Jak zabalit dort do marcipánu?

Vítejte na diskusi, která je zaměřená především na výrobu a zdobení marcipánových dortů. V poslední době je však trend péct odlehčené šlehačkové dorty, dorty zdobené čokoládou, semifreda, nebo dokonce slané dorty. I ty tady rádi uvidíme. Přijďte se pochlubit a vyměnit si s námi zkušenosti.

O diskuzi se stará Zorka. a pomáhá jí Uursik :)
18.8.2005

Diskusi založil(a) 18.8.2005 Zorka.

Zkušenosti s potahovými hmotami - KLIK

Uursik 22.2.2010 16:11

Zorka. 21.7.2008 13:50

Uursik 3.6.2007 17:16

Obchůdky s pomůckami


Uursik 15.5.2007 20:26

VLHKOST VZDUCHU

Teče vám potahová hmota? Podívejte se na aktuální vlhkost vzduchu nebo na vlhkost na různých místech v republice TADY. Průměrná vlhkost bývá něco přes 60-80.

Uursik 15.5.2007 20:24

Zajímavé odkazy, návody, postupy


Uursik 15.5.2007 20:00

RECEPTY A POSTUPY

Tady najdete recepty na marcipán, falešný marcipán neboli mléčné hmoty, čokoládové hmoty na modelování, recept na MMF (potahovací hmota z bonbónů marshmallow) a také recepty na osvědčené korpusy a krémy. Na nástěnce jsou rovněž ZÁKLADNÍ PRAVIDLA PRO PRÁCI S MLÉČNOU HMOTOU!!!

Uursik 14.5.2007 21:21

Vaše nové dortíky

Uursik 14.5.2007 20:26
 
 
 

reagovat itty 10.1.2018 14:12  100%    +  -

lecre:

reagovat a.mach. 9.1.2018 20:49  11%    +  -

lecre: ja jsem mela jen 50kg a v prosinci ještě 5 dortu. Ja jsem se ani k vyfoceni nedostala. Dostihl me nejaky splin prvni Vanoce bez manzela a ten je miloval

reagovat Awanti 9.1.2018 12:41  33%    +  -

lecre: To cukroví máš úžasný,tolik jsem ho neupekla za celý život a ani neupeču

reagovat lecre 8.1.2018 20:28  45%    +  -

lecre: teď jak se dívám na ten tác s cukrovím, tak mi tam chybí dva druhy cukroví a oba jsou košíčky. Fotila jsem to až po svátcích ještě s teplotou, kdy jsem šla dávat všechno naše cukroví do mrazáku. Doma jsme měli skoro všichni přes svátky chřipku, tak to nikdo nejedl.

reagovat lecre 8.1.2018 20:19  46%    +  -

moje letošní cukroví. letos jsem ho upekla 297kg



letošní první dort. jen jsem pod kšilt dala alobal, aby mi ztuhnul do oblouku a jak byl pokrčený, tak to vytvrdlo celé pokrčené.

reagovat itty 8.1.2018 16:39  100%    +  -

uznevimc0:

reagovat uznevimc0 8.1.2018 1:02  47%    +  -

itty:

reagovat itty 7.1.2018 20:44  100%    +  -

katka68, Awanti, lecre: moc děkuji

reagovat lecre 7.1.2018 18:23  45%    +  -

itty: oba moc pěkné!

reagovat Awanti 7.1.2018 17:17  34%    +  -

itty: Úžasné

reagovat katka68 7.1.2018 15:20  100%    +  -

itty:

reagovat itty 7.1.2018 12:07  100%    +  -

Všem krásnou neděli... pomaličku zase návrat dortíků Ke kafíčku ovocný dortík a pro syna kamarádky s autíčky Cars

reagovat itty 4.1.2018 21:21  100%    +  -

JULIE2: děkuji moc taky jsem je napoprvé neměla nic moc, druhý pokus byl už super a naštěstí je spokojenost i u ochutnávačů Když se narodil vnouček, upekla jsem Ivě do porodnice a nechala pár doma... přijeli kolegové z manželovy práce, nabídla jsem ji a oni, že sladké nejí. ale aby neurazili... no a snědli všechno a každý manželův svátek či narozeniny mi vzkazují, že nic jiného do práce vozit nemá

reagovat itty 4.1.2018 21:18  100%    +  -

fufík1: makronka je slast, když je taková , jaká má být, zatím se nenašel nikdo, komu by nechutnala a to na svatbě bylo idiček až až a nevěsta třeba do porodnice nechtěla nic jiného... ale jak jsem psala, musí se použít kvalitní mandlová mouka, neuspěchat postup a pak jsou mňam, jinak máš pravdu, ochutnala jsem i od kamarádek a nechci se chlubit, nebylo to ono, buď bez chuti či tvrdé.. chce to vychytat, u nás nejoblíbenější sladké mlsání.... a moc děkuji za pochvalu

reagovat fufík1 3.1.2018 9:30  92%    +  -

itty: tvoje makronky vypadají krásně, ale taky mám špatnou zkušenost. Dostala jsem na ochutnání a bylo to hnusný, takže jsem je zařadila do zákusků, které nikdy. A už nemám odvahu do nich někde kousnout což je možná škoda

reagovat JULIE2 2.1.2018 18:55  5%    +  -

Nevím proč, ale nejdou mi sem vkládat obrázky.

reagovat JULIE2 2.1.2018 18:32  5%    +  -

itty: Makronky, nádhera čučím na ně s otevřenou pusou, také jsem je zkoušela, ale nic moc.

reagovat itty 2.1.2018 14:52  100%    +  -

Awanti:

reagovat Awanti 2.1.2018 10:20  33%    +  -

itty: Jako vždy na

reagovat lecre 31.12.2017 12:57  45%    +  -

Taky všem přeji krásného , veselého Silvestra a šťastný Nový rok!!

reagovat katka68 31.12.2017 9:53  100%    +  -

.

reagovat lecre 30.12.2017 22:01  45%    +  -

itty: Moc díky za info!!

reagovat itty 30.12.2017 21:04  100%    +  -

lecre: ted je v akci za 351 Kč za kilo http://www.monacoint.com/eshop/produkt/amo76-1

reagovat itty 30.12.2017 20:57  100%    +  -

lecre: je to stejné, ale dělá to každý jinak a v tom je háček, je to alchymie, nikdy nevíš jak se povedou, recept jsem si vychytala a neměním ho. Používám velmi kvalitní mandlovou mouku ze sladkých mandlí ( kg stojí kolem 400 Kč) tak ani levné být nemohou, dělám si rozvar s cukrem pak ho šlehám s částí bílků, smícháš s mandlovou hmotou, cukrem a další části bílků, nastříkáš, necháš schnout, pak teprv pečeš, je to zdlouhavé, pracné, nedá se to ošidit. k tomu dělám kvalitní krémy, tento je z belgické čoko a mascarpone, je toho hodně co se dá udělat, správná makroka má tzv. sukénku, je hladká, na zjkus křuone a uvnitř příjemně měkká ... ty jsi musela mít starší makronku, asi ji rozmočil krém... Na netu je hodně receptů, najdi si kde je rozvar a zkoušej co Ti sedne a pak už u toho zůstaň a doporučuji kvalitní mandlovou mouku, jemně mletou ze sladkých mandlí, ta z lidlu to opravdu není----

reagovat lecre 28.12.2017 23:22  46%    +  -

itty: taky by mě prosím zajímalo a taky jsem je ještě nedělala. Měla bych se k tomu už odhodlat a vyzkoušet je. Jeden jsem měla letos v Mezříčí ke kávě,na tak malou věc to bylo drahé a ještě tak odporné, že jsem nechala větší půlku vyhodit. Bylo to jakési rozmočené a přeslazené a krém nic moc. Zajímalo by mě, jestli to těsto je vždy stejné??

reagovat Zorka. 28.12.2017 20:14  100%    +  -

itty: Tos mi pomohla, já je ještě nedělala.

reagovat itty 28.12.2017 20:06  100%    +  -

Zorka.: s rozvarem

reagovat Zorka. 28.12.2017 19:02  100%    +  -

itty: Máš je luxusní. Jaký děláš recept?

reagovat itty 28.12.2017 17:51  101%    +  -

dnešní makronky ke kávě

reagovat Zorka. 23.12.2017 9:14  101%    +  -

I já přeji všem krásné a klidné Vánoce

stránkování diskuse:

Nemáte právo pro přidávání příspěvků. Požádejte autora diskuse. Napište mu vzkaz pomocí vzkazů.



Přihlásit na tomto počítači trvale:
  Registrace
diskuse:
Diskusi založil(a): Zorka.
přispívání jen pro zaregistrované
Nástenka - Stát se clenem
Clenové diskuse - Clenové online:
Nacházíte se v sekci:
Diskuse -> Zájmy a koníčky -> Vaření a recepty
Přečtěte si
Horoskop na tento týden: Tygry čekají peníze, Kozy erotika Ovesné vločky k snídani i k večeři: Lívance, placičky či pomazánka Jak správně udržovat a čistit plovoucí podlahu Nevěra ano, či ne? Tyto věci by vás možná nenapadly Pohodlí i elegance v noci: Běžte do postele ve stylovém nočním prádle Chcete mít nejkrásnější muškáty v okolí? Vypěstujte si je ze semínek Jste pořád unavená? Odblokujte si čakry a zase budete fit Knihovnice Eva Drahošová: Jaká by byla jako první dáma? Dokonalá postava už za měsíc? Tyto cviky fungují! Slavné ženy a jejich záliby: Čím se krásky baví ve volném čase?