vaření a pečení v remosce

Bydlíme v malém pronajatém bytě. Je moc hezký, ale opravdu malý, takže v kuchyni nemám místo ani na sporák. Vařím na dvouplotýnce a peču v remosce. Ze začátku jsem z toho byla smutná, ale už jsem si celkem zvykla. Nebude to napořád.
Máte také někdo zkušenosti s remoskou?
Občas upeču i buchtu, párkrát jsem dělala tvarohové šátečky, je to piplačka, ale jde to.


21.12.2005

Diskusi založil(a) 21.12.2005 monak

Počtěte si o remosce......

Tahle diskuze je "spící"....vy, kdo si chcete s námi vyměňovat své zkušenosti s přípravou jídla v remosce, přijďte za námi na diskuzi Remoska v naší kuchyni....

iv@ 19.3.2012 8:26
 
 
 

reagovat Vera07 17.4.2012 15:45  23%    +  -

Teď také marodím, co nás to postihlo. Dnes už to docela jde. Chleba, ale peču určitě obden, někdy i každý den. Jsme dva a tak nám to stačí. Když přijede syn s rodinou dělám chleba i pro ně, také jim chutná, když je čerstvý.

reagovat Vera07 17.4.2012 15:36  23%    +  -

iv@: Pekla jsem ten tvůj nový chleba. Vlastně jsem improvizovala.Pizza mouku jsem neměla, dala jsem hladkou.Podmáslí také ne, tak jsem naředila zakysanku. Upekla jsem vysoký nadýchaný chlebík asi jako ty.Proč to vlastně píši.Chleba jsem měla pomalu až k víku. Už asi za čtvrt hodinu jsem z vrchu přikrývala alobalem s volným kolečkem uvnitř.Uprostřed měl stále měkkou kůrku a tak jsem vypínala ..zapínala remosku pekla jsem ho kolem hodinu.Nakonec byl jedlý, dopečený a dobrý. Příště až seženu ty pravé suroviny asi snížím úměrně dávku? Ty ho máš také dost vysoký.Přikrýváš hned?

reagovat Vera07 17.4.2012 15:20  23%    +  -

iv@: dýňové kousky nejsem troškař hned jsem zadělala na dvě remosky./asi 1/2 z té druhé jsem zamrazila-to jsme už ve dvou nezvládli

reagovat Osma 15.4.2012 19:38  100%    +  -

Merylas:

reagovat jambocity 15.4.2012 17:45  5%    +  -

Jééé holky všem moc děkuji a to víte, že budu se snažit být brzičko fit!!!Tak jinak se mějte moooc hezky!!!

reagovat Merylas 14.4.2012 21:43  100%    +  -

Osma: A ty taky se dej dokupy

reagovat Merylas 14.4.2012 21:42  100%    +  -

jambocity: to je blbé, jak má člověk nějaké zdravotní potíže. Buď brzy fit

reagovat Osma 14.4.2012 20:23  100%    +  -

jambocity: Tak sme na tom rovnako

reagovat brundík 14.4.2012 20:14  59%    +  -

jambocity: Tak odpočívej a hlavně se nám uzdrav

reagovat jambocity 14.4.2012 19:22  5%    +  -

Ahojte všichni, tak po dlouhé době jsem pekla jen buchetku ke kávě pro návštěvu, dobrá byla ( buchta z ovocného jogurtu). Jinak zatím ještě pauzíruji, pořád marod. Už mne to nebaví, po měsíci bych už i něco dělala, ale jsem pořád strašně unavená.Navařím oběd a musím do postele. Tak se mějte zatím ahojky

reagovat brundík 14.4.2012 10:14  58%    +  -

Merylas: Tak vidíš u mě chleba taky neměl chybu.Chtěla jsem si koupit remosku novou s nepřilnavou upravou a okýnkem,jenomže jsou potvory drahé a s cenou jít dolu nechtějí

reagovat Merylas 14.4.2012 9:50  100%    +  -

brundík: AhojTak včera jsem pekla v remosce taky šišku sekané, ale skrz dietky jen a čistě z libového vepřového masa, zabalila jsem ji do kousku tukové blány. U nás se tomu říká nesprávně bránice, jinde třeba košilka, nec a nevím jak jinak. Upekla se parádně.

reagovat Merylas 14.4.2012 9:46  100%    +  -

iv@: Jedeš teda furt pěkně

reagovat brundík 13.4.2012 11:00  57%    +  -

iv@: Povedl se Ti já peču dnes do těsta dám osmaženou cibuli.

reagovat brundík 13.4.2012 10:58  57%    +  -

Merylas: Já mám troubu elektrickou a peču v ní moc málo mám raději remosku.

reagovat iv@ 13.4.2012 10:06  100%    +  -

O víkendu pečený.....

reagovat Merylas 13.4.2012 7:43  100%    +  -

brundík: Ale na 1 až 2 porce se mi taky nechce pouštět velkou troubu. V létě ji moc nepouštím, protože se mi od ní vyhřeje byt a to nepotřebuju. Zas je to výhodou v zimě.bydlím na baráku, tak ta tepelná pohoda není taková jak třeba v paneláku.

reagovat Merylas 13.4.2012 7:40  100%    +  -

brundík: Tak to jo, to pak nemá cenu zapínat troubu. Já mám plynovou, tak mám levnější provoz než třeba u elektrické.

reagovat brundík 11.4.2012 14:22  56%    +  -

Merylas: Remosku mám starou hlinikovou a tu malou jsem sama tak vždy pečutak na dva dny,pokaždé něco jiného.

reagovat Merylas 11.4.2012 14:02  100%    +  -

brundík: Jedeš teda pěkně Máš tu malou nebo velkou? A teflon vevnitř nebo tu starší hliníkovou. Já mám teda hliník a jestli se můžu zeptat, kolik porcí vaříš. Já už většinou jen tak 2, někdy vařím na 2 dny.

reagovat brundík 11.4.2012 11:20  55%    +  -

Merylas: Budu to muset vyzkoušet vypadá to pěkně Dnes peču sekanou a zítra se bude péct chleba,tak remoska nezahálí

reagovat Merylas 10.4.2012 21:27  100%    +  -

Osma: No, v troubě byl velký pekáč s masem, v hrnci co dělám běžně rýži na sporáku jsem měla polévku, tak jsem využila remosku.

reagovat Osma 10.4.2012 21:21  100%    +  -

Merylas:

reagovat Merylas 10.4.2012 21:06  100%    +  -

brundík: Zkus, byla parádní. Mrkni TADY

reagovat brundík 10.4.2012 20:48  54%    +  -

Merylas: Já ji používám stále ale rýži jsem v ní ještě nedělala.

reagovat Merylas 10.4.2012 19:18  100%    +  -

brundík: Taky jsem ji teď začala více využívat

reagovat Merylas 10.4.2012 19:17  100%    +  -

Irka: Já nejsem na chatě a co začala Ivka péct v remosce, tak jsem ji taky oprášilaNaposledy jsem v ni dělala rýži.

reagovat brundík 10.4.2012 17:52  54%    +  -

Taky peču honzovky v remosce a jsou bezva V pondělí jsem tam pekla i velikonoční nádivku byla dobrá.

reagovat Irka 10.4.2012 14:51  100%    +  -

iv@: ty jsem myslela,recept mám opsaný. Já už pro recepty na pečivo chodím jen k tobě,ty je máš vychytané.

reagovat iv@ 10.4.2012 14:33  100%    +  -

Irka: díky! Iri, zkus třeba ty moje honzovky do remosky recept mám na stránkách.

stránkování diskuse:

Váš názor:

Jméno:

Nejste přihlášen(a). Je lepší se nejdříve přihlásit.


Přihlásit na tomto počítači trvale:
  Registrace
diskuse:
Diskusi založil(a): monak
přispívání bez omezení
Nástěnka - Stát se členem
Členové diskuse - Členové online:
Nacházíte se v sekci:
Diskuse -> Zájmy a koníčky -> Vaření a recepty
Přečtěte si
Nové trendy pro dokonalou zahradu Soutěž: Vyhrajte specializovanou péči o své nehty DonnaNAILS! Tipy & triky pro zavařování Alice (35): Stydím se za svou profesi, jsem dělnice Celeste Buckingham o přešlapech v hubnutí 9 žen se nám svěřilo se svým POPRVÉ! Jaký byl jejich první sexuální zážitek, na který se nezapomíná? Domácí zmrzliny a sorbety - to nejlepší letní mlsání Poprala jste se někdy? Eva ano a strašně se stydí Výživová poradna. Odpovědi na otázky, které vás zajímají. Zeptejte se také! 10 slavných žen, které jsou šťastné s mladšími partnery!
 
 
Mladá Fronta a.s. Mladá Fronta a.s.

Copyright 1999-2014 Mladá fronta a.s. Publikování nebo další šíření obsahu serveru je bez písemného souhlasu autora či redakce zakázáno.