DOMÁCÍ VÍNO

Najdou se nadšenci jako já, se kterými bych si mohla vyměňovat recepty a zkušenosti na výrobu domácího vína? Mám spoustu vyzkoušených receptů na víno z různého ovoce, ale i z jiných surovin a ráda si vyměním zkušenosti.
28.6.2009

Diskusi založil(a) 28.6.2009 jarko

VYZKOUŠENÉ RECEPTY NA DOMÁCÍ VÍNO

Budu sem přidávat zajímavé vyzkoušené recepty na přípravu domácího vína a ovocných likérů.

Pro rozbalení receptů klikněte na odkaz:

RECEPTY NA DOMÁCÍ VÍNO


jarko 10.7.2009 11:53
 
 
 

reagovat jarko 9.2.2016 20:11  41%    +  -

veverkaAnicka: Tak to je super

reagovat veverkaAnicka 9.2.2016 14:33  7%    +  -

Experiment se asi vyrařil, bylinkové víno je sladké pořád dost, chutí trochu připomíná medovinu. Uvidíme, co to udělá časem v lahvích, ale zatím je rozhodně nebezpečně dobré

reagovat jarko 19.1.2016 12:31  39%    +  -

zac: Na šípky z prvního kvašení se nalije vychladlý roztok vody a cukru v klasickém poměru jako na první kvašení. Pro jistotu bych přidala i kvasinky a živnou sůl. Já jsem druhák dělala pouze jednou a moc nám nechutnal. Na kvašení používám již pouze sušené šípky, z čerstvých šípků nám to víno také tolik nechutná a druhák nedělám.

reagovat zac 19.1.2016 0:25  5%    +  -

Jaky je prosim vas recept na šípkový druhak??? procetl jsem diskuzi ale nikde to presne neni popsano... až šípky klesnou ke dnu tak stocit a na zbytek se doleje vychladla nebo horká voda s rozpustenym cukrem v jako u první várky bez kvasinek??? stejne nebo vic cukru??? nebo se jeste pridaji sušené spařené šípky ??? Dekuji ...

reagovat jarko 17.1.2016 17:56  38%    +  -

veverkaAnicka: Víno kvasí tak měsíc nebo pokud je v kvasu cukr a nezahubí je vzniklý alkohol. Kvasinky po celou dobu kvašení cukr spotřebovávají, tak po dokvašení sladké být vůbec nemusí.

reagovat iviko 14.1.2016 13:03  74%    +  -

veverkaAnicka: No ja to chci vyzkoušet s těch suchejch někdy,bylinek máme letos doma hodně.Ten můj muž nakládal před týdnem jahody s cukrem do alkoholu,tak jsem taky zvědavá,protože jak dělal ty švestky v alkoholu,to fakt všem chutnalo.Tak dobře,že se ti víno povedlo

reagovat veverkaAnicka 14.1.2016 10:08  8%    +  -

Dneska jsem ochutnala, připomíná to nějakou bylinkovou medovinu, sladké je to určitě dost. Když je tak ten týden po rozkvašení víno sladké, tak už sladší zůstane?

reagovat veverkaAnicka 9.1.2016 15:11  7%    +  -

iviko: Tenhle bylinkový experiment byl takový náhlý nápad, jinak likéry a podobně moc nedělám, nevypije se to. I vína už mám ve sklepě zásobu na několik let, ale dělat víno po litrech neumím. A bylinky se dají použít čerstvé i sušené, řekla bych, záleží na zpracování. Na ten sirup s cukrem jsou potřeba čerstvé, ale v alkoholu se vylouhují i sušené.

reagovat veverkaAnicka 9.1.2016 15:06  7%    +  -

Bouřlivé kvašení se už rozběhlo a voní to opravdu pěkně. Do těch deseti dnů už by teda mělo být poznat, jak je na tom cukr? Docela se těším na ochutnávku, teď do demižonu nelezu, jen čmuchám kolem kvasné zátky

reagovat iviko 7.1.2016 14:11  57%    +  -

jarko: aha,tak to musí být dobrota

reagovat jarko 7.1.2016 14:09  41%    +  -

iviko: Já teď ale dělala šípkový likér místo vína Nějak jsem neměla možnost natrhat tolik šípků na víno, tak jsem jen přes ulici natrhala pár šípků na ten likér

reagovat iviko 7.1.2016 14:07  57%    +  -

jarko: Šípkové je moc dobré,to jsem ráda dřív pila a trnkovē také

reagovat jarko 7.1.2016 14:07  41%    +  -

iviko: Teď mi došlo, že mám někde doma namíchané bylinky na švédské kapky, musím je jen naložit

reagovat iviko 7.1.2016 14:05  57%    +  -

jarko: pod jménem švédské kapky na čt1 kouzelné bylinky,teď nedám odkaz jsem na tabletu,tak se zkus podívat sama.Já dělala předponu a muž říkal,že je to becherovka,postupně jsem přidala bylinky

reagovat jarko 7.1.2016 14:00  41%    +  -

iviko: Kde najdu ten recept z bylinek na Becherovku?
Já dělala letos ostružinový likér, to byla hrozná dobrota a na Vánoce jsem stočila šípkový likér, tek je také moc dobrý a navíc je to všechno určitě i hodně zdravé

reagovat iviko 7.1.2016 13:48  57%    +  -

Recept jsem dělala podle pořadu Kouzelné bylinky,je tam víc těch receptů,letos chci zas udělat,až budou čerstvé bylinky,ale že sušených taky někdy zkouším,to by taky mělo jít nebo ne?Co myslíte

reagovat iviko 7.1.2016 13:43  57%    +  -

veverkaAnicka: Zapoměla jsem napsat,že z bylin byla dobrá becherovka

reagovat iviko 7.1.2016 13:42  57%    +  -

veverkaAnicka: Také bych řekla tak do 10dnu,ja zas nakládali do cukru a vodky,před dvěma roky.Můj muž zas nakládá sušené švesky do války a přísluší.Letos o svátcích něj...pití pro všechny

reagovat jarko 6.1.2016 21:46  41%    +  -

veverkaAnicka: Jsem hrozně zvědavá, jak to dopadne

reagovat veverkaAnicka 6.1.2016 20:34  7%    +  -

jarko: A jak tak koukám na ten recept, do pampeliškového se přidává citron. Ale tady ho už asi dávat nebudu, ty bylinky jsou dost aromatické

reagovat veverkaAnicka 6.1.2016 20:32  7%    +  -

jarko: Uvidím za týden, asi to bude potřeba přisladit. Celkem v těch kytkách bylo asi 3kg cukru, dost se slilo s tím nealko sirupem. Po propláchnutí jsem měla 3,5 litru sirupu na kvašení. Kouknu, kolik cukru se dává k pampeliškovému vínu a podle toho se pak rozhodnu :-)

reagovat jarko 6.1.2016 20:06  41%    +  -

veverkaAnicka: Tak snad to dopadne dobře Pokud se dá víc cukru a víno bude sladší, tak si myslím, že to u tohoto vína nebude vůbec na závadu, právě naopak

reagovat veverkaAnicka 6.1.2016 18:23  7%    +  -

jarko: Ono to bude podobné pampeliškovému vínu, to jsou taky jen spařené bylinky s cukrem. Akorát pampeliškové víno jsem dělala podle receptu, kde byl poměr květů, cukru a vody napsaný. Tohle bylo tak od oka, nedokážu odhadnout, kolik cukru v tom bylo. A na výsledek jsem taky moc zvědavá

reagovat jarko 6.1.2016 16:53  41%    +  -

veverkaAnicka: Doslazuje se asi tak po týdnu od rozkvašení, ale nemám s bylinkami zkušenost. Dej vědět, jak to dopadlo, moc mi to zajímá

reagovat veverkaAnicka 6.1.2016 16:06  8%    +  -

Zdravím po dlouhé době :-) Jdu si pro radu. Zkusila jsem takový experiment, přes léto jsem sbírala bylinky a prosypávala je cukrem, podle maminčina receptu na léčivý sirup, kterému jsme doma říkali "medovina". Poté, co jsem z bylinek vyždímala sirup, mi připadlo, že je v tom pořád ještě dost cukru a aroma, zkusila jsem to propláchnout převařenou teplou vodou a skamarádit s kvasinkama, třeba z toho bude něco použitelného. Nemám ale žádný měřák, sladkost kvašeného sirupu jsem odhadla a usoudila, že zatím cukr radši přidávat nebudu, kdyžtak to můžu dosladit později. Teď mi ale vrtá hlavou, v jaké fázi to ochutnat a případně dosladit?

reagovat jarko 1.7.2015 8:57  55%    +  -

dedek: Nechápu komentář... Pampelišky nebo i šípky často kvasí skrytě, mám s tím takovou zkušenost.

reagovat dedek 1.7.2015 7:42  1%    +  -

jarko: tak to byla rada jako prase!!!

reagovat jarko 9.6.2015 13:09  41%    +  -

Iva R.: Tak je vše určitě v pořádku a víno kvasí

reagovat Iva R. 8.6.2015 21:25  1%    +  -

jarko: Ahoj díky moooc. Právě jsem to zkusila, zatřepala a zašumělo:-))

reagovat jarko 8.6.2015 14:34  41%    +  -

Iva Rinkinen: Zkuste s vínem zatřepat, jestli zašumí, kvašení může probíhat i skrytě. První dny kvasí víno vždy silně a pak následně již může kvasit pouze jemně, že to člověk ani nemusí postřehnout. Také zkontrolujte, zda zátka dobře těsní a neuniká plyn jinudy. Také je nutná v prvních týdnech kvašení vyšší teplota. Pokud po jemném zatřesení víno šumí a po stěnách demižonu běhají od spodu drobounké kuličky, tak pořád kvasí. Jestli už opravdu nekvasí, tak je třeba víno znovu rozkvasit.

stránkování diskuse:

Nemáte právo pro přidávání příspěvků. Požádejte autora diskuse. Napište mu vzkaz pomocí vzkazů.



Přihlásit na tomto počítači trvale:
  Registrace
diskuse: DOMÁCÍ VÍNO
Diskusi zalolil(a): jarko
prispívání jen pro zaregistrované
Nástenka - Stát se clenem
Clenové diskuse - Clenové online:
Nacházíte se v sekci:
Diskuse -> Zájmy a koníčky -> Vaření a recepty
Přečtěte si
Partnerská krize: Vydělávám víc než on! Čerstvé pečivo k snídani: Upečte si domácí! JARUŠKA (69): Rodila jsem s vnučkou, krásnější den už nezažiji Zkrášlete si interiér za pomoci zábavných samolepek Přestaňte myslet jako chudý člověk! Cvičení je radost: Jak si zachovat zdraví a neničit se? SAŠA (36): Pro učitelku není lehké odmítnout zamilovaného rodiče Dýňové menu: Pochoutky s královnou podzimu Hříchy mládí: Jak se zbavit tetování? Britská královská rodina v Kanadě: Kate zastínila budoucího krále