Jak zabalit dort do marcipánu?

Vítejte na diskusi, která je zaměřená především na výrobu a zdobení marcipánových dortů. V poslední době je však trend péct odlehčené šlehačkové dorty, dorty zdobené čokoládou, semifreda, nebo dokonce slané dorty. I ty tady rádi uvidíme. Přijďte se pochlubit a vyměnit si s námi zkušenosti.

O diskuzi se stará Zorka. a pomáhá jí Uursik :)
18.8.2005

Diskusi založil(a) 18.8.2005 Zorka.

Zkušenosti s potahovými hmotami - KLIK

Uursik 22.2.2010 16:11

Zorka. 21.7.2008 13:50

Uursik 3.6.2007 17:16

Obchůdky s pomůckami


Uursik 15.5.2007 20:26

VLHKOST VZDUCHU

Teče vám potahová hmota? Podívejte se na aktuální vlhkost vzduchu nebo na vlhkost na různých místech v republice TADY. Průměrná vlhkost bývá něco přes 60-80.

Uursik 15.5.2007 20:24

Zajímavé odkazy, návody, postupy


Uursik 15.5.2007 20:00

RECEPTY A POSTUPY

Tady najdete recepty na marcipán, falešný marcipán neboli mléčné hmoty, čokoládové hmoty na modelování, recept na MMF (potahovací hmota z bonbónů marshmallow) a také recepty na osvědčené korpusy a krémy. Na nástěnce jsou rovněž ZÁKLADNÍ PRAVIDLA PRO PRÁCI S MLÉČNOU HMOTOU!!!

Uursik 14.5.2007 21:21

Vaše nové dortíky

Uursik 14.5.2007 20:26
 
 
 

reagovat Awanti 15.7.2017 19:10  45%    +  -

hekute: Ty jsou parádní

reagovat katka68 15.7.2017 14:43  100%    +  -

hekute:

reagovat Zorka. 15.7.2017 14:32  100%    +  -

hekute: Ten vypadá prudce jedle.

reagovat hekute 15.7.2017 13:10  26%    +  -

..Pro vnučku - letní tvarohový dortík s barevným želé

reagovat Zorka. 15.7.2017 12:17  106%    +  -

hekute: S vlhkostí bojuju pokaždé, bohudík to řeším zapnutím klimatizace. Ale někdy je to problém i s ní, tak si říkám, jak to dělají ostatní, co klimatizaci nemají.

reagovat Zorka. 15.7.2017 12:16  106%    +  -

lecre: Všechny jsou super. Ten mixážní pult je bomba

reagovat katka68 15.7.2017 9:11  100%    +  -

hekute:

reagovat hekute 15.7.2017 8:44  31%    +  -

tak tady, nevím - proč se mi nezkopíroval obrázek

reagovat hekute 15.7.2017 8:43  31%    +  -

Zdravím vás cukrařinky a přeji hezké léto bez výkyv teplot a vysoké vlhkosti...Já - v posledních 14 dnes vskutku bojovala- s počasím...Ale - dala jsem to!
src="http://foto.dama.cz/img/1214/1214135s.jpg">

reagovat Awanti 14.7.2017 19:15  50%    +  -

lecre: Ty jsou všechny nádherný,ten s motorkou by se líbil vnukovi

reagovat katka68 14.7.2017 18:53  100%    +  -

lecre:

reagovat lecre 14.7.2017 18:34  59%    +  -

starší dorty focené mobilem, takže kvalita nic moc.



reagovat katka68 14.7.2017 14:02  100%    +  -

lecre:

reagovat lecre 14.7.2017 11:27  59%    +  -

jeden z minulého týdne



reagovat lecre 11.7.2017 16:44  54%    +  -

itty:

reagovat itty 10.7.2017 22:57  106%    +  -

lecre: obsahuje tuk, takže se hmota v tomto teple topí, mi se s ní pracuje bezvadně, ale musíš při modelování chladit v ruce, dělám to tak, že mám malý větrák a nechám si ho na ruce foukat, hned to jde jedna báseň a nepřidávám do ní nic, Barvím si ji ale nejméně den předem, pak lehce rozpracuji a modeluji

reagovat Awanti 9.7.2017 18:48  51%    +  -

lecre: To se nediv,tý postavičce je asi taky vedro,já mám taky vlasy splihý

reagovat lecre 8.7.2017 22:33  60%    +  -

zlamal: právě že při tom řezu se zastavíš nožem o tu podložku. Až nakrájíš celé vrchní patro, odstraníš separační podložku a budeš pokračovat v dalším rozkrajování dortu.

reagovat zlamal 8.7.2017 21:35  73%    +  -

lecre, Zorka.: děkuji moc za rady, nějak se s tím musím poprat. Mě právě přijde pak divný ten řez dortu, co dám na talíř, poté co sundám vrchní patro

reagovat lecre 8.7.2017 20:11  60%    +  -

Awanti:

No jinak po dvou dnech není vůbec ztuhlá. navíc se mi na postavičce naklonila hlava a vlasy se ji při narovnávání trochu polámaly. Budu to muset nějak opravit.

reagovat Awanti 8.7.2017 16:06  51%    +  -

lecre:Asi je ta hmota mléčná

reagovat Awanti 8.7.2017 16:00  51%    +  -

itty: Super

reagovat lecre 7.7.2017 22:45  60%    +  -

lecre: mělo tam být 300g a nevím proč tam mám tu .

reagovat lecre 7.7.2017 22:44  60%    +  -

Tak jsem si koupila kousek 00g té údajně úžasné hmoty saracino na modelování postavičky. nevím čím to je, ale potvora mi nešla moc dobře obarvit. Dala jsem tam docela dost barvy a stejně to není takové jaké jsem chtěla. Navíc je to dost gumové a nevím proč, ale myslela jsem si, že s tou hmotou jdou krásně schovat všechny spoje, jako když přidělám ruce k ramenou, že to hezky napojím a vůbec to nešlo. Včera jsem modelovala postavičku a je pořád dost gumová. Hlava se mi na ni docela naklání a i když ji narovnám, tak trochu padá. nevím jestli to mám nějakou starou srágoru a nebo jestli se ta hnota ředí ještě něčím, aby se s ni lépe pracovalo. myslím, že zustanu u smartflexu a Bůdu do ni přidávat TMC na tuhnutí.

reagovat lecre 7.7.2017 22:35  54%    +  -

zlamal: Já pro jistotu vyztužuji i to třetí patro. Podložky mám takové tvrdé papírové desky které jsou z jedné strany pozlacené a z druhé postříbřené. Ty podložky mám tak o cm menší než je průměr toho patra který pokládám na spodní dort. Když je větší, tak si ho jen ostřihnu do požadované míry. Dorty musíš mít hezky vychlazené než je budeš potahovat. Tím budou hrany krásně zarovnané a hladké. Mo a pak jak píše Zorka. Já těch brček do spodního patra dávám tedy 5 ks a do toho druhého 3ks. Jsem asi větší strašpitel , bála bych se že mi to neudrží. když zapícnu brčka, odstřihu to co je navíc a lehce přemáznu trochou krému ale jen tak, aby se na to přilepila ta podložka a tu pak z vrchu taky máznu , aby se na to přilepil spodek dalšího patra. Pak ten spoj těch pater , schováš pod nějakou stužku, ozdobu, korálky , krajku, prostě něčím, aby jsi to hezky zahladila.

reagovat Zorka. 7.7.2017 21:18  100%    +  -

itty: Promiň, to bylo tobě

reagovat Zorka. 7.7.2017 21:17  100%    +  -

Zorka.:

reagovat Zorka. 7.7.2017 21:16  100%    +  -

zlamal: Já dávám do spodního patra 3 brčka (radila to tu kdysi Jitka, že je to stabilnější než na 4), píchnu je tam až po potažení a ustřihnu tam, kde končí potahová hmota, tzn. zapíchnu, malinko povytáhnu a ustřihnu. Patro máznu krémem a na to dám na podložce položené druhé patro. Kvůli podložce je většinou potřeba dát mezi spodní patro a prostřední nějakou stužku nebo alespoň marcipánovou šnůrku nebo něco, co tu mezeru zamaskuje. No a vrchní patro už většinou nevyztužuji. Nevím, jak to dělají ostatní.

reagovat zlamal 7.7.2017 21:06  68%    +  -

Může mi, prosím, někdo polopatě vysvětlit, jak sestavit 2-3 patrový dort? Nikdy jsem to nedělala, kdyby to bylo jen doma, tak to nějak splácám, ale na svatbu potřebuji, aby to trochu vypadalo. Jak asi dlouhá brčka na vyztužení? jak moc klesne přes noc naplněný korpus a když dám druhé patro na podložku, tak bude její spodek ležet na krému prvního patra nebo je mezi patry malá mezera? Omlouvám se za své blbé dotazy.

reagovat katka68 7.7.2017 17:01  100%    +  -

itty:

stránkování diskuse:

Nemáte právo pro přidávání příspěvků. Požádejte autora diskuse. Napište mu vzkaz pomocí vzkazů.



Přihlásit na tomto počítači trvale:
  Registrace
diskuse:
Diskusi založil(a): Zorka.
přispívání jen pro zaregistrované
Nástenka - Stát se clenem
Clenové diskuse - Clenové online:
Nacházíte se v sekci:
Diskuse -> Zájmy a koníčky -> Vaření a recepty
Přečtěte si
Neuspokojuje vás masturbace? Možná děláte něco špatně! Voňavý chléb i křupavé housky aneb Jak vybrat domácí pekárnu Chcete hubnout po čtyřicítce? Tato jídla si zakažte! Nenáročná pokojovka kalízie je zázrak: Skvělá proti rakovině i alergiím Seriál Ulice: Těšte se na novou postavu, která zamotá hlavu Gábině! 11 mysteriózních věcí, které se vám mohou stát, když spíte Dana (46): Po dvaceti letech chodím s přítelem z mládí. A je to? 5 triků, jak na nadýchané domácí lívance Domácí bělení zubů: Tipy, které fungují, a co vám zničí chrup Třou se vám stehna o sebe? Zabraňte vzniku rudých odřenin