DOMÁCÍ PEKÁRNA

KOUZLÍME S DOMÁCÍ PEKÁRNOU

Tato diskuse navazuje na původní diskusi založenou jehlanek a měla by pomoci všem, kteří zkouší péct chleba doma, nebo se chtějí inspirovat k nejrůznějšímu využití domácí pekárny.

Správcem, který se stará o bezproblémový chod diskuse





6.4.2005

Diskusi založil(a) 6.4.2005 Anndy

 
 
 

reagovat Cher 21.2.2018 20:49  37%    +  -

Betyyna: já je vždy kupovala v Kaufu, ale poslední dobou mají jen směsi na chleba. Občas žitnou a pšeničnou v bio kvalitě, takže pěkně drahou.
A Lidl má také jen směsi

reagovat Betyyna 21.2.2018 18:28  100%    +  -

Iivetata: já kupuju žitnou pořád v Tescu nebo v Bille, tam ji pořád mají.

reagovat Iivetata 21.2.2018 16:45  23%    +  -

Konečně jsem dnes dostala žitnou mouku, už jsem myslela,že budu muset nejet na pšeničný kvásek.Koupila jsem si 8kg, tak to chvíli vydrží, peču 2x týdně.

reagovat Sallow 21.2.2018 15:23  100%    +  -

Betyyna: Tak v tom je ten fííífl
Já asi vytáhnu po dlouhé době asi ŘÍMÁK.

reagovat Betyyna 21.2.2018 15:14  100%    +  -

Sallow: ano na rozpálený plech, hrnek s vodou nedávám

reagovat Sallow 21.2.2018 15:09  100%    +  -

Za chvilku si pomažuru pro trochu toho bujného kvásku, aby se mi omladil ten můj líný. Také chci už péci

reagovat Sallow 21.2.2018 15:07  100%    +  -

Betyyna: Aha, ty teda chleba pleskneš na rozpálený plech? .... to já ne e, dávám jen dolů hrneček s horkou vodou a předehřeju troubu, ale bez plechu.

reagovat Betyyna 21.2.2018 15:02  100%    +  -

Sallow: moc děkuji a tak jsem se bála jak mi lítal po plechu, že se zdrcne ale nic se mu nestalo, ani neměl brousek. Musím prozkoumat ten plech proč se zasekl a nechtěl do drážky. Asi jak se to pořád dává rozpalovat na sucho tak se trochu zdeformoval?

reagovat Sallow 21.2.2018 15:00  100%    +  -

Betyyna: Aha, také to mám ta....ale ten tvůj poslední je teda ŠPICA!

reagovat Betyyna 21.2.2018 13:57  100%    +  -

babiMinka: děkuji, už je skoro snězený a to jsem nebyla až dosud doma!

reagovat babiMinka 21.2.2018 13:46  39%    +  -

Betyyna: krásnej chlebík!

reagovat Betyyna 21.2.2018 13:17  100%    +  -

Sallow: bohužel jak už jsem mockrát psala, dělám všechno odhadem! Použiju trochu od různých mouk, trochu žitného ožveného kvasu pro chuť a normálně kvasnice, semínka podle chuti taky, takže nemám nikdy stejný chleba, ani nijak nedodržuju hmotnosti, jen aby celkově bylo 250g (ml) vody a 500g mouk.

reagovat Betyyna 21.2.2018 13:16  100%    +  -

všem moc

reagovat Sallow 21.2.2018 11:40  100%    +  -

Betyyna: Z jakého receptíku se docílí tak kouzelný chlebíček?

reagovat hankamishka 21.2.2018 10:27  78%    +  -

Betyyna:

reagovat kiklop 21.2.2018 10:22  45%    +  -

Betyyna: to je nádhera,takový se mi ještě nepovedl.

reagovat zahrádkářka 21.2.2018 9:00  64%    +  -

Betyyna:

reagovat zulan 21.2.2018 7:50  68%    +  -

Betyyna:

reagovat Tiama 21.2.2018 6:53  43%    +  -

Betyyna: ukázkový kousek

reagovat JarkaS 21.2.2018 6:22  89%    +  -

Betyyna:

reagovat Betyyna 20.2.2018 22:16  100%    +  -

Cher: díky

reagovat Cher 20.2.2018 22:10  37%    +  -

Betyyna: ten je krásný, takový pravidelný

reagovat Betyyna 20.2.2018 20:14  100%    +  -

MarČí: děkuji

reagovat MarČí 20.2.2018 19:30  87%    +  -

Betyyna: Betty,tak ten je luxusní

reagovat Betyyna 20.2.2018 18:22  100%    +  -

Tak vzhledově dobré, ještě horký, nakrojím až zítra (vlastně manžel, nebudu ráno doma)

reagovat Betyyna 20.2.2018 17:25  100%    +  -

na dnešní chleba jsem teda zvědavá. Všechno v pohodě, dokud jsem se nesnažila strčit plech do trouby - nějak se mi zasekl, musela jsem s tím párkrát škubnout, chleba lítal sem a tam.... pak jsem ho musela ještě posunout rukou sice vyskočil, ale uvidím...

reagovat jaburi 19.2.2018 18:13  23%    +  -

Zuzana: Kváskový chleba peču roky. Zadělám v pekárně na program Těsto, nechám kynout v ošatce a potom peču v troubě.

reagovat ceranda 19.2.2018 12:11  49%    +  -

rehek: já tušila, že poradíš. super!

reagovat ceranda 19.2.2018 12:09  49%    +  -

Zuzana: tip na pekárnu ti bohužel nedám. sice již roky peču celokváskový chleba, ale zadělávám v robotu a třeba zrovna teď kyne na ošatce v lednici. až přijdu z práce, upeču. můj názor-než investovat hodně do pekárny, tak raději do robota, který uhněte i velké množství hutného těsta..

reagovat rehek 19.2.2018 12:04  87%    +  -

Zuzana: Na chleba z kvasu se pekárna využívá jen na krátké hnětení a případné pečení. Program na kvasový chleba mě asi jen Sana pekárna KLIK

stránkování diskuse:

Váš názor:

Jméno:

Nejste přihlášen(a). Je lepší se nejdříve přihlásit.


Přihlásit na tomto počítači trvale:
  Registrace
diskuse: DOMÁCÍ PEKÁRNA
Diskusi založil(a): Anndy
přispívání bez omezení
Nástenka - Stát se clenem
Clenové diskuse - Clenové online:
Nacházíte se v sekci:
Diskuse -> Zájmy a koníčky -> Vaření a recepty
Přečtěte si
Krásná pleť bez vrásek? Jděte na to chytře! Lucie Šilhánová: Miminko se nám povedlo na první dobrou 10 nejoblíbenějších pokojových rostlin. Okrasné listem, do stínu i sukulenty Anální sex: Co jste nevěděla a co vás možná překvapí MAJKA (47): Chci se stěhovat za láskou do Ameriky, rodina o tom neví Chcete podnikat? Podnikněte první kroky Nedělní oběd: Zkuste burgery, špízy nebo slaný koláč! Jak uložit knížky? Podívejte se na kreativní knihovny z celého světa Ženy prozradily: Takhle nás chlapi trápili, nebyla to láska Jaro se blíží: Jaké bundy a kabáty si můžete pořídit už dnes?