Komunita diskuse: Dámy-důchodkyně

Tuto diskusi založil(a): miamia
Dne: 3.7.2005
Diskuse nyní obsahuje celkem 56068 příspěvků. Za poslední den je zde 13 nových příspěvků.

Nástěnka

Žitnopšeničný chleba

260 voda 150 mléka 1-2 lžíce oleje(dala jsem dvě) 1 lžíce octa 300 g hladká mouka 300 g žitná mouka 3 lžičky soli(ale to se mi zdá moc,dala jsem poprvé 1,5,ale zdálo se mi to málo,tak po druhé 2) 0.5 lžičky cukru pulku droždí (dala jsem celou) 2 lžíce kmínu

MarČí 13.2.2018 16:43

Recept na sekanou-miamia

Recept na sekanou ,kterou miamia pekla,vychválila až k nebe, dělala ji z receptu z pekáren
1,3-asi mletého masa,1/2 kostky Masoxu rozpuštěného v 200 ml teplé vody,2 vejce, mírně dosolit dle chuti,trochu kmínu.Místo strouhanou houskou nebo moukou-zahustíme 1- 2 sáčky-já dala dva-směsi-BRAMBORÁK V SÁČKU.Nádherně sekanou provoní,je jemná a moc dobrá.A není mastná. Jo a v pekárně ji peču 1,30 hod. A manžel miamii potvrzuje,prý je vynikajícííííí


MarČí 13.2.2018 16:26

Křižanovský margotkový moučníček

Množství na střední plech. Rozdělit 6 vajec. Do žloutků přidat 5 lžic cukru a 4 lžíce oleje. 1 lžíci cukru do bílků a ušlehat sníh. Do žloutků dát 3 lžíce polohrubé mouky, půl sněhu, další 3 lžíce polohr. mouky, zamíchat a přidat zbytek sněhu a zamíchat. Upéct na 160-180 stupňů. Ještě horké potřít Nutelou (já neměla Nutelu, potřela jsem to tím dětským Pikaem). Ušlehat 2 modré šlehačky (33 % tuku) a 2 ztužovače, do ušlehaného přidat 2 vanilkové cukry a zamíchat. Půlkou potřít buchtu, poklást tmavým Bebe, potřít druhou půlkou šlehačky a postrouhat Margotkou dle chuti. (Sestra na to spotřebovala necelou jednu, já dvě ). Dát ztuhnout do ledničky. Uchovávat v chladu. A dobrou chuť.

MarČí 13.2.2018 12:55

Rychlé plněné kokosky -od babiky

Rychlé plněné kokosky kokosky:250g strouhaného kokosu,250g moučkového cukru,3 celá vejce,linecké sokly:600g hladké mouky, 400g tuku(Hera),150g moučkového cukru,4 žloutky, náplň:pikantní ovocný džem,libovolný čokoládový krém(nejlépe nutelový),na ozdobu:tmavá čokoládová poleva kokos,moučkový cukr a celá vejce smíchejte v jediném kroku ve větší míse a z hmoty vytvarujte v dlaních tlakem koule o průměru 4cm.Klaďte jednu vedle druhé na plech s pečícím papírem a pečte je při 110 až 125 stupních asi 20 minut do růžova. Dál už to znáte,linecká kolečka,na ně kroužek krému a doprostřed džem.Pak do čokolády.Však to znáte-jsou bezva!!!!!!!

MarČí 13.2.2018 12:52

Bohovský perník na plech

2 hrnky hladká mouka 1hrnek polohrubá mouka 1 hrnek cukru 2 hrnky mléka 1 hrnek oleje 1 čokopudink 1 prdopeč 1prdopeč perníkový kávová lžička skořice(já dala polévkovou) 1 pol.lžíce medu 3 lžíce povidel nebo marmelády(já dala ryb

MarČí 18.2.2017 18:08

Majoneza bez vajec

mahubca: Já ji dělám v mixeru, tohle je základ, co nesmíš vynechat a je to majonéza : 1 díl mléka a stejné 2 díly oleje (já to dávám do decinky, přidáš trošku soli, trochu ml. cukru a plnotuč. hořčici, trošku ml. pepře = majonéza, když chceš tatarku tak tam přidáš nadrobno nakrájenou okurku, třeba trochu kečupu, kopru, to záleží na Tobě, pustíš na chvilku mixer a ochutnáš, dochutíš to podle Tvé chutě a pak ještě mixuješ. Vše se dává hned dohromady, žádné dolévání oleje!!!!!! Jak bude hustá, tak použiješ, z toho je toho dost, zkus si to, je to dobrá věc, že máš majonézu nebo tatarku hned, nebo ji máš v lednici, já majonézu tj. ten základ dávám na pomazánky. Vyzkoušej, ale nezapomeň 1 + 2 díly musíš dodržet! tak ať se Ti daří, už ji dělá hodně holek tady na Dámě


MarČí 17.4.2013 11:14

KVÁSEK

Kvásek si můžeš udělat přeci sama. I tak ho musíš tu a tam obnovit. Vlastně největší umění je ho udržovat, takže ta výroba je skoro to nejjednodušší. recept: 1.den: v litrové sklenici rozmíchat 100 g mouky ve 125 ml vlažné vody (28°C). Přikrýt utěrkou (ubrouskem), nechat stát při 21°C (třeba na lince), v létě dát popř. do trochu chladnější místnosti. První den je poměrně hustý, druhý den se dalším přimícháním rozředí. 2.den: přimíchat 50 g mouky a 125 ml vlažné vody, nechat další den 3.den: přimíchat dalších 50 g mouky a již jen 60 ml vlažné vody, opět přikrýt a nechat stát 4.den: přimíchat 50 g mouky a 60 ml vlažné vody, nechat přikryté a ještě 24 hod stát. (Kvásek však může být použitelný již 3.den, kdy je vidět, že už kvasí - dělají se bubliny na povrchu). Je-li správná teplota při kvašení, pak by měl mít kvas po uplynutí 4 dnů lehce kyselou vůni a konzistenci hodně měkkého těsta.


KVÁSEK OD HELZY Udržování: Kvásek je možné udržovat tak, že po odebrání se nechá na dně cca 1 cm (může být i více) a "oživí se" (přidá se mouka a vlažná voda - třeba jako 4.den a nebo odhadem pár lžic mouky a vody tak, aby byla hustota kvásku taková, jako před odebráním). Pokud pečeme často (1 - 2 x do týdne, prakticky necháváme kvásek stále na teple a mírně dokrmujeme (jako 4. den). Nezapomeneme opravdu poctivě míchat!

MarČí 12.10.2010 8:12

Recept na linecké bez vejce

Alena 1949
- Recept na linecké bez vejce: 21 dkg hladké mouky, 7 dkg ml. cukru, 14 dkg Hery nebo Stely, citr. kůra - ale nemusí být. Je dobré i jako zákusek, protože se nemusí naležet
od Hapav-těsto na koláčky malé i na plech:-1 kg hl. mouky , 14 dkg ml. cukru ,špetka soli, 6 žloutků, 1/2 l mléka , 4 dcl oleje , dvě kostky droždí . Udělám kvásek , vymíchám těsto , nechám vykynout a ještě 2 x vymíchám. Čím víc se míchá tím jsou koláče lepší. Dělám z tohoto těsta malinké svatební , ale používám ho na veškeré kynuté koláče

MarČí 1.3.2010 15:56

Štrudlíky+recept na spařované těsto

alena 1949-
spařované těsto na ovocné knedlíky- Holky to je tak snadné, dáš si do misky hrubou mouku, zaliješ vřelou vodou, zamícháš a trochu propracuješ, uždibuješ kousky těsta, rozděláš na placičku, dáš ovoce a zaděláš. V hrnci do vařící vody vhodíš knedlíky, až vyplavou jsou hotové. Žádné vejce, žádná sůl ani cukr. Na talíři posypeš a omastíš.Ještě je dobré, když máš v misce přebytečnou mouku, tak přidáš vřelou vodu, když je to řídké přidáš mouku. Do mražáku dávám syrové a pak jen vhodím do vroucí vody a počkám až vyplavou.Pokud budete ještě něco k tomu říct napište!



alena1949
- 30 dkg hladké mouky si dáš na vál a přidáš 10 dkg Hery nebo Stely, 3 dkg kvasnic, špetku soli, 4 k. lžičky ml.cukru a přidáš 8 pol. lžic studené vody. Vypracuješ těsto, rozdělíš na 3 díly a každý vyválíš a dáš náplň. Jablka nebo mák, tvaroh co budeš chtít. Zamotáš a přendáš na plech s peč. papírem. Necháš chvíli na plechu kynout, ale můžeš i hned a pečeš na 180 stupňů. Můžeš potřít vejcem, ale já to nedělám.Tak zkus a uvidíš.

zarli1-
30dkg hladké mouky, 1 malý bílý jogurt,špetka soli a 1 Hera.Vypracovat těsto, rozdělit na dva díly, rozválet,posypat strouhankou nebo ořechy,přidat strouhaná jablka,skořici,cukr, rozinky to vše dle chuti.Zavinout, potřít olejem a dát péct na 200°C na 35 minut.Horké potřít máslem a více pocukrovat. Moc nám chutná ke
Hani -410
Já mám dva recepty, jeden od bsabi a jeden od kamarádky cukrářky
1. 35 dkg hladké mouky, 1x 100% tuk, 10 lžic vlažné vody 1 polévková lžíce octa
2. 30 dkg hladké mouky, 1 žloutek, 2 lžíce oleje, 1/2 lžičky octa, 1/2 lžičky soli, 10 dkg vody může být s jablíčky nebo tvarohem

babrlinka
recepty mám z "maminčínných rceptů"
Babiččin štrůdl
těsto: 600 g hladké mouky,3 vejce,200 g rozpuštěného vlahého másla,1 prášek do pečiva,špetka soli,1 lžíce octa,7 lžic vlažné vody náplň: strouhanka, strouhaná jablka, skořicový cukr, případně rozinky nebo ořechy - to je jen příklad, náplň můžeme použít i jinou.
ale nejvíc používám tento,jen místo hery dávám stejnou dávku oleje,protože to mám tak naučené kvuli dietě
Pivní štrůdl
350 g hladké mouky, 125 g hery, 150 ml piva, jablka, skořicový cukr, strouhanka, rozinky, hrst ořechů

MarČí 28.2.2010 18:26
 

Členové komunity

Celkem 151 členů komunity.
vlastibulka Madula3 Habliz vlasta1206 spojení Iwka1 Kolmenka 22453 handyf OLI neznámá walentyna ?tefi jaryna Bára3 suma adrix Eva.a.Eva a.moska viana Jana Q helioreta Hera1 owletka

Správci diskuse



Přihlásit na tomto počítači trvale:
  Registrace
diskuse:
Diskusi založil(a): miamia
přispívání jen pro zaregistrované
Nástenka - Stát se clenem
Clenové diskuse - Clenové online:
Nacházíte se v sekci:
Diskuse
Přečtěte si
Bílá magie vás může ochránit! Rituály, které fungují S tebou mě baví svět: Co se stalo s dětmi z komedie tisíciletí? RADKA (37): Tchyně mě pořád srovnává s manželovou ex Creative World ? místo pro oslavy, tvorbu, dobré jídlo a zážitky každý den Cukr, citron, majonéza: Co určitě nepatří na váš obličej? Vlastimil Brodský: Brejchová mu zlomila srdce, v důchodu spáchal sebevraždu Ženy prozradily: Kdy a proč jsme byly schopné odpustit nevěru? IRENA (44): Moje matka mi neustále mluví do života Máte problémy se štítnou žlázou? S těmito příznaky jděte k doktorovi Bronzer je hitem jara a léta: Jak ho správně používat a vypadat skvěle?