LIS na sušenky







18.1.2015

Diskusi založil(a) 18.1.2015 Sallow

RECEPTY - TADY KLIK


ZÁKLADNÍ TĚSTO (OSVĚDČENÉ-méně sladké):
S L A D K É

1) Kokosové těsto
2) Koka
3) Oříškové těsto
4) Linecké těsto
5) Vanilkové těsto
6) Kakaové těsto
7) Křehké těsto
8) Hvězdičky
9) Těsto se škrobem
10) Sladké sušenky
11) Máslové těsto
12) Máslové ořechové těsto
13) Máslové oříškové, kokosové těsto
14) Sněhové pečivo
15) Mandlové pusinky
16) Kokosové pusinky
17) Jak udělat sněhové těsto
18) Ořechové
19) Čokoládové
20) Stříkané linecké rohlíčky
21) Báječný recept od Tory:
22) Kokosky
23) Esíčka 1
24) Esíčka 2
25) LUCIE (Hejenka)
26) Čokoládové sušenky s konopím(čeredka)
27) Mandlovo - rumové waflové sušenky(itty )
28) SPEKULKY - sušenky z křehkého těsta(Hejenka)


............................................................................................................

SLANÉ

1) Slané těsto
2) Celozrnné sušenky
3) Makové rohlíčky
4) Sýrové tyčinky
5) Sýrovo - lněné tyčinky

Sallow 18.1.2015 14:40
 
 
 

reagovat Damina 27.12.2018 19:30  31%    +  -

helena.dr: Je třeba udělat to těsto trochu volnější, ne moc tuhé. Ale chápu, nervy máme jen jedny.

reagovat helena.dr 27.12.2018 16:13  100%    +  -

Medlyn: díky za radu.Vůbec mi to nešlo ze strojku vytlačit.
Tak jsem těsto vydolovala ,rozválela a normálně vykrajovala....mám nervy jen jedny.

reagovat Medlyn 25.12.2018 12:17  5%    +  -

helena.dr: Naklikám těsto na vydrhnutou kuchyňskou linku a pak jídelním nožem přendavám na pečící papír na plechu. Chce to trochu trpělivosti.

reagovat Sallow 23.12.2018 9:44  100%    +  -

reagovat Damina 26.11.2018 22:23  6%    +  -

helena.dr: Jen na namaštěný plech. Pokud tam dáš pečící papír nebo silik.podložku tak se to potáhne s tím.

reagovat Kamar 26.11.2018 22:15  5%    +  -

helena.dr: na nevymazaný plech bez pečicího papíru, vychlazený v lednici.

reagovat helena.dr 26.11.2018 16:09  75%    +  -

haloooo pekařky
chtěla bych po dlouhé době zkusit nějaké sušenky a mám dotaz...
na jaký povrch je nejlépe vytlačovat sušenky,aby se tam přicucly a netáhly se mi za strojkem?

reagovat Sallow 24.11.2018 16:58  100%    +  -

helena.dr: Třeba se to některé pekařce hodí. Já mám také takový....ale už zase tak moc nepeču. Není komu.

reagovat helena.dr 23.11.2018 19:50  86%    +  -

Sallow: Lis za 100 tam ještě je

https://www.letgo.cz/items/q-lis-na-těsto

reagovat Sallow 22.11.2018 18:53  100%    +  -

Já ale našla několik lisů na sušenky: TADY

reagovat Sallow 22.11.2018 18:48  100%    +  -

helena.dr: Tak jsem ze zvědavosti konečně pro mne NEZNÁMÝ LETGO načetla, ale lis jsem tam nenašla. Dej sem odkaz na stránky....

reagovat helena.dr 22.11.2018 15:35  86%    +  -

na LETGO...je k mání lis na těsto za 100

reagovat Sallow 17.6.2018 5:37  100%    +  -

Damina: Ano, celou dávku jsem dělala s obyč. Ramou - žádnou máslovou. Jde to dobře a musím je mít schované, abych měla co vzít na chalupu. Dnes budu ještě dělat linecké, ale obyčejně, s vypichováním formičkou (také s Ramou). Za chvilku na to půjdu. Přivstala jsem si na ně.

reagovat Damina 16.6.2018 21:53  5%    +  -

Sallow: A použila si tu Ramu? Jak to s ní jde? Já Ramu moc nemusím, ale s máslem ty Lucie moc nejdou.

reagovat helena.dr 15.6.2018 14:24  36%    +  -

Sallow: super

reagovat Sallow 15.6.2018 9:40  100%    +  -

No, asi přece jen počkám až jak se mi zase povedou ty Lucinky. Mám na ně připravenou rybízovou narmošku (doprostřed)

reagovat Sallow 15.6.2018 9:38  100%    +  -

I když už je Lis zase čistý, tak dumám, jestli nemám ještě udělat čokoládové s kokosem?

reagovat Sallow 15.6.2018 9:36  100%    +  -

Tak mám 3 plechy vypíchaných Lucií. Je jich 95 ks
Za chvilku jdu péci. Jen co se nahřeje trouba.
Vzor: druhý zprava-DOLE

reagovat Sallow 14.6.2018 16:48  100%    +  -

Konečně se nám trochu ochladilo a mě honí mlsná. Zítra se pustím do Lucií a použiji Ramu

reagovat Kamar 13.1.2018 21:48  16%    +  -

Já myslela,že mazací margariny jsou do těsta moc měkké. Taky to zkusím, protože občas mi nějaký kellímek zbývá - já pečivo většinou nemažu a mužskému margarín moc nejede.

reagovat Sallow 10.1.2018 10:09  100%    +  -

Medlyn: Tak že do těsta dáváš Ramu? A jde to dobře, tak to také prubnu. Dám na tebe a vyzkouším Lucie.

reagovat Medlyn 10.1.2018 9:57  11%    +  -

Kamar: Používám jen obyčejnou ramu 500 nebo 1000g. Před lety jsem místo másla kupovala ramu máslovou a nakonec jsem si zvykla používat jen obyčejnou. Tak když teď koupím v kantýně obložený chleba a je tam vrstva másla, tak ho nemohu pozřít.

reagovat Kamar 17.12.2017 17:10  24%    +  -

Medlyn: myslíš ramu creme bonjour, nebo používáš ramu z kelímku? Tu by mě nenapadlo použít. Já dělala sušenky "Lucie" z kombinace hery a másla a povedla se mi jich vždycky sotva polovina, po doplnění lisu jsem jich vždycky nejmíň 5 zkazila.

reagovat Medlyn 16.12.2017 22:05  15%    +  -

pecka: já lis letos na vánoční pečení vytáhla už třikrát a je to 2:1, nepoužívám máslo, ale ramu a vždy to vyjde, třeba jen na chvíli musím dát těsto do lednice, ale když jsem jednou použila heru, tak jsem byla na prášky, z lednice bylo těsto moc tuhé a mimo lednici se lepilo... ještě vyzkouším sádlo

reagovat pecka 13.12.2017 21:09  53%    +  -

Tak já mám lis Universal víc jak 40 let a nikdy se mi z toho nic nevedlo, ať jsem zkoušela těsto podle návodu nebo ne. Tuhé nešlo vytlačit a měkké se lepilo. Letos zkoušet nebudu.

reagovat Medlyn 6.7.2017 10:56  14%    +  -

verca63: Já používám papír na pečení a na ten se těsto nepřilepí. Tak jsem se naučila, že naklikám těsto na čistou plochu pracovní desky a pak jídelním nožem přendavám na plech s papírem.

reagovat Sallow 13.6.2017 13:22  100%    +  -

verca63: Já se toho nezříkám, ale opravdu to ještě prubni. Budu ráda, když se ti to povede a budeš spokojená.

reagovat verca63 13.6.2017 13:13  39%    +  -

Sallow: Ještě to prubnu a jinak ti ho přepošlu

reagovat Sallow 13.6.2017 13:04  100%    +  -

verca63: Ten universal? To se divím, mě to šlo v celku dobře. Je pravda, že těsto nesmí být teplé, to pak zlobí a nechce se utrhnout, prubni to ještě jednou ...

reagovat verca63 13.6.2017 12:47  39%    +  -

Sallow: Tento lis mám doma asi 2 roky.Koupila jsem ho nepoužitý.Zkoušela jsem dělat tvary 2x a nakonec jsem je vykrájela

stránkování diskuse:

Psát příspěvky může pouze přihlášený uživatel. Přihlásit se.



Přihlásit na tomto počítači trvale:
  Registrace
diskuse: LIS na sušenky
Diskusi založil(a): Sallow
přispívání jen pro zaregistrované
Nástenka - Stát se členem
Členové diskuse - Členové online:
Nacházíte se v sekci:
Diskuse -> Zájmy a koníčky -> Vaření a recepty
Přečtěte si