Komunita diskuse: Dělená strava dle Dr. Haye a ostatních

Tuto diskusi založil(a): kamculenka
Dne: 6.1.2009
Diskuse nyní obsahuje celkem 49 příspěvků. Za poslední den je zde 0 nových příspěvků.

Nástěnka

1. skupina BÍLKOVINY:

Tepelně upravovaná masa:

drůbež

hovězí

jehněčí

skopové

zvěřina

ryby

plody moře

================================================

SOJOVÉ PRODUKTY:

sojové boby

mléko

sojová mouka

veškeré výrobky ze soji

================================================

OVOCE A ZELENINA

citrusové plody

jablka

hrušky

meruňky

broskve

hroznové víno

ananas

třešně

jahody

maliny

ostružiny

rybíz

angrešt

mango

papája

maracuja

vařená rajčata

===============================================

OSTATNÍ

vejce

sýry do 50% tuku v sušině

tavené sýry

eidam

gervais

mozzarella

feta

balkán

jadel

===============================================

NÁPOJE:

neperlivá voda

ovocný čaj

ovocné šťávy

vodou ředěné šťávy

bílé a červené víno

suché šampaňské

================================================

JEN OBČAS KONZUMACE VEPŘOVÉHO MASA

================================================

NEDOPORUČUJÍ SE !!!

tučné uzeniny

reveň

brusinky

nakládané produkty

===============================================

2. skupina ŠKROBY A SACHARIDY

Převážně škrob

celozrnné obilí

pšenice

žito

ječmen

jáhly

neloupaná rýže

pohanka

obilné vločky

celozrnná mouka

celozrnný chléb a pečivo

těstoviny:

celozrnné nebo bezvaječné

luštěniny kromě soji:

sladké brambory

kuskus

===============================================

3. skupina OVOCE A ZELENINA

banány

sušené ovoce-kromě rozinek

brambory

kapusta

cukrová kukuřice

sušená rajčata

hrášek

===============================================

SLADIDLA:

med

javorový sirup

třtinový cukr

=============================================

NÁPOJE:

hustá ovocná šťáva

sirupy

pivo

============================================

OSTATNÍ

bramborový škrob

prášek do pečiva

pudinkový prášek

==============================================

NEDOPORUČUJE SE !!!

bílá mouka

hotovky

instantní polévky

bílý rafinovaný cukr

marmelády

želé

instantní jídla

šlehačka

NEUTRÁLNÍ:

TUKY:

rostlinné oleje

neztužené margaríny

máslo

=============================================

OVOCE A ZELENINA:

borůvky

melouny

rozinky

veškerá zelenina (kromě brambor, kapusty, kukuřice)

avokádo

===========================================

OSTATNÍ

marinované a uzené ryby

houby

výhonky a klíčky

olivy

ořechy (ne arašídy!)

semínka

mák

želatina

agar-agar

droždí

sýry nad 50 % tuku v sušině

zakysané výrobky (jogurty, smetana, kefír, podmáslí, tvarůžky, lučina, niva, tvaroh, camembert, hermelín, gouda, rokfór, parmezán, brie, ovčí a kozí sýr)

===========================================

KOŘENÍ:

bylinky

česnek

křen

všechny druhy koření

============================================

NÁPOJE:

bylinkové čaje

============================================

NEDOPORUČEJE SE !!!

majonézy

hotové polévky

nakládané produkty

vysokoprocentní lihoviny

šlehačka

arašídy

ŠARYK 13.1.2009 11:45

ROZDĚLENÍ POTRAVIN PODLE DR.HAYE-NEROLOVACÍ

TABULKA POTRAVIN - KOMUNITA

ŠARYK 13.1.2009 11:39

ROZDĚLENÍ POTRAVIN DLE DR. HAYE-ROLOVACÍ TABULKA

1. skupina BÍLKOVINY:

Tepelně upravovaná masa:

drůbež

hovězí

jehněčí

skopové

zvěřina

ryby

plody moře

================================================

SOJOVÉ PRODUKTY:

sojové boby

mléko

sojová mouka

veškeré výrobky ze soji

================================================

OVOCE A ZELENINA

citrusové plody

jablka

hrušky

meruňky

broskve

hroznové víno

ananas

třešně

jahody

maliny

ostružiny

rybíz

angrešt

mango

papája

maracuja

vařená rajčata

===============================================

OSTATNÍ

vejce

sýry do 50% tuku v sušině

tavené sýry

eidam

gervais

mozzarella

feta

balkán

jadel

===============================================

NÁPOJE:

neperlivá voda

ovocný čaj

ovocné šťávy

vodou ředěné šťávy

bílé a červené víno

suché šampaňské

================================================

JEN OBČAS KONZUMACE VEPŘOVÉHO MASA

================================================

NEDOPORUČUJÍ SE !!!

tučné uzeniny

reveň

brusinky

nakládané produkty

===============================================

2. skupina ŠKROBY A SACHARIDY

Převážně škrob

celozrnné obilí

pšenice

žito

ječmen

jáhly

neloupaná rýže

pohanka

obilné vločky

celozrnná mouka

celozrnný chléb a pečivo

těstoviny:

celozrnné nebo bezvaječné

luštěniny kromě soji:

sladké brambory

kuskus

===============================================

3. skupina OVOCE A ZELENINA

banány

sušené ovoce-kromě rozinek

brambory

kapusta

cukrová kukuřice

sušená rajčata

hrášek

===============================================

SLADIDLA:

med

javorový sirup

třtinový cukr

=============================================

NÁPOJE:

hustá ovocná šťáva

sirupy

pivo

============================================

OSTATNÍ

bramborový škrob

prášek do pečiva

pudinkový prášek

==============================================

NEDOPORUČUJE SE !!!

bílá mouka

hotovky

instantní polévky

bílý rafinovaný cukr

marmelády

želé

instantní jídla

šlehačka

NEUTRÁLNÍ:

TUKY:

rostlinné oleje

neztužené margaríny

máslo

=============================================

OVOCE A ZELENINA:

borůvky

melouny

rozinky

veškerá zelenina (kromě brambor, kapusty, kukuřice)

avokádo

===========================================

OSTATNÍ

marinované a uzené ryby

houby

výhonky a klíčky

olivy

ořechy (ne arašídy!)

semínka

mák

želatina

agar-agar

droždí

sýry nad 50 % tuku v sušině

zakysané výrobky (jogurty, smetana, kefír, podmáslí, tvarůžky, lučina, niva, tvaroh, camembert, hermelín, gouda, rokfór, parmezán, brie, ovčí a kozí sýr)

===========================================

KOŘENÍ:

bylinky

česnek

křen

všechny druhy koření

============================================

NÁPOJE:

bylinkové čaje

============================================

NEDOPORUČEJE SE !!!

majonézy

hotové polévky

nakládané produkty

vysokoprocentní lihoviny

šlehačka

arašídy

kamculenka 11.1.2009 14:49
 

Členové komunity

Celkem 4 členů komunity.
ZDEADA

Správci diskuse