Komunita diskuse: HUBNEME kolem 5000-6000 KJ :-)

Tuto diskusi založil(a): FEM
Dne: 24.4.2008
Diskuse nyní obsahuje celkem 68044 příspěvků. Za poslední den je zde 0 nových příspěvků.

Nástěnka

hana** 13.2.2014 9:18

DO NOVÉHO ROKU S ČISTÝM ŠTÍTEM :)

Hubneme:
nick věk výška Počáteční váha 1.1. 12.1. 19.1. 26.1. 2.2. 9.2. 16.2. 23.2. 2.3. 9.3. 16.3. 23.3. 30.3. 6.4. 13.4. 20.4. 27.4. 4.5. 11.5. 18.5.25.5. 1.6. 8.6. 15.6. 22.6.
xxx.klarka 25 173 99,7 99 97 95,6 - 95,6 95,6 96 96 - - - - - 93,6 93,1
Maceček 40 166 74 - 74 73 72,7 71,7 71,1 71 70,9 70,9
PosPol 23 167 87,4 87,4 85,8 85,3 85,7 85,2
petjulka86 28 - 138,9 - - 137,5 136,8 135,7

hana** 24.1.2011 15:13

Přílohy

•150 g brambor = 4 polévkové lžíce nebo •120 g vařených těstovin = 6 polévkových lžic •100 g dušené rýže = 5 polévkových lžic •100 g bramborový knedlík = 3 plátky •80 g houskový knedlík =3 plátky •140 g vařených luštěnin = 13 polévkových lžic •200 g bramborové kaše = 6 polévkových lžic •60 g chleba nebo celozrnný rohlík

FEM 9.1.2011 19:31

hana** 30.6.2009 11:57

Váhy surovin před a po úpravě + KJ na 100g vařených
Hodnoty jsou orientační,kdo to chce mít přesně,bude si muset vážit sám

Surovina Před úpravou Vařené/pařené Kj na 100g vařených/pařených
Rýže průměr 100g 310g 452kj
Gnocchi 100g 105g 602kj
Brambory 100g 102g 321kj
Těstoviny 100g 280g 532kj
Těstoviny semolinové 100g 199g 764kj
Čočka 100g 257g/192g 536kj/717kj
Kuskus 100g 300g 483kj
Sojová drť 100g 356g 299,7kj
Sýrové tortelíny 100g 248g 649kj

hana** 22.2.2009 8:32

Recepty

Pangas na grillu se salátem 1890 KJ
175g pangase,kmín,na salát:125g branmbor,,malá cibulka,25g hrášku,25g kyselých okurek,citr.štáva,sůl,pepř,pažitka,lžička oleje. Maso nasucho ugrilujene.Brambor uavříme ve slupce a smícháme s ostatními ingrend. Místo ryby se dá použít plátek kuřecího masa.
Zeleninová čína (pro 2 osoby)
2 kuřecí prsa,1 lčíce oleje,1 šalotka,1 čssnek,pepř,špetka skořice,5g strouhaného zázvoru,1 červená paprika,2 lčíce drcených mandlí,2 lžíce sojové omáčky + 100g ráže : CELKEM 1 osoba 2016 KJ
Krůtí kousky s rajčaty 1352 KJ
125g krůtí prso,50g cherry rajčat,oregano,pepř,sůl,oliv.olej,35g rýže/suchý stav/
Losos na salátu 1869 kj
150g lososa,tymián,150g polníčku,půl limetky,pepř,sůl,lžička oliv oleje.Pánev vytřeme olejem a upečeme lososa.
Teplý zeleninový salát 1848 kj
110g kuřecí prso,50g těstovin,50g cukety,rajče,1/4 lilku,sůl ,oregano,bazalka,lžičk aoleje,balzamiko ocet.
Ovocný salát 1256 kj
1 mrkev /100g/,1 jablko/100g/,ananas 100g,1 lžička štávy z citronu,1 lžička medu,2 lžíce zakysané 11% smetany/nebo bílý jogurt/,mandle 10g - vše nakrájíme a smícháme,nakonec posypat nastrouh.mandelmi.
Těstovinový salát s tuňákem 1515 kj
těstoviny 100g,tuňák ve vl.štávě 50g,mražená kukuřice a hrášek 50g,mrkev 50g,oliv.olej 10g,štáva s citronu,pepř
brokolicová pomazánka-HaCH,345KJ/100G
250g nízkot.tvarohu,100g nízkot.sýra 750kJ/100G,150g brokolice vařené,jarní cibulka,sůl,pepř
Květákové placičky 1ks 229KJ
květák syrový 784g 949KJ,2 bílky 122kj,suš,br.kaše 70g 989KJ celkem 9ks
Pangas-oběd
pangas 242g 750KJ,mrkev 194g 301kj,brambro vař.100g 302kj,sýr plátek ěx 38g 412kj celkem 1765KJ
Polévka drožďová 420kj
5g másla,10g cibule,10g droždí,vývar,sůl,30g zeleniny,5g krupice,1/4 vejce,pažitka.Na máse zpěníme cibuli a droždí,zalijeme vývarem,vaříme,naonec vejce,pažitka
Pečené br.s tvarohem 1344KJ
150g brambor,10g másla,100g tvarohu,pažitka,sůl,kmín.Neloupané omyté brambory rozkrojíme a položíme řeznou stranou na plech.Pečeme v troubě a podáváme s tvarohem ochuceným pažitkou,solí,kmínem
Kuřecí prsa Peggy
1 porce – 1 422kJ B 39,24g S 32,58g T 6,28g Kuřecí prsa 150g (549kJ) Cibule 10g (14kJ) Eidam 30% 20g (220kJ) Sůl,pepř mletý Brambory 150g (497kJ) Mléko 1,5% 75ml (143kJ) Kuřecí prsa a cibuli pomeleme,přidáme nahrubo nastrouhaný sýr,ochutíme solí a pepřem.Důkladně promícháme,vytvoříme karbanátek a dáme jej upéct na pečícím papíře do trouby. Brambory uvaříme,scedíme a zašleháme do nich vroucí mléko,dochutíme solí.
Cizrnový salát Peggy
1 porce – 1 271kJ B 16,76g S 48,51g T 6,37g Cizrna 70g (949kJ) Cibule 40g (55kJ) Rajčata 60g (50kJ) Mrkev 50g (78kJ) Paprika červená 50g (61kJ) Citronová šťáva 1čajová lžička (6kJ) Olej 2g (73kJ) Sůl,pepř mletý Den předem namočenou cizrnu uvaříme do měkka,scedíme a vychladíme.Očištěnou mrkev nastrouháme na hrubém struhadle,ostatní zeleninu nakrájíme na kostky.Vše promícháme,dochutíme citronovou šťávou,solí a pepřem a dáme odležet do lednice
Plněné cibule,brambor Peggy
1 porce – 1 526kJ B 33,68g S 58g T 4,05g Cibule 200g (274kJ) Krůtí prsa 100g (440kJ) Tavený sýr Lipno light 25g (150kJ) Grilovací koření,pepř mletý Brambory 200g (662kJ) Cibuli oloupeme a uvaříme do měkka,vydlabeme.Krůtí prsa pomeleme společně s vydlabanou cibulí,ochutíme kořením,přidáme sýr a důkladně promícháme.Touto směsí naplníme cibule,podlijeme vodou a dáme upéct do trouby.Příloha vařené brambory
Pangas na rajčatech Peggy
1 porce – 1 744 kJ B 32,58g S 60,46g T 4,09g Olej 3g (109kJ) Pangasius 150g (465kJ) Cibule 50g (69kJ) Rajčata 200g (206kJ) Sůl,pepř mletý,Italské bylinky Těstoviny bezvaječné 60g (895kJ) Na rozpáleném oleji zpěníme nakrájenou cibulku, přidáme plátek osoleného pangase, opečeme jej z obou stran, přidáme oloupaná a nakrájená rajčata, podlijeme vodou a podusíme pangase do měkka, poté pangase vyjmeme, rajčata dochutíme solí a kořením. Podáváme s vařenými těstovinami.
Zapečená brokolice Peggy
1 porce – 1 582kJ B 27,95g S 48,41g T 10,67g Brambory 200g (662kJ) Brokolice 150g (207kJ) Cibule 60g (82kJ) Šunka dušená 50g (330kJ) Tavený sýr Lipno light 50g (300kJ) Sůl Brambory a brokolici uvaříme do měkka, nakrájíme, přidáme nakrájenou cibulku a šunku, osolíme, promícháme, dáme do zapékací misky a přelijeme omáčkou, kterou jsme si připravili rozvařením taveného sýru v trošce vody. Zapečeme.
Kuřecí na kedlubnách Peggy
1 porce – 1 512kJ B 26,79g S 56,14g T 3,71g Olej 2g (73kJ) Cibule 45g (62kJ) Kuřecí prsa 100g (366kJ) Kedlubna 100g (79kJ) Rajče 45g (38kJ) Sůl Těstoviny bezvaječné 60g (895kJ) Těstoviny uvaříme na skus. Na oleji zpěníme nakrájenou cibulku, přidáme nakrájená kuřecí prsíčka, orestujeme, přidáme nastrouhanou kedlubnu, oloupané a nakrájené rajče, podlijeme vodou, provaříme, dochutíme solí a podáváme s uvařenými těstovinami
Uzené krůtí v bramboráku Peggy
1 porce – 1 489kJ B 21,98g S 55,04g T 5,88g Uzené krůtí maso 80g (471kJ) Brambory 200g (662kJ) Česnek 10g (45kJ) Bílek 10g (20kJ) Hladká mouka 20g (290kJ) Sůl, pepř mletý, majoránka Oloupané brambory nastrouháme na jemno, přidáme utřený česnek, bílek, hladkou mouku, sůl, pepř a majoránku. Promícháme. Pánev vyložíme pečícím papírem, poklademe polovinou bramborákového těsta, na které položíme nakrájené krůtí maso na plátky a překryjeme zbytkem těsta. Osmažíme z obou stran. Lze jej upéct i v troubě. Zelný salát 1 porce – 157kJ B 1,35g S 4,10g T 2029g Čínské zelí 100g (59kJ) Ocet 3g (5kJ) Olej 2g (73kJ) Cibule 15g (21kJ) Nízkoenergetické umělé sladidlo dle chuti Zelí a cibuli nakrájíme, přidáme olej, ocet a v trošce vody rozpuštěné sladidlo.Zamícháme
Kuřecí prsa s mozzarellou,bulgur Peggy
1 porce – 1 586 kJ B 33,09g S 38,99g T 11,34g Bulgur 50g (600 kJ) Kuřecí prsíčka 100g (366 kJ) Rajče 140g (144 kJ) Cibule 35g (48 kJ) Olej 3g (109 kJ) Mozzarella v nálevu 35g (319 kJ) Bazalka, sůl Ve 100g vroucí osolené vody povaříme 2 min. pod pokličkou bulgur, odstavíme a necháme 15min. stát.Na kapce oleje osmahneme nakrájenou cibulku, nakrájená kuřecí prsa, přidáme na drobné kostky nakrájené oloupané rajče, mírně podlijeme vodou a povaříme. Ke konci přidáme nakrájenou mozzarellu, pár natrhaných lístků bazalky a dochutíme solí. Podáváme s vařeným bulgurem
Květák mozzarellou,bulgur Peggy
1 porce – 1 175kJ B 25,11g S 12,51g T 15,48g Květák 200g (242kJ) Cibule 15g (21kJ) Paprika červená 30g (36kJ) Šunka dušená 50g (330kJ) Mozarella v nálevu 60g (546kJ) Sůl Květák uvaříme do měkka (vařím jej v páře). Cibuli,papriku,šunku a květák nakrájíme. Osolíme, promícháme, dáme na 1,5 min. do mikrovlnky. Nandáme na talíř a posypeme nakrájeným sýrem.
Plněná krůtí prsa tvarůžky,br.kaše Peggy
1 porce – 1 652kJ B 55,93g S 32,82g T 4,85g Krůtí prsa 150g(660kJ) Tvarůžky 40g (230kJ) Šunka dušená 15g(99kJ) Mléko 1,5% 75ml(143kJ) Brambory 150g(497kJ) Paprika červená 20g(24kJ) Sůl Krůtí prsa rozkrojíme, naklepeme, osolíme, poklademe plátkem šunky, 2 kolečky tvarůžků, plátkem červené papriky, přeložíme, spíchneme párátkem a dáme vařit do parního hrnce na 30 min. Kdo nemá parní hrnec může prsíčka podlít vodou a upéct pod pokličkou v troubě. Podáváme s bramborovou kaší. Brambory uvaříme v osolené vodě, scedíme, elektrickým šlehačem ušleháme a všleháme vroucí mléko, dochutíme solí.
Uzené krůtí maso,těstoviny Peggy
1 porce – 1 787kJ B 26,71g S 59,40g T 9,24g Těstoviny bezvaječné 60g(895kJ) Cibule 40g(55kJ) Pórek 20g(39kJ) Olej 2g(73kJ) Paprika zelená 100g(65kJ) Rajče 70g(72kJ) Uzené krůtí maso 100g(589kJ) Sůl,chilli koření Těstoviny uvaříme na skus. Na oleji orestujeme nakrájenou cibuli, pórek, papriku a nakrájené rajče, mírně podlijeme vodou, přidáme na kostky nakrájené uzené krůtí maso,prohřejeme, smícháme s uvařenými těstovinami a dochutíme solí a chilli kořením.
Papriky plněné kuskusem Peggy
1 553kJ B 22,41g S 53,20g T 8,52g Sojové boby 30g(535kJ) Kuskus 50g(724kJ) Pórek 20g(39kJ) Paprika zelená 200g(130kJ) Rajče 100g(103kJ) Česnek 5g(23kJ) Sůl,bazalka,nizkoenergetické sladidlo Sojové boby si namočíme den předem.Následný den je uvaříme do měkka.Kuskus osolíme, zalijeme 100g vroucí vody a necháme stát pod pokličkou cca 15min. Papriky omyjeme, vydlabeme a naplníme směsí vařeného kuskusu, vařených sojových bobů a pórku.Dáme na plíšek, podlijeme vodou a pečeme. Během pečení podléváme.Rajče oloupeme, nakrájíme na drobné kostky, dáme do kastrůlku, zalijeme vodou a rozvaříme. Přidáme sladidlo(já dala 3ks), utřený česnek, dochutíme solí a provaříme.Vzniklou omáčku nalijeme na talíř a na ni položíme hotové papriky
Kuřecí prsíčka s kapustou a gnocchi Peggy
1 porce – 1 766kJ B 33,84g S 57,04g T 7,60g Kapusta hlávková 150g(264kJ) Olej 2g(73kJ) Cibule 50g(69kJ) Lečo mražené 100g(120kJ) Kuřecí prsíčka 100g(366kJ) Česnek 5g(23kJ) Eidam 30% 20g(220kJ) Gnocchi 100g(632kJ) Sůl,pepř mletý Kapustu nakrájíme a uvaříme do měkka.Na oleji zpěníme nakrájenou cibulku, přidáme na kostičky nakrájená kuřecí prsíčka, orestujeme, přidáme lečo, podlijeme mírně vodou a povaříme do měkka. Na konec vmícháme uvařenou kapustu, utřený česnek a dochutíme solí a pepřem.Provaříme, promícháme s vařenými gnocchi, při servírování posypeme strouhaným sýrem
Kokosový kuskus s jablíčkem Peggy
1 porce – 880kJ B 5,92g S 39,0g T3,75g Mléko 1,5% 60ml(114kJ) Kuskus 30g(434kJ) Jablko 100g(255kJ) Kokos strouhaný 3g(76kJ) Nízkoenergetické sladidlo dle chuti Vroucím oslazeným mlékem zalijeme kuskus a necháme stát pod pokličkou cca 15 min. Přidáme kokos, nastrouhané jablíčko a zlehka promícháme.
Pečený camembert,peč.brambory Peggy
1 porce – 1 822kJ B 18,39g S 26,77g T 29,30g Brambory 130g(430kJ) Knuspi zeleninový 4g(57kJ) Bílek 3g(6kJ) Camembert 90g(1328kJ) Knuspi pomeleme na strouhanku, camembert podélně rozřízneme obalíme v bílku, následně ve strouhance, dáme na pečící papír a pečeme ve vyhřátá troubě na 250st. cca 10 min. Příloha pečené brambory,pečeme též na pečícím papíru.
Česnekový pangas v zelí,těstoviny Peggy
1 porce – 1 796kJ B 33,37g S 64,52g T 2,74g Zelí hlávkové bílé 100g(121kJ) Pangasius 150g(465kJ) Cibule 35g(48kJ) Olej 2g(73kJ) Česnek 10g(45kJ) Grilovací koření,sůl Těstoviny bezvaječné 70g(1 044kJ) Zelí nakrájíme a podusíme do měkka.Na rozpáleném oleji zpěníme nakrájenou cibulku,přidáme nakrájeného pangase,okořeníme,podusíme do měkka,přidáme utřený česnek a uvařené zelí.Promícháme popřípadě dosolíme a podáváme s vařenými těstovinami.
Skořicový kuskus s ricottou Peggy
1 porce – 987kJ B 9,57g S 30,29g T 8,41 Kuskus 30g(434kJ) Mléko 1,5% 60ml(114kJ) Ricotta 50g(276kJ) Rozinky 5g(59kJ) Mandlové lupínky 4g(103kJ) Skořice mletá,nízkoenergetické umělé sladidlo Kuskus promícháme se skořicí,osladíme a zalijeme horkým mlékem.Necháme stát pod poklicí cca 15min.V troše horké vody rozpustíme sladidlo a umícháme s ricottou do hladka.Na hotový kuskus navrstvíme ricittu,ozdobíme rozinkami a mandlovými lupínky.Vynikající svačinka,dobrou chuť.
Pangas se zakys.smetanou,těstoviny Peggy
1 porce – 1 834kJ B 33,31g S 56,96g T 4,63g Těstoviny bezvaječné 60g(895kJ) Olej 3g(109kJ) Cibule 50g(69kJ) Pangasius 150g(465kJ) Pórek 20g(39kJ) Paprika červená 40g(48kJ) Zakys.smetana 8%(YOPLAIT) 50g(210kJ) Steakové koření,sůl Těstoviny uvaříme na skus.Na oleji osmahneme nakrájenou cibulku,přidáme nakrájeného pangase,orestujeme,mírně podlijeme vodou,přidáme nakrájený pórek a papriku a vmícháme zakysanou smetanu.Dochutíme kořením,solí a podáváme.
Zapečené gnocchi s pangasem Peggy
1 porce – 1 740kJ B 14,79g S 40,94g T 8,17g Pangasius 150g(465kJ) Olej 3g(109kJ) Cibule 30g(41kJ) Krůtí šunka 30g(130kJ) Pórek 20g(39kJ) Koření na ryby,sůl Tavený sýr Lipno light 50g(300kJ) Gnocchi 100g(632kJ) Paprika červená 20g(24kJ) Gnocchi uvaříme v osolené vodě.Nakrájenou cibulku a nakrájeného pangase osmažíme na oleji,přidáme nakrájenou šunku na nudličky,pórek a dochutíme kořením a solí.Směs smícháme s gnocchi a dáme do zapékací misky.V kastrůlky na mírném plameni vidličkou rozmícháme tavený sýr v trošce vody,podle potřeby dosolíme a vzniklou omáčkou přelijeme směs v zapékací misce.Posypeme jemně nakrájenou paprikou a krátce cca 15min. zapečeme v troubě.Dobrou chuť.
Zapečená kapusta Peggy
1porce – 1 496kJ B 23,01 S 39,39 T 13,31 Brambory 150g(497kJ) Kapusta hlávková 100g(176kJ) Cibule 20g(27kJ) Česnek 5g(23kJ) Šunka dušená 30g(198kJ) Eidam 30% 25g(275kJ) Mléko 1,5% 25ml(48kJ) Olej 2g(73kJ) Vejce 1/2ks (181kJ) Sůl a pepř mletý Kapustu opereme,nakrájíme a uvaříme do měkka,smícháme s předem uvařenými nakrájenými bramborami,na drobno nakrájenou cibulkou,šunkou a sýrem na nudličky,přidáme utřený česnek,ochutíme solí a pepřem,dáme do zapékací misky vymazané olejem,zalijeme rozkvedlaným vejcem v mléce a dáme upéct.
Kapustové závitky Peggy
1porce – 1 568kJ B 25,97 S 44,28 T 10,34 Kuskus 50g(724kJ) Kapusta hlávková 100g(176kJ) Šunka dušená 30g(198kJ) Eidam 30% 40g(440kJ) Paprika červená 25g(30kJ) Kuskus osolíme,zalijeme 100g vařící vody a necháme stát pod pokličkou 15minut.Dva oprané kapustové listy povaříme ve vroucí vodě,vychladíme,poklademe plátkem šunky,plátkem eidamu,kuskusem a kouskem papriky,smotáme do závitku,podlijeme vodou a dáme upéct.
Kečupový pangas s kuskusem Peggy
1porce – 1 497kJ B-36,13 S 40,18 T 3,98 Pangasius 150g(465kJ) Kečup 30g(88kJ) Eidam 30% 20g(220kJ) Koření na ryby Kuskus 50g(724kJ) Kuskus,osolíme,zalijeme 100g vroucí vody a necháme stát pod pokličkou 15min.Pangase omyjeme,okořeníme kořením na ryby,zlehka potřeme kečupem,mírně podlijeme vodou a dáme pést do trouby,před koncem pečení vložíme na rybu plátek sýra a zapečeme.Podáváme s kuskusem a zeleninovým salátem
Zapečená čočka Peggy
1porce – 1 844kj B – 33,72 S – 40,23 T – 17,7 Čočka 50g(689kj) Cibule 45g(62kj) Šunka vepřová dušená 50g(330kj) Česnek 5g(23kj) Vejce 1/2ks (181kj) Mléko 25ml(48kj) Žampiony 50g(75kj) Eidam 30% 20g(220kj) Olej 6g(218kj) Sůl,pepř mletý,majoránka Troškou oleje vytřeme zapékací misku,na zbylém oleji zpěníme nakrájenou cibuli,přidáme očištěné a nakrájené žampiony a pokrájenou šunku na jemné nudličky,orestujeme.Vystydlou směs vmícháme do předem uvařené čočky,přidáme utřený česnek,vejce,koření,sůl a promícháme.Dáme do zapékací misky,zalijeme mlékem a zapékáme,před koncem zapékání poklademe plátky sýra.
Grilovaný pagas,brambor Peggy
1porce – 1 824kJ Pangasius 150g(465kJ) Brambory 300g(993kJ) Olej 7g(255kJ) Jogurt bílý nízkotučný(Halíř) 50g(106kJ) Citronová šťáva 3g(6kJ) Steakové koření,sůl,nízkokalorické umělé sladidlo Pangase rozmrazíme,okořeníme kořením na steaky,mírně podlijeme vodou a dáme grilovat.Oloupané brambory nakrájíme na kousky a dáme péct na lehce potřený pekáček olejem.Připravíme si dip,smícháme jogurt s citronovou šťávou a rozpuštěným umělým sladidlem ve vodě,stačí 2ks.Po upečení brambory osolíme.Podáváme se zeleninovým salátem.
Br.placky se špenátem a krůtím uzeným masem Peggy
1porce – 1 785kJ Špenátový protlak mražený 225g(304kJ) Česnek 5g(23kJ) Tavený sýr Lipno nízkotučný 25g(150kJ) Krůtí maso uzené 100g(589kJ) Sůl,pepř mletý Brambory 150g(497kJ) Hladká mouka 15g(222kJ) Sůl Špenát mírně podlijeme vodou a podusíme,přidáme utřený česnek,sůl,pepř a nakonec vmícháme tavený sýr.Brambory uvaříme,nastrouháme na jemném struhadle,osolíme přidáme mouku a zpracuje na vále v těsto.Rozdělíme na 2kusy ,vložíme mezi 2 mikrotenové sáčky a válečkem vyválíme placky,které upečeme na teflonové pánvi bez oleje do zlatova.Na talíř dáme placky,na ně teplé uzené krůtí maso a na konec špenát.
Kapustové karbanátky 2 Peggy
1porce – 1135kj Kapusta mražená 500g(960kj) Krůtí maso uzené 150g(884kj) Česnek 4g(18kj) Bílek 20g(41kj) Hladká mouka 20g(295kj) Olej 2g(73kj) Sůl,pepř mletý Kapustu krátce povaříme a vychladíme.Na masovém mlýnku umeleme,krůtí maso a kapustu.Veškeré suroviny mimo oleje smícháme.Z hmoty vytvarujeme 8ks stejně velkých placiček,dáme na olejem lehce vymazaný plech a upečeme v troubě.
Zapečené rybí filé Honzinka
Suroviny: 4porce 4 plátky filé z mořdkého okouna(asi po 200g) sůl pepř šťáva zpoloviny citronu svazek petrželky 1stroužek česneku 80g strouhané housky 2 vejce 8 lžic smetany 2 lžičky rajčatového protlaku 2 lžíce másla tuk na vymazání formy Postup: 1)Vymažeme formu.Rybí filé osolíme a opepříme ze všech stran.Rozložíme do formy a pokapeme citronem. 2)Na drobno nasekáme petrželku a česnek.Předehřejeme troubu na 220°C. 3)Strouhanku promícháme s petrželkou,česnekem,vejci,smetanou a protlakem. 4)Filé stejnoměrně potřeme strouhankovou směsí,poklademe vločkami másla a vše zapečeme. VARIANTA-Místo okouna můžeme použít jakékoli bílé rybí filé. Výživná hodnota jedné porce-400kcal/1680kJ,40g bílkovin,19g tuků,15g sacharidů
Kuřecí maso na špízu Honzinka
Suroviny: 4 špízy 400g kuřecích prsíček 1 stroužek česneku 7 lžic oleje 3 lžíce citronové šťávy 1 lžička kari 1 velká mrkev sůl 1červený paprikový lusk 1 zelený paprikový lusk 2 málé cibule 6 tenkých plátků prorostlé slaniny sůl pepř 4 kovové špízy Postup: 1)Maso nakrájíme na 12 řezů.Oloupaný česnek prolisujeme do mísy.Přidáme 4 lžíce oleje,citronové šťávy a kari a vše promícháme.Maso naložíme do marinády,promícháme a necháme přikryté stát asi hodinu. 2)mrkev nakrájíme na šikmé oválky,které necháme povařit 3 min.v osolené vodě.Papriky nakrájíme na kousky.Cibuli rozkrájíme na 8 dílů. 3)Maso vyjmeme z marinády a necháme okapat.Každý kus zabalíme do plátku slaniny.Na každý špíz napíchneme tři závitky,které proložíme zeleninou tak aby byla na koncích zelenina.Osolíme,opepříme. 4)Špízypak opékáme 8-10 minut za občasného otáčení na zbylém oleji.Během pečení je potíráme zbylou marinádou. Výživná hodnota jednoho špízu-410kcal/1720kJ,27g bílkovin,30g tuků,8g sacharidů
Piškotová omeleta s brusinkovou šlehačkou Honzinka
Suroviny: 4 omelety na těsto: 2 vejce 80g cukru 2 lžíce vody 6 lžic hladké mouky 2 lžíce škrobové moučky na brusinkovou šlehačku: 1/2 sklenice brusinkového kompotu 200g smetany ke šlehání 1 balíček vynilkového cukru moučkový cukr na posypání Postup: 1)Troubu předehřejeme na 180°C.Papír na pečení ustřihneme na velikost plechu a na zadni stranu nakreslíme kruhy o průměru přibližně 12 cm. 2)Žloutky oddělíme od bílků a z bílků ušleháme tuhý sníh.Žloutky rozšleháme s cukrem a vodou do pěny.Přidáme sníh,přisypeme hladkou mouku a škrobovou moučku.Potom vše dobře promícháme. 3)Těsto upravíme na předkreslené kruhy a okraje zarovnáme nožem.Omelety pečeme v toubě (plyn 2-3:horkovzdušná trouba 160°C)asi 8 minut. 4)plech vyndáme z trouby,zakryjeme utěrkou a omelety v polovině opatrně překlopíme.Necháme vychladnout. 5)Několik pěkných brusinek na ozdobu si dáme stranou,ostatní rozmačkáme vidličkou.Ušleháme tuhou šlehačku s vanilkovým cukrem a smícháme s brusinkami. 6)Piškotové omelety naplníme ovocnou šlehačkou a ozdobíme moučkovým cukrem. Výživná hodnota jedné omelety:440kcal/1820kJ,7g bílkovin,19g tuku,55g sacharidů
Listové pečivo 6 kusu Honzinka
Suroviny: 3plátky listového těsta 1 žloutek na potření NÁPLŇ:100g smetany ke šlehání 1 balíček vanilkového cukru 150g hotového vanilkového pudinku 1 lžička strouháné kůry 500g jahod moučkový cukr na psypání Postup: 1)Plátky listového těsta položíme vedle sebe,přikryjeme je utěrkou a necháme rozmrazit.Každý plát potom rozpůlíme a dáme na pečící plech vyložený papírem na pečení. 2)abychom mohli později z upečené placičky sejmout víčko- nyřízneme ostrým nožem plátek těsta shora tak,aby zůstaly asi jeden cm široké okraje.Plátkytěsta však při tom nesmíme zcela proříznout. 3)Troubu předehřejeme na 200°c.Plátky těsta necháme na plechu asi 10 minut odpočívat,pak okraje na více místech propícháme vidličkou.Povrch potřeme rozšlehaným žloutkem.V troubě(plynvá 3:horkovzdušná trouba 180°C)pečeme přibližně 15 minut.Necháme vychladnout. 4)Ze smetany a vanilkového cukru ušleháme tuhou šlehačku,vmícháme ji do vanilkového pudinku a zjemníme citronovou kůrou.Jahody omyjeme,necháme odkapat,očistíme je a nakrájíme na tenké plátky. 5)Z upečených placiček sejmeme víčka.Spodní část potřeme stejnoměrně vanilkovou šlehačkou,obložíme jahodami a víčko znovu přiložíme.Poprášíme moučkovým cukrem. Výživná hodnota jednoho kousku:240kcal/990 kJ,8g bílkovin,29g tuku,36 sacharidů
Hrášková polévka Kozlovka
hraškovou polevku a je to mn100g mraženeho hrašku , 30g ovesnych vloček , povařim ve vodě , rozmixuji , dama zakysanou smetanu - 5Og, ochutime vegetou , do taliře mužeme nastrouhat tvrdy syr je to mnamina vyzkoušejte , mela jsem ji 1 litr a porce vyšla na 368 kj
Nepečený dort FEM
Jablka 700,00g 1 785kJ Laktamil - pudinkový prrášek 80,00g 1 382kJ Piškoty Celihope (Pekárna Liptovský Hrádok) 240,00g 3 967kJ Sladidlo 4x sladší než cukr (FAN sladidla) 5,00g 84kJ Součet 7 217kJ % DDD 65,61 % Celkový součet 7 217kJ Puding uvařit v 500 ml vody a střídavě vrstvit piškoty,pudink,můžem přidat ovoce
Zmrzlina meruňková 550 KJFEM
jemný tvaroh 10ég,meruňky 50g,sladidlo.Tvaroh našleháme s trochou sladidla a vody a dáme zmrazit asi na 1 hodinu.Zmrzlý opět rozmixujeme a dáme zmrazit.
Malinovoborůvkový sorbet 760 KJFEM
zmražené borůvky 100g,zmražené maliny 100g,smetana 10% tuku 50g.Ovoce zmražené dáme do mixéru,pak přidáme smetanu,promícháme a dáme zmrazit
Vaječná omeleta se zeleninou 1590 KJ FEM
květák 100g,mrkev 50g,kapusta 60g,brambory 10ég,brokolice 10ég,petrželová nat 10g,olej 8g,vejce 1ks,bílky 2ks,sůl,pepř.Zeleninu očistíme,nakrájíme,brambory uvaříme a nakrájíme.Vše opečeme na pánvi a zalijeme vejci.
Listové šneky Xxxklarka
list.těsto 200g 3032KJ,kečup 143g 679kj,salám šunka 111g 945KJ,sýr 30% 130g 1429kj.Celkem 6082kj 100g 1388.1ks cca 347 KJ
Sumeček po veronsku Hekute
400gr sumečka Pangase, 150gr cibule / bílá i červená- asi 3 malé / česnek - půl hlavičky- 30 gr, rajčata -4 menší -200gr,máslo 20 gr,mléko 1dcl, vejce 1ks, sýr tvrdý 70gr,koření : sůl, bílý pepř, paprika mletá,suš.chilli papričky, sušená nebo čerstvá petrž.nať nebo libeček - nebo obojí Do tence vymazané zapékací misky dáme na půl kolečka nakrájenou cibuli,rajčata, a položíme 4 porce okořeněné ryby,rybí porce zasypeme druhou částí cibule a rajčat a taky česneku krájeného na plátečky a vložíme do trouby na horkovzduch při 180 st.C- zapečeme asi 15 min.pak ztlumíme na 150stC - zalijeme mlékem v němž jsme rozšlehaly vejce, posypeme jemně strouhaným sýrem a necháme opět zapéct asi 15-20 min.Z tohoto množství jsou 4 porce- 3.830kj - 1 porce -957 kj
Cuketa zapeč.se sýrem Hekute
Cuketa zapečená se sýrem:7OOgr cukety/čisté váhy/,9O gr tvrdého sýra/30%/ 2dcl nléka,1vejce,20gr oleje,česnek,sůl,bílý pepř,petrž.nať,provens.koření Celková hodnota/3 porce po 200 gr.-3080kj-1porce-1025 kj můj oběd na obrázku měl i s přílohou - 1276kj
Aspik Hekute
Aspik I-:Postup: Mražená zeleninová směs -400gr, želatina-45gr,sůl ocet ,6 dcl vody.. Celková váha hotového aspiku byla -1kg. Porce 200gr aspiku - 280 kj,100 gr rajče 100 kj,100 gr okurka - 70kj,10 gr Knakebrott/ 1 plátek /- 135kj- celkem porce k večeři 535kj !!!
Aspik II Hekute
AspikII-Mražená zeleninová směs -400gr, želatina-45gr,sůl ocet ,6 dcl vody.. Celková váha hotového aspiku byla -1kg Aspik II - přidaná 2 vejce -/ 140 gr / - 1011 kj,uzená kotleta 105 gr -/1.373 kj / Aspik - 1 kg - 3.784 kj Porce 200gr aspiku - 756 kj
Dietní zelí Hekute
Dietní zelí:1kg syrového očiš.zelí,2 větší syrové brambory/ 250gr / nastrouhat/ 50 gr cibule, 30 gr oleje, 8 tablet um.sladidla, ocet, sůl kmín. Hotového zelí bylo 1.40kg 100gramů má 228kj.Můj dnešní oběd se skládal z : 250 gr dušeného zelí- 570kj 65 gr uzená kuřecí prsa-238 kj 11 gr knackebrottu - 148 kj celkem teda 1056 kj- a bylo toho na množství " neúrekom " Jasně , že by se k tomu hodil nějakej vařenej brambůrek - ale to se mi už nechtělo vařit
Drožďová pomazánka FEM
4 ks droždí 717 kj rozpustit,přidat jedno vejce 334kj,smaženou suš,cibluku 10g 241 kj,sůl,pepř celkem :1292 KJ
Vločkové muffiny FEM
1 hrnek ovesných vloček,1 hrnek Ph mouky,1/4 hrnku rozinek,1 vejce,3/4 hrnku mléka,1/4 hrnku cukru,1/4 hrnku oleje.Celkem 17 kusů,1 kus 753 KJ.1 hrnek 300ml.Celkem váha po upečení 868g.
Brokolicový mozeček Janniska
Brokolice 380g 535kj brambory 280g 812kj Vejce 1 ks 334kJ = na 3ks 1002kJ Cibule 100g 172kJ Olej 4g 150kJ Celkem 2671 2 porce 1 porce 1335kJ
Pangas s camembertem na jehle 1 porce – 1 627 kJ PEGGY
B 31,71g S 31,07g T 15,04g Pangasius 130g (403 kJ) Paprika červená 30g (36 kJ) Cibule 20g (37 kJ) Camembert (Polsek SP) 45g (664 kJ) Brambory 150g (497 kJ) Pangase nakrájíme na 5 stejných kostek, připravíme si po 4 kouscích papriku, cibuli a sýr. Rybu okořeníme oblíbeným kořením, já použila grilovací, potom vše střídavě napichujeme na jehlu, pevně omotáme alobalem a dáme péct do trouby předehřáté na 250st. cca 30min. Jako přílohu podáváme vařené brambory.
Vajíčková pomazánka 327,5 KJ reskator
Suroviny: 12 měkký tvaroh,2 natvrdo uvařená vejce,cibule,měkký tavený sýr,1 lžíce malojky,sůl Postup: Vejce na drobno pokrájíme a dáme do misky,přidáme pokrájenou cibuli,tavený sýr,majolku a sůl a pořádně promícháme.Hotovou pomazánku mažeme na pečivo a zdobíme petrželovou natí nebo pažitkou
Sýrová pomazánka 1260,9kjreskator
Suroviny: 200g taveného smetanového sýra,500g másla,0,5 dl smetany,2 natvrdo vařená vejce,sůl,mletý pepř,červená paprika,rohlíky Postup: Sýr vyšleháme do pěny s máslem a zašleháme vlažnou smetanu.Vejce oloupeme a nakrájíme nadrobno.Vmícháme do sýrové pomazánky a dochutíme.Hotovou pomazánku mažeme na kolečka s rohlíku a zdobíme řezy z červené papriky
Zeleninové rizoto 1440 kj reskator
Suroviny: 250g rýže,1 litr masového vývaru,50 g másla,50g sýra,cibule,stroužek česneku,3lžíce olivového oleje,mraženou zeleninu Postup: Jemně nasekanou cibuli,nadrobno nakrájený česnek,a mraženou zeleninu podusíme na oleji za stálého míchání.Pak k tomu přisypte rýži a míchejte ,až rýžová zrnka získají sklovitý vzlet.Postupně přidávejte 1 litr masového vývaru.Nechte při mírné teplotě vařit a stále míchejte.Když je rýže měkká můžeme přimíchat 50 g másla a sýru. Nakonec přikryjte hrnec s rýží pokličkou a nechte na vypnuté plotýnce dojít.
Kuřecí játra na pórkové trávě-4 porce 1277KJ čytřlístek
500gr kuřecích jater 500gr pórku 30gr olivového oleje 15gr feferonek pepř,sůl Pórek nakrájíme na tenké nudličky.V pánvi rozehřejeme olej,přidáme pórek a restujeme asi 4 minuty.Nudličky vyjmeme z pávne,do pánve vložíme játra s pokrájenými feferonkami,zprudka opečeme.Když jsou hotové,osolíme a opepříme.Na talíř dáme pórkovou trávu,na ni játra.
Krůtí koule s růžičkovou kapustou-4 porce 1 porce-1122KJ,B 27,5,S 28,3,T 6g čtyřlístek
400 gr krůtího masa 150 gr růžičkové kapusty 150 gr pohankových vloček muškátový květ,sůl,trochu oleje Maso rozmixujem a ochutíme solí a mušk.květěm.Kapustičky povaříme ve slané vodě asi 8 minut a necháme vychladnout.Potom je obalíme mletým masem a zakulatíme.Pracujeme vlhkýma rukama,potom nepraskají.Obalíme v pohankových vločkách a pečeme na lehce vymazaném plechu při 190 stupních asi 25 minut.
Křupavé kuřecí kousky s rýží-4 porce 1 porce 1510KJ,B 21,3g,S 59g,T 5gčtyřlístek
250 gr rýže basmati 250 gr kuřecích prsou 150 gr nakládané kukuřice 1 vejce 10 gr solamylu 10 gr mandlových lupínků sůl,olej na smažení Vejce rozmícháme se solamylem,aby vzniklo hladké těstíčko.Prsa nakrájíme na nudličky,osolíme a obalíme v těstíčku.Zprudka opečema na trošce oleje-musí se hned oddělit,aby se neslepily-a přeložíme na papír.utěrku.Do horké rýže vmícháme kukuřici,rozdělíme na porce,přidáme maso a posypeme mandlovými lupínky.
Rýžový salát s granátovým jablkem a rajčátky 4 porce-1 porce 1145KJ čtyřlístek
2 stroužky česneku 200 gr nevařené rýže parboiled 2 lžíce olivového oleje Asi 300 ml zeleninového vývaru 1 chili paprička 1 granátové jablko 2 naťové cibulky 12 cherry rajčátek-raději žlutých sůl,dle chuti citr.štáva Na oleji zpěníme česnek nakrájený na tenké plátky,vmícháme opranou rýži.Potom zalijeme vývarem a dusíme,dokud se tekutina nevsákne.Cibulky a chili nasekáme nadrobno,jablko vydlabeme,rajčátka rozpůlíme.Vše smícháme s vychladlou rýží,pokapeme citr.šťávou a necháme vychladit.
Sušenky s ovocem-25 kousků - 1 kousek 380KJ čtyřlístek
200 gr ovesných vloček 200 ml mléka 60gr medu špetka soli 50 gr másla 2 vejce 100 gr celozrnné pšeničné mouky 100 gr sušeného ovoce 1 lžička skořice 1 lžička sody nebo prášku do pečiva Mlékoohřejeme a přidáme med,vločky a sůl,promícháme.Z vajec a másla vyšleháme krém,smícháme s vločkama.Zahustíme moukou se sodou,přidáme ovoce a necháme chvilku odležet.Z těsta uděláme kuličky,které dáme na plech vyložený peč.papírem.V každé kuličce uděláme důlek.Pečeme při 170 stupních asi 15 minut.Po vychladnutí naplníme důlek džemem s umělým sladidlem.
Treska pod mandlovou krustou-4 porce 1 porce 1000KJ,B 27g,T 12g,S 7g,CHOL 75mg čtyřlístek
600g tresky 2 stroužky česneku 1 citron 1 cibule 3 lžíce sekaných mandlí 4 lžíce oliv. oleje 2 lžíce dijonské hořčice 1OO gr strouhaného eidamu hrst petrželové naťě -najemno sůl Rybu naporcujeme,osolíme a vložíme do zapékací misky.Najemno nasekáme cibuli,česnek,petržel,přidáme štávu z citronu,olej,sýr,petržel.Směsí potřeme rybu,posypeme sekanými mandlemi.Pečeme při 2éé stupních 25 minut.
Dušené hovězí se zázvorovou mrkví-4 porce 1 porce 1340KJ,B 24g,T 17g,S 20g,CHOL 78mg čtyřlístek
2 cibule 2 stroužky česneku 50gr čerstvého zázvoru 700gr mrkve 4 plátky hovězího masa po 120gr sůl,pepř 2 lžíce oleje 1 lžička kari koření 200 ml vývaru půl lžičky papričky Cibuli a česnek nakrájíme na kostičky,zázvor nakrájíme na tenké plátky,mrkev na kolečka.Plátky masa naklepeme,opepříme a na oleji opečeme.Vyjmeme,osolíme a udržíme v teple.Do výpeku vsypeme cibuli,česnek,zázvor a krátce opečeme.Přidáme mrkev,sůl,pepř,kari a zalijeme vývarem.Vložíme maso a dusíme do změknutí.Vše rozdělíme na talíře a ozdobíme najemno nakrájenou chili papričkou.
Pečené brambory-4 porce 1 porce-1340KJ,B 8g,T 8g,S 56g čtyřlístek
1 kg menších brambor 250 gr karotky 4 menší cibule 2 červené papriky 250 gr žampionů 1 sušená chili paprička 4 lžíce oleje 2 snítky rozmarýnu trocha soli Troubu předehřejeme na 250 stupňů.Brambory omejeme,rozpůlíme.Karotku nakrájíme na špalíčky asi 5 cm,cibuli na měsíčky a papriku na nudličky.Žampiony rozpůlíme.Všechno smícháme dohromady,dáme péct na plechu na 30-40 minut.
Bramborový salát s olivami-6 porcí-1 porce 1295KJ čtyřlístek
1 kg brambor 6 lžic olivového oleje 3 cibulky s natí 1 sklenička oliv 1/2 skleničky kaparů sůl,bílý pepř Uvařené brambory ve slupce nakrájíme na kolečka.Cibulku nakrájíme nadrobno,přidáme vše ostatní a promícháme.Necháme aspoň 2 hodiny uležet.
OMELETA Z PARNÍHO HRNCE - Andinka
2 bílky 63g - 134kj 1 vejce 54g - 390kj dětská krůtí šunka 65g - 273kj eidam 30% 33g - 356kj list.špenát 100g - 82kj celkem:1235kj

hana** 2.2.2009 21:15

SPRÁVNÝ STRAVOVACÍ REŽIM
Rozložení jídel by mělo být následující:
Snídaně-20%denní spotřeby
Dopolední svačina-10%denní spotřeby
Oběd- 30%denní spotřeby
Odpolední svačina-10%denní spotřeby
Večeře-30%denní spotřeby
Pokud si totéž množství jídla rozdělíte do většího počtu denních dávek,budete hubnout jednodušeji,než kdybyste je snědli na jednou.(čerpáno z knihy Hubneme s rozumem)


Celodenní jídelníček by měl zhruba obsahovat
-400g zeleniny/200-400kj)
- 150g ovoce(400kj)
- 200-300g mléčných výrobků:mléko,jogurt,tvaroh(400-800kj)
- 1-2kusy pečiva a 1menší přílohu(1200-1600kj)
- 50-100g sýra(400-1200kj)
- 100-200g ryb,drůbežího nebo jiného libového masa,šunky(400-1600kj)
- 0-1 vejce(0-400kj)
- 1polévková lžíce rostlinného oleje(400kj)nebo 10g ořechů(200kj)
- 2-3litry tekutin(voda,čaj a další neenergetické nápoje)
Při redukci váhy si sestavte celodenní jídelníček tak,že si vyberte dvě hlavní jídla a dále jezte dle libosti nekořenovou zeleninu a pijte 2-3litry nekalorických tekutin.K večeři můžete konzumovat pokrmy hlavně zeleninových jídel či zeleninových salátů.Pokud jste milovníky zeleniny,můžete si občas místo přílohy dopřát teplou či syrovou zeleninu nebo zeleninové saláty,které mají okolo 400kj.Můžete využít i netradičních příloh s nižším Gl-jako přílohu s nižším Gl o hodnotě 450kj můžete použít 30g pohanky,30g krup nebo 30g špaldy,nezapomínejte na luštěniny-z méně známých např.na cizrnu-které mají z příloh nejnižší Gl. Při stabilizované váze můžete zvýšit množství přílohy,případně zvolit jinou technologii úpravy pokrmů s vyšším využitím rostlinných tuků.Můžete si dopřát o 1-2kousky ovoce více než dříve či jinou potravinu o hodnotě přibližně 400kj.Po 14dnech zkoušejte zvýšit příjem potravin o další přídavek v hodnotě 400kj do té doby,než by šla váha nahoru.Většinou se podaří dopracovat k hodnotě 7000-8000kj.Ideální je,mají-li,,přídavky“vhodné složení,ale občas si můžete dát i sacharidovou dobrotu.


Jídelníček 5000kj
Snídaně:50g nízkotučných potravin s vysokým obsahem bílkovin(netučný tvaroh,nízkotučný sýr,libová šunka,rybí pomazánka+50g tmavého chleba(nebo50g dalamánek,celozrnný rohlík,40g Knuspi,30gKnackebrot)
Svačina:100g ovoce nebo 150g zeleniny
Oběd:200g zeleniny+100g libového masa(drůbež,králík)nebo 150g ryby+100g brambor(nebo 80g těstovin,70g rýže,100g luštěnin,40g pečiva)
Svačina:1nízkotučný mléčný výrobek+zelenina nebo ovoce
Večeře:200g zeleniny+80g libového masa(nebo 80g tvarohu,nízkotučného sýra,libové šunky,sýra cottáge,150g šmakouna)+příloha jako u oběda
VečeřeII:100g ovoce,nebo150g zeleniny,nebo nízkotučného mléka,nebo nízkotučný jogurt
V průběhu dne vypít 2-3litry nízkokalorických tekutin.

hana** 2.2.2009 21:14
 

Členové komunity

Celkem 389 členů komunity.
zozefka Alfa-Julie llida M.i.l.a. bobina88 Milena194 oikoy atakdale bm9 artep99 Veja83 certik0007 vveerraa Zuzicekkk IvaII andrea-343@seznam.cz Nikolka2008 Oliv 1308 zuzidlo mirca80 00janous Nadule ivule812 esina delfinliu Do-linka nička 84kami diar Věra.Št. Moňulinka Jedžigabka miluska78 brnky Myríssek Radka42 Audreya kodymka lakeska bozulka Brosqicka blue-krystal Xatenie ibunka Karimatka JAUNKA olina.25 evajsz tanula3 Jaro08 LadyF Beranka2 skafandrik xypani

Správci diskuse



Přihlásit na tomto počítači trvale:
  Registrace
diskuse:
Diskusi založil(a): FEM
přispívání jen pro zaregistrované
Nástenka - Stát se clenem
Clenové diskuse - Clenové online:
Nacházíte se v sekci:
Diskuse
Přečtěte si
Bílá magie vás může ochránit! Rituály, které fungují S tebou mě baví svět: Co se stalo s dětmi z komedie tisíciletí? RADKA (37): Tchyně mě pořád srovnává s manželovou ex Creative World ? místo pro oslavy, tvorbu, dobré jídlo a zážitky každý den Cukr, citron, majonéza: Co určitě nepatří na váš obličej? Vlastimil Brodský: Brejchová mu zlomila srdce, v důchodu spáchal sebevraždu Ženy prozradily: Kdy a proč jsme byly schopné odpustit nevěru? IRENA (44): Moje matka mi neustále mluví do života Máte problémy se štítnou žlázou? S těmito příznaky jděte k doktorovi Bronzer je hitem jara a léta: Jak ho správně používat a vypadat skvěle?