DOMÁCÍ VÍNO

Najdou se nadšenci jako já, se kterými bych si mohla vyměňovat recepty a zkušenosti na výrobu domácího vína? Mám spoustu vyzkoušených receptů na víno z různého ovoce, ale i z jiných surovin a ráda si vyměním zkušenosti.
28.6.2009

Diskusi založil(a) 28.6.2009 jarko

VYZKOUŠENÉ RECEPTY NA DOMÁCÍ VÍNO

Budu sem přidávat zajímavé vyzkoušené recepty na přípravu domácího vína a ovocných likérů.

Pro rozbalení receptů klikněte na odkaz:

RECEPTY NA DOMÁCÍ VÍNO


jarko 10.7.2009 11:53
 
 
 

reagovat veverkaAnicka 27.4.2018 3:52  5%    +  -

jarko: Snažím se sehnat všechno, ale když nemám, nedám.

reagovat jarko 26.4.2018 21:43  5%    +  -

veverkaAnicka: To meduňkové víno zkusím najít. Uklidňovat by mělo určitě tak jako tak

reagovat jarko 26.4.2018 21:42  5%    +  -

veverkaAnicka: Díky za bylinky. Je jich opravdu hodně. To dáváš všechny dohromady nebo jen to, co zrovna máš?

reagovat veverkaAnicka 25.4.2018 21:34  5%    +  -

jarko: A měduňkové víno by mě zajímalo, hlavně pokud má uklidňující vlastnosti meduňky. Čaj občas piju po litrech, abych přežila rodičovskou "dovolenou"

reagovat veverkaAnicka 25.4.2018 21:33  5%    +  -

jarko: Už mám spařené pampelišky ve sklepě, dnes nestíhám, ale zítra bych ráda zakvasila.

Seznam bylinek s popisem jsem dala tady do alba.


Je to složitější, ale mě bylinky baví a tohle je takové příjemné zpestření.

reagovat jarko 24.4.2018 23:10  5%    +  -

veverkaAnicka: Ty bylinky jsou určitě zajímavé. Víno je asi pokaždé jiné. Myslím, že mám recept na meduňkové víno, zkusím ho najít. To je také zajímavé. Pampeliškové víno je super, jen nevím, zda ho letos stihnu.

reagovat veverkaAnicka 23.4.2018 12:21  5%    +  -

jarko: Koukám, že jsem tu už pěkně dlouho nebyla... Sbírám celý rok různé bylinky a nakládám je s cukrem do 5l zavařovačky, v prosinci z toho pak sliju sirup pro děti, zbytek propláchnu převařenou vlažnou vodou, scedím do demižonu a nechám kvasit. Když je potřeba, tak dosladím. Je to vždycky trochu experimentování, nebo bych se musela naučit měřit cukernatost a dopočítat, jesti dosladit nebo ne. Seznam bylinek by bylo lepší poslat jako přílohu, je toho dost.

Teď jsem přišla kouknout po receptu na pampeliškové víno :-)

reagovat jarko 8.1.2017 10:00  46%    +  -

veverkaAnicka: A z jakých bylinek jsi víno udělala, máš přesný postup? Že bych přidala recept na nástěnku.

reagovat veverkaAnicka 7.1.2017 21:33  8%    +  -

jarko: Tobě též :-)

Mám hotovou druhou várku bylinkového experimentu, ta druhá je spíš suchá, povedlo se mi z toho slít víc sirupu a na víno zbylo málo cukru. Dokvašovat už to nebudu, už je v lahvích, ale příští rok bude další pokus.

reagovat jarko 22.12.2016 15:12  57%    +  -

Přeji všem krásné Vánoce a pohodový rok 2017

reagovat jarko 9.2.2016 20:11  41%    +  -

veverkaAnicka: Tak to je super

reagovat veverkaAnicka 9.2.2016 14:33  7%    +  -

Experiment se asi vyrařil, bylinkové víno je sladké pořád dost, chutí trochu připomíná medovinu. Uvidíme, co to udělá časem v lahvích, ale zatím je rozhodně nebezpečně dobré

reagovat jarko 19.1.2016 12:31  39%    +  -

zac: Na šípky z prvního kvašení se nalije vychladlý roztok vody a cukru v klasickém poměru jako na první kvašení. Pro jistotu bych přidala i kvasinky a živnou sůl. Já jsem druhák dělala pouze jednou a moc nám nechutnal. Na kvašení používám již pouze sušené šípky, z čerstvých šípků nám to víno také tolik nechutná a druhák nedělám.

reagovat zac 19.1.2016 0:25  5%    +  -

Jaky je prosim vas recept na šípkový druhak??? procetl jsem diskuzi ale nikde to presne neni popsano... až šípky klesnou ke dnu tak stocit a na zbytek se doleje vychladla nebo horká voda s rozpustenym cukrem v jako u první várky bez kvasinek??? stejne nebo vic cukru??? nebo se jeste pridaji sušené spařené šípky ??? Dekuji ...

reagovat jarko 17.1.2016 17:56  38%    +  -

veverkaAnicka: Víno kvasí tak měsíc nebo pokud je v kvasu cukr a nezahubí je vzniklý alkohol. Kvasinky po celou dobu kvašení cukr spotřebovávají, tak po dokvašení sladké být vůbec nemusí.

reagovat iviko 14.1.2016 13:03  74%    +  -

veverkaAnicka: No ja to chci vyzkoušet s těch suchejch někdy,bylinek máme letos doma hodně.Ten můj muž nakládal před týdnem jahody s cukrem do alkoholu,tak jsem taky zvědavá,protože jak dělal ty švestky v alkoholu,to fakt všem chutnalo.Tak dobře,že se ti víno povedlo

reagovat veverkaAnicka 14.1.2016 10:08  8%    +  -

Dneska jsem ochutnala, připomíná to nějakou bylinkovou medovinu, sladké je to určitě dost. Když je tak ten týden po rozkvašení víno sladké, tak už sladší zůstane?

reagovat veverkaAnicka 9.1.2016 15:11  7%    +  -

iviko: Tenhle bylinkový experiment byl takový náhlý nápad, jinak likéry a podobně moc nedělám, nevypije se to. I vína už mám ve sklepě zásobu na několik let, ale dělat víno po litrech neumím. A bylinky se dají použít čerstvé i sušené, řekla bych, záleží na zpracování. Na ten sirup s cukrem jsou potřeba čerstvé, ale v alkoholu se vylouhují i sušené.

reagovat veverkaAnicka 9.1.2016 15:06  7%    +  -

Bouřlivé kvašení se už rozběhlo a voní to opravdu pěkně. Do těch deseti dnů už by teda mělo být poznat, jak je na tom cukr? Docela se těším na ochutnávku, teď do demižonu nelezu, jen čmuchám kolem kvasné zátky

reagovat iviko 7.1.2016 14:11  57%    +  -

jarko: aha,tak to musí být dobrota

reagovat jarko 7.1.2016 14:09  41%    +  -

iviko: Já teď ale dělala šípkový likér místo vína Nějak jsem neměla možnost natrhat tolik šípků na víno, tak jsem jen přes ulici natrhala pár šípků na ten likér

reagovat iviko 7.1.2016 14:07  57%    +  -

jarko: Šípkové je moc dobré,to jsem ráda dřív pila a trnkovē také

reagovat jarko 7.1.2016 14:07  41%    +  -

iviko: Teď mi došlo, že mám někde doma namíchané bylinky na švédské kapky, musím je jen naložit

reagovat iviko 7.1.2016 14:05  57%    +  -

jarko: pod jménem švédské kapky na čt1 kouzelné bylinky,teď nedám odkaz jsem na tabletu,tak se zkus podívat sama.Já dělala předponu a muž říkal,že je to becherovka,postupně jsem přidala bylinky

reagovat jarko 7.1.2016 14:00  41%    +  -

iviko: Kde najdu ten recept z bylinek na Becherovku?
Já dělala letos ostružinový likér, to byla hrozná dobrota a na Vánoce jsem stočila šípkový likér, tek je také moc dobrý a navíc je to všechno určitě i hodně zdravé

reagovat iviko 7.1.2016 13:48  57%    +  -

Recept jsem dělala podle pořadu Kouzelné bylinky,je tam víc těch receptů,letos chci zas udělat,až budou čerstvé bylinky,ale že sušených taky někdy zkouším,to by taky mělo jít nebo ne?Co myslíte

reagovat iviko 7.1.2016 13:43  57%    +  -

veverkaAnicka: Zapoměla jsem napsat,že z bylin byla dobrá becherovka

reagovat iviko 7.1.2016 13:42  57%    +  -

veverkaAnicka: Také bych řekla tak do 10dnu,ja zas nakládali do cukru a vodky,před dvěma roky.Můj muž zas nakládá sušené švesky do války a přísluší.Letos o svátcích něj...pití pro všechny

reagovat jarko 6.1.2016 21:46  41%    +  -

veverkaAnicka: Jsem hrozně zvědavá, jak to dopadne

reagovat veverkaAnicka 6.1.2016 20:34  7%    +  -

jarko: A jak tak koukám na ten recept, do pampeliškového se přidává citron. Ale tady ho už asi dávat nebudu, ty bylinky jsou dost aromatické

stránkování diskuse:

Nemáte právo pro přidávání příspěvků. Požádejte autora diskuse. Napište mu vzkaz pomocí vzkazů.



Přihlásit na tomto počítači trvale:
  Registrace
diskuse: DOMÁCÍ VÍNO
Diskusi založil(a): jarko
přispívání jen pro zaregistrované
Nástenka - Stát se clenem
Clenové diskuse - Clenové online:
Nacházíte se v sekci:
Diskuse -> Zájmy a koníčky -> Vaření a recepty
Přečtěte si