Jak zabalit dort do marcipánu?

Vítejte na diskusi, která je zaměřená především na výrobu a zdobení marcipánových dortů. V poslední době je však trend péct odlehčené šlehačkové dorty, dorty zdobené čokoládou, semifreda, nebo dokonce slané dorty. I ty tady rádi uvidíme. Přijďte se pochlubit a vyměnit si s námi zkušenosti.

O diskuzi se stará Zorka. a pomáhá jí Uursik :)
18.8.2005

Diskusi založil(a) 18.8.2005 Zorka.

Zkušenosti s potahovými hmotami - KLIK

Uursik 22.2.2010 16:11

Zorka. 21.7.2008 13:50

Uursik 3.6.2007 17:16

Obchůdky s pomůckami


Uursik 15.5.2007 20:26

VLHKOST VZDUCHU

Teče vám potahová hmota? Podívejte se na aktuální vlhkost vzduchu nebo na vlhkost na různých místech v republice TADY. Průměrná vlhkost bývá něco přes 60-80.

Uursik 15.5.2007 20:24

Zajímavé odkazy, návody, postupy


Uursik 15.5.2007 20:00

RECEPTY A POSTUPY

Tady najdete recepty na marcipán, falešný marcipán neboli mléčné hmoty, čokoládové hmoty na modelování, recept na MMF (potahovací hmota z bonbónů marshmallow) a také recepty na osvědčené korpusy a krémy. Na nástěnce jsou rovněž ZÁKLADNÍ PRAVIDLA PRO PRÁCI S MLÉČNOU HMOTOU!!!

Uursik 14.5.2007 21:21

Vaše nové dortíky

Uursik 14.5.2007 20:26
 
 
 

reagovat lecre 18.2.2018 18:41  28%    +  -

JULIE2:

reagovat JULIE2 18.2.2018 15:57  5%    +  -

lecre: Drželo to krásně a dělaly se docela dobře, byly z rostlinné šlehačky. Můžeš se podívat ke mě na stránky, je v rubrice ovocné dorty, pod názvem malinový, ale na fotce to není moc zřetelné.

reagovat Awanti 17.2.2018 19:31  39%    +  -

JULIE2:

reagovat lecre 17.2.2018 10:48  48%    +  -

JULIE2: Jak se ti ty růže ze šlehačky dělaly?? Drželo ti to tvar???

reagovat Zorka. 16.2.2018 22:03  105%    +  -

lecre: Kopíruji příspěvek od Julie: Už jsem ho taky dělala z drátků a omotala páskou, ale ne v takovém množství. Dorty jsem dělala přesně podle fotografie a tam bylo také umělé. Díky za pochvalu.

reagovat lecre 16.2.2018 17:12  41%    +  -

JULIE2: Oba dorty jsou moc hezké! ty svatební jsou zajímavé a taky jsem studovala jak jsi dělala to jehličí. Musím ale říct, že jsem někde u Alana Dunse to jehličí viděla i vymodelované, takže by mě nepřekvapilo, kdyby jsi ho dělala. Myslím, že to měl jen z těch tenkých drátků a pásky. Žádný marcipán.

reagovat katka68 16.2.2018 17:10  100%    +  -

JULIE2:

reagovat JULIE2 16.2.2018 15:50  10%    +  -

Zorka.: Modelované jsou jen růže, nedovedu si představit modelovat to jehličí.

reagovat Zorka. 16.2.2018 15:23  105%    +  -

JULIE2: Úžasné! Ta bedna i ty svatební. Ty zimní dekorace máš modelované?

reagovat JULIE2 16.2.2018 12:51  10%    +  -

Zorka.: Nádherný dorty, bazény u mě vedou, ty plavce máš dokonalý.

reagovat JULIE2 16.2.2018 12:47  10%    +  -

lecre: Máš je nádherné, taky mám trubičky, ale zkoušela jsem jen růže ze šlehačky.

reagovat JULIE2 16.2.2018 12:46  5%    +  -

itty: Krásné zákusky, hned bych si dala.

reagovat JULIE2 16.2.2018 12:44  5%    +  -

Letošní dorty


reagovat Awanti 10.2.2018 8:07  23%    +  -

lecre: Ty kytky máš moc krásné,to bych nikdy nezvládla

reagovat Zorka. 9.2.2018 19:18  100%    +  -

lecre:

reagovat lecre 9.2.2018 16:04  35%    +  -

Zorka.: 45dkg. Musela jsem si vyhledat prevod jednotek 1 libry. Je to nasich 45 dkg.kdyz tam to maslo ve videu zacne pridavat, tak to tam uz maji prevedene na ty dkg. Dnes jsem cetla na FB dotaz kde se ptaji te Jarky Sipkove co byla na kurzu kremovych kvetin, jaky to maji krem tak psala ze bilkovo maslovy. Bude to asi tenhle krem.

reagovat Zorka. 9.2.2018 14:28  100%    +  -

lecre: Kolik tam dávají toho másla???

reagovat lecre 8.2.2018 21:38  35%    +  -

Zorka.: Dělala jsem bílkový s máslem podle tohoto videa. dělal se senzačně a celou dobu držel tvar a pod rukama ani netekl.

https://www.youtube.com/watch?v=QWDgvtIhUcs

reagovat Zorka. 8.2.2018 21:28  100%    +  -

lecre: Taky je to asi o krému. Jaký jsi použila?

reagovat Zorka. 8.2.2018 21:28  100%    +  -

lecre: Já mám celou sadu, ale moc s tím neumím.

reagovat lecre 8.2.2018 21:21  35%    +  -

Zorka.: kytky jsou hodně placaté. nešly mi udělat do výšky a na ty jiřiny jsem zjistila, že nemám správnou trubičku, že je taky na růžičky. Mám jich 14 ks a musím ještě zjistit na co všechno jsou a nebo jestli to není jen na ty růže.

https://www.aliexpress.com/item/Baking-tools-12-pcs-rose-flowers-nozzles-Creative-Icing-Piping-Nozzle-Pastry-Tips-Sugar-Craft-Cake/32722059759.html

reagovat katka68 8.2.2018 19:53  100%    +  -

lecre:

reagovat Zorka. 8.2.2018 19:20  100%    +  -

lecre: Máš to náhodou skvělé!

reagovat lecre 8.2.2018 19:11  34%    +  -

Tak tohle bylo na zkoušku

reagovat lecre 8.2.2018 18:35  34%    +  -

Tak jsme dnes vyzkoušela ty koncové trubičky na krémové kytky. nastudovala jsem vše potřebné podle videí na youtube a říkala jsem si, že to bude lehké. No dost jsem se mýlila!!! Vůbec mi to nešlo. Něco málo jsem udělala ale budu muset hodně trénovat.
Na FB dávala fotky z nějakého kurzu Jarka Šípková, která se věnuje modelaci květin a všude vyhrává s nimi soutěže. Ty květiny i vyučuje a tentokrát byla ona sama na kurz těhle stříkaných kytek a má to tedy luxusní.
https://www.facebook.com/search/top/?q=jarka%20%C5%A1%C3%ADpkov%C3%A1

reagovat Zorka. 7.2.2018 22:14  100%    +  -

itty: Tos nám tedy pomohla.

reagovat itty 7.2.2018 22:02  86%    +  -

lecre: https://www.youtube.com/watch?v=fy2q2uq5eRw&feature=share

reagovat Awanti 7.2.2018 17:19  24%    +  -

itty:

reagovat lecre 7.2.2018 14:16  35%    +  -

itty: můžeš nám ho prosím sem nasat?? Ráda bych je taky vyzkoušela.

reagovat itty 7.2.2018 9:29  87%    +  -

lecre, a.mach.: jde to krájet ostrým nožem a sníst lžičkou ale až druhý den, jinak je to dobré už asi po dvou hodinkách, kdy lehce zvláční sušenka. Já to jedla držíc v ruce patro po patru , kamarádka lžičkou a kluci si vždy na talířku vzali do ruky kolečko a jedli tak patro po patříku taky, je to křehounké, ale nerozblencá se to, doporučuji vyzkoušet, recept jsem si přeložila z originálu na netu

stránkování diskuse:

Nemáte právo pro přidávání příspěvků. Požádejte autora diskuse. Napište mu vzkaz pomocí vzkazů.



Přihlásit na tomto počítači trvale:
  Registrace
diskuse:
Diskusi založil(a): Zorka.
přispívání jen pro zaregistrované
Nástenka - Stát se clenem
Clenové diskuse - Clenové online:
Nacházíte se v sekci:
Diskuse -> Zájmy a koníčky -> Vaření a recepty
Přečtěte si
Jak vyčistit kůži a správně o ni pečovat Dodejte vlasům zdraví: Vyrobte si výživné zábaly z domácích surovin Irena Kačírková: Bílá paní, která bojovala s bývalým režimem Začíná čínský rok Psa: Co nás čeká v lásce, v práci i zdraví? Nejkrásnější bílé ložnice. Ve které byste si ustlali? Ženy prozradily: Jaký způsob masturbace je pro nás nejlepší? Fakta o metabolismu: Co s vámi udělá jeden den v kanceláři? Nejlepší recepty na kuře: Caesar, ohnivá křidélka i špízy TEREZA (42): Můj bývalý manžel mi dělá problémy v práci i mezi kamarády Bršlice. Plevel, který zahrádkáři nenávidí a vegetariáni milují