FRIVOLITKY - TATTING

OBJEVILA JSEM KOUZLO FRIVOLITEK, TAK ZVU TY, KTERÉ PROPADLY JEJICH KOUZLU, ABY SE S OSTATNÍMI PODĚLILY O SVÉ POZNATKY, RADOU POMOHLY NÁM - ZAČÍNAJÍCÍM. VŠEM, KTERÉ SE ZÚČASTNÍ JIŽ PŘEDEM DĚKUJI.

MAJKA - BABKAPLETKA

VŠECHNO možné, JEN KDYŽ NESEDÍME S RUKAMA V KLÍNĚ

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Hana Hořáková: e-shop = KLIK

a její tvoření:

20.2.2009

Diskusi založil(a) 20.2.2009 BABKAPLETKA

FRIVOLITKY - TATTING NA DÁMĚ

FRAKIRA
BABKAPLETKA

SiKaDa
Kod@
Haho
SiKaDa
sikada

BABKAPLETKA 11.11.2009 12:59

ZAJÍMAVÉ TVOŘENÍ - VŠEHO DRUHU

HHANAH
REDRUNE
BlankaR
Haho
KEDLUBNA
*ALENA*
JajaAP

sonia.k
Mulier

BABKAPLETKA 17.10.2009 2:33

POZOR POZOR

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! NA TÉTO DISKUSI LZE ZAKOUPIT I VÝŘEZY PRO FRIVOLITKOVÉ, HÁČKOVANÉ, PALIČKOVANÉ PRÁCE - NA PEDIG DNA - NA DECUPÁŽ - http://diskuse.dama.cz/diskuse.php?d=17587

BABKAPLETKA 12.5.2009 9:46

přehrávač wma:::
poslouchej: ROZHLAS-KLIKNI

Free BumbleBee MySpace Cursors at www.totallyfreecursors.com

muminka 6.3.2009 11:00

reagovat kiwika 30.8.2010 12:30  31%    +  -

frakira: no to mě právě fascinuje, někde dají návod na základní frivolitkovou slzičku, oblouček a pak fotky nádhernejch výtvorů, co člověka navnadí a pak člověk neví co s tím.
Ale jsou krásný co moc by se mi líbily.

reagovat frakira 30.8.2010 11:46  9%    +  -

kiwika: na tyto koralky jeste zapomen.. taky se mi moc libi a mam v planu neco z toho zkusit, ale pochybuju, ze nekde sezeneme navod ;-( Rozhodne to ale nejsou typicke frivolitky s koralky..
Mozna je neco podobneho v knizce o ankars, tu jsem bohuzel jeste nikde nevidela..

reagovat kiwika 30.8.2010 11:31  31%    +  -

byli jsme dnes u Mudry s , má horečky a nevíme z čeho, skoro nespinká a pláče, možná už porostou zoubky, tak musí jít koníčky stranou :(
Snad mu bude brzy líp
děkuji moc za rady s korálky!
http://www.koralkovysvet.com/koralky-navody/413/frivolitky
to se mi moc líbí, ale zatím bych nic takového nezvládla

reagovat frakira 29.8.2010 21:06  9%    +  -

kiwika: navlekaji se vetsinou male koralky.. pokud chces pracovat s velkymi, ty se vetsinou pripojuji az behem prace ve spoji pikotkou (pikotka se necha tak dlouha, abys na ni pak mohla navleknout koralek a kdyz to pak spojujes, tak na ni navleknes koralek a spojis az pak). Ale to bys opravdu mela ukazat, co konkretne chces delat. Jinak prace s koralky neni nijak tezka, jen obcas prekazi..

reagovat niki.6 29.8.2010 20:57  66%    +  -

milaask: Máš to super, jsi šikulka.

reagovat kiwika 29.8.2010 19:18  31%    +  -

frakira: zatím jsem jen zkoušela to spojení, protože se mě to furt špatně převracelo.
Teď jsem natrénovala spojování slziček a chtěla bych zkusit kytičku nebo náramek s korálky.
Viděla jsem na netu krásné výrobky, ale to bude chtít hodně praxe než něco takové svedu.
Ale jak budu mít něco hotovo, tak to vyfotím.
takže navléknout rovnou na nit,hm..to se těch korálků asi moc na ten člunek nevleze ne?
Zkusím to.Ještě musim někdy doháčkovat malýmu psa a manželovi čepici. Kde ten čas jenom brát

reagovat frakira 29.8.2010 16:42  9%    +  -

milaask:ty cervene pulslzicky jsou bezvadne...

reagovat milaask 29.8.2010 16:10  15%    +  -

reagovat milaask 29.8.2010 16:09  15%    +  -

Ahoj tvořilky, tak jsem konečně sedla k dělené slzičce a dík tomu videu jsem zase o něco chytřejší.
A řemínek má být na předloktí, teda nevím zda bude držet a možná bude delší,ale dělao se to hezky. Škoda že mám od včera sešitou dlaň tak můžu jen koukat. Ale tady je na co koukat!!:-)))

reagovat fatima 29.8.2010 10:54  34%    +  -

kiwika: jsi šikula

reagovat frakira 29.8.2010 10:24  9%    +  -

kiwika: to bys mela rict, co s koralkama chces delat.. ale nejbeznejsi je mit koralky navlecene predem na clunku, pripadne klubicku (podle toho, kde je chces) a postupne je uvolnovat v mistech, kam bys dala pikotku (proste to nebude volny kousek nite ale kousek s koralkem).
Jinak se daji koralky samozrejme pridavat i jinak.
Neukazes, co delas?

reagovat kiwika 29.8.2010 10:20  31%    +  -

jupí, jupí, už umim spojit slzičky pikotkou, jupí
ale nejde mi do hlavy, jak do tý krajky mám dostat ty korálky?
víte to někdo, pomoc!

reagovat Yma 28.8.2010 16:12  5%    +  -

děkuji! :) a gratuluju ke kurzu :o)

reagovat niki.6 28.8.2010 13:05  66%    +  -

frakira: tak nám tu pak poreferuj, jaké jsou základy, prosím .... jestli se ti bude chtít

reagovat frakira 28.8.2010 10:26  9%    +  -

Mimochodem, prihlasila jsem se na jeden (anglicky) online kurz na tvoreni predloh.. tak mozna se mi konecne povede neco poradneho vymyslet ;-)

reagovat frakira 28.8.2010 7:39  9%    +  -

Yma: napises <a href="odkaz"> text, na ktery se ma klikat </a>, kde odkaz je to http://www.neco.cz a podobne. Odkaz MUSI to byt v uvozovkach...

reagovat Yma 28.8.2010 1:18  5%    +  -

knížku od H.H. jsem si půjčovala z knihovny... dávno již tomu. občas mrknu na net, co všechno se dá ufrivolitkovat :) blbý dotaz: jak děláte ten aktivní odkaz v diskuzi? když vložím jen zkopírovanou adresu, nefunguje to...

reagovat frakira 27.8.2010 18:37  9%    +  -

niki.6: asi jo.. dik ;-)

reagovat niki.6 27.8.2010 18:19  65%    +  -

frakira: nebyla to Růžena Prokešová? ta další kniha?

reagovat niki.6 27.8.2010 18:19  65%    +  -

Yma: já dělám z háčkovací příze Maxi a ta je mnohem hrubší, takže stačí napařit žehličkou a drží to fasonu samo :-))))

reagovat frakira 27.8.2010 17:11  9%    +  -

Yma: mas to moc hezke.. mimochodem, k tem kniham - existuji minimalne 3 (od haho, od pani tomkove a posledni nevim od koho byla), nemluve o dalsich, kde byly frivolitky spolu s jinou technikou.. to podle me neni zas tak strasne..

reagovat Yma 27.8.2010 14:22  5%    +  -

jé, tady toho přibylo :) frakiro máš to moc pěkné, jsem levá na dělání podle návodů, máš můj obdiv. zkoušela jsem akorát 1x vločku podle polského návodu a ta originální vypadala líp :o(
http://www.fler.cz/blog/frivolitkova-krajka-ukazky-tvorby - ukázka z mojeho blogu, jak jsem škrobila vánoční frivolitky - dělám je z kordonetek (nejradši z 80-ky = nejtenčí) a jsou měkké. jak to řešíte? taky škrobení a napínání?

reagovat tojeschválnost?dík 27.8.2010 13:32  50%    +  -

kiwika: Ahojík, ak za slzičkou ideš robiť oblouček, slzičku obrátiš a deláš oblouček člunkem+ nití zklubíčka, alebo z druhého člunku, Z nich ide nit horem ,cez prsty, okolo malíčka ovineš 2X aby sa dala nitka posouvat.Keď oblouček ukončíš, zase obrátiš prácu , nitku od druhého člunka,/klubka/ necháš a , obrátiš prácu a pokračuješ slzičkou, normálne, ako když začínaš. Ak pripojuješ slzičky,/k obločku/ musíš mít hotovú slzičku s pikotkou z levé strany t.j.pred nitkou ktorou deláš slzičku a ktorú chceš pripojiť k už udelanej. Je dobré si skouknut tie videá, kde najdeš i pripojování k pikotkám.

reagovat kiwika 27.8.2010 9:57  32%    +  -

fatima: to ne, hlavně mi přes den spí děsně málo, skoro vůbec a v noci už na to nevidim takže zrovna když usne letím vařit, nebo zamést...vždyť to určitě znáš.

reagovat fatima 27.8.2010 9:45  33%    +  -

kiwika: no jo to se nazastavíš

reagovat kiwika 27.8.2010 9:15  32%    +  -

fatima: Vojtíškovi je dneska 7měsíců

reagovat kiwika 27.8.2010 9:13  32%    +  -

frakira: no já pochopila na netu jak udělat slzičky a obloučky, ale když je chci spojit tou pikotkou, nějak divně se mi to překroutí a taky si nejsem jistá, když skončím jednu tu slzičku a potřebuju si udělat smičku na další jakým koncem ji namotat na tu ruku a vůbec, já co nevidim to nechápu

reagovat frakira 27.8.2010 6:37  8%    +  -

kiwika: hmm, s miminem do prahy asi nepolezes.. tak napis, co konkretne ti nejde a mozna to spolu zvladneme i pres web, ne? Je nas tu na razeni az az ;-)

reagovat fatima 26.8.2010 21:53  33%    +  -

kiwika: kolik je mimísovi, koukala jsem že máte stejnou vaničku co my, akorát mi ji máme odeorovanou od psů, nám jsou třiměsíce

reagovat kiwika 26.8.2010 21:51  31%    +  -

frakira: V Kladně
Dneska mi dorazily dva člunky.
Koupila jsem si kordonet na háčkování a sjela jsem nějaký návody, ale...za prvé, kvůli mimču se na to nemám čas pořádně zasednout a za druhé, ruce mám nějaký levý

stránkování diskuse:

Nemáte právo pro přidávání příspěvků. Požádejte autora diskuse. Napište mu vzkaz pomocí vzkazů.

Přihlásit na tomto počítači trvale:
  Registrace
diskuse: FRIVOLITKY - TATTING
Diskusi založil(a): BABKAPLETKA
přispívání jen pro zaregistrované
Nástěnka - Stát se členem
Členové diskuse - Členové online:
Nacházíte se v sekci:
Diskuse -> Zájmy a koníčky
Aktuální články

Podzimní šatník jediným kliknutím

Podzimni satnik jedinym kliknutim

30.8.2010 - Kdo by nechtěl nakupovat? My se Vám upřímně přiznáme, že to milujeme! A co nevidět se nám opět naskytne výborná příležitost k tomu, abychom doplnili náš šatník novými kousky, protože je tu nové roční ...

Sex s Pittem a Megan Fox by svým partnerům lidé dovolili nejochotněji

Sex s Pittem a Megan Fox by svym partnerum lide dovolili nejochotneji

dnes - Vyspat se s Bradem Pittem či Megan Fox a svěřit to svým partnerům a partnerkám by se lidé obávat nemuseli. Podle nového internetového průzkumu by totiž erotický zážitek s těmito dvěma hollywoodskými c...

Péče o pleť po dovolené

Pece o plet po dovolene

dnes - Léto se pomalu chýlí ke svému konci a s ním i krásné teplé letní dny a večery, které jsme si užívali, jak jen to bylo možné. Dovolené, koupání v moři nebo v rybníku, sluníčko a pobyt v přírodě s minim...

Z vysokých a štíhlých sklenic člověk vypije méně alkoholu

Z vysokych a stihlych sklenic clovek vypije mene alkoholu

dnes - Pozor na široké a nízké sklenice, žejdlíky a boubelaté poháry, varují oxfordští psychologové. Podle jejich experimentální studie totiž platí vztah – čím vyšší a užší je sklenice, tím méně člověk...

Peníze do fotbalu nebo do zeleně? Muž bude pro první, žena pro druhé

Penize do fotbalu nebo do zelene? Muz bude pro prvni, zena pro druhe

dnes - Jediná žena má šanci stát se primátorkou Prahy – Markéta Reedová. Někteří o ní mluví jako o jediné vrcholné pražské političce, která není zkorumpovaná. Je vzdělaná, pracovala několik let v Londý...

Karibik: Rajská idylka

Karibik: Rajska idylka

dnes - Sněhobílé pláže, průzračné moře, stinné palmy, které ohýbá osvěživý větřík, především však žádný štěkavý turista široko daleko... Pokud nějaký kus země zpodobňuje ráj, pak je to prý zaručeně soukrom...