Výroba domácí zmrzliny (nejen) ve zmrzlinovači

Zmrzlinu můžu kdykoliv, nejen v parném létě. A ne všechny kolující recepty jsou "proveditelné" a dobré....

Chcete se s ostatními podělit o své vyzkoušené recepty nebo vychytávky při výrobě domácí zmrzliny?





2.4.2009

Diskusi založil(a) 2.4.2009 iv@

FOTKY

145)   146) 147)

148)  149)

shineon 3.7.2010 9:56

VYZKOUŠENÉ RECEPTY

iv@ 2.4.2009 10:05
 
 
 

reagovat Osma 17.6.2017 23:42  100%    +  -

letnivanek: ahoj, tak nech sa darííí a chutí

reagovat letnivanek 17.6.2017 21:34  13%    +  -

dobrý večer,holky dlouho jsem tady na dámě nebyla,ale letos jsem si už konečně koupila zmrzlinovač. Na poprvé,abych jej vyzkoušela tak jsem udělala tvaroh s bílým jogurtem a cukrem,trošku mléka. Byla chuťově výborná a domácí kornoutky k tomu. Mám zmrzlinovač DOMO DO90661. Už se moc těším až vyzkouším recepty tady od vás .

reagovat ivala 9.6.2017 10:48  100%    +  -

Osma: dobře... tak si tykáme. Akorát pak zmrzlina hodně zmrzla, ale chuťově byla super. Dnes se chystám na jahodovou,recept taky podle TEBE.. :-)

reagovat Osma 8.6.2017 19:33  100%    +  -

ivala: supeeer, to som rada a tykáme si,nie ?

reagovat ivala 8.6.2017 10:29  100%    +  -

Osma: Dělala jsem podle vás včera zrmzlinu, dala jsem kondenzované mléko, 1 mascarpone, 1 velkou kysanou smetanu. Bylo to výborné už jen ušlehané..Dala jsem na mrazák, 2x asi po 2 hodinách jsme zmrzlinu promíchala.
Dnes vyzkoušíme..ale já jsem to ochutnávala i při tom promíchávání, a byla neskutečně dobrá. Vaše recepty mám moc ráda... :-)

reagovat Osma 30.5.2017 19:08  100%    +  -

fufík1: Jj. ešte mascarpone vymiešam s citronovou šťavou z 1/2 citrona - do toho karamelové salko + červená smotana 18% z Lidlu. Cukor už nedávam,lebo to salko je dosť sladké.

reagovat fufík1 30.5.2017 9:25  74%    +  -

Osma: smícháš už zkaramelizované salko se zakysankou a mascarpone? to zní dobře

reagovat tissue 23.5.2017 10:01  45%    +  -

Osma: tak to příště vyzkouším,přidat to mascarpone se smetanou

reagovat Osma 22.5.2017 17:51  100%    +  -

tissue: karamelovú asi robíme dtto, tiež zo Salka,ale dávam mascarpone polovinu a polovinu smotany kysanej z Lidlu - tá červená 18%

reagovat tissue 22.5.2017 13:04  46%    +  -

Osma: já zmrzlinkuji i v zimě,když přijdou vnuci,vždy chtějí zmrzku..ale nejčastěji dělám karamelovou,tu mají rádi a dělám jí ze salka a šlehačky..ovocné začnu přes léto

reagovat Osma 20.5.2017 22:11  100%    +  -

Halo, halo, už zmrzlinkujete? My sme robili minulý týždeň malinovú,potrebujem odľahčiť mrazničke a minúť ovocie z vlaňajška.

reagovat helena.dr 19.8.2016 20:46  28%    +  -

tak dnes jsme si udělali s vnoučkem zmrzlinu

stracciatella
veliká zakysanka
2 tvarohy
1 smetana na vaření
oslazeno mouč.cukrem
2 žloutky
trochu práš.pudingu
rozdrcené polomáčené sušenky a čokoláda


mňamka veliká

reagovat Damina 18.8.2016 14:01  26%    +  -

Byl opravdu moc dobrý.

reagovat Osma 17.8.2016 16:33  55%    +  -

Damina: To musela byť dobrota

reagovat verca63 17.8.2016 13:35  24%    +  -

Damina: super,také bych si dala

reagovat tissue 17.8.2016 13:24  22%    +  -

Damina: parádní,dobrý nápad

reagovat pudlice 17.8.2016 13:09  49%    +  -

Damina: Moc se ti povedl.

reagovat Damina 16.8.2016 21:30  29%    +  -

Zmrzlinuju celé léto, vnučka má ráda hlavně vanilkovou. O víkendu jsem vezla vnučce k svátku zmrzlinový dortík - moc chutnal.

reagovat fufík1 4.5.2016 21:34  100%    +  -

monikahor: jahody s cukrem rozmixovat a vyborne a i to rychle. Etaje. Davam i do na uku deti to miluji

reagovat monikahor 4.5.2016 9:10  35%    +  -

tissue: Já dělám smetanovou (tvarohovou/jogurtovou) směs taky, ale jedno dítko má rádo právě ty "vodové", jenže já je nedělala, protože jsem se bála, že to bude rychle tát a dítko bude mít hned upatlané ruce. Tohle co mám, jsou tuby, takže ruce budou čisté i když už zbyde jen tekutina. Jen bych chtěla, aby ta směs vydržela co nejvíc kompaktní, aby se neoddělila voda a ovoce. Ten džus není blbý nápad.

reagovat tissue 4.5.2016 7:27  68%    +  -

monikahor: Noo já nanuky většinou dělám,když zraje na zahradě ovoce a to tak,že to rozmixuji a něco přidám..někdy kysanou smetanu,někdy tvaroh,někdy jogurt.Dělala jsem i bez těchto příměsí,ale ty dětem moc nejely.

Někdo do toho dává zmrznout džus.
Třeba někdo poradí a já se také přiučím

reagovat monikahor 3.5.2016 10:10  33%    +  -

Ahoj, dostala jsem k narozeninám silikonové formy na nanuky - takové ty dlouhé válečky. Chtěla bych je samozřejmě vyzkoušet. Doteď jsem dělala jen "krémové" ve zmrzlinovači a pak dělala kopečky do misek. Tady do těch válečků mám asi zvolit něco "vodového"? Tedy ovoce + voda? Nebo doporučíte nějaký super recept?

reagovat Pegča 1.5.2016 15:24  96%    +  -

helena.dr: ahojky,zkoušela jsem dělat karamel,ale moc se mi nepovedl ani nějak nevoní ani ta chuť tam není,takže jsem něco udělala špatně

reagovat tissue 21.3.2016 15:53  68%    +  -

helena.dr: i já děkuji za popis,určitě karamel vyzkouším

reagovat helena.dr 21.3.2016 13:14  85%    +  -

karamel jsem dělala zrovna včera.
Ještě na doplnění.Vařím na sklokeramice a mám to na max.tj.3
Cukr nejdříve udělá takové jako hrudky,ale stále míchám.
Pak se začne více tavit a hnědnout.
Stáhla jsem teplotu na 2
Když vlévám tu vařicí vodu,tak to vzkypí a hodně to páří....na chvilku je to takové táhlé,ale rychle se to rozvaří.Jakmile je karamel hladký bez kousků,tak ihned vypínám a nechám chviličku,tak 10min vychladnout.
Nalévám do sklenic od okurek.Toto množství je na 1 velkou a asi 3/4 malé sklenice.
Jak bude chladnout,tak bude i houstnout.
Do hrnce naleju horkou vodu a nechám odmočit.

reagovat helena.dr 21.3.2016 13:08  86%    +  -

Damina: mám tu sklenici v lednici a vydrží hooodně dlouho.....ale u nás do snědení.

reagovat GeorgiaG 20.3.2016 22:05  25%    +  -

helena.dr:

reagovat Damina 20.3.2016 20:32  98%    +  -

helena.dr: A jak dlouho ten karamel ve sklenici vydrží?

reagovat helena.dr 20.3.2016 14:57  86%    +  -

GeorgiaG: JJ je jako med.
Už jsem to vychytala...na 1kg cukru 1/2 litru vařicí vody. Ono se něco málo ještě odpaří.
Fakt bacha na opaření!!!

reagovat GeorgiaG 20.3.2016 9:19  24%    +  -

helena.dr: Díky za radu ! A prosím, jakou konzistenci ten karamel má pak po vychladnutí - že ho dáváš do sklenice - tekutou jako med ?

stránkování diskuse:

Nemáte právo pro přidávání příspěvků. Požádejte autora diskuse. Napište mu vzkaz pomocí vzkazů.



Přihlásit na tomto počítači trvale:
  Registrace
diskuse: Výroba domácí zmrzliny (nejen) ve zmrzlinovači
Diskusi založil(a): iv@
přispívání jen pro zaregistrované
Nástenka - Stát se clenem
Clenové diskuse - Clenové online:
Nacházíte se v sekci:
Diskuse -> Zájmy a koníčky -> Vaření a recepty
Přečtěte si
Vyvolávání duchů: Skvělá zábava na léto, nebo nebezpečná hra? 5 lehkých salátů do horkých dní: Křupavé lupení i lahodné avokádo Jak oddálit menstruaci před dovolenou? Léky i babské rady 4 tipy, jak zařídit, aby vám v horku vydržel make-up celý den Menopauza a nespavost? 7 tipů, jak lépe spát a cítit se v pohodě Pozor: S teplým počasím stoupá výskyt gynekologických mykóz Nejen pro bioženy: Kompostovat můžete i v bytě díky vermikompostéru BLANKA (45): Můj partner je sexy, ale tak trochu hloupý Letní sex v přírodě: Na co si dát pozor? Na zádech, či na břiše: Co o vaší povaze říká poloha, ve které spíte?