CSS, HTML a co s tím ?

Tak tady se můžete ptát, co se jinde nedozvíte o CSS (Cascade Style Sheets) nebo o tom, jak a co napsat v HTML kódu pro použití na webové stránky (Hyper Text Markup Language)

Budu jen rád, když se někdo přiučí, protože ...
... diskuze je pro všechny, co mají nějaké nápady, které nás diskutující obohatí a sdělí je jiným, nebo pro ty, co se chtějí naučit, jak psát webové stránky efektivně a s minimálním úsilím.

Nějaké "roztomilé" dotazy typu "co a jak" mi můžete psát do vzkazů, nebo na můj email deamon@volny.cz

6.10.2006

Diskusi založil(a) 6.10.2006 deamon

Jak je to s těma obrázkama ...?

PNG - Portable Network Graphics [klik]
GIF - Graphics Interchange Format [klik]
BMP - Bitmap Picture [klik]
 
Spousta serverů kde jsou stránky programovány v PHP (scriptovacim jazyku) dovolí na straně uživatele uložit obrázek jen ve formátu BMP. Je pak jasné, že tento obrázek nemůže být pohyblivý a ani průhledný. Počet barev je potom pochopitelně tak tak nějak omezen.

deamon 16.9.2013 15:10

Jak na barvy ...!

Při brouzdání netem jsem narazil na fakt fajn stránku o barvách. Tak dám tady na ní odkaz: http://www.computerhope.com/htmcolor.htm Snad to někomu pomůže.

IP

deamon 19.12.2011 6:09

Zápis ZAKÁZANÝCH výrazů.

Chci jen malinko poradit. Pokud chcete napsat cokoliv, co je nějak zakázaný a server by Vám to nepustil, tak to musíte rozdělit tak zvaným "prázdným kontejnerem". Samozřejmě, že to NEBUDE fungovat, ale zápis Vám to pustí.

Koukněte třeba na tohle....

<SCRIPT>

function otevri() {
window.open("moje_stranka.htm", "nazev_okna", "parametry")
}

</SCRIPT>

Finta je v tom, že slovíčko SCRIPT je rozděleno následovně:

<SPAN>SCRI</SPAN>PT

nebo jinak podobně. SPAN je "prázdný kontejner" který cokoliv rozděluje, nebo mu můžu dát i nějakou funkci či v něm barvit písma a podobně. Jeho výhoda je v tom, že na rozdíl od kontejneru DIV nedělá odřádkování. Zkrátka lepí jedno na druhé a ono to pak vypadá, jako by jste to napsali vcelku.

deamon 27.4.2009 1:23

Jak psát odkazy

Pokud by jste i nadále chtěli vysvětlovat jak se píšou odkazy, tak to zkuste následovně:

1. každou z ostrých závorek obalte do tagu "B" a nemusíte dávat ty "kulatý" nesmysly a psát, že se maj vyměnit za "špičatý"

2. takto vypadá obalená "špičatá" závorka <B><</B>

3. Takže Váš zápis o ozkazu vysvětlím psaním takto:

<B><</B>a href="http://www.mimibazar.cz/bazar.php?user=9425<B>></B>KLIKNI sem<B><</B>/a<B>></B>

Pak se po odeslání tohoto zápisu zobrazí následující zápis, který daný problém vysvětlujete a ten už je se správnými "špičatými" závorkami. Kdo ho potřebuje, ten si ho jen "přetáhne" myší a zkopíruje ... No a vloží si ho tam, kam chce.

<a href="http://www.mimibazar.cz/bazar.php?user=9425">KLIKNI sem</a>

deamon 26.4.2009 23:21
 
 
 

reagovat bábrle 29.3.2016 19:41  100%    +  -

domácíbuchtička: To se stává, když nemáš zaktualizovaný prohlížeč

reagovat deamon 27.6.2015 19:13  14%    +  -

domácíbuchtička:

Rada je jednoduchá.... Odinstalovat a znovu nainstalovat. Asi se tam něco "po-ondilo" a tak to chce novou instalaci. Jinak nevím..., je to dobrej prohlížeč.

reagovat deamon 27.6.2015 19:11  14%    +  -

domácíbuchtička:

V HTML v tomu slouží TAG s názvem BGSOUND

Zkus se podívat na http://www.jakpsatweb.cz/html/rozsireni.html#bgsound

reagovat domácíbuchtička 21.5.2015 7:14  68%    +  -

Používám prohlížeč Mozilla Firefox, ale poslední dobou zuřím. Během práce někdy-často dává hlášku: "Neodpovídá."

Mám ho změnit? A který je dobrý, poradíš mi?

reagovat domácíbuchtička 21.5.2015 7:09  68%    +  -

uvítám odkaz, jakým kódem vložit na web nebo sem do diskuze hudbu

reagovat deamon 24.3.2015 17:07  14%    +  -

KOPIX:

Hele "kočando", tady jsem ti na serveru uložto.cz prsknul ty tlačítka, co jsi po mně chtěla. Tak na to mrkni, jestli ti to pomůže.

http://uloz.to/xCNiowkU/knoflik-html

reagovat deamon 24.3.2015 17:04  14%    +  -

padesatkašestka:

Tak za prvé.... Fotka musí být na internetu, ne jen v tvém počítači. Je zcela evidentní, že když Ty vypneš svoje PC, tak se na tvou fotečku nikdo..., ale vůůůůůbec nikdo nedostane.

Za druhéé... Adresa obrázku pochopitelně začíná http://...někde.../...v něčem..../...nějakej obrázek

Ten příkaz je pak asi takhle:
<A href="http://www.server.xx/někde/něco.jpg"> tady na to klikni </A>

Tak asi takhle nějak ...

reagovat evelyn 16.6.2014 9:13  100%    +  -

padesatkašestka:
http://i.imgur.com/RaP3m.png

reagovat padesatkašestka 15.6.2014 22:07  55%    +  -



Potřebuji vložit fotečky do diskuse,klikla
jsem na ně,zkopírovala a co teďkom dál ...


reagovat deamon 21.4.2014 14:42  22%    +  -





Když rozumíte těmto zápisům, tak je to dobře. Pokud ale ne, tak to nevadí… ☻
⇓ Alt + (№)8721 … ⇑ Alt … ⇒ 

⇓ Alt + (№)0137 … ⇑ Alt … ⇒ 

⇓ AltGr + (αB)5 … ⇑ AltGr … ⇓ Shift + u … ⇑ Shift … ⇒ Ů

⇓ AltGr + §  … ⇑ AltGr … ⇒ ß

⇓ AltGr + % … ⇑ AltGr … ⇓ Shift 
+ a (e,u,o...) … 
⇑ Shift … 
⇒ Ä (Ë,Ü,Ö)

+ a (e,u,o...) … 

⇒ ä  (ë,ü,ö)




⇓ Ctrl + ⇓ Alt + c … (⇑ Ctrl+Alt+c) … ⇒ & 

 ⇓ AltGr + c
⇓ Ctrl + ⇓ Alt + v … (⇑ Ctrl+Alt+v) … ⇒ @ 

 ⇓ AltGr + v
⇓ Ctrl + ⇓ Alt + x … (⇑ Ctrl+Alt+x) … ⇒ # 

 ⇓ AltGr + x


⇓ Ctrl + c … (⇑Ctrl+c) … → 「COPY 」 ←   

⇓ Ctrl + v … (⇑Ctrl+v) … → 「PASTE 」 ←   

⇓ Ctrl + x … (⇑Ctrl+x) … → 「CUTE 」 ←   






Průzkum spokojenosti s prací exekučních úřadů

reagovat Kamka 12.5.2013 22:47  17%    +  -

jak se vkládají fotky z galerie..html kody..co okopčit vůbec mi to nejde a dříve to šlo??:

reagovat gumovy-medvidek 1.11.2012 18:29  100%    +  -

Marlenka: ahojky,otevři si tuto stránku na google a snad tam něco najdeš:

https://www.google.cz/#hl=cs&sclient=psy-ab&q=html+kalend%C3%A1%C5%99e&oq=html+kalend%C3%A1%C5%99e&gs_l=hp.12..0i30j0i8i30l2.2803.9064.0.12339.14.13.0.1.1.0.172.1134.12j1.13.0...0.0...1c.1.Ct13nNVPhy4&pbx=1&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.r_qf.&fp=60c031877d3dd479&bpcl=37189454&biw=1280&bih=638

reagovat Marlenka 1.11.2012 13:28  34%    +  -

Zdravím všechny. Nevím kam se obrátit s prosbou o odpověď a tak zkusím tady. Chci si vložit na webky kalendář akcí. Prostě klasický datumový kalendář, když kliknu na některý den-tak se mě ukáže akce, která ten den je. Potřebuji to na webky mateřského centra. Poradíte někdo prosím? Kde najdu nabídku různých designových kalendářů? a je to zadarmo?

reagovat redrune 9.4.2012 15:41  28%    +  -

.-.

reagovat evelyn 11.3.2012 10:33  100%    +  -

domácíbuchtička: nerozumim

reagovat domácíbuchtička 11.3.2012 10:22  61%    +  -

evelyn: ne, od různých lidí žádost o přátelství

reagovat evelyn 10.3.2012 18:59  100%    +  -

Kytice: <font color=red>prezdivka</font>

reagovat Kytice 10.3.2012 18:54  15%    +  -

zdravím, může mi prosím někdo poradit, co mám udělat, aby když někomu odpovídám byla zvýrazněna jeho přezdívka barevně, např. červeně, díky

reagovat sob22 9.3.2012 11:52  5%    +  -

Není nad to, přenechat starosti vhodné internetové agentuře, která vám udělá vzhled na přání, zařídí doménu i hosting, napíše vhodné texty..prostě komplexně udělá web se vším všudy. Sice existuje hromada free způsobů na tvorbu webu, ale kdo v tom neumí, nemá čas se učit, nebo prostě nechce, bude ho to stát víc než si myslí.

Anonym 20.2.2012 16:47  1%    +  -

Dobrý den, prosím o radu s css, při zobrazení v mozille je vše v pohodě, jakmile otevřu své stránky v IE tak se mi nezobrazuje celá stránka, nejde odrolovat, prostě mi chybí spodní polovina. Moc díky za radu.

reagovat russulka 5.2.2012 16:55  5%    +  -

domácíbuchtička: mě se to taky děje na této stránce,tak už tam nechodím.jen asi 3xročně se zkusím přihlásit,ale je to pořád stejný.

reagovat evelyn 3.2.2012 16:02  100%    +  -

domácíbuchtička:to jako nejaka reklama ruska?

reagovat evelyn 24.1.2012 13:24  100%    +  -

božena: skritci

reagovat božena 24.1.2012 13:24  45%    +  -

evelyn: Koukni že ti nelžu ted mě to stahlo v png no to jsem jelen




ježek je uložen

reagovat evelyn 24.1.2012 13:11  100%    +  -

božena: takle se k nicemu nedobereme, dam ti odkaz na prohlizdec, ty si ho nainstalujes a zkusis z nej, jo?

reagovat božena 24.1.2012 13:06  45%    +  -

evelyn: Nemám ale při tý smůle, když to je v zipu tak to neni problém to je OK napřiklad tato stránka tam se stahuje vše v zipu a je to úžasný žádný problém

reagovat evelyn 24.1.2012 13:02  100%    +  -

božena: tehle posledni obrazek uz mas IE devitku Tomu nerozumim, proc ti to vsechny formaty meni na rastr Mas krom IE jeste nejaky jiny prohlizec (mozilla, Chrome, ze bys zkusila v nich, to je mozna nastaveni v IE, ja s nim nedelam, jak jsem psala, tak bychom zkusily vylucovaci metodou, kdyz to budou delat i jine prohlizece, je nastaveni nekde jinde.

reagovat božena 24.1.2012 12:47  45%    +  -

evelyn: Hm, hm no to jsem se dožila věci pišu jednim prstem a už se rozjiždim je to Windows Internet Explorer ??? Já to mám nastavený tak jak se dostanu do nebezpečné stránky tak mě naskoči rudě červená karta a upozornuje abych hned opustila tyto stránky. No nastovil mě to opravdu jak pro blbce ale neni tady abych se ho optala co stimhle ? Mám to i u mejch obrázků jukněte





Dám ho na stránku je tam v Jpg ale už ho v tom formátu nestáhnu



je to rozkliknuté a nedává mš to jinou možnost ale u Jpg to neni problem tam se nic neměni když to stáhnu jen ve formátu a ten si upravim v počitači

reagovat evelyn 24.1.2012 12:32  100%    +  -

božena: co bojis, vetsina zacinala, ze umela zmacknout knoflik na pc IE je prohlizec, kterym chodis na net. Ja ho nemam rada a pouzivam radji jiny, starsi verze maji velky problem s bezpecnosti, tak proto se ptam, kdyz jeste lezes na ruske stranky, ktere jsou nechvalne zname jako zavirovane.

reagovat božena 24.1.2012 12:29  45%    +  -

evelyn: je to tady vůbec netušim očem je řeč měla jsem zůstat u tranzistoráku a ne se cpát na počitač

stránkování diskuse:

Psát příspěvky může pouze přihlášený uživatel. Přihlásit se.



Přihlásit na tomto počítači trvale:
  Registrace
diskuse: CSS, HTML a co s tím ?
Diskusi založil(a): deamon
přispívání jen pro zaregistrované
Nástenka - Stát se členem
Členové diskuse - Členové online:
Nacházíte se v sekci:
Diskuse -> Internet a počítače
Přečtěte si