DOMÁCÍ VÍNO

Najdou se nadšenci jako já, se kterými bych si mohla vyměňovat recepty a zkušenosti na výrobu domácího vína? Mám spoustu vyzkoušených receptů na víno z různého ovoce, ale i z jiných surovin a ráda si vyměním zkušenosti.
28.6.2009

Diskusi založil(a) 28.6.2009 jarko

VYZKOUŠENÉ RECEPTY NA DOMÁCÍ VÍNO

Budu sem přidávat zajímavé vyzkoušené recepty na přípravu domácího vína a ovocných likérů.

Pro rozbalení receptů klikněte na odkaz:

RECEPTY NA DOMÁCÍ VÍNO


jarko 10.7.2009 11:53
 
 
 

reagovat jarko 7.12.2014 21:35  48%    +  -

Pavla: Také myslím, že by mělo být víno v pohodě. Stočte ho co nejdříve a ochutnejte. Pokud přidáte do stočeného šípkového vína plátky pomeranče a citronu, necháte několik týdnů dobře uzavřené macerovat, budete mít výborný domácí vermut.

reagovat Radek 7.12.2014 19:10  1%    +  -

Pavla: no jak se toto mohlo stát?-)) ležením na kvasnicích víno strácí kyselinku. Pokud nebyl přístup kyslíku, i když šípkové není náchylné na oxidaci, naopak mu před konzumací sluší, tak by nemelo být nic pokaženo. Max. by mohlo být víno cítit po kvasnicích. Prostě každopádně stočit, a ochutnat.

reagovat Pavla 7.12.2014 10:54  1%    +  -

Ahoj,
pustila jsem se do výroby šípkového vína, ale když šípky klesly ke dnu, neměla jsem čas na stáčení a pak jsem na to zapomněla. Je to tak měsíc - nebude víno závadné? Plesnivé není, ale je to první pokus tak mám trochu obavy. Předem moc díky za odpověď.

reagovat iviko 5.12.2014 11:27  37%    +  -

jarko: Děkuji za bylinkové víno,podívám se.Letos jsem dělala Švédské kapky,ty jsou taky moc dobré a léčivé,muž si je moc chválí na žaludek

reagovat iviko 5.12.2014 11:21  37%    +  -

Radek: Ja letos dělala z bylinek švédské kapky a moc dobré,hodně pěstujeme bylinky a v tv jak je Herbář myslím na ČT 1,jen jsem si ty bylinky trochu upravila po svém,jen jsem si nepsala,tak příští rok si budu dělat poznámky,mohu také doporučit a je to vlastně jako lék,v malích dávkách.

reagovat iviko 5.12.2014 11:14  37%    +  -

Radek: Moc děkuji,zajímaví je ten med,zkusíme ale až příští rok,máme plantáže švestek,ale letos popadali a nebyla ani jedna nakonec.Ty švestky máme také malé tak s těch by to šlo.Určitě pak dám vědět jak to dopadlo,tak fain,že chutnaj po švestkách.Trnkové muž stočil,ale ještě ho necháváme ani teď nevím jak dlouho a pak až dýl ho stačí do lahví,moc dobře chutná,má hodně přátel a nejvíc ji chutná od nás právě trnkové,malinové či rybízové.Jednou jsme dělali šípkové,ale to se nepovedlo,tak se už dlouho nedělalo.

reagovat jarko 4.12.2014 19:00  50%    +  -

iviko: Tak recept na bylinkové víno jsem přidala na nástěnku. Pokud ho budeš dělat, tak mi dej pak určitě vědět, jak se ti povedlo. A přidala jsem i recept na to trnkové víno od tebe

reagovat jarko 4.12.2014 18:01  50%    +  -

iviko: Ahoj, švestkové víno jsem zatím nezkoušela. Mám i recept na víno z kompotu (nejen švestkového), ale nemohu ho najít. Až ten recept najdu, tak ti ho vložím.

reagovat Radek 3.12.2014 17:41  1%    +  -

iviko: ještě poslední připomínka ohledně šveskového. Minulý rok jsem opět zkoušel a na páře jsem měl švestky cca 1/2 hod, dokud nezačaly pouštět šťávu. Poté jsem lisoval a dal zakvasit bez přídavku vody. Sice dlouhodobá, ale hodnotná věc. Opět kvašení na 19%, ale nepodařilo se mi je vyčistit, dřív jsme je vypily. Příští rok je zapeču na povidla a pak zakvasím. Švestky jsou pro mne chutné, i ty ovocné knedle si dám:-))

reagovat Radek 3.12.2014 17:22  1%    +  -

iviko: proč se navážím? možná i tak na tom něco bude. Nevidím tady žádnou inovaci, zkoušení, něco udělat lepší a trebas dokonalejší, jen samé odkazy na staré recepty, mnohdy i dávno překonané. Trocha odvahy to chce. Jistě, není to víno, natrhat trnky na malý, či několik velkých demižonů je náročnější, než vylisovat révu, ale jsem začátečník, a každým rokem udělám neco trošku jinak. Byly omyly, ale nic tak závratně špatného, že bych lil patoky do kanálu:-)) zatím. Literatury je spousty, a nejen v tomto směru, ale je třeby vybírat pro sebe to přijatelné a vhodné. Setkávám se se spoustou omylů a nepravd. Toť vš

reagovat Radek 3.12.2014 17:16  1%    +  -

iviko: trnkové jsem teprv před týdnem založil:-) tak šveskové víno by mělo chutnat po švestkách, jak jinak. Záleží na odrůdě, pokud to chcete dělat z velkoplodých šlechtěných, kvalita bude nevalná. Já je letos vypaběrkoval mezi posledními a seschlými, nedávám žádné koření. Pro představu ze dvou kýblů (20 litrů) nevypeckovaných, které jsem poté vypeckoval mám 15litrů "vína". V loni se mi nevyčistilo uplně, tak jsem letos kvasil dosucha, bez zbytkového cukru, a poté dosladil. Výsledek prozatím vypadá o něco lepší, uvidím jak dále. Švestkovému sluší vyšší alkohol, já kvasím na 18 - 19%, a vyšší zbytkový cukr. Pokud máte mlsný jazýček, raději dosladit medem, ale převařeným, bez bílkovin.

reagovat iviko 3.12.2014 9:46  37%    +  -

Radek: Také zdravím,proč jste pořád takovej rejpal a navážíte se do Jarko.Tak to jste mi moc neporadil,jak chutná byjste mi mohl aspoň prozradit?Míváme hodně švestek,tak bychom chtěli někd s mužem udělat,ale máme málo informací.Muž dneska zrovna stáčí letošní trnkové víno,tak jsem na něj zvědavá jak bude chutnat,to se nám daří ale vždycky

reagovat Radek 2.12.2014 20:15  1%    +  -

iviko: vźdravím. včera jsem letošní švestkové stočil a dnes jsem lonské nalahvoval. Co že Jarko namá radu??

reagovat iviko 27.11.2014 13:32  31%    +  -

Liba: Ahoj,tak ja koukala na nástěnku,zajímalo by mě kdo dělal švestkové?Nedělala jsi ho,letos tedy švestky nebyli,ale jinak jich máme hafo,vůbec si to nedokážu představit,jak chutná?Máte někdo zkušenost,díky

reagovat jarko 26.11.2014 8:11  46%    +  -

Liba: Není zač.

reagovat Liba 25.11.2014 22:42  1%    +  -

Dekuji za radujarko, jarko:

reagovat jarko 25.11.2014 19:37  75%    +  -

Liba: Ocet už bohužel zůstane octem. Je to ale divné, šípkové víno mi nikdy nezoctovatělo. Příště určitě vyzkoušejte osvědčené recepty - jsou pod odkazem na této stránce nahoře. A ten šípkový ocet lze používat jako klasický vinný ocet. je dobré ho vylepšit různými bylinkami, nechat v něm ty bylinky nějakou dobu macerovat a používat pak do různých zálivek na salát a podobně. Snad nebude nutné celou dávku vylít, to by byla škoda.

reagovat Liba 25.11.2014 19:22  1%    +  -

Dobry den, povedlo se mi misto sipkoveho vina vyrobit sipkovy ocet... :(
Necha se s tim jeste neco delat?

reagovat iviko 23.11.2014 13:11  31%    +  -

jarko: My zase dělali z kvasinkama jednou a muž už to nechce,že prý to neí ono.Dneska už nevím,nepiju víno nemůžu ze zdrav.důvod. ale návštěvám chutná.Muž má takový teploměr nebo jak se tomu říká a měří si alkohol,nechává to + - 6 až 8 týdnů kvasit.Za ty bylinkové budem moc rádi.Klidně dej ten rajčatový recept na nástěnku,jak jsem ti posílala odkaz.To vyzkouším příští rok,rajčata doma pěstujeme svoje,pak ti řeknu jak to dopadlo

reagovat jarko 21.11.2014 16:18  80%    +  -

iviko: Tak to je opravdu jednoduchý recept. Já bych jen pro jistotu přidala ty vinné kvasinky kvůli rychlejšímu rozkvašení Až budu mít chvilku napíšu ty recepty na vína z bylinek.

reagovat iviko 21.11.2014 14:49  29%    +  -

jarko: Ahoj tak posílá jak děláme my to víno
Trnkové víno
Na litr a půl trnek je potřeba 3litry vody a 1,20kg cukru.Svařit vodu a cukr nechat vychladnout a pak dát do demižonu kde jsou už trnky nechat 6týdnů kvasit.To je výborné víno děláváme ho mnoho let a i jsme dělali rýbízové stějně a šípkové je také výborné.

reagovat jarko 16.11.2014 23:30  87%    +  -

Martin: Doma vyrobené víno je určitě levnější, než i levné víno z obchodu. Ale není to o ceně, je to spíš o tom, že se takto zpracuje doma vypěstované ovoce, které by se třeba jinak zpracovat nestačilo. Navíc dobře udělané domácí víno je i moc dobré. Nemůže se srovnávat s klasickým vínem z hroznů, je to prostě něco jiného, domácí víno se nedělá jen pro užitek, ale také pro radost.

reagovat iviko 16.11.2014 10:28  33%    +  -

Martin: To si nemyslim,domaci vino je vyborne,kdyz se vi jak na to.Nerikam,ze vsechny kupovane jsou spatne.K nam kdyz prijde navsteva,tak radeji chteji doaci

reagovat Martin 15.11.2014 20:33  1%    +  -

no nevim ale delat si vlastni vino pri dnesnich cnach vin v obchode mi prijde zbytecne, treba ted jsem videl akci Medvedi krev 1,5l za 109. To se vyplati vic to koupit nez delat. A navic je i lepsi.

reagovat jarko 14.11.2014 17:31  77%    +  -

iviko: Za recept budu moc ráda a jakmile budu mít chvilku, tak sen vložím recept na víno z těch bylinek

reagovat iviko 14.11.2014 10:54  35%    +  -

jarko: Je to bych byla ráda za bylinkové víno.Mám doma hodně bylinek.Jinak o o víně z rajčat jsem jen četla a tak by mě zajímalo jak chutná.Třeba bude mít někdo zkušenost.Je dobrá diskuse.Až někdy vyštrachám recept na naše víno,hodně starý recept dědíme ho už generace,tak taky písnu,jak mi to děláme

reagovat jarko 13.11.2014 15:16  78%    +  -

iviko: Mám recept na víno z máty nebo i z meduňky, pokud by jsi chtěla, tak Ti ho pošlu. Víno z rajčat jsem ale nikdy nezkoušela a ani o něm zatím neslyšela, nevím, jaké by měly být poměry surovin

reagovat iviko 13.11.2014 10:11  34%    +  -

Ja bych se chtěla zetat,zda jste někdo zkoušel víno z bylinek či rajčat.Chtěli jsme to letos vyzkoušet,ale nakonec jsme se neodvážili,hlavně tedy z rajčat mě zajímá.Je tu někdo,kdo vyzkoušel jak chutná?

reagovat iviko 13.11.2014 9:43  34%    +  -

Radek: Také mi pane přijde,že si protiřečníte,přesně jak píše paní podemnou.To co píšete s tím ani nemohu souhlasit.Děláváme víno doma přes 30let s mužem a není mi jasno,proč pořád rýpete do paní.Diskuse přeci není o rýpaní,ale o zkušenostech druhých atd...

reagovat Radostinka 11.11.2014 11:33  100%    +  -

Radek: milý pane a proč tedy píšete níže např. o vínu z angreštu,trnek???nerozumím tomu,proč rýpete do jarko?takové protiřečení a zbytečnosti,slovíčkaření...k životu nepotřebnésvojí chytrostí mi připadáte jako polobůh...no každý je nějaký...

stránkování diskuse:

Váš názor:

Jméno:

Nejste přihlášen(a). Je lepší se nejdříve přihlásit.


Přihlásit na tomto počítači trvale:
  Registrace
diskuse: DOMÁCÍ VÍNO
Diskusi založil(a): jarko
přispívání bez omezení
Nástěnka - Stát se členem
Členové diskuse - Členové online:
Nacházíte se v sekci:
Diskuse -> Zájmy a koníčky -> Vaření a recepty
Přečtěte si
Martina Navrátilová si vzala přítelkyni Julii Vaše příběhy: Kdy jsem k partnerovi zachovala opravdu ošklivě Když se roup zatoulá: Záněty, které dokáží pořádně potrápit Zelená lékárna. Po čem sáhnout, když nechcete prášky? Káva s máslem? Je zdravá, prospívá srdci a pomáhá hubnout To je šílené! Vizážista utratil 3,3 milionu za 50 plastik, aby vypadal jako Kim Kardashian Drobné dárky na poslední chvíli si zhotovíte sami doma ? a za pár korun Skvělé vánočky krok za krokem Přítel si nechal narůst fousy a já je nesnáším! Vyzkoušejte skvělé vánoční recepty Jamieho Olivera!
 
Mladá Fronta a.s. Mladá Fronta a.s.

Copyright 1999-2014 Mladá fronta a.s. Publikování nebo další šíření obsahu serveru je bez písemného souhlasu autora či redakce zakázáno.