Semaforské recepty pro inspiraci

Pro všechny, kdo hledají recepty podle AM a jejího "semaforu"
9.9.2011

Diskusi založil(a) 9.9.2011 stirinka

ZELENÁ: Pizza od STIRINKA

Těsto na pizzu jsem našla někde na diskuzi o domácích pekárnách a pekárna moje domácí mi ho též zadělala. Takže více k náplni: v ZELENÉ skupině se nepoužívá sýr, takže místo něj jsem použila tofu. Dosud vždycky uzené, ale bývá vysušené. takže tentokrát natural, nakrájené na kostičky. Cibule byla na nudličky, tentokrát červená, mohla být normální...pak ještě pár koleček rajčete a pár nudliček papriky...osmahla jsem na osoleném oleji cibuli, pak jsem přihodila papriku a chvilku dusila, pak rajče, zase chvilku dusila, zalila jsem sojovou smetanou a ochutila sušeným česnekem, ten tam nemusí být. Nakonec jsem vmíchala tofu a nechala trochu probublat. Těsto jsem rozválela, potřela bazalkovým pestem (jen slabě, asi jedna a půl lžíce na normál kulatou pizzu) a na nej rozetřela náplň. Díky pestu nebyla výsledná pizza suchá a navíc...mně po rajčatovém protlaku nebo loupaných rajčatech pálívala po požití pizzy žáha...tentokrát bylo všechno v poho a zůstal jen prima pocit v bříšku :D

stirinka 23.1.2012 0:07

ZELENÁ: Salát na chlebíčky od STIRINKA

Nastrouháme vařený celer a červenou řepu, přidáme sterilovaný hrášek s mrkví a strouhanou kyselou okurku, prostě začátek je stejný, jako u salátu z detoxu, kromě celeru :), nakonec místo oleje dáme tofunézu nebo sojanézu a můžeme přidat i strouhané uzené tofu. Salát je růžový a obarví úplně všechno, ale chutná taky výborně!

stirinka 20.11.2011 7:47

ZELENÁ: Pohankové rizoto přidala Bverka

zpěnila jsem cibulku do růžova, na to předem namočené houby, opepřila (kdo nemůže pepř,tak chilli), osolila, přidala kurkumu a trochu drceného kmínu, restovala chvíli. Po té se přidá nakrájená zeleninka (podle chuti,nebo co dům dal), já si dala trochu strouhaného celeru, mrkve a kedlubnu, zase podusila s podlitím a posléze jsem do toho přidala pohanku a asi tak 10 minut nechala vařit (vody tolik,aby ji pohanka "vypila"). Nakonec jsem na to pokrájela dva stroužky česneku na plátečky a bylo to výborné. Česnek už tam ale nemusí být. Tak dobrou chuť.

stirinka 20.11.2011 7:44

ZELENÁ: Růžičková kapusta s omáčkou přidala STIRINKA

Cibuli pokrájíme dle libosti na kolečka, půlkolečka nebo kostičky, osmahneme na osoleném oleji, přidáme růžičkovou kapustu očištěnou a zbavenou vrchních ovadlých listů. Trochu zasmahneme, okořeníme drceným kmínem a mírně podlité dusíme. Před úplným změknutím kapustiček zahustíme špaldovou moukou nebo krupicí, provaříme a na závěr zjemníme sojovou smetanou. Podávat můžeme samostatně, nebo s rýží, jáhlami, těstovinami, brambory...

stirinka 10.11.2011 21:05

ZELENÁ: Cibulačka pro podzimní studené dny přidala STIRINKA

Na osoleném oleji osmahneme cibuli nakrájenou na kolečka, půlkolečka nebo nudličky, smažíme docela dlouho, ne dohněda, ale dozaltova, ale tak, aby byla měkká, prostě raději pomalu. pak přidáme drcený kmín, pepř, na kostičky krájený brambor a trochu kurkumy, polévku krásně zabarví a ovoní...ještě trochu osmahneme a podlijeme. Vaříme a po chvilce přidáme hrst jemných ovesných vloček. Až je vše měkké, přihodíme hrst lněných semínek, necháme přejít varem, ochutnáme a dochutíme solí, medem, citronem, můžeme přidat sojovou smetanu pro zjemnění. Podávala jsem s krutony. Ty naše byly zapečené se sýrem, ale kdo jede podle semaforu, dá si je jen suché nebo žádné

stirinka 1.11.2011 19:52

ZELENÁ: Polenta se zeleninovou směsí od STIRINKA

Podle návodu uvaříme polentu (kukuřičná krupice). Cibuli na nudličky smažíme na osoleném oleji, až je zkatavá, přidáme mrkev a celer na nudličky, smažíme dál. Až je zelenina osmahnutá, ale stále křupavá, zalejeme dle chuti sojovou omáčkou, zasmahneme a přidáme kurkumu. Díky ní bude směs krásně žlutá. Teď je čas přidat 1/2 cukety oloupané a nakrájené na špalíčky a 1 vařenou loupanou č.řepu, taktéž krájenou na nudličky. Vše společně ještě osmahneme tak, aby cuketa nebyla syrová. No a pak dochutíme případně citronem a medem...já to nechala tak, protože řepa je sladká sama o sobě. Nakonec si nandáme polentu a směs, případně i tofu nebo sojovou smetanu nebo tofunézu...příště zkusím všechno smíchat a zapéct jako nákyp :D

stirinka 1.11.2011 17:34

ČERVENÁ: Salát z brokolice přidala STIRINKA

Do křupava uvařenou studenou brokolici pokrájíme na drobné kousky nebo plátky, přidáme tuňáka z konzervy, sterilovaný hrášek s mrkví a okurky, na kostičky nebo nastrouhané. Pokud je tuňák v oleji, už ho nemusíme přidávat, pokud ve vlastní šťávě, přidáme olivový olej, osolíme podle chuti a přidáme sušený česnekový prášek :) nebo čerstvý utřený česnek.

stirinka 24.10.2011 8:28

ZELENÁ: Karbanátky z červené řepy od MILUNI

1 středně velká červená řepa 10 dkg ovesných vloček 1 vejce kukuřičná mouka (množství podle vodnatosti řepy) sůl majoránka 2 stroužky česneku 1 malá cibulka na obalení: buď kukuřičná mouka nebo hraška Červenou řepu oloupeme a nastrouháme najemno. Přisypeme vločky, 1 vejce, sůl, majoránku, 2 vymáčknuté stroužky česneku, 1 nadrobno nakrájenou cibulku. Zamícháme. Teď přisypeme kukuřičnou mouku - množství tolik, aby šlo tvořit karbenátky a ty se nerozpadaly. Záleží na vodnatosti řepy (je to podobné jako u bramboráků). Hotové karbenátky obalíme v troše kukuřičné mouky a smažíme s obou stran. Zhruba 4 minuty z každé strany. Pro upřesnění doplňuji, aby byly čistě ZELENÉ, je třeba vynechat vejce a nahradit buď lžící sojové mouky, nebo ničím, ty vločky pojí dostatečně :)

stirinka 5.10.2011 19:47

ZELENÁ:OBILNÁ MAJONÉZA vyčmuchala a přidala SEMÍNKO :)

6O g jahel, 5 lžic oleje, sůl Spařené jáhly zalijeme pětinásobným množstvím vody, osolíme a vaříme do měkka. Vlažné jáhly rozmixujeme s olejem na úplně hladký krém. Ze vzniklé základní majonézy připravujeme ochucené majonézy nebo tatarku. Já ochucuji třeba jen citronem a lžičkou hořčice. Možno přidat na jemno pokrájené okurky atd... POZOR: Jáhly je potřeba opravdu pořádně spařit - jinak jsou hořké. Já je buď vsypu do vroucí vody, nechám chvililičku projít varem a pak řádně propláchnu. Nebo prolévám vřící vodou z konvice přes síto. V nejlepším oboje, spařit a pak ještě prolít vařící vodou.

stirinka 3.10.2011 7:16

ČERVENÁ:Prokládaná cuketa jinak

Na dvě mladé cukety jsem dala do hrnečku jen 2 polévkové lžíce oleje, přidala lžíci sojovky, 3 velké stroužky česneku a kari (kolik se usyplo), přidala jsem čerstvý tymián (ale příště dám zase jinou bylinku) a teď volitelně - kdo má sherry nebo něco na ten způsob, je to naprostý zázrak Hlavní fígl: Cukety na kolečka, pak vezmu čistý igelitový pytlík a hodím tam ty kolečka cukety i tu matlu a promnu skrz igelit. Pak vyklepnu na peč. papír na plech a rozložím. 15 minut zapéct a pak dát zapéct ještě sýr. Byla to asi nejrychlejší metoda, co jsem zatím dělala.

stirinka 1.10.2011 19:16

ZELENÁ: Mrkvový koláč s jablky od STIRINKA, inspirováno MB recepty

Najemno nastrouhat 30dkg mrkve, smíchat s 30dkg špaldové mouky a 20dkg palmového tuku nebo jiného rostlinného, lžičkou prášku do pečiva bez fosfátů a dle chuti i špetkou soli. Vznikne křehké těsto, jednu půlku rozválet a dát na plech, poklást 6-7 jablky nakrájenými na plátky, posypat rozinkami a slunečnicovým semínkem, navrch placku z druhé části těsta. Jablka je možno poprášit kukuřičným škrobem, kdyby pouštěla moc šťávy...já pod jablka sypala strouhaný mandle místo toho škrobu :)no a upečeme a zbaštíme!

stirinka 1.10.2011 6:27

ZELENÁ: Květákový nákyp od STIRINKA

Předvařený květák rozmačkáme nebo posekáme, přidáme cibulku osmaženou, sůl, koření dle chuti, já dávala majoránku a grilovací koření na zeleninu, dále přidáme kukuřičnou krupici nebo strouhanku a vše spojíme povařeným a rozmixovaným lněným semínkem. To připravíme následovně: dvě lžíce semínek svaříme s hrnkem vody, necháme zchladnout a rozmixujeme. Směs urovnáme do vymazaného a vysypaného pekáčku a zapečeme.

stirinka 29.9.2011 19:52

ŽLUTÁ: Omáčka k těstovinám i masu...prostě rajská od STIRINKA

Na olivovém oleji osmahneme cibuli na kostičky, přidáme mrkvičku strouhanou na jemném struhadle, ještě trochu osmahneme a přidáme papriku na kousky krájenou, trochu soli a koření dle chuti, dala jsem směs na těstoviny, mírně podlijeme. Když je zeleninka měkká, přihodíme rajčata, opět na kousky, ještě chvíli podusíme. potom rozmixujeme, není to nutné, ale je to prima. No a kdo nemůže podle krevní skupiny rajče a papriku, dá místo toho kousek červené řepy...podle chuti třeba i česnek, celer...tymián, bazalku...:)

stirinka 27.9.2011 6:44

ZELENÁ: Špaldový chlebíček, konečně něco sladkého :) přidala STIRINKA

mouka špaldová, ořechy, semínka lněná, ovoce sušené, mandle Připravíme si stejné množství od každého sušeného ovoce (zde: rozinky, meruňky, datle) a oříšků (zde: mandle a lískové). Vše nakrájíme na drobné kousky a dohromady zvážíme. Do směsi přidáme maximálně 1/3 váhy špaldové mouky a pojivo z lněného semínka. To připravíme tak, že povaříme hrst semínek v půl hrnku vody a pak vše rozmixujeme dohladka. Nahradí nám to vejce. Vlhkýma rukama vytvarujeme šišky a pečeme je chvilku v troubě, dokud zespodu nezrůžoví. Vychladlé zabalíme do alobalu a tak je můžeme uchovat docela dlouho v lednici. Ovoce a ořechy volíme dle vlastní chuti a zásob, takže výsledná chuť je pokaždé jiná.

stirinka 20.9.2011 17:54

ZELENÁ: Bohatý talíř přidala STIRINKA

Jarní cibulku na kolečka a osmažit lehce na oleji, na to dokřupava uvařenou brokolici, pokrájenou na menší kousky, trochu opéct s cibulkou. Pak přidat kostky tempehu nebo uzeného tofu a prohřát. K tomu jsem servírovala vařenou pohanku a celerové hranolky.

stirinka 20.9.2011 15:40

ŽLUTÁ: "Bramborová" kaše bez brambor od STIRINKA

Na troše oleje osmahneme kostky cukety a dýně - pokud je třeba, dýni i cuketu předem oloupeme, u dýně hokaido to není třeba a u mladé cukety také ne, posolíme a dusíme, dle potřeby podlijeme trochou vody, ony si samy také pustí :D Když jsou dýně i cuketa měkké, rozšťoucháme a ochutnáme, já obvykle dochucuji sušeným česnekem a trochou soli. No a pak si užíváme, s uzeným tofu nebo tempehem, karbanátky z ovesných vloček apod. jako jídlo ZELENÉ s volským okem, sýrem nebo dobrým masem, či rybou nebo šmakounem jako jídlo ČERVENÉ.

stirinka 19.9.2011 20:07

ZELENÁ: Pasta alla Norma od Buturenky

recept je určen pro 4 osob(y) Ingredience: 300 až 400 g těstoviny (maccheroni nebo spaghetti), 2 lilky s tmavou slupkou ne příliš tenké, 800 g zralých rajčat, 1 malá cibule 2 stroužky česneku, 4 PL olivového oleje, čerstvá bazalka, olej na smažení, sůl, pepř. Příprava: Umyté lilky zbavíme horní části se stonkem a podélně nakrájíme na plátky ne příliš tenké. Plátky klademe do cedníku a postupně solíme. Na plátky položíme zatížený talířek a 1 hodinu necháme vylouhovat hořkou šťávu. Oloupáme zralá rajčata, odstraňíme semínka a uvaříme omáčku s cibulí, solí a bazalkou. Propasírujeme nebo rozmixujeme a redukujeme. Otřeme papírem sůl z plátků lilků a pečlivě je osušíme. Na pánvi zahřejeme olivový olej, přidáme česnek a postupně je smažíme do zlatova. Slupka je až křupavá a dužnina propečená. Odkládáme na papír. Tmavý česnek vyhodíme. Dáme bokem 4 pěkné plátky a zbytek nasekáme na proužky. Vrátíme na pánev (bez oleje). Uvaříme těstoviny al dente, scezené vložíme na lilky, přidáme několik lžic omáčky a krátce promícháme. Servírujeme na talíř v tomto pořadí: těstoviny, další omáčku, pokapat olivovým olejem, celý plátek lilku, na hrubo nastrouhanou ricottu-buď bez ní, nebo s tofu :), pár lístků bazalky. Tento letní recept (proto ta čerstvá rajčata) je původem ze sicilské Catanie. Jméno mu pravděpodobně dal proslulý dramaturg Nino Martoglio, když nad talířem nadšeně přirovnal tento výtvor k Belliniho opeře Norma. Někdo smaží lilek pokrájený na kostky, je to rychlejší. Sicilané většinou nechají všechny plátky v celku.

stirinka 17.9.2011 22:04

ČERVENÁ: Mrkvová pomazánka od Buturenky

Mrkvová pomazánka, ale díky Lučině - červená kdyby měla být zelená, jedině nahradit Lučinu sojovou majonézou nebo tofunézou 250g karotky 1 lžíce ol. oleje 1 lžíce citr. šťávy 1 lžička přírodního cukru nebo med sůl a mletý pepř 150 g lučiny nebo žervé 1 jarní cibulka Karotku najemno nastrouháme, orestujeme na oliv. oleji, necháme vychladit, v míse smícháme s citr, šťávou, cukrem nebo medem, solí a pepřem, smícháme s lučinou nebo žervé a podle chuti dochutíme solí nebo citr. šťávou. Posypeme jarní nakrájenou cibulkou.

stirinka 15.9.2011 20:28

ZELENÁ :Guacamole od Buturenky

Ingredience: 1 avokádo, 2 středně velká rajčata, 2 malé cibule, 1/2 chilli paprička 1-2 lžíce sojové smetany, petrželová nať, čerstvý koriandr Příprava: Avokádo rozkrojíme na poloviny, odstraníme jádro, oloupeme a nakrájíme na kousky. V míse kousky rozmačkáme vidličkou na hrubou kaši. Vmícháme nasekané rajče, cibulku, papriku, doplníme smetanou a dochutíme petrželkou a koriandrem. A kdyby se přidala normální smetana, je to celé červené:D

stirinka 15.9.2011 20:21

ZELENÁ: Francouzský cibulový koláč přidala stirinka, podle MB receptů

cibule, kvásek, mouka špaldová, česnek, tofunéza, tofu, sójová smetana Ráno zadělat těsto: 100g žit. kvásku, 40g sój. smetany provamel, šp. soli, 80g špaldové mouky, 80ml vody. Odpoledne přidat 90g špald. mouky. Lehce vymastit formu, vysypat moukou a vložit těsto. Náplň: lehce osmahnout pokrájenou půlku uzeného TOFU, přidat 5 cibulí na půl měsíčky, 2 bobkové listy, tymián a pomalu podusit (nechat zchladnout). Těsto po nakynutí potřít směsí tofunézy, 3 utřených stroužků česneku, špetka pepře a posypat zchladlou směsí tofu a cibule (bez bobkových listů). Zapéct v troubě cca 60min.

stirinka 13.9.2011 20:39

ZELENÁ: Brokolicový krém od Pamela3

Brokolice , ovesne vločky , dam do hrnce , zaliju vodou , kostku zeleninoveho bujonu , povařim , rozmixuji , ještě jsem tam dala lžičku pesta co davam do hraškove polevky , jednoduche , rychle , dobre :D

stirinka 13.9.2011 18:47

ZELENÁ: Plněná rajčata

4 porce : 8 velkých rajčat 250 g kuskusu 100 g tofu s mandlema (DM) 4 stroužky česneku 4 lžíce olivového oleje 2 lžíce čerstvé, nasekané bazalky pepř sůl Připravíme kuskus, přičemž se řídíme návodem na obalu (zalijeme vodou necháme nabobtnat). Když se tekutina vsákne, přidáme olivový olej, jemně nastrouhaný česnek, bazalku a hrubě nastrouhaný tofu s mandlema. Dosolíme a opepříme. Z rajčat odřízneme vršek, vydlabeme vnitřek, naplníme kuskusem a znovu přiklopíme. Zapékací misku lehce vymažeme olivovým olejem, vložíme do ní plněná rajčata a zapékáme 30 minut. Dá se toho kuskusu udělat více a vzít si ho jako přílohu.

stirinka 13.9.2011 12:51

ČERVENÁ: Carpaccio z červené řepy s kozím sýrem a červeným pepřem přidala BUTURENKA

Ingredience:  2 malé červené řepy - pečené  300 g měkkého kozího sýra nebo Hermelín, může být i niva  červený pepř  olivový olej  rozmarýn (jemně nasekaný)  pažitka  petržel  bazalka  citron Postup: Upečenou řepu nakrájíme na velmi tenké plátky a rozložíme na malé talířky do sluníčka. V mističce dobře promícháme olivový olej, šťávu z citronu a bylinky a směsí plátky řepy potřeme. Osolíme, opepříme a doprostřed dáme kolečko sýra.Vše posypeme několika kuličkami červeného pepře. Řepu pečeme dle velikosti asi hodinku při 120°C.

stirinka 12.9.2011 19:57

ZELENÁ:Aglio olio e peperoncino přidala BUTURENKA :)

400g sušené špagety 1dcl olej extra virgin 2ks čerstvé feferonky 16 stroužků česneku hrst nasekané petrželové natě Těstoviny uvaříme v dobře osolené vodě. Na studenou pánev nalijeme olej, přihodíme nadrobno nakrájený česnek, nasekanou feferonku a petrželovou nať. Zalijeme trochou vody z hrnce, kde se vaří špagety. Špagety promícháme na pánvi se směsí a můžeme podávat.

stirinka 12.9.2011 19:54
 
 
 

reagovat semínko 31.12.2012 8:07  100%    +  -

reagovat mercedeska7 21.9.2012 8:54  100%    +  -

agates: k LK se dá přirovnat strava dle AM jen tím, že se dělí - jinak je to o jiných potravinách a složení.
Měla by jsi jíst v poledne sacharidová jídla - třeba dušenou zeleninu s těstovinou a k večeři bílkovinné jídlo - zeleninový salát a maso - přečti si můj blog a mám tam i rozdělení potravin.
Jíš každý den i sacharidy i bílkoviny - jen ne v jednom jídle. Potřebuješ denně určité živiny a tak je do těla dostaneš.

reagovat Bverka 3.7.2012 15:35  100%    +  -

agates: máš ode mne vzkazík

reagovat agates 2.7.2012 20:59  21%    +  -

ahoj, začínám 3.týden detoxu a jsem ráda, že jsem našla tuto diskusi a můžu se zeptat na radu. Mám od AM koupenou první knihu a narazila jsem tam na větu-nekombinujte v rámci jednoho jídla červené a zelené pokrmy- znamená to, že v jednom dni mohu k obědu např.červené jídlo a k večeři zelené?nebo celý den jen jedu barvu?
Pročetla jsem od L.Kořínkové knihu o dělené stravě a ta tam popisuje, že v jeden den pouze "zvířátka" nebo "kytičky", tak jsme z toho trochu zmatená.
Předem díky moc za radu.Jinak jsem si pročítala Vaše recepty a už se těším, až je vyzkouším

reagovat blazka 9.12.2011 17:05  36%    +  -

Holky prosím jak si můžu udělat sama jídlo ??? jak poznám co patří do které barvy??, Já jsu úplný oslík!!!

reagovat stirinka 10.11.2011 21:00  29%    +  -

bverka: díky, hodím na nástěnku...

reagovat bverka 9.11.2011 21:23  100%    +  -

Mám také jednu ňamku: Pohankové rizoto

- zpěnila jsem cibulku do růžova, na to předem namočené houby, opepřila (kdo nemůže pepř,tak chilli), osolila, přidala kurkumu a trochu drceného kmínu, restovala chvíli. Po té se přidá nakrájená zeleninka (podle chuti,nebo co dům dal), já si dala trochu strouhaného celeru, mrkve a kedlubnu, zase podusila s podlitím a posléze jsem do toho přidala pohanku a asi tak 10 minut nechala vařit (vody tolik,aby ji pohanka "vypila"). Nakonec jsem na to pokrájela dva stroužky česneku na plátečky a bylo to výborné. Česnek už tam ale nemusí být.
Tak dobrou chuť.

reagovat stirinka 4.11.2011 16:56  12%    +  -

Děvčata, nějak nám to tu zamrzlo...ani já nemám nový recepty, točím se ve starých osvědčených jídlech...není čas ani chuť něco zkoušet...jediný na co se chystám, je zkusit "brambory v hrašce" pak to sem hodím nebo ne, podle úspěšnosti. Velké oblibě se u nás teď těší Nutrikaše, je ale poměrně drahá, tak budu hledat a experimentovat, je to rýžová instantní kaše se sušenýma jahodama a vanilkou, nebo s čokoládou. Jde o to jen vychytat chuť, když použiju jen obyč. instantní rýžovou kaši...

reagovat semínko 1.10.2011 19:26  100%    +  -

Kopiruji z jine diskuse -

OBILNÁ MAJONÉZA
6O g jahel, 5 lžic oleje, sůl
Spařené jáhly zalijeme pětinásobným množstvím vody, osolíme a vaříme do měkka. Vlažné jáhly rozmixujeme s olejem na úplně hladký krém. Ze vzniklé základní majonézy připravujeme ochucené majonézy nebo tatarku.
Já ochucuji třeba jen citronem a lžičkou hořčice. Možno přidat na jemno pokrájené okurky atd...
POZOR!
Jáhly je potřeba opravdu pořádně spařit - jinak jsou hořké. Já je buď vsypu do vroucí vody, nechám chvililičku projít varem a pak řádně propláchnu. Nebo prolévám vřící vodou z konvice přes síto. V nejlepším oboje, spařit a pak ještě prolít vařící vodou.

reagovat kozlovka 28.9.2011 21:48  110%    +  -

stirinka: +no ja se jen chodim divat a nakukovat vše pěkně sleduji , od ponděli začiname v patek pěkně na nakup at mam vše potřebne

reagovat stirinka 28.9.2011 19:08  29%    +  -

kozlovka: ahoooj, už jsi tu dlouho nebyla...no já osobně podle semaforu jedu, tento týden byly nějaký nervy nebo co, takže semafro jsem sice držela, ale jinak jsem jedla snad za armádu... 3.10.do toho jdu zas, pěkně se ráno zvážím a změřím a uvidíme, jak to půjde podruhý...jsme ten první jely nějak skoro stejnějinak jsem původně chtěla i dodržovat krevní skupinu, to se mi vymklo, ale snažím se aspoň vyloučit brambory a pšenici...teda ve větším množství...jak píše Tonka. Jsem taky A jako tykrásný večer a zase naviděnou

reagovat kozlovka 28.9.2011 11:31  94%    +  -

zdravim vas holky , tak od 3,10 začiname s detoxem , už se docela těšim , pořad vymyšlet co vařit mě taky štve jinak , uvidim kolik zhubnu tedka při druhem detoxu
holky co jedete podle semaforu jak vam jde hubnuti ?
ja zatim pořad jen na cm hlavně stehna a zadek , jinak vaha kolisa kolem te 70 plus minus kilo, minule ukazala i 69 , ale jinak kamošky co mě nevidi tak často řikaji že fakt hubnu ale ta mrcha vaha kolisa ja bych chtěla tak 65 no taky ted meně piju a myslim že zadržuji vodu , někdy mam natekle kotniky , musim ten pitny režim vychytat ,

jinak přeji hezky den , jak dalůece řešite krevni skupinu ? dodržujete to ?

reagovat stirinka 28.9.2011 7:46  15%    +  -

Jooo tak koukám, že kaše má úspěch, to jsem ráda...taky ji vařím často a s chutíkdybyste někde narazily na zajíce se vzorkem kaše Nutrikaše, doporučuju vyzkoušet...instantní rýžová kaše s příchutí-měla jsem jahoda-vanilka a čokoláda-prima snídaně třeba při časovém skluzu, jen zalít a zbaštit...bez laktozy, bez lepku...minulý týden jsem si koupila na zkoušku instantní pohankovou kaši a je taky báječná. No, mně sladký snídaně a kaše prostě jedou...

reagovat blanche44 27.9.2011 12:04  100%    +  -

Neli1: já už taky

reagovat blanche44 27.9.2011 12:04  100%    +  -

bverka: já jsem B,tak já můžu i masíčko,manžel A,tak to máme trošku náročné,dát to nějak dohromady

reagovat Neli1 27.9.2011 11:42  29%    +  -

blanche44: ty děláš chutě, ještě , že už jsem po obědě Díky

reagovat bverka 27.9.2011 11:10  100%    +  -

blanche44: díky za tip, udělám si ji teď k obědu s uzeným tofu

reagovat blanche44 27.9.2011 11:01  100%    +  -

Neli1: je na nástěnce,měli jsme k ní karbanátky s kapustou,chystám se k ní na zítra upéct krůtí maso na česneku a cibuli,možná i špenátek

reagovat Neli1 27.9.2011 10:48  15%    +  -

blanche44: kde najdu recept, v knize? Zrovna si dělám jídelníček na další týden, že bych zařadila...

reagovat blanche44 27.9.2011 10:46  100%    +  -

hóólky,ta ,,bramborová" kaše bez brambor,to je mňamka

reagovat stirinka 24.9.2011 21:11  14%    +  -

Taky přidám dnešní jídelníček, kromě hříchu odpo...takže...
S mrkev jablíčko a spol.
Sv sojový "zajíc" s inst. kávou
O rýže, dušená cuketa s dýní rozmixovaná na omáčku se sojovou smetanou + tempeh
V králičí předek + svíčková omáčka z dýně

reagovat Neli1 24.9.2011 17:44  25%    +  -

buturenka: jsem ráda, že jsi tu vložila svůj dnešní jídelníček...hodně mi to pomůže, až si budu skládat ten svůj...díky

reagovat lokofa 24.9.2011 17:39  31%    +  -

bverka: Už jsem si to stáhla. Díky

reagovat bverka 24.9.2011 15:20  100%    +  -

lokofa: tak mi dej do vzkazíku mail adresu a máš to za chvíli

reagovat lokofa 24.9.2011 15:02  5%    +  -

bverka: Děkuju

Mně o tom právě povídala moje nehtařka a slíbila tu staženou knihu poslat, ale nedorazilo nic.

reagovat bverka 24.9.2011 14:55  100%    +  -

lokofa: tady si také o tom povídáme a je tam ke stažení ta knížka od A.Mačingové.Pokud ti to nepůjde, napiš mi mejlík a já ti to pošlu:
http://diskuse.dama.cz/diskuse.php?d=21885

reagovat lokofa 24.9.2011 14:50  17%    +  -

Mohla bych Vás poprosit o nějaký odkaz, kde jsou pravidla a princip téhle diety??

Moc díky

reagovat buturenka 24.9.2011 14:06  100%    +  -

stirinka: s tou kvalitou máš pravdu, to Rakousko je někde jinde než my

reagovat buturenka 24.9.2011 14:05  100%    +  -

dnešní moje strava

SN banán, 2 kiwi, trochu mandlí a medu, 1/3 mně
snědl manžel
SV to jsem se dojedla 1x banánem
OB hovezí guláš podle Tonky str. 147 + čerstvá
zelenina
SV jogurt BIO s trochou medu
VE salát adzuki, dám si k tomu i čekankové
listy, taková miš zel. salát

reagovat stirinka 23.9.2011 14:59  26%    +  -

Neli1: teda s tím pečivem jsi to trefila...taky se ho nechci vzdát, ale omezila jsem ho řádně. Snídat ovoce mi vyhovuje, dneska jsem měla dva banány a musela jsem letět...na pracáka jinak pečivo snídám málokdy, prostě jsem si odvykla. I když bych podle KS neměla pšenici moc jíst, občas si kus chleba vezmu, jako pochoutku. No a s tím domácím pečením, jo asi je to cesta. To Buturenka: že jezdíš do Rakouska, to ti závidím, já bydlela dřív u německé hranice a taky jsme tam lecos kupovali, protože to bylo lepší a třeba i levnější než u nás. Jo a řekla bych, že němci mají potraviny kvalitnější...ještě k chlebu...škoda, že u chleba nejsou nálepky se složením...procenta mouky a tak. Když občas zavítám do Kauflandu, tam mají prima houstičky, jsou německé, v bio kvalite...balené po 4ks, rozkrojených napůl a zavařené po dvou, takže koupíš jeden balíček a půlku můžeš nechat ve špajzu a první si otevřít...píšou, že jsou dobré k toastování, já je jím i syrové. Složení je tam psáno...pšenice 23%, jinak žito - vločky, šrot...Jo a ten zázrak stojí myslím 24Kč, což vyjde na jednu houstičku 6Kč, jsou trvanlivé.

stránkování diskuse:

Nemáte právo pro přidávání příspěvků. Požádejte autora diskuse. Napište mu vzkaz pomocí vzkazů.



Přihlásit na tomto počítači trvale:
  Registrace
diskuse:
Diskusi založil(a): stirinka
přispívání jen pro zaregistrované
Nástenka - Stát se clenem
Clenové diskuse - Clenové online:
Nacházíte se v sekci:
Diskuse -> Diety
Přečtěte si