Tibetská houba
(výroba domácího kefíru)

Vítejte vy všichni, kdo jste propadli kouzlu těchto užitečných houbiček!
A pojďme spolu vymýšlet jejich další využití.....!








11.7.2008

Diskusi založil(a) 11.7.2008 iv@

OBSAH - NAŠE RECEPTY - KLIK

29. Balkánský sýr z tibetské houby(Kovářka)
28. Plněné feferonky jemným sýrem s bylinkami v oleji (Sallow)
27. TVRDÝ SÝR výr. doma
26. ZAKYSANÁ SMETANA
25. Všechno o SYROVÁTCE - když děláme Tvaroh, nebo Lučinu:
24. TVAROH, TAVENÝ i PLÁTKOVÝ SÝR z kefíru (Věnceslava)
23. Domácí TAVENÝ SÝR
22. PLÁTKOVÝ SÝR
21. Tavený sýr z kefír. tvarohu:>(Věnceslava)
20. Domácí LUČINA(od Marušky)
19. KEFÍROVÉ LÍVANEČKY(iv@)
18. KEFÍROVÝ Jogurt(sesi1)
17. KEFÍROVÁ TATARKA(sesi1)
16. Arabský sýr Labne(garfula)
15. DOMÁCÍ SÝR pana Bambucha
doba přípravy - chce to trpělivost.
14. DOMÁCÍ vařený SÝR
13. PIZZA ROHLÍKY(shineon)
12. KEFÍROVÁ BÁBOVKA(1)(Kiara)
11. KEFÍROVÁ BÁBOVKA(2)(jarko)
10. KEFÍROVÁ BUCHTA(D.a.n.k.a)
9. Domácí vanilkový LIPÁNEK hana**)
8. TERMIX DUO(hana**)
7. TIRAMISU z domácího mascarpone(hana**)
6. TVAROH z kefíru(Reiki)
5. HRNKOVÝ KOLÁČ s višněmi(Majdako)
4. DOMÁCÍ SÝR z kefíru(shineon)
3. POVIDLOŇ(chladam)
2. KEFÍROVÁ KŘIDÉLKA
1. RYCHLÁ ŠVESTKOVÁ METYNKA(rehek)

Sallow 1.5.2013 23:29

- KOMBUCHA TADY .....a TADY

- pravý VODNÍ KEFÍR TADY

- KEFÍROVÁ HOUBA TADY a TADY

iv@ 8.8.2008 20:27

VODNÍ KEFÍR (shineon)
z kefírové houby

KLIK na OBRÁZEK

Postup pod fotem TADY KLIK...

iv@ 6.8.2008 14:51

ČEKATELÉ NA KEFÍRÁČKY (písnou, prosím, aspoň přibližně místo bydliště - jsou mezi námi chovatelé, kteří jsou ochotní houbičky donést, dovézt)....



Můžeme dodat i na Slovensko !

Cena je 50kč .....což jsou v podstatě náklady jen na poštovné

iv@ 16.7.2008 11:35

JAK NA CHRCHLÍKY z OBÁLKY?
1) Opatrně vyjmu z obalu na plast. cedník
2) Pod mírně tekoucí studenou vodou opatrně propláchnu
3) Do čisté sklínky dám houbičku a zaleju nesvařeným mlékem pokojové teploty (já používám krabicové trvanlivé 1 1/2%tuku-polotučné)
Houbičky MUSÍ být PONOŘENÉ v mléce
4) Dám víčko, ale nedotáhnu ho.
5) Sklenici nechám na kuch. lince asi 24hod. občas
trochu poklepu sklínkou.
6) Další den opatrně plast. lžičkou zamíchám, obsah přecedím přez plast sítko.
7) Houbičku trochu přeleju mlékem a dám do vymyté sklínky a zaleju mlékem.
Celý postup se opakuje asi 2 - 3 dny.
Pak je kefír dobrý a chutný.

Používáme jen plastové, skleněné, nebo dřevěné nástroje.
Houbička NESMÍ přijít do styku s kovem!
Houbičky přežijí(zpracují) na jakémkoliv krabic. mléku. Zbaštějí i odtučněné - to už pak je jen újma na naší chuti, že pijeme odtučněný kefír

Houbička se změnila, šatně dělá kefír
Houbičku v sítku pod tekoucí studenou vodou propláchni, nech odkapat a pak dej do mikrotén sáčku - BEZ VODY. Jen tak nasucho ji zamraz.
Právě jsem tak dala jednu školit do mrzáku. Až bude zase chuť na kefír, tak ji zmrazenou zase trochu zaleju mlékem .... každý den vyměním mléko, tak za tři dny už zase jede jak má.

iv@ 15.7.2008 13:46
 
 
 

reagovat hankamishka 14.9.2017 22:35  65%    +  -

Sallow: snad ještě přijde babí léto...-v úterý to tady u nás tak vypadalo, a i dnes jsem chodila jen v krátkém rukávu...-ale na východě bylo +24 st.!!

reagovat Sallow 14.9.2017 22:08  100%    +  -

hankamishka: Je to jako na houpačce. Vloni touto dobou bylo 30°C ...a letos?

reagovat hankamishka 14.9.2017 22:01  65%    +  -

Sallow: no, to věřím...- i u nás je fičák, i pršelo večer, a jdu se juknout na Ventusky, jak bude o víkendu. Ale už se nám stalo- na svatbu přítelova syna, že to nevyšlo...-k naší spokojenosti. Mělo být chladno a déšť a bylo fajn. Letos 15.července...-ale v Beskydech, pod horama

reagovat Sallow 14.9.2017 21:46  100%    +  -

hankamishka: Tak třeba počasí bude rozumnější. Já měla smůlu. Vítr to všechno znásobil....brrrrrrrrrrr

reagovat hankamishka 14.9.2017 21:40  65%    +  -

Sallow: já se taky už dopředu bojím počasí od zítřka....sedávám skoro do půlnoci venku, v zimní bundě, a župan přes nohy, protože jak si čtu, takmám nožky na druhé židli....
a ještě jsem dnes vymámila na skoronevěstě pejsanu na víkend, tak s náma Lois pojede zase na chalupu..-hned je mi veseleji

reagovat Sallow 14.9.2017 21:35  100%    +  -

hankamishka: Tak já přijela celá ztuhlá z chalupy..... a to jsem si tam topila....vynášela popel a vúbec se mi to tantokráte nelíbylo.

reagovat hankamishka 13.9.2017 21:21  65%    +  -

Sallow:
a já zase ,až přijedeme o víkendu na chalupu...-nějak nestíhám ani tam, a ani doma

reagovat Sallow 13.9.2017 17:38  100%    +  -

hankamishka: Také ji rozdýchám až se vrátím z chalupy.

reagovat hankamishka 13.9.2017 17:25  65%    +  -

Sallow: zase jsem na to neměla čas, ale přidala jsem na ni vodu, aby nevyschla, a příště ji propláchnu a dám do trochy mléka. Už ji nutně zase potřebuju pít

reagovat Sallow 6.9.2017 12:20  100%    +  -

hankamishka: To víš, že přežije. Já ji měla v létě také v lednici ve vodě. (Mám ale pro sichr v mrazáku kus, co kdyby?) Dokonce byl na vodě škraloup. Propláchla jsem jí na sítku, dala do trochy mléka, aby byla potopená a jede zase v pohodě dál.

reagovat hankamishka 5.9.2017 22:30  47%    +  -

joja17: pročetla jsem, a zase se chystám znova kefírkovat...- zapoměla jsem ji na chalupě, tak snad to v lednici přežije...-udělám si na kapesníku uzel- nějak už mi ta paměť neslouží

reagovat joja17 5.9.2017 18:57  36%    +  -

Našla jsem článek. Kdo začíná, ať si přečte, je to zajímavé. http://styl.instory.cz/300-blahodarne-ucinky-tibetske-houby.html

reagovat Sallow 13.7.2017 13:56  100%    +  -

Ivinoka:

reagovat Ivinoka 13.7.2017 13:39  75%    +  -

Sallow: Jo taky to tak dělám a v pohodě vydrží.

reagovat Sallow 12.7.2017 17:56  100%    +  -

Ivinoka: Já ho dám v neděli jen do vody. Jedu na týden mimo.

reagovat Ivinoka 12.7.2017 17:38  77%    +  -

Sallow: Ňam u nás stále frčí

reagovat hankamishka 11.7.2017 22:07  51%    +  -

Sallow: no!!! to joooo

reagovat Sallow 10.7.2017 18:53  100%    +  -

Vychlazený kefírek z lednice .... to je to pravé v těchto pařácích.

reagovat Sallow 31.5.2017 17:25  100%    +  -

Na zítra mám naplánovanou "Kefírovou buchtu" do remosky

reagovat Ivinoka 26.5.2017 18:07  47%    +  -

Sallow: Věřím,když nám sem chodil ten kocour,tak mu to také chutnalo.

reagovat Sallow 26.5.2017 14:43  100%    +  -

Ivinoka: Také stále popíjím a číča mi pomáhá ... a jak při tom mlaská

reagovat Ivinoka 26.5.2017 12:54  47%    +  -

Sallow: Zase jsme tomu přišli na chuť a tak máme každý večer sklenici.

reagovat Sallow 24.5.2017 21:06  100%    +  -

hankamishka: I zvířátka vědí co je dobré

reagovat hankamishka 24.5.2017 19:25  55%    +  -

Sallow: taky jsem vždy musela dávat Lois (angl.buldog), jak byla u nás

reagovat Sallow 19.5.2017 15:14  100%    +  -

Tak jsme na kefírek už dvě. Denně o něj žebrá naše číča Bára....a jak si mlaská.

reagovat Sallow 8.5.2017 15:55  100%    +  -

Houbička rozdělená a jen kousek pracuje dál. Ostatní je v mrazáku - co kdyby?

reagovat Sallow 3.5.2017 7:36  100%    +  -

Polgariana: Také ji budu dělit i když sama zatím drží pohromadě.

reagovat Polgariana 3.5.2017 6:06  25%    +  -

Sallow: Já když mi přerůstá, tak jí při proplachování nadělím na menší kousky

reagovat Sallow 2.5.2017 15:23  100%    +  -

Tak to se mi už dlooouho nepovedlo. Mám houbičku velkou a kulatou jako tenisák. Neprojde vrchem sklínky

reagovat hekute 21.3.2017 6:46  27%    +  -

Pumlitsch: Můžu poslat. Napiš mi do vzkazu adresu

stránkování diskuse:

Váš názor:

Jméno:

Nejste přihlášen(a). Je lepší se nejdříve přihlásit.


Přihlásit na tomto počítači trvale:
  Registrace
diskuse: Tibetská houba
(výroba domácího kefíru)
Diskusi založil(a): iv@
přispívání bez omezení
Nástenka - Stát se clenem
Clenové diskuse - Clenové online:
Nacházíte se v sekci:
Diskuse -> Zájmy a koníčky -> Vaření a recepty
Přečtěte si
11x lahodná houbová polévka: Se smetanou, bulgurem i s brokolicí MIRKA (48): Opustila jsem manžela, byla to chyba. Teď se chci vrátit Hnusí se vám polykání spermatu? Zvažte to, podle lékařů je to zdravé! Kosatce jsou nejstarší okrasné rostliny. Jak je pěstovat? Co se stane s prsy v menopauze? Mohou bolet i změnit tvar! Zahalte se do hřejivých svetrů, roláků a kardiganů: Vybírejte z více než 50 kousků! Andělské čarování: Jak prosit ty správné anděly ve vhodný den 5 receptů na plněné papriky: S masem, sýrem i čočkou Jak vybrat sušičku na sušení hub, ovoce i zeleniny Žhavé sexy idoly z devadesátek: Jak dnes vypadá Gere či Travolta?