Výroba domácí zmrzliny (nejen) ve zmrzlinovači

Zmrzlinu můžu kdykoliv, nejen v parném létě. A ne všechny kolující recepty jsou "proveditelné" a dobré....

Chcete se s ostatními podělit o své vyzkoušené recepty nebo vychytávky při výrobě domácí zmrzliny?





2.4.2009

Diskusi založil(a) 2.4.2009 iv@

FOTKY

145)   146) 147)

148)  149)

shineon 3.7.2010 9:56

VYZKOUŠENÉ RECEPTY

iv@ 2.4.2009 10:05
 
 
 

reagovat helena.dr 19.8.2016 20:46  27%    +  -

tak dnes jsme si udělali s vnoučkem zmrzlinu

stracciatella
veliká zakysanka
2 tvarohy
1 smetana na vaření
oslazeno mouč.cukrem
2 žloutky
trochu práš.pudingu
rozdrcené polomáčené sušenky a čokoláda


mňamka veliká

reagovat Damina 18.8.2016 14:01  25%    +  -

Byl opravdu moc dobrý.

reagovat Osma 17.8.2016 16:33  55%    +  -

Damina: To musela byť dobrota

reagovat verca63 17.8.2016 13:35  24%    +  -

Damina: super,také bych si dala

reagovat tissue 17.8.2016 13:24  21%    +  -

Damina: parádní,dobrý nápad

reagovat pudlice 17.8.2016 13:09  48%    +  -

Damina: Moc se ti povedl.

reagovat Damina 16.8.2016 21:30  29%    +  -

Zmrzlinuju celé léto, vnučka má ráda hlavně vanilkovou. O víkendu jsem vezla vnučce k svátku zmrzlinový dortík - moc chutnal.

reagovat fufík1 4.5.2016 21:34  100%    +  -

monikahor: jahody s cukrem rozmixovat a vyborne a i to rychle. Etaje. Davam i do na uku deti to miluji

reagovat monikahor 4.5.2016 9:10  34%    +  -

tissue: Já dělám smetanovou (tvarohovou/jogurtovou) směs taky, ale jedno dítko má rádo právě ty "vodové", jenže já je nedělala, protože jsem se bála, že to bude rychle tát a dítko bude mít hned upatlané ruce. Tohle co mám, jsou tuby, takže ruce budou čisté i když už zbyde jen tekutina. Jen bych chtěla, aby ta směs vydržela co nejvíc kompaktní, aby se neoddělila voda a ovoce. Ten džus není blbý nápad.

reagovat tissue 4.5.2016 7:27  67%    +  -

monikahor: Noo já nanuky většinou dělám,když zraje na zahradě ovoce a to tak,že to rozmixuji a něco přidám..někdy kysanou smetanu,někdy tvaroh,někdy jogurt.Dělala jsem i bez těchto příměsí,ale ty dětem moc nejely.

Někdo do toho dává zmrznout džus.
Třeba někdo poradí a já se také přiučím

reagovat monikahor 3.5.2016 10:10  32%    +  -

Ahoj, dostala jsem k narozeninám silikonové formy na nanuky - takové ty dlouhé válečky. Chtěla bych je samozřejmě vyzkoušet. Doteď jsem dělala jen "krémové" ve zmrzlinovači a pak dělala kopečky do misek. Tady do těch válečků mám asi zvolit něco "vodového"? Tedy ovoce + voda? Nebo doporučíte nějaký super recept?

reagovat Pegča 1.5.2016 15:24  96%    +  -

helena.dr: ahojky,zkoušela jsem dělat karamel,ale moc se mi nepovedl ani nějak nevoní ani ta chuť tam není,takže jsem něco udělala špatně

reagovat tissue 21.3.2016 15:53  68%    +  -

helena.dr: i já děkuji za popis,určitě karamel vyzkouším

reagovat helena.dr 21.3.2016 13:14  85%    +  -

karamel jsem dělala zrovna včera.
Ještě na doplnění.Vařím na sklokeramice a mám to na max.tj.3
Cukr nejdříve udělá takové jako hrudky,ale stále míchám.
Pak se začne více tavit a hnědnout.
Stáhla jsem teplotu na 2
Když vlévám tu vařicí vodu,tak to vzkypí a hodně to páří....na chvilku je to takové táhlé,ale rychle se to rozvaří.Jakmile je karamel hladký bez kousků,tak ihned vypínám a nechám chviličku,tak 10min vychladnout.
Nalévám do sklenic od okurek.Toto množství je na 1 velkou a asi 3/4 malé sklenice.
Jak bude chladnout,tak bude i houstnout.
Do hrnce naleju horkou vodu a nechám odmočit.

reagovat helena.dr 21.3.2016 13:08  85%    +  -

Damina: mám tu sklenici v lednici a vydrží hooodně dlouho.....ale u nás do snědení.

reagovat GeorgiaG 20.3.2016 22:05  25%    +  -

helena.dr:

reagovat Damina 20.3.2016 20:32  98%    +  -

helena.dr: A jak dlouho ten karamel ve sklenici vydrží?

reagovat helena.dr 20.3.2016 14:57  86%    +  -

GeorgiaG: JJ je jako med.
Už jsem to vychytala...na 1kg cukru 1/2 litru vařicí vody. Ono se něco málo ještě odpaří.
Fakt bacha na opaření!!!

reagovat GeorgiaG 20.3.2016 9:19  24%    +  -

helena.dr: Díky za radu ! A prosím, jakou konzistenci ten karamel má pak po vychladnutí - že ho dáváš do sklenice - tekutou jako med ?

reagovat Osma 18.3.2016 21:15  100%    +  -

Zmrzlina taká ošidená nám nechutí, musí byť aj trocha tučnejšia. To je potom nebíčko v papuľke

reagovat helena.dr 18.3.2016 14:15  88%    +  -

tissue: tahle také nebyla dietní,ale moc moc dobrá...

reagovat helena.dr 18.3.2016 14:14  88%    +  -

GeorgiaG: karamel si dělám dopředu...a to vždy z celého kg.cukru.
Nejdříve si připravím do varné konve 1/2 litru vroucí vody.
Cukr nasypu do širokého a pokud možno i vysokého hrnce s nepřilnavým povrchem.Stále míchám a pozoruji,jak se cukr taví.Když už je téměř všechen roztavený,tak znova zapnu konev a přivedu vodu do varu.
Je nutné mít na rukách chňapky,aby nedošlo k opaření párou.
Vodu naleju do roztaveného cukru a stále míchám.
Pokud tam nejsou žádné cucky,tak vypnu a po krátkém zchladnutí leju do sklenice s uzávěrem.
Případné zbytky karamelu na hrnci odvařím horkou vodou.

reagovat tissue 18.3.2016 8:37  73%    +  -

helena.dr: Já dělala nedávno karamelovou z karamelového salka,nějak mi doma zbylo,přidala jsem jen šlehačku,také bylo dobrá..jen trošku nedietní

reagovat GeorgiaG 17.3.2016 20:35  23%    +  -

helena.dr: No, ta vypadá podle surovin velice lákavě ! Zrovna jsem si tuhle říkala, že bych nějakou mohla udělat. Ale ještě nikdy jsem nedělala karamel - jak na to ?

reagovat helena.dr 17.3.2016 14:12  79%    +  -

...a je to tady "moje první letošní zmrzlina".
Moc se povedla a tady je recept.

Karamelovoořechová
1 velká zakysanka /400g/
1 tvaroh /já měla vaničkový polotuč./
2 žloutky
moučkový cukr dle chuti
sáček pudinku /za studena/
karamel domácí /dle chuti/
rozemleté vl.ořechy /dle chuti/
Umíchal robot a pak na 1hod do mrazáku zchladit.
Zmrzlinovač 20min. míchat.
Je moc dobrá a právě jím poslední kelímek.
Určitě zopakuji!

reagovat Damina 9.8.2015 20:53  60%    +  -

Letos hodně zmrzlinkujem, tedy spíš dělám nanuky. to přijde praktičtější - vyndá si z mrazáku, kdy má chuť. Už jsem jich udělala kvanta. Většinou nakombinuju co je doma a pokaždé se povedou (zakysaná smetana, bílý jogurt, občas šlehačka, 2 lžíce pudinku zastudena, trochu mléka, případně šťáva z ovoce, co je na zahradě).

reagovat verca63 5.8.2015 15:46  40%    +  -

Osma: Děkuji,vypadá na mnamku.Vyzkouším

reagovat Osma 5.8.2015 13:24  100%    +  -

verca63: kuk nižšie
....kúp si tučné jogurty 10% - z Lidlu a nechaj cez noc vykapať,ako keď sa robí lučina a potom to použij do zmrzky,pridaj k tomu šlahajdu a potom už oslaď podľa chuti, môžeš dávať príchute (ovocie alebo nutela alebo káva). U nás frčí vanilková a ovocné

reagovat verca63 5.8.2015 12:07  40%    +  -

D.a.n.k.a.: Je někde recept na tu dobrou zmrzku??

reagovat Osma 4.8.2015 21:16  100%    +  -

D.a.n.k.a.:

stránkování diskuse:

Nemáte právo pro přidávání příspěvků. Požádejte autora diskuse. Napište mu vzkaz pomocí vzkazů.



Přihlásit na tomto počítači trvale:
  Registrace
diskuse: Výroba domácí zmrzliny (nejen) ve zmrzlinovači
Diskusi zalolil(a): iv@
prispívání jen pro zaregistrované
Nástenka - Stát se clenem
Clenové diskuse - Clenové online:
Nacházíte se v sekci:
Diskuse -> Zájmy a koníčky -> Vaření a recepty
Přečtěte si
Nejkrásnějším mužem Česka je vězeňský dozorce PAVLA (25): Práce v zahraničí se stala noční můrou. Prodávala jsem svoje tělo Vůně Orientu: Asijské nudle 4x jinak Buďte krásná a neodolatelná i v zaměstnání nebo při práci na zahradě Strašáci na cenách MTV VMA: Kdo to přepískl s outfitem? Vyhlaste válku celulitidě: Stop pomerančové kůži! VĚRA (55): Dcera mě připravila o přítele i budoucnost Oblíbené vepřové maso: Zkuste řízek, pomazánku nebo koleno Zemřela olympionička Věra Čáslavská, podívejte se na její životní momenty Změňte svůj život ještě před snídaní: Inspirujte se ranním rituálem slavných