Výroba domácí zmrzliny (nejen) ve zmrzlinovači

Zmrzlinu můžu kdykoliv, nejen v parném létě. A ne všechny kolující recepty jsou "proveditelné" a dobré....

Chcete se s ostatními podělit o své vyzkoušené recepty nebo vychytávky při výrobě domácí zmrzliny?





2.4.2009

Diskusi založil(a) 2.4.2009 iv@

FOTKY

145)   146) 147)

148)  149)

shineon 3.7.2010 9:56

VYZKOUŠENÉ RECEPTY

iv@ 2.4.2009 10:05
 
 
 

reagovat tissue 21.3.2016 15:53  68%    +  -

helena.dr: i já děkuji za popis,určitě karamel vyzkouším

reagovat helena.dr 21.3.2016 13:14  85%    +  -

karamel jsem dělala zrovna včera.
Ještě na doplnění.Vařím na sklokeramice a mám to na max.tj.3
Cukr nejdříve udělá takové jako hrudky,ale stále míchám.
Pak se začne více tavit a hnědnout.
Stáhla jsem teplotu na 2
Když vlévám tu vařicí vodu,tak to vzkypí a hodně to páří....na chvilku je to takové táhlé,ale rychle se to rozvaří.Jakmile je karamel hladký bez kousků,tak ihned vypínám a nechám chviličku,tak 10min vychladnout.
Nalévám do sklenic od okurek.Toto množství je na 1 velkou a asi 3/4 malé sklenice.
Jak bude chladnout,tak bude i houstnout.
Do hrnce naleju horkou vodu a nechám odmočit.

reagovat helena.dr 21.3.2016 13:08  85%    +  -

Damina: mám tu sklenici v lednici a vydrží hooodně dlouho.....ale u nás do snědení.

reagovat GeorgiaG 20.3.2016 22:05  25%    +  -

helena.dr:

reagovat Damina 20.3.2016 20:32  98%    +  -

helena.dr: A jak dlouho ten karamel ve sklenici vydrží?

reagovat helena.dr 20.3.2016 14:57  86%    +  -

GeorgiaG: JJ je jako med.
Už jsem to vychytala...na 1kg cukru 1/2 litru vařicí vody. Ono se něco málo ještě odpaří.
Fakt bacha na opaření!!!

reagovat GeorgiaG 20.3.2016 9:19  24%    +  -

helena.dr: Díky za radu ! A prosím, jakou konzistenci ten karamel má pak po vychladnutí - že ho dáváš do sklenice - tekutou jako med ?

reagovat Osma 18.3.2016 21:15  100%    +  -

Zmrzlina taká ošidená nám nechutí, musí byť aj trocha tučnejšia. To je potom nebíčko v papuľke

reagovat helena.dr 18.3.2016 14:15  88%    +  -

tissue: tahle také nebyla dietní,ale moc moc dobrá...

reagovat helena.dr 18.3.2016 14:14  88%    +  -

GeorgiaG: karamel si dělám dopředu...a to vždy z celého kg.cukru.
Nejdříve si připravím do varné konve 1/2 litru vroucí vody.
Cukr nasypu do širokého a pokud možno i vysokého hrnce s nepřilnavým povrchem.Stále míchám a pozoruji,jak se cukr taví.Když už je téměř všechen roztavený,tak znova zapnu konev a přivedu vodu do varu.
Je nutné mít na rukách chňapky,aby nedošlo k opaření párou.
Vodu naleju do roztaveného cukru a stále míchám.
Pokud tam nejsou žádné cucky,tak vypnu a po krátkém zchladnutí leju do sklenice s uzávěrem.
Případné zbytky karamelu na hrnci odvařím horkou vodou.

reagovat tissue 18.3.2016 8:37  73%    +  -

helena.dr: Já dělala nedávno karamelovou z karamelového salka,nějak mi doma zbylo,přidala jsem jen šlehačku,také bylo dobrá..jen trošku nedietní

reagovat GeorgiaG 17.3.2016 20:35  23%    +  -

helena.dr: No, ta vypadá podle surovin velice lákavě ! Zrovna jsem si tuhle říkala, že bych nějakou mohla udělat. Ale ještě nikdy jsem nedělala karamel - jak na to ?

reagovat helena.dr 17.3.2016 14:12  79%    +  -

...a je to tady "moje první letošní zmrzlina".
Moc se povedla a tady je recept.

Karamelovoořechová
1 velká zakysanka /400g/
1 tvaroh /já měla vaničkový polotuč./
2 žloutky
moučkový cukr dle chuti
sáček pudinku /za studena/
karamel domácí /dle chuti/
rozemleté vl.ořechy /dle chuti/
Umíchal robot a pak na 1hod do mrazáku zchladit.
Zmrzlinovač 20min. míchat.
Je moc dobrá a právě jím poslední kelímek.
Určitě zopakuji!

reagovat Damina 9.8.2015 20:53  60%    +  -

Letos hodně zmrzlinkujem, tedy spíš dělám nanuky. to přijde praktičtější - vyndá si z mrazáku, kdy má chuť. Už jsem jich udělala kvanta. Většinou nakombinuju co je doma a pokaždé se povedou (zakysaná smetana, bílý jogurt, občas šlehačka, 2 lžíce pudinku zastudena, trochu mléka, případně šťáva z ovoce, co je na zahradě).

reagovat verca63 5.8.2015 15:46  40%    +  -

Osma: Děkuji,vypadá na mnamku.Vyzkouším

reagovat Osma 5.8.2015 13:24  100%    +  -

verca63: kuk nižšie
....kúp si tučné jogurty 10% - z Lidlu a nechaj cez noc vykapať,ako keď sa robí lučina a potom to použij do zmrzky,pridaj k tomu šlahajdu a potom už oslaď podľa chuti, môžeš dávať príchute (ovocie alebo nutela alebo káva). U nás frčí vanilková a ovocné

reagovat verca63 5.8.2015 12:07  40%    +  -

D.a.n.k.a.: Je někde recept na tu dobrou zmrzku??

reagovat Osma 4.8.2015 21:16  100%    +  -

D.a.n.k.a.:

reagovat D.a.n.k.a. 4.8.2015 21:04  9%    +  -

Osma: po dlouhé době jsem vyndala zmrzlinovač a to jen díky tvému receptu, který jsem chtěla vyzkouše. Dnes odpoledne jsem si připravila směs - vykapaný jogurt, šlehačka, cukr a nutelu a teď večer jsem ji dala do zmrzlinovače. Mám Amboss. Stačilo jen těch 10 min. co tam píšou a byla hotová /dost často jsem ji dříve po 10min. neměla, musela jsem nechat zmrzlinovač 3 min. odpočinout a znova dělat 10 min./ Je skvělá, chuťově i konzistencí. Mám spoustu receptů, ale tenhle je teda vychytaný. Moc děkuji.

reagovat StreLenka 29.7.2015 20:18  13%    +  -

Děkuju :)

reagovat Osma 28.7.2015 12:32  100%    +  -

StreLenka: klik si hore na nástenku,je tam JAKÝ KDO MÁ STROJEK

reagovat helena.dr 28.7.2015 8:19  83%    +  -

StreLenka: Ahojky.Mám strojek na zmrzlinu z LIDLu a velká spokojenost. Stál 500Kč.
Nádobu mám neustále v mrazáku,aby byla kdykoliv připravena k použití.

reagovat tissue 27.7.2015 22:11  46%    +  -

StreLenka: pokud máš místo v mrazáku,tak si můžeš pořídit ten,co se dá nádoba namrazit a pak dělat zmrzku.
děvčata to chválí,mně se nádoba prostě nevejde,tak jsem pořídila ten dražší

reagovat StreLenka 27.7.2015 20:08  14%    +  -

Hezký den dámy.
Mám muže záviského na zmrzlině a dosud jsem ji dělala jen ručně v ledničce a jen smetanovo tvarohové. Chtěla bych si pořídit zmrzlinovač, bude mi stačit nějaký z levnějších kousků? Je to přeci jen jednorázový přístroj a nechce ne mi investovat tisíce. Děkuji za odpověď

reagovat monikahor 23.7.2015 9:57  28%    +  -

Osma: Díky, myslela jsem si to a ty jsi mě v tom jen utvrdila.

reagovat Osma 22.7.2015 23:42  100%    +  -

Willa: tak ten môj receptík je s jogurtom - nič pre teba teraz. Ale vyskúšaj rozmixovať nejaké ovocie,pridaj podľa chuti cukor,citron.šťavu a daj zamraziť. Robila som takto deťom drene alebo teraz pre vnúčatá do nanuk.formičiek - červený melón, maliny,citr. alebo limetka,cukor-je to osviežujúce a chutilo im to. Teraz je aj iné ovocie-marhuľe,broskyne+ k tomu žltý melón.

reagovat Willa 22.7.2015 17:03  74%    +  -

Pěkné dny.Tak bych potřebovala nějaký recept na zmrzlinu bez mléka a mléčných surovin-mám antib.a nic z toho nesmím

reagovat Osma 22.7.2015 10:58  100%    +  -

monikahor: ahoj, myslím,že to bolo tým mliekom

reagovat monikahor 22.7.2015 10:56  28%    +  -

Dobrý den zmrzlinářky. Nakukuji, ale nepřispívám. Teď jdu ale s dotazem. Chtěla jsem udělat ostružinovou zmrzlinu. Smíchala jsem ostružiny s jogurtem a protože toho bylo málo a já neměla nic jiného po ruce vrzla jsem tam i mléko. Dala jsem tuto směs namrazit do malého mrazáčku, který nemrazí tolik a pak jsem to chtěla dát do zmrzlinovače (mám jen s namraženou nádobou). Zapomněla jsem na to a vzpomněla až druhý den. Směs byla zmrzlá jen na povrchu a na bocích, uprostřed jen mírně, takže jsem zajásala, že to do toho zmrzlinovače můžu ještě dát. Směs ale byla plná ledových "ker" a po vsazení do zmrzlinovače a asi hodinovém míchání to nebylo o moc lepší. Takže se jdu zeptat, kde se stala chyba?

Vím, že pokud se směs nedělá ve zmrzlinovači, měla by se po 30-40 min. v mrazáku vždy vyndat, promíchat a zase vrátit do mrazničky, právě proto, aby se netvořily ty ledové kry. Vím také, že pokud zamrazím mléko, tvoří se také ledové kry. Byly ty kry v mé zmrzlině způsobené jen tím, že jsem směs nemíchala a nebo i tím, že jsem tam vlila to mléko?

Dřív jsem zmrzky dělala, ale to jsem udělala směs a hned dala do zmrzlinovače a až poté do mrazáku (ve zmrzlinovači mi směs nikdy nezmrzla na požadovanou konzistenci) a to bylo ok. Ted jsem zkusila jiný postup, ale nevím zda ty kry byly postupem, nebo surovinou.

reagovat Osma 21.7.2015 11:07  100%    +  -

Willa: ja som robila, musím to sem napísať,ale nebol čas (vnučka)

stránkování diskuse:

Nemáte právo pro přidávání příspěvků. Požádejte autora diskuse. Napište mu vzkaz pomocí vzkazů.



Přihlásit na tomto počítači trvale:
  Registrace
diskuse: Výroba domácí zmrzliny (nejen) ve zmrzlinovači
Diskusi založil(a): iv@
přispívání jen pro zaregistrované
Nástěnka - Stát se členem
Členové diskuse - Členové online:
Nacházíte se v sekci:
Diskuse -> Zájmy a koníčky -> Vaření a recepty
Přečtěte si
PRAVDA O KÁVĚ: Škodí nebo prospívá zdraví? Jitka (24): Akné mi zničilo život Rhinoplastika je krok k většímu sebevědomí Jak na mladé maso Chcete kabelku, jakou nosí celebrity? Žádný problém! Tady jsou levnější varianty! Jak navodit zázračnou hladinu alfa? Vladěna (30): Vyjel po mně tchán. Co bude dál? Periorální dermatitida: Všeho moc škodí - i kosmetických přípravků EROTIKA Z DĚDOVA ŠUPLÍKU: Pin-up girls nebo údernice? Linda (30): Měla jsem jeden úlet. A jsem těhotná! Co mám dělat?
 
(c) 2016 Serafico investment s.r.o.