DOMÁCÍ PEKÁRNA

KOUZLÍME S DOMÁCÍ PEKÁRNOU

Tato diskuse navazuje na původní diskusi založenou jehlanek a měla by pomoci všem, kteří zkouší péct chleba doma, nebo se chtějí inspirovat k nejrůznějšímu využití domácí pekárny.

Správcem, který se stará o bezproblémový chod diskuse





6.4.2005

Diskusi založil(a) 6.4.2005 Anndy

 
 
 

reagovat zulan 26.4.2019 6:53  65%    +  -

midarka: Maruško ten je nádherný.

reagovat mlíčko 25.4.2019 19:42  60%    +  -

midarka: no, tak ten je úžasný

reagovat Vivka 25.4.2019 15:46  100%    +  -

midarka: ten se teda povedl

reagovat Vivka 25.4.2019 15:46  100%    +  -

Betyyna: pěkný článek

reagovat Cher 25.4.2019 13:35  41%    +  -

jarko: ty je děláš tedy luxusní, kdy jsou i plněné.
U nás peče beránky moje máma. Také má tyhle dvě keramické formy. Dříve dělala beránků několik. Posledních pár let dělá velkého pro ně (resp. pro návštěvy) a malého pro nás. Většinou dělá piškotové těsto. Letos měla nějaké jiné, bylo po upečení dost tuhé. A jenom je hodně pocukruje.

reagovat jarko 25.4.2019 13:24  41%    +  -

midarka: Chlebík je přímo ukázkový Myslím, že bude určitě i dobrý, až ho rozkrojíš.

reagovat jarko 25.4.2019 13:23  41%    +  -

Betyyna, zahrádkářka, midarka: Holky děkuji Mám dvě velikosti beránků, letité keramické formy. Jejich výhoda je, že se v nich to těsto nespálí, tedy alespoň se mi to ještě nestalo. Dělám perníkové těsto a toho většího ještě plním krémem.

reagovat jarko 25.4.2019 13:20  41%    +  -

Cher: Určitě ten sušený kvásek vyzkoušej. Určitě se rozkvasí lépe, ale první rozkvas jsem také nějak nevychytala a zplesnivěla Ale druhý pokus už byl dobrý a od té doby udržuji kvásek v ledničce.

reagovat zahrádkářka 25.4.2019 12:14  100%    +  -

midarka: Vypadá jako namalovaný, potom napiš, jak chutnal

reagovat babiMinka 25.4.2019 11:30  100%    +  -

midarka: Chleba vypadá dobře!!!!!!

reagovat Tiama 25.4.2019 11:26  100%    +  -

midarka: ukázkový

reagovat Iivetata 25.4.2019 10:51  84%    +  -

midarka: pěkný

reagovat midarka 25.4.2019 10:47  7%    +  -

Děvčata děkuji ale ještě to nemám vychytané, spal celou nic v lednici.

reagovat heleen1 25.4.2019 10:21  100%    +  -

midarka: Nádhera !!

reagovat Cher 25.4.2019 9:46  41%    +  -

midarka: ten je přímo výstavní

reagovat Betyyna 25.4.2019 9:34  100%    +  -

midarka: ten je nádherný

reagovat midarka 25.4.2019 8:48  7%    +  -

jarko: Ty jsou nádherní

reagovat midarka 25.4.2019 8:43  7%    +  -

Ahojky děvčata, dneska jsem zkoušela lednicové kynutí. Jsem zvědavá jak rozkrojím.

reagovat Tiama 25.4.2019 7:12  100%    +  -

Betyyna: tak tam by se mi to líbilo na čumendu i na ochutnání

reagovat mlíčko 24.4.2019 18:38  61%    +  -

heleen1: něco na tom asi bude

reagovat zahrádkářka 24.4.2019 15:47  100%    +  -

jarko: Moc krásní beránci

reagovat Betyyna 24.4.2019 12:22  100%    +  -

reagovat Betyyna 24.4.2019 10:26  100%    +  -

jarko: to je hezké, máš velkou a malou formu na beránky?

reagovat Cher 24.4.2019 8:46  41%    +  -

jarko: já myslím, že by to na tu pomazánku neměl být problém. Jen se to asi bude dělat o trošku déle, než se voda odpaří.

Ten sušený kvásek jsem od někoho dostala, musím se podívat, kam se mi doma poděl

reagovat Iivetata 24.4.2019 6:53  85%    +  -

Také dávám droždí do mrazáku,a z mrazáku hned do mouky žádné rozmrazování,do pomazámky bych se bála ho dát,ale proč to nezkusit.Někdy se mi stávalo,že jsem z knedlíků cítila droždí,tak tam přidávám trošku octu,ale to myslím i droždí nemrazené.

reagovat jarko 23.4.2019 22:27  41%    +  -

alena5, babiMinka: Sušené droždí zamíchávám do mouky, mám s tím takto dobrou zkušenost.

reagovat jarko 23.4.2019 22:23  41%    +  -

Cher: Jediná nevýhoda je, že po rozmražení to droždí hodně zřídne. Na pečení to vůbec nevadí, ale na tu pomazánku to nejspíš ideální nebude

reagovat jarko 23.4.2019 22:19  41%    +  -

Betyyna: Také nespotřebované droždí zamrazuji, funguje v pohodě i po rozmražení

reagovat jarko 23.4.2019 22:15  41%    +  -

O Velikonocích jsem tu nebyla, ale všechny jste krásně napekly Já vyfotila alespoň letošní beránky

reagovat jarko 23.4.2019 22:13  41%    +  -

rehek, alena5: Já nevidím rozdíl ve výsledném produktu s použitím sušeného nebo čerstvého droždí. Zatím mi vše vykynulo bez problému a používám oboje, sušené je vždy při ruce. Jen pokud je to sušené droždí už hodně staré, tak může kynout hůře.

stránkování diskuse:

Váš názor:

Jméno:

Nejste přihlášen(a). Je lepší se nejdříve přihlásit.


Přihlásit na tomto počítači trvale:
  Registrace
diskuse:
Diskusi založil(a): Anndy
přispívání bez omezení
Nástenka - Stát se clenem
Clenové diskuse - Clenové online:
Nacházíte se v sekci:
Diskuse -> Zájmy a koníčky -> Vaření a recepty
Přečtěte si