jen újma na naší chuti, že pijeme odtučněný kefír

Houbička se změnila, šatně dělá kefír
Houbičku v sítku pod tekoucí studenou vodou propláchni, nech odkapat a pak dej do mikrotén sáčku - BEZ VODY. Jen tak nasucho ji zamraz.
Právě jsem tak dala jednu školit do mrzáku. Až bude zase chuť na kefír, tak ji zmrazenou zase trochu zaleju mlékem .... každý den vyměním mléko, tak za tři dny už zase jede jak má.

iv@ 15.7.2008 13:46
 
 
 

reagovat Kiara 15.4.2018 6:37  5%    +  -

hekute: Díky za odkaz mám uloženo kdyby něco a Věnceslava už mi je posíláááá

reagovat hekute 13.4.2018 8:49  5%    +  -

Kiara: tady - roluj do polovina příspěvku - tam jsou nabídky k prodeji
https://www.uspesna-lecba.cz/tibetska-houba/

reagovat hekute 13.4.2018 8:48  5%    +  -

Kiara: opět přeposílám, co jsem ti už psala, já jsem si objednala...už pracují...koukni tam na ty stránky a objednej si tam odtud, nebo počkej a já za nějakých 20 dnů pošlu nové...zatím se příští týden o ně dělím se synem...Jsou nové, dobře kefírují...tak zatím spokojenost ale ještě jich nemám mnoho...

reagovat Kiara 12.4.2018 11:24  5%    +  -

hankamishka, hekute: Napsala mi, že má, ale pak už se neozvala

reagovat hankamishka 10.4.2018 10:20  39%    +  -

Kiara: já měla za to, že už máš....

reagovat hekute 10.4.2018 8:07  5%    +  -

Tady....roluj asi do poloviny příspěvku, jsou tam nabídky a adresy - kdo prodává...já tam odtud mám - pár - droboučkých ale už začaly pomalu pracovat
https://www.uspesna-lecba.cz/tibetska-houba/

reagovat hekute 10.4.2018 8:00  5%    +  -

Kiara: ahoj , vzdyt ti měla poslat, Věnceslava:

reagovat Kiara 9.4.2018 7:17  5%    +  -

Přidávám se, nemá někdo houbičku? Pořád čekám a čekám

reagovat giorgina 1.4.2018 12:58  5%    +  -

Děvčata po třech letech bych chtěla obnovit kefírování. Nemáte někdo kefíráčky v České Lípě?

reagovat Sallow 20.3.2018 20:43  16%    +  -

hankamishka: Také jsem si vozívala z chalupy od sedláka. Ale to je už jen vzpomínka.

reagovat hankamishka 20.3.2018 20:36  13%    +  -

Sallow: já jsem alergická na kde co, a tak raději co nejméně upravované

reagovat hankamishka 20.3.2018 20:35  13%    +  -

Sallow: jj, vím, že to jde, ale my chceme raději z čerstvého...bylo fajn, jak byly u nás ty mlékomaty...ale pak to zatrhli

reagovat Sallow 20.3.2018 20:26  16%    +  -

hankamishka: No a já klíďo z trvanlivého a také to jde....

reagovat hankamishka 20.3.2018 20:23  13%    +  -

Sallow: já dělám z plnotučného, čerstvého...-někdy je taky v krabici, ale takové vysoké...-ne z toho trvanlivého

reagovat Sallow 20.3.2018 20:13  16%    +  -

hankamishka: Nemá to chybu. A já dělám kefír z polotučného krabicového....a je to mňamka.

reagovat hankamishka 20.3.2018 19:32  13%    +  -

Sallow: já z kefírku ještě Lučinu nedělala, jen z koupené selského jogurtu...- musím to taky vyzkoušet

reagovat Sallow 20.3.2018 8:29  16%    +  -

Už podruhé jsem si nechala odkapat kefírek. Mám už pěknou hroudičku LUČINY

reagovat Sallow 20.3.2018 8:27  16%    +  -

hankamishka: Co chceš, je to mužský

reagovat hankamishka 19.3.2018 18:56  12%    +  -

Sallow: on se v tom přímo vyžívá...- a s podivem v obchodech s jídlem, ne v "Mototechně"

reagovat Sallow 19.3.2018 7:05  15%    +  -

hankamishka: Tak to máš ale moc dobře zorganizované. Je s podivem, že rád nakupuje.

reagovat hankamishka 18.3.2018 21:02  9%    +  -

Sallow: já do obchodu skoro nechodím...napíšu, co má koupit, a přinese to...

reagovat Sallow 18.3.2018 14:56  11%    +  -

hankamishka: To máš dobré, že ti ho má kdo přinést.

reagovat hankamishka 17.3.2018 21:05  60%    +  -

Sallow: Radek má nakázáno, že vždy, když jde do obchodu, tak musí koupit čerstvé mléko

reagovat Kiara 17.3.2018 20:21  5%    +  -

Věnceslava:

reagovat Sallow 17.3.2018 19:45  100%    +  -

hankamishka: To bych si pak musela asi pořídit krávu

reagovat hankamishka 17.3.2018 17:21  60%    +  -

Sallow: JÁ HO DĚLÁM PROTO O NĚCO VÍCE, NEŽ DENNĚ VYPIJEME

reagovat Sallow 17.3.2018 11:27  100%    +  -

hankamishka: Já se s číčou dost nerada dělím. Moc mi chutná. Je lahodný.

reagovat hankamishka 15.3.2018 18:53  59%    +  -

Sallow: taky jsem to dávala číče Nike, když měla problém...

reagovat Sallow 15.3.2018 7:32  100%    +  -

hankamishka:
No vidíš, také ji šmakuje jako naší číče Sisi.

reagovat hankamishka 14.3.2018 20:40  59%    +  -

tak kefírek statečně papá i malá Ejmy

stránkování diskuse:

Váš názor:

Jméno:

Nejste přihlášen(a). Je lepší se nejdříve přihlásit.


Přihlásit na tomto počítači trvale:
  Registrace
diskuse: Tibetská houba
(výroba domácího kefíru)
Diskusi založil(a): iv@
přispívání bez omezení
Nástenka - Stát se clenem
Clenové diskuse - Clenové online:
Nacházíte se v sekci:
Diskuse -> Zájmy a koníčky -> Vaření a recepty
Přečtěte si
Zlozvyky mužů v posteli: Co všechno dělají špatně? Nejoblíbenější džíny: Co všechno na vás prozradí? Jak vybrat rolety: Barva, materiál a ovládací systémy Bílá magie vás může ochránit! Rituály, které fungují S tebou mě baví svět: Co se stalo s dětmi z komedie tisíciletí? RADKA (37): Tchyně mě pořád srovnává s manželovou ex Creative World ? místo pro oslavy, tvorbu, dobré jídlo a zážitky každý den Cukr, citron, majonéza: Co určitě nepatří na váš obličej? Vlastimil Brodský: Brejchová mu zlomila srdce, v důchodu spáchal sebevraždu Ženy prozradily: Kdy a proč jsme byly schopné odpustit nevěru?