Tibetská houba
(výroba domácího kefíru)

Vítejte vy všichni, kdo jste propadli kouzlu těchto užitečných houbiček!
A pojďme spolu vymýšlet jejich další využití.....!








11.7.2008

Diskusi založil(a) 11.7.2008 iv@

OBSAH - NAŠE RECEPTY - KLIK

29. Balkánský sýr z tibetské houby(Kovářka)
28. Plněné feferonky jemným sýrem s bylinkami v oleji (Sallow)
27. TVRDÝ SÝR výr. doma
26. ZAKYSANÁ SMETANA
25. Všechno o SYROVÁTCE - když děláme Tvaroh, nebo Lučinu:
24. TVAROH, TAVENÝ i PLÁTKOVÝ SÝR z kefíru (Věnceslava)
23. Domácí TAVENÝ SÝR
22. PLÁTKOVÝ SÝR
21. Tavený sýr z kefír. tvarohu:>(Věnceslava)
20. Domácí LUČINA(od Marušky)
19. KEFÍROVÉ LÍVANEČKY(iv@)
18. KEFÍROVÝ Jogurt(sesi1)
17. KEFÍROVÁ TATARKA(sesi1)
16. Arabský sýr Labne(garfula)
15. DOMÁCÍ SÝR pana Bambucha
doba přípravy - chce to trpělivost.
14. DOMÁCÍ vařený SÝR
13. PIZZA ROHLÍKY(shineon)
12. KEFÍROVÁ BÁBOVKA(1)(Kiara)
11. KEFÍROVÁ BÁBOVKA(2)(jarko)
10. KEFÍROVÁ BUCHTA(D.a.n.k.a)
9. Domácí vanilkový LIPÁNEK hana**)
8. TERMIX DUO(hana**)
7. TIRAMISU z domácího mascarpone(hana**)
6. TVAROH z kefíru(Reiki)
5. HRNKOVÝ KOLÁČ s višněmi(Majdako)
4. DOMÁCÍ SÝR z kefíru(shineon)
3. POVIDLOŇ(chladam)
2. KEFÍROVÁ KŘIDÉLKA
1. RYCHLÁ ŠVESTKOVÁ METYNKA(rehek)

Sallow 1.5.2013 23:29

- KOMBUCHA TADY .....a TADY

- pravý VODNÍ KEFÍR TADY

- KEFÍROVÁ HOUBA TADY a TADY

iv@ 8.8.2008 20:27

VODNÍ KEFÍR (shineon)
z kefírové houby

KLIK na OBRÁZEK

Postup pod fotem TADY KLIK...

iv@ 6.8.2008 14:51

ČEKATELÉ NA KEFÍRÁČKY (písnou, prosím, aspoň přibližně místo bydliště - jsou mezi námi chovatelé, kteří jsou ochotní houbičky donést, dovézt)....



Můžeme dodat i na Slovensko !

Cena je 50kč .....což jsou v podstatě náklady jen na poštovné

iv@ 16.7.2008 11:35

JAK NA CHRCHLÍKY z OBÁLKY?
1) Opatrně vyjmu z obalu na plast. cedník
2) Pod mírně tekoucí studenou vodou opatrně propláchnu
3) Do čisté sklínky dám houbičku a zaleju nesvařeným mlékem pokojové teploty (já používám krabicové trvanlivé 1 1/2%tuku-polotučné)
Houbičky MUSÍ být PONOŘENÉ v mléce
4) Dám víčko, ale nedotáhnu ho.
5) Sklenici nechám na kuch. lince asi 24hod. občas
trochu poklepu sklínkou.
6) Další den opatrně plast. lžičkou zamíchám, obsah přecedím přez plast sítko.
7) Houbičku trochu přeleju mlékem a dám do vymyté sklínky a zaleju mlékem.
Celý postup se opakuje asi 2 - 3 dny.
Pak je kefír dobrý a chutný.

Používáme jen plastové, skleněné, nebo dřevěné nástroje.
Houbička NESMÍ přijít do styku s kovem!
Houbičky přežijí(zpracují) na jakémkoliv krabic. mléku. Zbaštějí i odtučněné - to už pak je jen újma na naší chuti, že pijeme odtučněný kefír

Houbička se změnila, šatně dělá kefír
Houbičku v sítku pod tekoucí studenou vodou propláchni, nech odkapat a pak dej do mikrotén sáčku - BEZ VODY. Jen tak nasucho ji zamraz.
Právě jsem tak dala jednu školit do mrzáku. Až bude zase chuť na kefír, tak ji zmrazenou zase trochu zaleju mlékem .... každý den vyměním mléko, tak za tři dny už zase jede jak má.

iv@ 15.7.2008 13:46
 
 
 

reagovat Ivinoka 26.5.2017 18:07  47%    +  -

Sallow: Věřím,když nám sem chodil ten kocour,tak mu to také chutnalo.

reagovat Sallow 26.5.2017 14:43  100%    +  -

Ivinoka: Také stále popíjím a číča mi pomáhá ... a jak při tom mlaská

reagovat Ivinoka 26.5.2017 12:54  47%    +  -

Sallow: Zase jsme tomu přišli na chuť a tak máme každý večer sklenici.

reagovat Sallow 24.5.2017 21:06  100%    +  -

hankamishka: I zvířátka vědí co je dobré

reagovat hankamishka 24.5.2017 19:25  55%    +  -

Sallow: taky jsem vždy musela dávat Lois (angl.buldog), jak byla u nás

reagovat Sallow 19.5.2017 15:14  100%    +  -

Tak jsme na kefírek už dvě. Denně o něj žebrá naše číča Bára....a jak si mlaská.

reagovat Sallow 8.5.2017 15:55  100%    +  -

Houbička rozdělená a jen kousek pracuje dál. Ostatní je v mrazáku - co kdyby?

reagovat Sallow 3.5.2017 7:36  100%    +  -

Polgariana: Také ji budu dělit i když sama zatím drží pohromadě.

reagovat Polgariana 3.5.2017 6:06  25%    +  -

Sallow: Já když mi přerůstá, tak jí při proplachování nadělím na menší kousky

reagovat Sallow 2.5.2017 15:23  100%    +  -

Tak to se mi už dlooouho nepovedlo. Mám houbičku velkou a kulatou jako tenisák. Neprojde vrchem sklínky

reagovat hekute 21.3.2017 6:46  27%    +  -

Pumlitsch: Můžu poslat. Napiš mi do vzkazu adresu

reagovat Pumlitsch 20.3.2017 19:28  6%    +  -

Dobry vecer..nemel by nekdo houbicky na prodej??? Bydlim v Blansku. Dekuji za odpoved

reagovat hankamishka 9.3.2017 11:18  37%    +  -

Lucie M: až ti některá odpoví

reagovat Lucie M 8.3.2017 8:10  1%    +  -

hankamishka: jj, klidne. Cetla sem tady, ze je to v pohode. Ale kdyyy? Uz se na ne moc tesim ;-) :-)

reagovat hankamishka 7.3.2017 22:45  37%    +  -

Lucie M: holky ti asi pošlou poštou- v obálce do schránky

reagovat Lucie M 6.3.2017 13:10  1%    +  -

Dobrý den, ahoooj, jsem z Ivančič a měla bych zájem o kefírové houbičky. Máte někdo? Prosím prosím!

reagovat Sallow 2.3.2017 8:25  100%    +  -

hankamishka: Já také...a mám pěknou kuličku. Každý den trochu zakroužím se sklenicí aby se mlíčko roztočilo

reagovat hankamishka 1.3.2017 18:48  33%    +  -

všechny zdravím, kefírek poctivě piju

reagovat Lucie 28.2.2017 11:01  1%    +  -

Dobrý den, měla bych zájem o kefíráčky. Jsem z Prahy. Děkuji

reagovat Zkousilka 14.2.2017 10:21  5%    +  -

Dobrý den, neměl by, prosím, někdo kefíráčky v Liberci? Díky předem za zprávičku.

reagovat berulka 3.2.2017 17:07  6%    +  -

brettlina: ahoj já jsem z Nového Sedla u Sokolova ,pokud budeš mít zájem houbičky podaruji

reagovat Sallow 2.2.2017 12:29  100%    +  -

monika181: Ahojík. Dej svůj dotaz na diskusi: Kombucha-čínska čajová huba - KLIKNI Tam se jistě domuvíš

reagovat verca63 2.2.2017 11:52  37%    +  -

brettlina: Ahoj,já jsem ze Sokolova.Mám houbičky ,ale v mrazáku.

reagovat monika181 31.1.2017 22:08  100%    +  -

Dobrý den , všem , nemáte prosím k prodeji kombuchu?

reagovat aktima 27.1.2017 15:22  1%    +  -

dík za radu. asi bude těch houbiček moc. dělala jsem lívance a byly výborné

reagovat Sallow 27.1.2017 12:25  100%    +  -

aktima: Asi je málo mléka, nebo hodně houbiče.

reagovat aktima 27.1.2017 9:57  1%    +  -

proč se mi začala oddělovat syrovátka, dělám kefír už 2 rok a nyní je to nějaké divné. Prosím o radu, dík.

reagovat Sallow 26.1.2017 19:38  100%    +  -

hankamishka: .... a to pošta pořádně podražila

reagovat hankamishka 26.1.2017 19:07  43%    +  -

brettlina: poště věř, mně už 3x přišly houbičky v dopise, a Ok vždy....

reagovat brettlina 23.1.2017 21:33  9%    +  -

Ahojte, chtěla bych vyzkoušet vlastní kefír a jiné "výrobky". Neměl by někdo houbičku v okolí Chebu, Mar. Lázní nebo Sokolova, kterou by daroval naprosté začátečnici k vyzkoušení? Nějak té poště nevěřím. Děkuji Jana

stránkování diskuse:

Váš názor:

Jméno:

Nejste přihlášen(a). Je lepší se nejdříve přihlásit.


Přihlásit na tomto počítači trvale:
  Registrace
diskuse: Tibetská houba
(výroba domácího kefíru)
Diskusi založil(a): iv@
přispívání bez omezení
Nástenka - Stát se clenem
Clenové diskuse - Clenové online:
Nacházíte se v sekci:
Diskuse -> Zájmy a koníčky -> Vaření a recepty
Přečtěte si
Kdy jít k zubaři, držet dietu nebo přestat kouřit? Zeptejte se Měsíce! Vařte za hubičku: Levná a chutná jídla z brambor Chlupy vašeho domácího mazlíčka všude? Zbavte se jich! Vada na kráse, nebo ozdoba? Nestyďte se za své pihy! Zita Kabátová: Hvězda českého filmu, kterou milovaly tisíce mužů Zapomeňte na dlouhé hodiny strávené při vaření. Jde to i jinak Hebká pokožka bez chloupků? Ve skutečnosti větší věda než jste myslely Líbí se vám motýlci? Vyrobte si vlastní dekoraci Necítíte se ve své kůži? Možná vám škodí dieta Jak to máte nejradši? Poloha při milování vás prozradí!