Parní hrnec

Parní hrnec je speciální spotřebič na vaření potravin v páře, je skladný, příprava jídla v něm probíhá zdravě a šetrně.
Připravíme v něm vše, co vaříme normálně ve vodě - použití je všestranné.
Jídlo z parního hrnce je hotovo za několik minut a má vynikající chuť; hrnec je výborným pomocníkem taky při jakékoliv dietě.
Pojďte se připojit a pařit s námi, podělit se o rady a zkušenosti.
Správcem diskuse je Anndy




18.5.2007

Diskusi založil(a) 18.5.2007 pajinka22

NÁSTĚNKA s recepty / klik

zde najdete recepty, nápady a majitele různých parních hrnců
-----------------------
pomůcky na vaření, pečení a pod.


-----------------------
ÚŽASNÉ RECEPTY na všemožné OD PETTY01 / klik

webové stránky parního hrnce / klik


NÁHRADNÍ DÍLY
Tefal VS 400330 Vitacuisine compact (Romana32)


Kontakt na servis Praha :
elprag@elprag.cz
Elprag
Na Hrázi 11
180 00 Praha 8
tel.: 602 250 192

Mazlib - Ostrava
www.velektronik.cz
velektronik@volny.cz

průhledné dno: SS-990965 170.- Kč
miska na rýži: SS-983779 221.- Kč
Ceny jsou uvedeny vč. DPH bez poštovného a balného.
Ceny poštovného a balného:
Dobírka:
Česká pošta – balík: 140,- Kč
Česká pošta – obálka (drobné zboží): 103,- Kč
General parcel (přepravní služba): 138,- Kč
Proforma ,platba předem:
Česká pošta: 96,- Kč
General Parcel (přepravní služba): 96,- Kč

Anndy 5.12.2009 20:10
 
 
 

reagovat babiMinka 24.2.2020 16:47  100%    +  -

Iivetata:

reagovat Betyyna 24.2.2020 11:50  100%    +  -

Iivetata: povedlo se všechno na

reagovat Iivetata 24.2.2020 11:16  52%    +  -

Betyyna: to mě taky napadlo,ale bála jsem se,byla to premiera,tak aby se povedla

reagovat Betyyna 24.2.2020 10:14  100%    +  -

Iivetata: ono stačí ten knedlík na spodní straně potřít olejem, ale to se mi nechce...

reagovat Betyyna 24.2.2020 10:13  100%    +  -

Iivetata: aha ty fólie, na těch peču

reagovat Iivetata 24.2.2020 10:02  52%    +  -

Betyyna: já jsem ho neměla ,já mám jen z Lídlu více opakovatelný ,takový černý.

reagovat Betyyna 24.2.2020 9:36  100%    +  -

Iivetata: bezva, vše se krásně povedlo, škoda patlání utěrky, stačí kousek pečícího papíru

reagovat Iivetata 24.2.2020 8:43  52%    +  -

A ještě toto,knedle se taky povedly.


reagovat Iivetata 24.2.2020 8:39  52%    +  -

První vaření.Myslela jsem,že budou brambory suché,ale byly výborné i ta mrkev a překvapil mi i ten kapr,bylo to moc dobré,samozřejmě je to jiné než kapr na másle,ale ten je vždy hodně mastný a tohle bylo akorát.Pochutnali jsme si.

reagovat Iivetata 22.2.2020 7:33  52%    +  -

Všem moc děkuji za rady,chci držet takový malý půst,bez masa uzenin a smažení a pečení,tak si budu vařit v parnim,tak musím něco vyzkoušet chci začít příští týden.Vloni jsem vydržela 3 neděle.

reagovat Betyyna 21.2.2020 12:35  100%    +  -

Kdo má rád játra, bezva játrová roláda - dělám v parním hrnci:
Játrová roláda Potřebujeme: 1 tácek kuřecích jater (cca 500g) 3 rohlíky 3 celá vejce 3 lžíce sádla drcený česnek, sůl, pepř, majoránka a koření podle vlastní chuti (grilovaní apod.) umělohmotné střívko na tlačenku (k dostání běžně v papírnictví) provázek na zavázání Postup: Sádlo rozpustíme a necháme trošku zchladit. Rohlíky nakrájíme na kostičky. Játra rozmačkáme rukou nebo použijeme jakýkoliv robot, který obvykle používáme. Smícháme, přidáme vejce a koření, promícháme. Umělohmotné střívko na tlačenku na jednom konci zavážeme provázkem, pro lepší manipulaci při plnění postavíme do zavařovací sklenice. Naplníme tak, aby se nám vešlo do kastrolu, ve kterém budeme vařit, zavážeme na druhém konci – můžeme udělat smyčku, abychom mohli potom uvařené snadno vytáhnout z vody. Zřejmě bude třeba udělat 2 porce, aby se vešly do kastrolu o průměru 24 cm. Vložíme do vařící vody a vaříme cca 30 minut, při vaření otočíme. Kdyby se nedařilo rolády otočit (někdy se vrací do původní pozice), zatížíme je talířkem, aby se ovařily ze všech stran rovnoměrně. Po uvaření vytáhneme, položíme na talířek a necháme vychladit aspoň tak dlouho, až se rozpuštěný tuk vstřebá. Můžeme konzumovat teplé i studené. MŮŽETE PAŘIT V PARNÍM HRNCI!


reagovat Betyyna 21.2.2020 12:33  100%    +  -

rehek: u nás naštěstí chutnají brambory z pařáku celé rodině, zelenina bezkonkurenční, maso tam dělám úpůně výjimečně, nejvíc různé knedlíky

reagovat Betyyna 21.2.2020 12:31  100%    +  -

rehek: taky ho už nepropichuju, zpočátku jsem propichovala

reagovat rehek 21.2.2020 11:40  49%    +  -

Já pečicí papír tedy nepropichuji. Pod knedlíky dám jen pruhy, pára si cestu najde. Našla jsem fotku lososa, dělala jsem ho kdysi v parním hrnci i s kuskusem najednou. Ale dělám lososa raději v troubě nebo v mikrovlnce na crispu, to mi chutná víc. I ty brambory mi nějak víc chutnají vařené v hrnci.

reagovat Betyyna 21.2.2020 11:24  100%    +  -

Iivetata: já dávám zeleninu současně a maso dolů kapr bude brzo tak ho pak vytáhneš, můžeš ho raději položit na kousek pečícího papíru a ten můžeš jak ho položíš na dno tak trochu propíchat párátkem aby lépe pronikala pára, i knedlíky dávám na pečící papír aby se nepřilepily na dno, po knedlíkách použiju opakovaně, zůstane čistý jen ho otřu

reagovat Iivetata 21.2.2020 6:33  52%    +  -

Všechny vás zdravím a prosím o radu,mám prvně parní hrnec a v sobotu chci dělat kapra a bram. a mrkev.Nevím do jakého patra dát to maso.Myslela jsem dolů dát bram. a mrkev a do druhého maso,ale nevím jestli nevadí,že vlastně syrový kapr bude kapat na tu zeleninu.A taky nevím jestli brambory a mrkev dát současně,někde jsem četla, že mrkev až po 10min po bramborách.

reagovat babiMinka 19.2.2020 16:00  100%    +  -

Sallow: No však proti gustu žádný dišputát!

reagovat Sallow 19.2.2020 13:42  100%    +  -

Iivetata: Jó, už druhý den není. ale do měsíce stejně zase asi bude. Je to můj mor

reagovat Iivetata 19.2.2020 5:57  51%    +  -

Sallow: jo jo ,to jedl můj tatka,když jsme byli malí a došli knedlíky a mě když dojdou,tak si taky vezmu rohlík a je to mnamka.

reagovat Sallow 18.2.2020 14:19  100%    +  -

Iivetata: Rohlík ke svíčajdě? To jem ještě neslyšela...já ji miluji i samotnou.

reagovat Iivetata 18.2.2020 9:46  51%    +  -

Sallow: já jí taky miluji i s rohlíkem

reagovat Sallow 18.2.2020 8:07  100%    +  -

Iivetata: Já právě SVÍČKOVOU dojedla. Ale mohu ji kdykoli a i samotnou a studenou. Ujíždím na ní.

reagovat Iivetata 18.2.2020 8:01  51%    +  -

Včera jsem si objednala parní hrnec,už mi nebavilo vařit knedlíky na 2x,tak jsem zvědavá kdy dorazí,v něděli mají přijít mladý na oběd ,bude svíčková,tak by se hrnec hodil.

reagovat Sallow 11.2.2020 20:37  100%    +  -

Betyyna: Krásný knedlík.Také se chystám, že bude na víkend ke svíčkové.

reagovat babiMinka 11.2.2020 17:17  100%    +  -

hankamishka: To je šikovné využití většího množství těsta, ale u nás to nedělám, protože můj muž sladké nesmí a já si to pro sebe nedělám, mně by to sladké stačilo tak jednou do roka.

reagovat Betyyna 10.2.2020 17:08  100%    +  -

babiMinka: někdy dělám taky do zásoby a mrazím

reagovat hankamishka 10.2.2020 15:28  100%    +  -

babiMinka: já někdy z poloviny těsta udělám šišku přílohovou, taky moc často je nemusím, a z druhé části naplním marmeládou, a pařím dohromady, máme pak další den sladký oběd, jen pařákem ohřeju

reagovat babiMinka 10.2.2020 15:20  100%    +  -

Betyyna: Já Tě považuji za takovou knedlíkovou královnu-podle toho, co jsi psala, tak Tvoji chlapi milují knedlíky a vaříš je ve velkém - a na to je parní hrnec naprosto super! Já houskové nijak nemiluji, ale k některým jídlům prostě patří, tak je dělám a protože jsme jen dva a máme jíst málo, tak si udělám dvě šišky a zbytek knedlíků hezky nakrájím a po porcích si je zamrazím a pak jen vytahuji,dokud tam něco je - a pak zase udělám a šup do mrazáku. Já nesnášela oslizlé knedlíky a mně připadaly takové všechny, co se vaří ve vodě, a tak mi pařáček velmi vyhovuje.

reagovat Betyyna 9.2.2020 18:11  100%    +  -

babiMinka: dík!

reagovat babiMinka 9.2.2020 17:09  100%    +  -

Betyyna:

stránkování diskuse:

Psát příspěvky může pouze přihlášený uživatel. Přihlásit se.



Přihlásit na tomto počítači trvale:
  Registrace
diskuse: Parní hrnec
Diskusi založil(a): pajinka22
přispívání bez omezení
Nástenka - Stát se členem
Členové diskuse - Členové online:
Nacházíte se v sekci:
Diskuse -> Zájmy a koníčky -> Vaření a recepty
Přečtěte si