Skvělé recepty vícečetek

Odloučené pracoviště diskuze vícečetek z rodinky.

Prosím pište jen recepty, pochválit si je můžeme na naší diskuzi, ať ty repcepty pak tady mezi těma pochvalnýma příspěvkama nemusíme hledat.
30.10.2008

Diskusi založil(a) 30.10.2008 maroll

 
 

reagovat *Karen* 17.7.2014 21:21  37%    +  -

Tak jsem dnes objevila tenhle recept, řádně ho upravila=půlku jsem toho neměla, tak jsem tam hodila, co jsem v kredenci potkala -např. prášek do perníku, zbytek koření na štrůdl... do drobenky jsem kromě paraořechů a mandlí dala místo másla kokosový olej... Tyjo, to jsem zvědavá, jestli to bude někdo jíst
http://vesmirna.blogspot.cz/2014/07/jogurtovy-ovocny-kolac-s-drobenkou.html

reagovat *Karen* 20.1.2014 11:24  35%    +  -

Dvoubarevná tvarohová buchta
(Je to podobné jako prošívaná deka, ale řekla bych, že jednodušší a chuťově ještě kapánek lepší)

Suroviny:
Světlé těsto:
2 tvarohy
1 hrnek cukru
1 hrnek mléka
1 vanilkový puding
1 vanilkový cukr
2 vejce

Tmavé těsto:
1 hrnek hladké mouky
1 hrnek hrubé mouky
1 hrnek cukru krupice
1 hrnek mléka
0,75 hrnku oleje
1 prášek do pečiva
1 vanilkový cukr
2 celá vejce
2 lžíce kakaa

Postup:
Z tmavého těsta odlijeme 0,75 hrnku. Zbytek nalijeme na vysypaný plech. Potom po lžičkách nalijeme světlé těsto a rozetřeme a na to (nacákáme) zbytek tmavého těsta z hrnku. Pečeme asi 30-40min. na 170°C. Buchta je
moc dobrá a dlouho vydrží vláčná.

reagovat Miilu 21.11.2013 12:51  88%    +  -

Jahodový krém
375 ml jahodové šťávy z kompotu, 1,5 polévkové lžíce polohrubé mouky, 1 jahodový pudink, 150 g cukru (dávám méně, ono je to i tak dost sladké)....uvařit na sladkou kaši, nechat vychladnout, občas zamíchám, aby se neudělal škraloup a pak to přidat do 1 ušlehaného másla...

reagovat Nev 29.9.2013 18:57  100%    +  -

JABLEČNÁ BUCHTA
4 malá nebo 2 velká jablka (já dávám klidně 4 veliká) nakrájet na kostičky, posypat skořicí, nakrájet na malé kostičky čokoládu.
4 vejce a hrnek cukru trochu ušlehat, přidat 1/2 hrnku oleje, 2 hrnky polohrubé mouky, lžičku jedlé sody. VŠE SMÍCHAT A UPÉCT. Pozor, po otestování mým národem, doporučuji vícečetkám použít cca dvounásobnou dávku.

reagovat Nev 29.9.2013 18:53  100%    +  -

ČALAMÁDA HOUBY
nálev: 3 litry vody, 300 g cukru, 100 g soli, 40 ml octu, 20 ks bobkových lístků, 20 pepřů - svařit.
nakrájet: 1 kg cibule, 1 kg papriky a 2 kg hub (já dávám hub více)
Cibuli a papriku dáme do nálevu a uvaříme - 5 minut
Houby uvaříme v osolené vodě, pak je pořádně opláchneme a přidáme do nálevu s cibulí a paprikou - následně necháme 24 hod. odstát, pak se zavaří.

reagovat *Karen* 4.9.2013 20:33  32%    +  -

Chlebíček od Karen: 900g vlažné vody
1450 g mouky - žitná + pšeničná - dnes jsem přidala i špaldovou
200g žitného kvásku
3 lžičky soli
hrst semínek
2 lžíce kmínu

Já to už z kila a půl neutáhnu v pekárně, tak to dělám ručním hnětačem. Navážím mouku, sůl a koření dám po okraji, doprostřed dám kvásek a trochou vody ho rozředím v té mouce-jako v takovém důlku z mouky- na hustší kašičku a nechám to tak hoďku stát. Pak když to začne dělat malé bublinky-něco jako omladek, tak to hnětačem vypracuji se zbytkem vody a nechám kynout.
Tento kynul 7 h ve vajdlinku na lince přikrytý utěrkou, pak asi 1,5h v ošatce, pekla jsem ho na 200-175C 45min +5min. Opět lehce potřít slanou vodu..
Osvědčilo se mi, ošatku vysypat lehce žitnou moukou a pak polohrubou. Nepřilepí se na ošatku a jde pěkně omést.
Rozpálím troubu na 200C na horkovzduch, pod mřížkou mám menší plech s cca 2 dcl vody. Vyndám plech, opatrně překlopím těsto, ometu štětkou hodně namočenou v hodně slané vodě a lupnu to do trouby, kam ještě přileju tak decku vody, aby se udělala pára. Po 10-15 minutách ztlumím plyn na 175 – dost mi pálí trouba, a po celkových 45 minutách vyndám, znovu pomažu slanou vodou a ještě na 5 minut vrátím do trouby-zvýším teplotu z5 na 200. Vytáhnu, přendám na mřížku, z obou stran opět lehce potřu slanou vodou a nechám vychladnout-alespoň 12 h.
A potom…..dobrou chuť

reagovat *Karen* 15.8.2013 10:25  21%    +  -

Vypůjčila jsem si obrázek z www.gurmánka.cz,za který děkuji, neb nejlépe odráží výsledek mi mého snažení- takto mají ve finále zelňáky vypadat
Recept jsem ale upravila podle svého.

JIHOČESKÉ ZELŇÁKY

reagovat *Karen* 15.8.2013 9:58  21%    +  -

JIHOČESKÉ ZELŇÁKY

Zelňáky, zelníky, zelné placky na plech. Stačí mít doma sklenici dobrého kysaného zelí a rázem máme po ruce vitamínovou bombu. Dopřát si trochu kysaného zelí v syrovém stavu, to nám zaručí, že do těla vpravíme vitamín C, kterého je nám rozhodně třeba.
Kdo se ale nebojí trochy kalorií navíc, může si připravit tradiční a neuvěřitelně skvělé zelňáky. Únor je pro takový recept rozhodně nejlepší. Hned jsem na jihočeské zelňáky dostala chuť :-)

Musím však varovat, protože recept obsahuje četná rizika.
Je totiž návykový a bez kopice čerstvých sekaných křupavých škvarečků by to nebylo ono.

Potřebujeme:

o 1 000 g polohrubé mouky
o 1 000 g kysaného zelí
o 4 vrchovaté lžíce sádla (vepřové, husí)
o talíř sekaných škvarků
o 2 vejce
o sůl
o celý kmín
o podle chuti špetka pepře (já pepř nikdy nevynechávám)

Postup přípravy:
Mouku spojíme na vále s lehce okapaným kysaným zelím a s rozehřátým sádlem a škvarky. Přidáme vajíčka, mleté škvarky a ochutíme solí a pepřem. Kmín můžeme zapracovat do těsta, posypat povrch před pečením nebo obojí. Dobré je to zpočátku zpracovávat na vále širokým nožem, až posléze rukama.
Z těsta vyválíme na pečícím papíru tenkou placku, kterou přeneseme na plech. Zelňáky nakrájíme na obdélníčky rádýlkem, aby se pak dobře dělily. Můžeme ale také vykrajovat např. kolečka nebo jiné tvary předem a péct tak v jednotlivých kouscích. To už je jen naše volba.

Pečeme zprudka a krátce pěkně do zlatova. Zelňáky rozlámeme na obdélníčky podle nakrojených linií-jde to víceméně samo  a podáváme k pivu, vínu nebo čaji. Nejlepší chuť mají ještě teplé. Díky přidanému sádlu si získají křehkost a křupavost, čímž nám vydrží i několik dnů a můžeme je tedy upéct do zásoby. Přeji dobrou chuť!

reagovat maroll 8.3.2013 10:00  43%    +  -

Jablečné řezy

Lehké a šťavnaté jablečné řezy Vyzkoušejte stojí za to a určitě si dejte stranou ať alespoň ochutnáte :) Piškot: 220g cukru 4 vejce 250g polo.mouky 2 malé lžičky jedlé sody 100ml oleje 100ml vlažné vody 1 vanilkový cukr špětka skořice Krém: 1šlehačka 2 kysané smetany vanilkový cukr a cukr podle chuti

POSTUP PŘÍPRAVY

Strouhaná jablka(množství záleží na velikosti plechu a kolik jich chcete na dezertu mít.

Čirá želatina na polití dle návodu,dejte o trochu vody víc aby nebyla úplně tuhá

Těsto:
Cukr a vejce vyšleháme do husté pěny,vodu smícháme s olejem,mouku smícháme s jedlou sodou a na střídačku přidáváme k vejcím,nakonec vmícháme cukr se špetkou skořice.Nalijeme na plech a pečeme na 180°C
Mezitím vyšleháme šlehačku,v další míse smícháme kysané smetany s cukrem.Smetanu se šlehačkou smícháme a dáme uležet do lednice.Připravíme si jablka a čekáme až piškot vychladne.
Hotový piškot potřeme krémem,navrstvíme strouhaná jablka a celé polijeme slabou vrstvou želatiny.

Vychladit a podávat s oblíbenou kávou.

reagovat Miilu 4.3.2013 10:55  100%    +  -

Karamelové řezy

7 vajec, 20 dkg moučkového cukru, 20 dkg mletých oříšků, 15 dkg polohrubé mouky, 2 lžíce kakaa. Celá vejce ušlehat s cukrem, přidat mleté ořechy, mouku a kakao. Těsto vylít na plech s vyšším okrajem (stačí menší rozměr), vyložený pečícím papírem. Péct 5 minut na 200 stupňů a pak 10 minut na 170 stupňů.

Celé máslo vyšlehat se zkaramelizovaným Salkem, krém natřít na vychladlý piškot, posypat 2 hrstmi sekaných ořechů a pocákat čokoládou.

reagovat Ivul. 17.2.2013 14:15  66%    +  -

Dovětek..máslo na potření těsta jsem rozehřála, protože jinak mi to trhalo těsto. Kakaová nápln se rozmíchá kakao s cukrem....:-) posypku nakonec jsem nedělala....jen jsem rozmíchala skořici s cukrem, máslem (rozehřátým) a troškou mléka

reagovat Ivul. 17.2.2013 14:11  66%    +  -



esto:
4 hrnčekymúka hladká
3/4 hrnčeka teple mlieko
1/4 hrnčeka teplá voda
1/4 hrnčekacukor
1/4 hrnčeka (hera) stopenýpalmarín
soľ
1 ksvajce
1 kscukor vanilkový
7 gdroždie sušené
Plnka:
1 hrnčekcukor
1/3 hrnčeka alebo maslopalmarín
1-2 PLškorica
Poleva:
1 1/4 hrnčekacukor práškový
1 PLmaslo
1 kscukor vanilkový
3-4 PLmlieko


Postup receptu
Kvások : Zmiešame teplú vodu,1 PL cukru a droždie,a necháme 3-4 min vykysnúť.
Mlieko,rozpustené maslo,vajce,vanil.cukor vymiešame. Pridáme kvások. Pridáme múku a vypracujeme cesto,ktoré necháme 1 1/2 - 2 hodiny kysnúť.
Plnka : V miske zmiešame cukor a škoricu,necháme stranou.
Z vykysnutého cesta vyvaľkáme obdĺžnik,potrieme NEROZTOPENÝM maslom,posypeme plnkou a zrolujeme. Zrolované cesto pokrájame na 16 kúskov,dáme na múkou vysypaný a vymastený plech,a necháme 30 min podkysnúť. Potrieme ich maslom a upečieme. Po upečení necháme vychladnúť a potrieme ich polevou.
Poleva : Všetky prísady dobre vymiešame,aby vznikla stredne riedka hmota. Vylejeme na vychladnuté osie hniezda. Dobrú chuť.

reagovat Ivul. 2.2.2013 14:26  66%    +  -

http://fotokucharka.blogspot.cz/



reagovat Ivul. 1.2.2013 16:39  58%    +  -


2 hr pl. mouky
1 hr cukru
1 hr mlíka
3/4 hrnku oleje
dve vajička
kakao
špetka soli
pr do peč
upéct
na to 1 l mlíka-jedna vrstva
3x čoko puding

2 vaničky tvarohu
1x zakysanka-druhá
mouč cukr


2 pařížský šlehačky třetí

posypat kakaem




Upéct korpus, uvařit puding, umixovat tvaroh a zakysanou a šlehačku..do šlehačky ztužovač :-)
Po upečení korpusu se nanese vrstva pudingu, nechala jsem to vychladit...pak následovala vrstva tvaroh a zakysaná (cukr dle chuti) a nakonec 2x pařížská :-)
Mňam ...asi by to bylo lepší naležený, ale do nedokážu posoudit :-) je to na velkých plech

reagovat Ivul. 16.1.2013 16:17  41%    +  -

Citronová babeta
25 dkg Polohruhé mouky ... 25 dkg Cukr moučka ... 1 Dcl Vody ... 1 Dcl Oleje ... 4 Vajíčka ... 1 prášek do pečiva ... 1 Vanilkový cukr ... štáva z jednoho citrónu a kůra

POSTUP PŘÍPRAVY

Ušleháme žloutky s cukrem přidáme mouku s prášek do pečiva, vodu, olej, vanilkový cukr, citrónovou štávu a kůru. Vyšleháme sníh z bílků a pomalu vmícháme do těsta. Pečeme cca 45minut.



pro naše party doporučuji dvojitou dávku, na velký plech

reagovat maroll 7.12.2012 21:57  50%    +  -

Pařížské rohlíčky
******************
15 dkg ml. očechů
15 dkg. ml. cukru
1 celé vejce
udělat menší rohlíčky (max. velikosti malíčku) a péct na 170 - 180 st

Krém
1/8 mléka, 1 žloutek, neúplná lžíce hl. mouky
rozmíchat, do toho přidat
15dkg cuktu
asi 2 dkg kakaa
uvařit kaši a vychladlé po trochách utřít s 30 dkg másla

Krém nastříkáme sáčkem na rohlíčky a necháme v chladu ztuhnout.
Úplně studené pak namáčíme v čok. polevě

Poleva
10 dkg čokolády na vaření
5 dkg 100% tuku

reagovat maroll 4.12.2012 19:54  47%    +  -

MAJONEZA od Ivul

1 žloutek dát do misky k tomu půl lžičky hořčice a uplně pomalounku přilívat olej...opravdu opatrně a šlehat ručně metličkou..trvalo to tak 4 minuty..pak jsem do toho dala sůl, pepř trošku octu(fakt krapet) a nastrouhala kousek okurky.

reagovat *Karen* 15.10.2012 21:15  41%    +  -

Éčka, éčka, ečkaa
http://www.stream.cz/peklonataliri/759317-peklo-na-taliri-jak-se-vyrabeji-ecka

reagovat *Karen* 4.10.2012 11:47  38%    +  -

http://domacipekarny.dama.cz/recept.php?r=8355

1631. rýže v domácí pekárně od exilim



Suroviny:
1 díl rýže
2 díly vody
1/2 nadrobno pokrájené cibule
1 lžička kmínu
1/2 lžičky soli
můžeme přidat hřebíček

Nastavení pekárny: Program Pečení

Postup:
Vše promícháme, dáme do formy bez hnětačů a spustíme program Pečení.

reagovat Miilu 26.7.2012 12:39  100%    +  -

Pařížský krém
svaříš si 6 lžic mléka s 1 lžící holandského nebo i jiného) kakaa, necháš jen přejít varem, pak vypneš, chvilku necháš vychladnout, mezitím si ušleháš 25 dkg másla a 20 dkg cukru moučka, pak to svařené mléko postupně zašleháš do másla s cukrem

reagovat Miilu 22.7.2012 17:27  100%    +  -

Ořechový dort s perníkem

8 vajec
15 dkg cukru krupice
7 dkg strouhaného perníku
10 dkg oříšků
7 dkg hrubé mouky
menší 1/2 prášku do pečiva

- celá vejce ušleháme (ne moc) s cukrem do zhoustnutí, lehce vmícháme oříšky, strouhaný perník a mouku s práškem do pečiva
- pečeme 3/4 hodiny až hodinu
- plníme krémem, poléváme čokoládovou polevou

dodatek: z nějakého důvodu se tímto způsobem v mojí troubě srazí, takže si nejřív umíchám v robotu cukr se žloutky, pak přidám všechno ostatní a nakonec přidám ušlehané bílky, tímto způsobem se mi upeče naprosto nádherně...nevím čím to je, mamka ho dělá původním způsobem a vždy je dobrý...asi troubou

Krém:
20 dkg cukru moučka
25 dkg másla
- ušlehat a postupně přidávat a zašlehávat kaši:

Kaše:
2,5 dkg polohrubé mouky
1/4 l mléka
- uvařit, nechat vychladnout....

reagovat RenS 20.7.2012 8:39  51%    +  -

VÁNOČKA (do pekárny)
necelé 3 dcl mléka + troška rumu (doplnit do těch 3 deci)
dvě vejce (rozkvedlám v hrnku, naliju do pekárny a trošku si nechám v hrníčku na potření vánočky)
40 g rozměklého másla
1 vanilkový cukr
3 polévkové lžíce cukru
špetka soli
500 g hladké + 150 g polohrubé mouky
1 sušené droždí (používám to, které je na 1 kg mouky)

Po vykynutí upletu vánočku, nechám pod utěrkou kynout do doby, než se vyhřeje trouba na 200 °C, pak vložím vánočku a troubu hned stlumím na 180 °C, jakmile vánočka zezlátne, zakryju alobalem a peču 30 minut. V mojí troubě bývá hotová, ale je nutné zkusit špejlou.

reagovat Miilu 18.7.2012 9:49  94%    +  -

Palačinky

15 dkg hladké mouky
2 celá vejce
špetka soli
200 ml mléka
100 ml vody
2 lžíce rozpuštěného másla
- pánev jen slabě máznout olejem

reagovat Miilu 11.7.2012 19:17  100%    +  -

Zeleninová omáčka (na maso, špagety,...)

1 kg cibule
1 kg paprik
1 kg rajčat
0,5 kg salátových okurek
0,5 kg cukety
2 dcl octa
2,5 dcl kečupu (dávám ostrý)
5 dkg soli
20 dkg cukru (dávám asi polovinu)
2 dcl oleje

- vše nakrájet na kousky, kostičky, vařit asi 20 minut, dát do skleniček a zavařit....

reagovat maroll 11.7.2012 13:18  42%    +  -

C U K E Ť Á K

Potřebuješ:
cuketa, 20 dkg sýra k nastouhání, 20 dkg měkkého salámu, kabanosu nebo tak něco, 10 dkg slaniny, 1x prášek do pečiva, 2 vejce, hrubou mouku, cibuli, česnek, olej + strouhnaku na vymazání pekáčku

Cukynu a sýr nastrouhám nahrubo, k tomu vmíchám na kostečky nakrájený salám a slaninu, nakrájenou cibuli, 2 žloutky, sůl, pepř, 1x prdop a trochu hr. mouky. Nakonec opatrně vmíchat sníh z bílků. Dát na vymazaný a vysypený pekáč a péct na 200 st. cca 30-40 min. Před dopečením se může na povrch položit plátky sýra. Výborné je to s novýma bramborama omaštěnýma máslem, ale jde i po studenu s chlebem.

reagovat Miilu 19.4.2012 18:56  58%    +  -

Plněný chléb
260 ml podmáslí
necelá lžíce octa
2 lžíce oleje
1 lžička soli
1/4 lžičky drceného kmínu (dala jsem celý, ničemu to nevadí)
česnek sušený nebo čerstvý, já použila 2 stroužky čerstvého
200 g hladké mouky
100 g mouky na domácí chléb (směska, jsou v ní různé mouky)
80 g celozrnné žitné mouky
2 lžičky sušeného droždí nebo 1/2 čerstvého (použila jsem čerstvé)
kečup, šunka, sýr, pažitka, co kdo má rád

Vše dát do pekárny na program Těsto, po zamíchání a vykynutí vyndat, rozválet na plát, pomazat kečupem - já použila ostrou chilli omáčku, jen slabou vrstvičku, na to jsem dala šunku, sýr, posypala jsem pažitkou nakrájenou na kousky. Zamotat do rolády, pomazat vodou, posypat sezamovým semínkem a nechat asi 40 minut kynout.
Potom péci na 180 stupňů asi hodinu, po půl hodině pečení jsem nahoru dala alobal, aby se chleba nepřipálil.

Po vychladnutí a zakrojení konstatuji, že těsto je krásně vláčné, příště zkusím upéct jen chleba, bez plnění, vypadá opravdu dobře. (už jsem 1/4 snědla

reagovat mája a 4 špuntíci 7.3.2012 18:06  72%    +  -

Korpus Sachr dort:

180 g bílků
100 g žloutků
180 g cukru krupice
70 g hladké mouky
40 g hrubé mouky
50 g kakaa
75 g oleje

Postup:
Bílky šleháme s 2/3 cukru a žloutky s 1/3 cukru. Pak smícháme, přidáme mouku, kakao a pomalu přidáváme olej, dobře promícháme. Pečeme v předehřáté troubě na 180st. asi 45min.

Tento korpus se dá použít na klasický sachr dort, 2x se prokrojí a promaže marmeládou a nakonec se polije čokoládou.
Já ale z něj dělám pohádku. Korpus prokrojím jen na půl, což jsou pak 2 dorty pohádky. Natřu krém a poliji čokoládou zředěnou 100% tukem.


Krém na 2 pohádky:

500 ml šlehačky na šlehání 33%
140 g cukru krupice
140 g kakaa

Přivedu k varu smetanu a opatrně přisypeme cukr smíchaný s kakaem a důkladně provaříme.
Po zchladnutí při pokojové teplotě dáme důkladně vychladit do lednice, klidně i do 2.dne.
Pak rozpustím 50 g 100% tuku v kastrůlku, odstavím z plotny a zamíchám 120 g čokolády na vaření. Míchám tak dlouho dokud se čokoláda nerozpustí. Mezitím si dám šlehat krém, který jsem si uvařila předem a pomalu zašlehávám rozpuštěnou čokoládu. 50 g tuku a 120 g čokolády na vaření.

Rozetřu na korpus můžu nechat chvíli zatuhnout v lednici a pak poliji rozpuštěnou čokoládou ředěnou 100% tukem. Dám ztuhnout opět do lednice. Po ztuhnutí můžeme krájet, nejlépe nožem namočeným v horké vodě. Já tuto velikost krájím na 16 ks, zdobíme šlehačkou dle fantazie.

reagovat mája a 4 špuntíci 7.3.2012 18:06  72%    +  -

Pohádkový dort:

3 žloutky | 14 dkg písk. cukru | 4 lžíce horké vody | 7 dkg kakaa | 7 dkg polohrubé mouky | prášek do pečiva | 3 bílky | 13 dkg másla | 10 dkg moučkového cukru | 1 žloutek
Postup přípravy receptu Pohádkový dort:
Těsto: 3 žloutky, 14 dkg pískového cukru, 4 lžíce horké vody a 3 dkg kakaa třeme do zhoustnutí. Potom přidáme 7 dkg polohrubé mouky, na špičku nože prášku do pečiva a ze 3 bílků tuhý sníh. Péci ve vyhřáté troubě zvolna.

Krém: Rozehřát 3 dkg másla, přidat 3 dkg hladké mouky, jako na hladkou jíšku a naposledy vlít sklenku mléka a uvařit hustou kaši.

Dále utřít: 10 dkg másla
10 dkg moučkového cukru
1 žloutek
4 dkg kakaa
a umícháme kaši.
Dort nerozkrajovat, ale pomazat krémem navrch a polít čokoládovou polevou.

Poleva: 7 (3,5) lžic moučkové cukru
4 (2) lžíce rumu
3 (1,5) lžíce másla
3 (1,5) lžíce kakaa
vše rozpustit v páře.
Polít dort krémem.

reagovat mája a 4 špuntíci 7.3.2012 18:06  72%    +  -

Dort Bazén

Upekla jsem 1 plát piškotu na plech a 2 kulaté korpusy v dortové formě, spojila jsem všechno krémem, horní kulatý díl jsem ještě před slepením zespodu vyhloubila
Stěny dortu představujícího bazén jsem natřela na modro obarveným krémem
Krémem jsem natřela i horní část bazénu a plochy vyhladila. Plát, který má představovat trávník, jsem potáhla zelenou mléčnou hmotou.
Z proužků mléčné hmoty jsem vytvořila výztuhy bazénu
Lisem na česnek lze udělat trávu
Z mléčné hmoty jsou také zhotoveny schůdky a dlaždice
Figurka se tvaruje z jednotlivých částí
Stěny bazénu jsem nazdobila krémem pomocí cukrářského sáčku a hladké špičky
Přidala jsem pár detailů a ozdobila okraj dortu krémem pomocí řezané špičky
Vodu zastupuje namodro obarvená želatina
Po zatuhnutí želatiny je možné přistoupit k dokončení – na hladinu položit lehátko s odpočívajícím pánem

reagovat mája a 4 špuntíci 7.3.2012 18:05  72%    +  -

Recept na marcipán ze sušeného mléka

Potřebujete:

150 g sušeného mléka
270 g moučkového cukru
30 g ztuženého tuku
50 g tekutého medu
1 lžička rumu
několik kapek mandlového aroma
1-3 lžíce vody

Postup:
Sypké přísady prosejeme, smícháme, přidáme rozehřátý tuk, med, rum a během zpracovávání přidáváme podle potřeby vodu.
Chceme-li hmotu obarvit, přidáme potravinářské barvivo rozpuštěné v několika kapkách vody.
(cukr je nejlepší Korunní... s tekutinou opatrně, hmota musí být dostatečně tuhá, ale nesmí praskat). Marcipán rozválíme na plát na plastové podložce nebo mezi mikrotenovými sáčky, vykrojíme požadovaný tvar a položíme na dort natřený tenkou vrstvou krému nebo marmelády. Hmota je tvárná téměř jako plastelína, a tak z ní můžeme vytvořit celou řadu krásných a zajímavých dekorací.

stránkování diskuse:

Nemáte právo pro přidávání příspěvků. Požádejte autora diskuse. Napište mu vzkaz pomocí vzkazů.



Přihlásit na tomto počítači trvale:
  Registrace
diskuse: Skvělé recepty vícečetek
Diskusi založil(a): maroll
přispívání jen pro vybrané
Nástenka - Stát se clenem
Clenové diskuse - Clenové online:
Nacházíte se v sekci:
Diskuse -> Rodina a děti
Přečtěte si
Trápí vás odrosty a šedivé vlasy? Takhle je zamaskujete! Seriál Ulice: Gábina na koberečku a lekce pro Miloše Bude první dámou zas Ivana Zemanová? Nenápadná žena, která umí střílet Ženy prozradily: Jaké nevšední pomůcky jsme použily místo vibrátoru? Kuchyňské trendy pro rok 2018. Podívejte se, co právě letí Horoskop na tento týden: Tygry čekají peníze, Kozy erotika Ovesné vločky k snídani i k večeři: Lívance, placičky či pomazánka Jak správně udržovat a čistit plovoucí podlahu Nevěra ano, či ne? Tyto věci by vás možná nenapadly Pohodlí i elegance v noci: Běžte do postele ve stylovém nočním prádle