Tibetská houba
(výroba domácího kefíru)

Vítejte vy všichni, kdo jste propadli kouzlu těchto užitečných houbiček!
A pojďme spolu vymýšlet jejich další využití.....!








11.7.2008

Diskusi založil(a) 11.7.2008 iv@

OBSAH - NAŠE RECEPTY - KLIK

29. Balkánský sýr z tibetské houby(Kovářka)
28. Plněné feferonky jemným sýrem s bylinkami v oleji (Sallow)
27. TVRDÝ SÝR výr. doma
26. ZAKYSANÁ SMETANA
25. Všechno o SYROVÁTCE - když děláme Tvaroh, nebo Lučinu:
24. TVAROH, TAVENÝ i PLÁTKOVÝ SÝR z kefíru (Věnceslava)
23. Domácí TAVENÝ SÝR
22. PLÁTKOVÝ SÝR
21. Tavený sýr z kefír. tvarohu:>(Věnceslava)
20. Domácí LUČINA(od Marušky)
19. KEFÍROVÉ LÍVANEČKY(iv@)
18. KEFÍROVÝ Jogurt(sesi1)
17. KEFÍROVÁ TATARKA(sesi1)
16. Arabský sýr Labne(garfula)
15. DOMÁCÍ SÝR pana Bambucha
doba přípravy - chce to trpělivost.
14. DOMÁCÍ vařený SÝR
13. PIZZA ROHLÍKY(shineon)
12. KEFÍROVÁ BÁBOVKA(1)(Kiara)
11. KEFÍROVÁ BÁBOVKA(2)(jarko)
10. KEFÍROVÁ BUCHTA(D.a.n.k.a)
9. Domácí vanilkový LIPÁNEK hana**)
8. TERMIX DUO(hana**)
7. TIRAMISU z domácího mascarpone(hana**)
6. TVAROH z kefíru(Reiki)
5. HRNKOVÝ KOLÁČ s višněmi(Majdako)
4. DOMÁCÍ SÝR z kefíru(shineon)
3. POVIDLOŇ(chladam)
2. KEFÍROVÁ KŘIDÉLKA
1. RYCHLÁ ŠVESTKOVÁ METYNKA(rehek)

Sallow 1.5.2013 23:29

- KOMBUCHA .....TADY

- pravý VODNÍ KEFÍR TADY

- KEFÍROVÁ HOUBA TADY a TADY

iv@ 8.8.2008 20:27

VODNÍ KEFÍR (shineon)
z kefírové houby

KLIK na OBRÁZEK

Postup pod fotem TADY KLIK...

iv@ 6.8.2008 14:51

ČEKATELÉ NA KEFÍRÁČKY (písnou, prosím, aspoň přibližně místo bydliště - jsou mezi námi chovatelé, kteří jsou ochotní houbičky donést, dovézt)....



Můžeme dodat i na Slovensko !

Cena je kolem 60-70 Kč .....což jsou v podstatě náklady jen na poštovné

iv@ 16.7.2008 11:35

JAK NA CHRCHLÍKY z OBÁLKY?
1) Opatrně vyjmu z obalu na plast. cedník
2) Pod mírně tekoucí studenou vodou opatrně propláchnu
3) Do čisté sklínky dám houbičku a zaleju nesvařeným mlékem pokojové teploty (já používám krabicové trvanlivé 1 1/2%tuku-polotučné)
Houbičky MUSÍ být PONOŘENÉ v mléce
4) Dám víčko, ale nedotáhnu ho.
5) Sklenici nechám na kuch. lince asi 24hod. občas
trochu poklepu sklínkou.
6) Další den opatrně plast. lžičkou zamíchám, obsah přecedím přez plast sítko.
7) Houbičku trochu přeleju mlékem a dám do vymyté sklínky a zaleju mlékem.
Celý postup se opakuje asi 2 - 3 dny.
Pak je kefír dobrý a chutný.

Používáme jen plastové, skleněné, nebo dřevěné nástroje.
Houbička NESMÍ přijít do styku s kovem!
Houbičky přežijí(zpracují) na jakémkoliv krabic. mléku. Zbaštějí i odtučněné - to už pak je jen újma na naší chuti, že pijeme odtučněný kefír

Houbička se změnila, šatně dělá kefír
Houbičku v sítku pod tekoucí studenou vodou propláchni, nech odkapat a pak dej do mikrotén sáčku - BEZ VODY. Jen tak nasucho ji zamraz.
Právě jsem tak dala jednu školit do mrzáku. Až bude zase chuť na kefír, tak ji zmrazenou zase trochu zaleju mlékem .... každý den vyměním mléko, tak za tři dny už zase jede jak má.

iv@ 15.7.2008 13:46
 
 
 

reagovat Polgariana 10.9.2018 14:11  5%    +  -

Prosím neměl by někdo kefíráčky Mělník nebo Praha Krč, Kačerov?

reagovat rajmilid 10.9.2018 12:35  36%    +  -

Mi rostou pomalu,ale dělám jen z 1 kouličky a každý den,takže se pomalinku zvětšuje stačí mi to tak

reagovat Sallow 7.9.2018 19:02  100%    +  -

Kiara: Také mi nerostly, tak jsou už pěknou dobu v mrazáku.

reagovat hankamishka 7.9.2018 9:53  21%    +  -

Kiara: máš je na lince???
Mně ještě nikdy tah hodně nerostly , jako letos v létě....mám je pořád na lince, a denně dělám nový kefírek....

reagovat Kiara 7.9.2018 6:50  5%    +  -

Holky vůbec mi houbičky nerostou. Čím to je? Dřív rostly jak blázen a teď už dva měsíce vůbec nepřirostly.

reagovat Sallow 5.9.2018 7:55  100%    +  -

Polgariana: podívej se na nástěnku. Snad tam něco najdeš. Já je vždy jen bez vody zamrazím a dobré. Se sušené nezná.

reagovat Polgariana 5.9.2018 6:50  5%    +  -

Prosím o radu ... kefíráčci mi letos v létě nějak v těch vedrech neprosperovali. Byla z nich drť drobotiny. Vytáhla jsem sušené z lednice a podle návodu je zbavila sušeného mléka a zalívala mlékem. Bohužel se jim nedaří návrat do své formy. Jsou tvrdé.
Poradíte co s tím?

reagovat janeten 2.8.2018 14:33  100%    +  -

Sallow: taky piju každý večer studený kefírek - fajn ochlazení.

reagovat Sallow 1.8.2018 9:29  100%    +  -

Kefírek z lednice je fajn v těchto vedrech. A to, že ho nemusím cedit, když nechám trochu a jen doleju mlékem - je fajn rychlovka

reagovat hankamishka 31.7.2018 23:16  21%    +  -

Sallow: no musím si to prolouska- fakt jsem v tom Neználek... a díky za odkazy

reagovat rajmilid 28.7.2018 20:35  100%    +  -

Sallow: taky mám teď kefír v lednici,mám léky a beru injekce a tak to nechci narušit pitím,ale i v mrazáku mám jednu dávku pro známou.To nevadí že to není husté,ale je to zkysané a o to jde,dík

reagovat Sallow 27.7.2018 21:37  100%    +  -

rajmilid: Tak zatím už 4 dny jedu kefír jen z trochy kefíru a dolité mlíčkem. Udělá se krásně, ale není tak hustý jako s hubičkou. (tu mám v mrazáku)

reagovat Sallow 24.7.2018 7:28  100%    +  -

hankamishka: Ale jdi. Tady je o tom článek i na vnitřní nástěnce. Jinak je toho plno na netu...
Třeba TADY...nebo:Limonáda z TIBI

reagovat hankamishka 23.7.2018 22:54  46%    +  -

Sallow: no to jsou mi věci !!! neslyšela jsem o nich nikdy

reagovat hankamishka 23.7.2018 22:53  46%    +  -

Sallow: to neznám vůbec, vodní houbičky....

reagovat Sallow 23.7.2018 20:32  100%    +  -

Tiama: Také jsem krystalky asi mořila. Ještě nějaké mám, ale jsou malinkaté a stále se zmenšují. Asi jim něco dělám blbě. Vyměňuji jim vodu nahodile a nepiju je. Tak asi proto. Až si přinesu ty nové, tak je rozjedu tak, jak se má.

reagovat Tiama 23.7.2018 16:15  51%    +  -

Sallow: já jsem krystalky Tibi měla, ale nějak jsem je umořila
Jednu dobu jsme měli Tibi, Kombuchu i kefírovou houbičku a nestíhala jsem se tím napájet

reagovat rajmilid 23.7.2018 15:27  100%    +  -

Sallow: hm tak to je príma nabídka zadarmo,na léto se to hodí

reagovat Sallow 23.7.2018 12:42  100%    +  -

Hledala jsem prodej, nebo darování na krystalky vodního kefíru: TIBI.
Napsala jsem několik mejlíků a dostala i několik odpovědí. A hledala dál. A najednou jsem přišla na nabídku:
Vyzvednout si přebytky z restaurace - ZDARMA a kousek od nás. Dělají tam na kšeft kefírové limonády...tak že toho mají nadbytek. Zítra si pro nějaké zajedu.

reagovat Sallow 23.7.2018 12:33  100%    +  -

rajmilid: Já také. Dne
s je to první dávka. Ale dělám to jen do sklínky od majonézy, té 400ml.

reagovat rajmilid 23.7.2018 11:46  100%    +  -

Sallow: já taky ještě dneska ráno dopila zbytek od včera a mám v lednici,ale v mléku,až asi navečer zaleju abych měla zase pití na zítra.Je to osvěžující v tom horku.Tak jsem zvědavá kolikrát se ti udělá kefír bez houbičky

reagovat Sallow 23.7.2018 8:56  100%    +  -

Nechce se mě každý den cedit houbičku, tak jsem ji dala do vody a lednice odpočinout.
Trochu kefíru jsem dala do dalšího mléka a je to na lince. Jsem zvědavá, kolik dnů to tak budu moci dělat. Nemělo by se to měnit. Uvidíme, dám pak vědět.

reagovat Sallow 23.7.2018 8:37  100%    +  -

rajmilid: No vidíš, tak že máš najednou více kefírku

reagovat rajmilid 22.7.2018 20:29  100%    +  -

Tak jsem udělala experiment a vyšlo to.Ve čtvrtek jak jsem dojela,hned jsem kefíráky opláchla a namočila do čerstvého mléka a do soboty měnila a vylévala.V sobotu už jsem nechala krystaly v půllitru mléka na lince a dneska ráno už jsem pila krásně hlaďoučký kefírek.No a z něho jsem trochu odlila a nalila další mléko.Teď navečer jsem to chtěla zamíchat a podívat se jak to pokračuje a on tam další hustý kefír.Takže se povedlo to o čem se tu povídalo a jsem ráda že se mi to podařilo

reagovat Sallow 13.7.2018 20:45  100%    +  -

rajmilid: To bude posilovat

reagovat rajmilid 13.7.2018 20:06  100%    +  -

Sallow: jo určitě.Po víkendu odjíždíme a tak až pak asi ve čtvrtek budu dělat,teď musí v lednici spinkat

reagovat Sallow 13.7.2018 16:26  100%    +  -

rajmilid: Pak dej vědět

reagovat rajmilid 13.7.2018 16:23  100%    +  -

Sallow: no kdoví jakým procesem to prochází,uvidím až zkusím,dík za rady

reagovat Sallow 13.7.2018 10:27  100%    +  -

rajmilid: Asi moc né. Měla jsem kefír - čistý dva dny na lince, ale byl jen kyselejší a začaly se v něm tvořit maličké kousíčky houby. Asi proto, že mléko nebylo teplé?

reagovat rajmilid 13.7.2018 10:11  100%    +  -

Sallow: já si myslím že kdyby to bylo třeba na lince v teple,že by to zhoustlo,zkusím a díky za postřehy co pozoruješ.No ono se člověk pořád má co učit a i třeba takovým pozorováním

stránkování diskuse:

Váš názor:

Jméno:

Nejste přihlášen(a). Je lepší se nejdříve přihlásit.


Přihlásit na tomto počítači trvale:
  Registrace
diskuse: Tibetská houba
(výroba domácího kefíru)
Diskusi založil(a): iv@
přispívání bez omezení
Nástenka - Stát se clenem
Clenové diskuse - Clenové online:
Nacházíte se v sekci:
Diskuse -> Zájmy a koníčky -> Vaření a recepty
Přečtěte si