Zdraví, jídlo a dobrá nálada pro celou rodinu

povídání o jídle, dětech a zajímavostech nejen z našeho života
18.1.2012

Diskusi založil(a) 18.1.2012 Pavlici

 
 
 

reagovat kolobezka1. 22.6.2016 10:30  19%    +  -

Ahoj. Bývá tu ještě někdy někdo?

reagovat majka... 24.6.2015 15:34  25%    +  -

děkuji moc za rady ... manžel to včera už nevydržel a byl znovu na orl, ale vůbec se nedočkal pochopení, prý musí vydržet a nic jiného než cucat tablety nepomáhá takže bere probiotika a wobenzym, nejí sladké a z pečiva jen to tmavé (až budou prázdniny, začnu zase péct sama doma), dneska jsem ještě dostala od kolegyně z práce tibetskou houbu - manžel říkal, že mu dělá velice dobře bílý jogurt od hollandie nebo kefír, tak třeba ta tibetská houba nebude úplně mimo ... na začátku svých potíží slivovici pil (oplachoval jazyk, ne že by se nalíval), ale to pomohlo jen od momentální bolesti, druhý den už byla bolest zpátky ... ten citrovital neznám, ale četla jsem cosi o grepových zrníčkách, to je na té stejné bázi?

reagovat majka 24.6.2015 10:32  1%    +  -

ja jsem se jednu dobu citila tak hrozne ze vseho unavena,deti ,domacnost,prace.. byla jsem ve stresu i kdyz jsem vetsinou byt ani nemusela. nakonec jsem sla za doktorem at mi poradi co na unavu zabere nejlepe a doporucil mi at si koupim horcik a svete div se telo horcik asi potrebovalo :)

reagovat jájouch 23.6.2015 22:08  100%    +  -

majka...: také mě napadá ten citrovital je hodně super, celkově vysadit cukr a lepek. Nasadit laktobacili s co nejvíce kulturami a kloktala bych slivovicí

reagovat Pavlici 23.6.2015 20:46  15%    +  -

majka...: tak B vitamín ne, ten při plísních není dobrý, na plísně je vhodnější selen a mám výbornou zkušenost s oregánovým olejem, cucat vaginální tabletky si nedovedu představit, ale natírat si jazyk citrovitalem je docela přijemné

reagovat majka... 22.6.2015 21:09  26%    +  -

luna: děkuji, Lucko, už jsem o vitamínu B taky někde četla zmínku, no, bojím se, aby toho do sebe nerval moc, ale určitě to koupím, děkuji

reagovat luna 20.6.2015 18:16  57%    +  -

majka...: Přidala bych B vitamín

reagovat majka... 20.6.2015 10:36  25%    +  -

Krásné sobotní ráno ... kdysi dávno jsem k vám nakukovala a dozvěděla se tu spoustu zajímavých věcí ... dneska bych vás ráda poprosila o radu - pokud někdo budete vědět, co s tím - manželovi se objevila na jazyku plíseň, teď už to má dokonce potvrzené od dr., každopádně jediné co dostal je, aby cucal vaginální tablety, které tedy pomohli v tom, že už nemá nepříjemný pocit v ústech, ale povlak z jazyka nemizí ... žádné jiné doporučení od dr nedostal ... takže se snažíme sami, protože už to má 3 týdny a ze začátku se cítil fakt mizerně .. nejí sladké, bere probiotika, koupila jsem mu wobenzym, jí hodně zeleniny, česnek ... je ještě něco, co by měl ... napadá vás něco?
děkuji za jakoukoliv radu či osobní zkušenost

reagovat jájouch 7.5.2015 21:55  100%    +  -

a ještě něco dobrého
http://m.poradna-ariadni.webnode.cz/products/paralen-panadol-proc-je-neuzivat/

reagovat jájouch 7.5.2015 21:54  100%    +  -

Pema002: to máš pravdu, něco je tam hodně zcestné v našich podmínkách, ale jako jinak jsou tam věci, které by měli všichni rodiče vědět a ne s před nimi ukrývat a slepě věřit dr.
jinak mám v PDF super čtení o očkování, poslanou Marianem Fillem, pokud někdo chcete ráda přepošlu, je to masakr.

reagovat Pema002 6.5.2015 22:00  70%    +  -

jájouch: jj, dostala jsem ji k vánocům před tím než se malý narodil a fakt dobrá knížka... i když v mnoha případech nepraktikovatelná

např. když radí, že k operaci slepého střeva má jít i pediatr, který o dítě pečuje. V našich podmínkách téměř nemožné

reagovat jájouch 6.5.2015 21:20  100%    +  -

doporučuji
http://www.branakdetem.cz/jak-pecovat-o-zdravi-ditete...-navzdory-vasemu-lekari.htm

reagovat Pema002 23.4.2015 18:48  76%    +  -

Pavlici: hlavně musíš vychytat ten poměr mouky, protože obávám se, že bezlepková bude dělat trochu paseku. to těsto - mouka, voda, sůl, musí být takové gumovější, jak by se to lepilo, tak by ti to praskalo a tahalo máslo a bylo by to na prd

reagovat Pavlici 22.4.2015 22:17  24%    +  -

Pema002: omlouvám se, už jsem se dočetla o másle, v prvním čtení jsem to nějak přehlídla

reagovat Pavlici 22.4.2015 22:15  24%    +  -

Pema002: překvapuje mě, že tam není žádný tuk, ale závin, šneci to vše bych si dala, takže v sobotu těsto a budu válet a překládat, přes týden to nedám s chozením do práce a v neděli budu mlsat

reagovat Pema002 22.4.2015 14:08  77%    +  -

Pavlici: https://fbcdn-sphotos-a-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xpf1/t31.0-8/1979197_617533951658140_1717602930_o.jpg

tady jsou z toho těsta šneci s ořechama a javorovým sirupem

https://scontent-vie.xx.fbcdn.net/hphotos-xap1/t31.0-8/10258648_628469270564608_8005647083799449287_o.jpg

a tady listové trubičky plněné rýžovou šlehačkou

reagovat Pema002 22.4.2015 14:05  77%    +  -

Pavlici:
Těsto:
500 g hladké mouky

250 ml vody

1/2 lžičky soli

rozválet na tenký plát.
mezi folií rozválet dvě másla na tenkou placku, položit na těsto a zabalit.
pak už jen válím a překládám. vyválím a přeložím vždycky třikrát a pak dám tak na dvě hodiny do ledničky a pak znova. toto opakuju 4x takže celkem je to 12x přeloženo.
A toto množství mi vyjde na 4 velké záviny

reagovat Pavlici 19.4.2015 18:26  24%    +  -

Pema002: prosím jak děláš to domácí listové těsto, dívala jsem se do kuchařek a je toho spousta, co máš osvědčené?

reagovat Pavlici 9.4.2015 15:19  20%    +  -

Pema002: doves farm, no zní to lákavě, zkus písnout receptík a asi by to za úvahu stálo, štrůdl mám obecně ráda, takže představa, že si ho nedám mě neláká a vyzkouším bezlepkový chleba už se mi daří, litou buchtu s ovocem už taky umím i jedny sušenky a zbytek postupně ...

reagovat Pema002 8.4.2015 19:28  62%    +  -

Pavlici: a co zkusit udělat bezlepkové listové domácí. ono každého to listové těsto odrazuje, ale přitom na tom nic není.

jakou používáš bezlepkovou mouku?

reagovat kolobezka1. 7.4.2015 21:10  34%    +  -

G@bina_I: písnu ti číslo do vzkazu.

reagovat Pavlici 7.4.2015 19:40  16%    +  -

Pema002: jo zkusím to přidat tuku , to časem vychytám na špaldovou mouku to funguje super a je to fakt rychlovka, tak ještě musím doladit ten bezlepek i tak moc díky a časem vychytám

reagovat Pema002 7.4.2015 14:05  47%    +  -

Pavlici: tak si ten můj nařiď vodou víc... nebo tam dej mléko, víc tuku...
já ho dělám jako rychlovku

jinak si doma dělám domácí listové těsto a na závin používám to

reagovat Pavlici 5.4.2015 18:51  16%    +  -

jájouch: tak jsem zkoušela ten tvůj receptík na bezlepek a teda nefungovalo to, bylo to mazlavé až hrůza, musela jsem dosypat moukou a štrůdl nepřipadal v úvahu, vyválela jsem na placku posypala jablky a zbytek těsta nastrouhala nahoru v podstatě hraběnčin závin, ale bez vajíček... musím to nějak upravit, má to jiné vlastnosti, ten do Pema šel sice vyválet, a¨le po upečení tuhý a suchý, budu muset udělat nějaký kompromis mezi těmi dvěma a snad to bude OK, na špaldu to funguje, ale na rýži a pohanku bohužel ne

reagovat G@bina_I 4.4.2015 23:01  34%    +  -

kolobezka1.: ahojky Zdeni, hlásím se po dlouhé době, musím dohledat to tvoje číslo a trochu se pobavit, pokud moohu.... mám dotaz ohledně pečení chleba. Slavím úúspěch, pač pod mým nátlakem přítel začal na sobě pracovat a shodil neuvěřitelných 26kg za rok, díky stravě kterou jsme konzultovali s jeho trenérem v posilovně, a jeho začínající zapálení do moji zdravé výživy... a teď to, kde potřebuji poradit... může jedině žitnou celozrnnou, špaldovou celozrnnou a pohankovou mouku... peču chleba a základ je žitný kvásek, ale dlouho jsem nepekla a tak se mi některý chleba nepodaří. Pokud dávám špaldovou a žitnou, je to lepší kynutí než špaldová a pohanková, je asi složitější na vykynutí, ale kolik mám dát kvásku? někdy vykyne pěkně, někdy se mu vůbec nechce a když dám do trouby ještě se srazí... dávám základ mouky 400gr a 300ml vody + kvásek.... tam dávám 45gr + 45ml vody. Mouky dávám buď 50:50 nebo 70:30.

reagovat jájouch 23.3.2015 20:42  100%    +  -

Pavlici: díky nasadím hned jak v lékárně naskladní mají nějaký výpadek ve výrobě
Jinak je dobrej fakt zkus, dělala jsem z pohankový mouky a byl výbornej

reagovat Pavlici 23.3.2015 15:22  15%    +  -

jájouch: malýmu dej 3x15 a velkýmu 3x20 a uvidíš
recept vyzkouším, také nevypadá špatně a je v něm více tuku, takže na bezlepek může fungovat lépe měkčeji

reagovat Pavlici 23.3.2015 15:20  15%    +  -

Pema002: tak jsem to udělala dle tvého návodu, dokonce musím z bezlepkové mouky a docela se povedlo... ono z těch bezl. chutná vše jinak musím si zvyknout...

reagovat jájouch 21.3.2015 21:21  100%    +  -

Pavlici: tak že myslíš že můžu normoš klukům ten citrovital nasadit? velkýmu jo ale malýmu 3,5 roku. Chci je pročistit tak kolik myslíš kapek?

reagovat jájouch 21.3.2015 21:20  100%    +  -

Pavlici: já dělám toto:
Hladká mouka 500 g
Tuk 250 g
Ocet 2 lžička
Sůl 1 lžička
Tekutina 2 dl
voda, podmáslí, pivo
a dělám ze špaldový mouky

stránkování diskuse:

Nemáte právo pro přidávání příspěvků. Požádejte autora diskuse. Napište mu vzkaz pomocí vzkazů.



Přihlásit na tomto počítači trvale:
  Registrace
diskuse: Zdraví, jídlo a dobrá nálada pro celou rodinu
Diskusi založil(a): Pavlici
přispívání jen pro zaregistrované
Nástenka - Stát se clenem
Clenové diskuse - Clenové online:
Nacházíte se v sekci:
Diskuse -> Rodina a děti -> Děti a zdraví
Přečtěte si