DOMÁCÍ PEKÁRNA

KOUZLÍME S DOMÁCÍ PEKÁRNOU

Tato diskuse navazuje na původní diskusi založenou jehlanek a měla by pomoci všem, kteří zkouší péct chleba doma, nebo se chtějí inspirovat k nejrůznějšímu využití domácí pekárny.

Správcem, který se stará o bezproblémový chod diskuse





6.4.2005

Diskusi založil(a) 6.4.2005 Anndy

 
 
 

reagovat zahrádkářka 23.4.2019 7:43  100%    +  -

mlíčko: To udělali sousedi chybu, že nepřišli

reagovat alena5 22.4.2019 22:00  100%    +  -

heleen1: já ho dala do tekutého s cukrem stejně jako dávám čerstvé droždí a mouku a sůl až na to

reagovat Betyyna 22.4.2019 20:48  100%    +  -

Cher: hlavně do pekárny nerozmrazovat a hodit to na mouku tak, v alobalu by se ti to rozplizlo, nebo na pomazánku hodit zmrzlé z alobalu rovnou do kastrůlku

reagovat Cher 22.4.2019 20:46  41%    +  -

Betyyna: to zamrazení musím vyzkoušet. Občas mám chuť i na drožďovou pomazánku, ale zrovna droždí nemám. Takhle by se mi to vyřešilo.
Díky za tip.

reagovat Betyyna 22.4.2019 20:23  100%    +  -

Pokud se mi stane, že mám víc čerstvého droždí, které bych nezpracovala, tak si porce zabalím do alobalu a zmrazím, vůbec nic se tomu nestane, pak nerozmrazuju ale hodím normálně do pekárny a funguje skvěle. Se sušeným těsto sice taky vykyne, ale je to přece jen jiné, mně se z čerstvého líbí víc. Sušené mám v záloze, občas ho už staré vyhodím a nahradím novým sáčkem do zálohy, ale už jsem ho x let nepoužila. Jinak každému samozřejmě vyhovuje něco jiného, a je výhoda že si každý může vybrat co mu vyhovuje.

reagovat heleen1 22.4.2019 20:13  100%    +  -

Cher: Přesně z toho důvodu jsem před pár lety přešla na sušené...

reagovat Cher 22.4.2019 19:57  42%    +  -

heleen1: já také používám hlavně sušené droždí. Nepeču tak často a když koupím kostku, tak obvykle použiji kousek a zbytek se mi pak zkazí v lednici, než ho chci znovu použít.

reagovat heleen1 22.4.2019 19:33  100%    +  -

babiMinka: Dávám ho vždycky nahoru na mouku na jinou stranu než cukr, a bokem od soli... Nevím, co bych ti poradila...

reagovat babiMinka 22.4.2019 19:30  100%    +  -

heleen1: Možná tomu dám ještě někdy šanci....

reagovat heleen1 22.4.2019 19:29  100%    +  -

babiMinka: Já dávám nejradši na půl kila mouky to 8g droždí, nebo pak 10 g ... opravdu jiné nepoužívám ! Sušené mám radši, protože nikdy není v pečivu cítit !!

reagovat babiMinka 22.4.2019 18:44  100%    +  -

mlíčko:

reagovat babiMinka 22.4.2019 18:42  100%    +  -

heleen1: Já to nějak se sušeným neumím, či co, fakt mi to nevykyne. Sice ho mám v záloze, ale když ho použiji, tak to nestojí za nic - prostě nevím, čím to je.

reagovat babiMinka 22.4.2019 18:39  100%    +  -

cigorka:

reagovat babiMinka 22.4.2019 18:38  100%    +  -

alena5: To je krásné stádečko!!!!!!

reagovat babiMinka 22.4.2019 18:37  100%    +  -

Betyyna: Byla jsi pilná...

reagovat Cher 22.4.2019 14:17  42%    +  -

rehek: po prvé jsem na ní dávala víčko a pak ubrousek s gumičkou.

reagovat rehek 22.4.2019 13:38  78%    +  -

heleen1: Já peču mazanec nebo vánočku každý týden po celý rok a ze sušeného droždí mi nevyhovuje. Sušené mám doma v záloze pro všechny případy, ale není problém koupit čerstvé, je i levnější a bez E491

reagovat mlíčko 22.4.2019 12:33  62%    +  -

reagovat mlíčko 22.4.2019 12:32  62%    +  -

jídlo na další dva týdny, včera jsem pozvala sousedy na oběd a paní dnes vzkázala, že nepřijdou, takže přes kilo masa a jsme na to dva.
Já už prostřeno, soused tady ráno byl na koledu, ještě komentoval - tolik masa?

reagovat mlíčko 22.4.2019 12:30  62%    +  -

tak se povedly

reagovat heleen1 22.4.2019 12:29  100%    +  -

rehek, alena5: Já zase jiné než sušené droždí vůbec už nepoužívám A zatím nikdy nezklamalo ... a že u nás se peče často, stejně tak knedlíky dělám do foroty do mražáku a pod...

reagovat alena5 22.4.2019 10:39  100%    +  -

rehek: díky,myslím že pro příště si už čerstvé droždí koupit nezapomenu,protože ty tuhé zakalené placky jsou jen pro zlost

reagovat alena5 22.4.2019 10:37  101%    +  -

zahrádkářka: děkuji ,tak nevím v čem byla chyba,možná špatná várka droždí.Ten z čerstvého je krásně nadýchaný tak jak má být

reagovat rehek 22.4.2019 10:07  79%    +  -

alena5: Já nemám dobré zkušenosti se sušeným droždím do mazanců. Používám čerstvé Fala /se slonem/, za mne nejlepší droždí, nikdy mne nezklamalo.

reagovat rehek 22.4.2019 10:03  79%    +  -

Cher: Ta krusta na povrchu nejspíš není plíseň ale vysrážené kvasinky. Měla jsi sklenici zavřenou ? A na topení bych ho nedávala, stačí teplota kolem 20°C. A pokud nechceš sama pěstovat, dá se získat hotový od někoho kdo peče. Kontakty jsou na kváskové mapě https://www.pecempecen.cz/
nevím odkud jsi, ale i v mnoha pekařstvích prodávají nebo i darují žitný kvas.

reagovat Cher 22.4.2019 9:39  43%    +  -

Jak jsem tu před nedávnem psala, že zkouším založit kvásek, tak se mi to, bohužel, nepovedlo. A to jsem to zkoušela 3x.
První jsem dávala na topení, ale asi ještě bylo teplejší, tak mi kvásek za dva až tři dny udělal takovou krustu nahoře (během jednoho dne) a asi začal plesnivět. Že by nějak rostl, se mi moc nezdálo. Druhý, přiznávám, že jsem zapomněla nakrmit, protože mě schvátily migrény. A ten třetí, ten vůbec nechtěl růst. Pár bublinek tam bylo, ale že by se kdovíjak zvedal ... to vůbec. Asi 7 dní jsem s ním měla trpělivost a pravidelně ho krmila. Pak jsem ho jeden den nechala a druhý den tam opět byla krusta s plísní ... a ten na topení vůbec nebyl.
Já asi nejsem vyvolená pro kváskové pečení, tak zůstanu u droždí.

reagovat Cher 22.4.2019 9:34  43%    +  -

Betyyna: já si říkal, co to je?

reagovat mlíčko 22.4.2019 9:09  63%    +  -

krásné velikonoční pondělí všem.

Holky prosím rychlou radu.
Zapla jsem si pekárnu na knedlíky, pak se mi vytáhly háky s těstem, dala jsem přerušení, pak jsem to chtěla pustit a asi omylem jsem to vypla, bohužel nevím, jak trval program dlouho, ale ještě to míchalo, jelikož jsem tady měla návštěvu, dala jsem 10 min. nudle a teď nevím, co s tím, mám dát znovu těsto 6. a za třeba hodinu to vyndat?

mám lídlovskou pekárnu.

reagovat Betyyna 22.4.2019 8:05  101%    +  -

cigorka: kráné to máš

reagovat Betyyna 22.4.2019 8:04  100%    +  -

Cher: je tam napsáno, že si tam můžeš dát obrázky zdarma

stránkování diskuse:

Váš názor:

Jméno:

Nejste přihlášen(a). Je lepší se nejdříve přihlásit.


Přihlásit na tomto počítači trvale:
  Registrace
diskuse: DOMÁCÍ PEKÁRNA
Diskusi založil(a): Anndy
přispívání bez omezení
Nástenka - Stát se clenem
Clenové diskuse - Clenové online:
Nacházíte se v sekci:
Diskuse -> Zájmy a koníčky -> Vaření a recepty
Přečtěte si