Mezi kastrolama- moje zn.pro vyzkoušené recepty :


3.1.2009

Diskusi založil(a) 3.1.2009 viara

Věnceslava

viara 27.11.2013 21:57

Kyjevský řízek. porce pro 2 osoby 2 kuřecí prsa 2 žampiony 4 plátky šunky asi 50g bylinkového másla (recept níže) sůl, mletý pepř 1 vejce na obalování,strouhanka,hladká mouka olej na smažení Kuřecí prsa prořízneme tak,aby vznikl velký plát který opatrně naklepeme.Připravené plátky osolíme, opepříme a na každý dáme dva plátky šunky,jeden na jemno nasekaný žampion a máslo (já měla máslo na kolečka takže jsem dala do každého 3 kolečka).Řízky zavineme,lehce stlačíme rukou a párátky zajistíme,uložíme tak na 1 hodinu do lednice aby máslo mohlo pěkně v mase zase ztuhnout.Pak maso obalíme v klasickém trojoobalu-ale dvakrát, aby máslo nevyteklo a pozvolna smažíme ve vyšší vrstvě oleje. Dáme maso do pekáčku s pečícím papírem(měl by mít vyšší okraje aby nám případné máslo co uteče z masa zůstalo a mohlo se použít na polití přílohy).Maso se v troubě ještě dopeče -na 180°C asi 15 minut.Jako přílohu jsem zvolila kaši a protože mi právě máslo zdrhlo z řízků-použila jsem ho na omaštění kaše-proto je tak zelené). princezna Lada

viara 15.10.2013 10:03
 
 
 

reagovat Vifina 3.8.2017 15:49  10%    +  -

jestli umíte šít
https://www.facebook.com/pg/D%C3%A1ja-Patchworky-491120651222196/reviews/

reagovat Vifina 4.7.2017 2:53  8%    +  -

domácíbuchtička: jsme rozmlsaní

reagovat Vifina 4.7.2017 2:52  8%    +  -


Raffaello dort, který chutná stejně jako kuličky z obchodu!



Asi každý z nás zná reklamu s příjemnou hudbou, která končí sloganem: Raffaello, více, než tisíc slov. Většina z nás si tuto oblíbenou kulatou pochoutku občas ráda dopřeje, protože má jemnou a delikátní kokosovou chuť.

Abyste však nemuseli pokaždé běhat do obchodu, když na ni dostanete chuť, máme pro Vás připravený recept, díky kterému si můžete doma připravit celý dort, který chutná právě-tak dobře, jako oblíbené kuličky. Na odměření surovin použijte hrnek 2,5 dl.

Těsto:

2 vejce
1 hrnek cukru
200 g tvarohu
1 čajová lžička jedlé sody
1/2 lžičky soli
2 šálky mouky
sušený kokos (na ozdobu).
Krém:

3 žloutky
1 hrnek cukru
3 lžíce mouky (polohrubé)
500 ml mléka
vanilkové aroma
200 g másla
Příprava:

Smícháme vejce a cukr a do směsi přidáváme tvaroh, jedlou sodu, sůl a mouku z hrnku, mícháme, nebo použijeme ruční mixér. Přidáme šálek mouky a promícháme. Odložíme do lednice po dobu 60 minut.

Připravíme si krém: Smícháme žloutky s cukrem a přidáme mouku a mléko a za stálého míchání s metlou, nebo elektrickým mixérem začneme vařit, podusíme. Chvíli mícháme a když se směs začne vařit, odstavíme z tepla a dochutíme vanilkovou příchutí a necháme vychladnout. Vmícháme máslo a smetanu.

Vyjmeme těsto z chladničky a rozdělíme jej na šest stejných částí na 6 plechů. Předehřejeme troubu, pečeme po dobu několika minut každý plech, až korpusy dostanou trochu barvy. Korpusy pomažeme krémem a poskládáme je na sebe, posypeme kokosem. Nechte stát po dobu několika hodin v lednici a pak nakrájejte. Dobrou chuť!

reagovat domácíbuchtička 2.5.2017 14:01  51%    +  -

Dnes jsem vařila. Byly bramborové plněné knedlíky se zelím. Přestože se mi moc povedly, syn brblal.

reagovat Vifina 18.3.2017 12:59  9%    +  -

květák

reagovat Vifina 18.3.2017 1:07  21%    +  -

ze 3kg bramboráky

reagovat Vifina 14.3.2017 11:16  15%    +  -

dnes bude krupička dětská

reagovat Vifina 14.3.2017 11:16  15%    +  -

domácíbuchtička:

reagovat domácíbuchtička 6.3.2017 14:02  39%    +  -

rajmilid:

reagovat Vifina 5.3.2017 20:02  5%    +  -

nejdeto: MILUJI POVIDLA ale u nás mají v Olomouci koblihy jen s merunkovou marmeládou

reagovat Vifina 5.3.2017 20:01  5%    +  -

nejdeto: KOBLIHY

reagovat nejdeto 25.2.2017 17:45  36%    +  -

ahojky, u nás zítra svíčková a dnes byl béřovický králík a udělala jsem koblihy


reagovat Vifina 24.2.2017 15:08  25%    +  -

zítra bude sekaná

reagovat Vifina 24.2.2017 15:07  25%    +  -

oprava neuškodil

reagovat Vifina 24.2.2017 11:58  25%    +  -

bramboráky, palačinky, rizoto, květák ,řízky,knedlo vepřo,segedýn, dnes nic z toho nechce
hlad, by niuškodil

reagovat rajmilid 23.2.2017 18:05  45%    +  -

Vifina: taky vařím skoro každý den a pořád vymýšlím.Dneska jsme měli kuře s rýží,zítra budou špagety,v sobotu uzené,v neděli asi ražniči.Pak jelitovo-jitrnicový prejt,bramborové knedle plněné,plněnou papriku s rajskou,žampionovou omáčku.Plněnou kotletu -zelí,cibule,klobása,sepnout jehlou a dát péct.Měli jsme roládu z vepřového masa.No a tak nějak to pořád točím a přidávám mezi tím třeba rizoto,nebo palačinky.

reagovat Vifina 22.2.2017 1:09  26%    +  -

včera byli šunkafleky, dnes kuře na paprice knedlík

reagovat Vifina 22.2.2017 1:07  26%    +  -

HOLKY poradte
co mám vařit
moje máma jí hodně ale jen něco , starám se o ní a musím denně vařit

reagovat Věnceslava 21.2.2017 22:29  12%    +  -

Zdravím,konečně to tu ožilo..

reagovat Vifina 3.2.2017 16:49  20%    +  -


KLEOPATRA2

reagovat Vifina 27.1.2017 15:52  7%    +  -

denně vařím dvě teplá jídla jsem u mámy a je nemocná a mlsná

reagovat rajmilid 26.1.2017 20:53  53%    +  -

domácíbuchtička: u nás ji jedna paní obalila jako řízek.Bylo to v letech ale dávno minulých jak bylo hodně tohoto masa doma.A já to taky zkoušela,docela se to dalo jíst

reagovat domácíbuchtička 26.1.2017 11:13  50%    +  -

ahoj holky, mám uvařenou slepici, co ještě s ní? už jsme ji my tři měli na paprice s těstovinou, polévky...a co dál

reagovat Vifina 22.1.2017 11:51  5%    +  -

ahoj holky

reagovat Věnceslava 10.10.2016 13:35  11%    +  -

viara: Já to prodělávám,tak vím čím jsi prošla.

reagovat viara 5.10.2016 14:06  53%    +  -

porce příprava: 35 minut

4 vepřové řízky po 130 g, 800 g malých mrkví s natí, čerstvá bazalka, 60 g strouhanky, 30 g strouhaného parmazánu, 2 vejce, 2 lžíce smetany, sůl a pepř, 60 g hladké mouky, máslo na smažení, 1 lžička krupicového cukru

Maso opláchněte, osušte a naklepejte. Mrkvičky omyjte, očistěte a podélně přeřízněte. Odstraňte nať, ale kousek zeleného na mrkvi ponechte na ozdobu. Bazalku opláchněte a nasekejte najemno. Strouhanku promíchejte s parmazánem. Vejce a smetanu prošlehejte v hlubokém talíři. Řízky osolte, opepřete a obalte v trojobalu. Panádu na maso pořádně přitiskněte. Mrkvičky orestujte na trošce másla. Přidejte sůl, pepř a cukr. Zalijte asi 100 ml vody a vařte tak dlouho, dokud se většina vody nevyvaří a cukr nezkaramelizuje. Přidejte bazalku. Mezitím na jiné pánvi na másle osmažte řízky z obou stran dozlatova. Podávejte s glazovanými mrkvičkami

reagovat Vifina 26.6.2016 20:07  5%    +  -

nejdeto: moc see nedaří ale přijd otevřu DĚTSTVÍ2

reagovat nejdeto 26.6.2016 16:40  28%    +  -

Vifina: tak ať se dílo daří

reagovat Vifina 25.6.2016 18:13  5%    +  -

nejdeto: ahoj moje kamarádko, pracujeme na tom abych byla zase viara

reagovat nejdeto 25.6.2016 18:00  28%    +  -

Vifina: Ahoj Viaro, přijmi upřímnou soustrast

stránkování diskuse:

Váš názor:

Jméno:

Nejste přihlášen(a). Je lepší se nejdříve přihlásit.


Přihlásit na tomto počítači trvale:
  Registrace
diskuse: Mezi kastrolama- moje zn.pro vyzkoušené recepty : :391:
Diskusi založil(a): viara
přispívání bez omezení
Nástenka - Stát se clenem
Clenové diskuse - Clenové online:
Nacházíte se v sekci:
Diskuse -> Zájmy a koníčky -> Vaření a recepty
Přečtěte si
RECEPTY: Saláty na svačinu, večeři i jako příloha Okousané nehty? Přestaňte s tím jednou pro vždy! Padáte únavou? 8 nejčastějších příčin, proč jste bez energie Monako: Výlet nejen pro hráče Seriál Ulice: Týden plný zločinu, podrazů, trablů a intrik Štěnice zamořují Česko: Jak vypadá a jak poznat kousnutí od ní Jak pěstovat nenáročné keře s jedlými plody HELENA (48): Nejlepší ?kámoš? mého manžela je žena. Žárlím na ni Ženy prozradily: Jaký je nezávazný sex ve středním věku? 8 pozitivních věcí, které byste měla dokázat říct sama o sobě