*VAŘÍME V PAPIŇÁKU - RECEPTY*

Vaření v papiňácích ušetří až 80% energie. Šetří nám čas i peníze.Kdo šetří, má za tři. A v dnešní době se to určitě vyplatí.
Potraviny si uchovávají více vitamínů a dalších důležitých látek.
Co všechno vaříte v papiňáku, znáte nějaký recept?
25.10.2007

Diskusi založil(a) 25.10.2007 MarunaS

Optimální doby vaření

- měkká zelenina do 3 minut
- tvrdá zelenina kolem 8 minut
- brambory nakrájené 8 minut
- brambory v celku 12 minut
- vepřové na kostky (guláš) 15 minut
- vepřová pečeně vcelku 20 minut
- vepřové koleno 30 minut
- hovězí guláš do 30 minut
- kuřecí prsa či stehna 13 minut

MarunaS 13.2.2013 10:00

RECEPTY ZDE/klik

MarunaS 9.12.2012 15:06
 
 
 

reagovat MarunaS 24.7.2019 18:00  100%    +  -

dobrota: To zvládneš, nic na tom není, chce to ale praxi...........

reagovat dobrota 24.7.2019 17:45  5%    +  -

Betyyna, MarunaS: děkuji moc,děvčata,když tak přijdu pro radu za vámi

reagovat MarunaS 24.7.2019 17:41  100%    +  -

dobrota: Ať ti dobře slouží

reagovat Betyyna 24.7.2019 16:23  100%    +  -

dobrota: hezky si ho užij, každá pomoc v domácnosti je vítaná

reagovat dobrota 24.7.2019 16:09  5%    +  -

Zdravím vás děvčata a přeji všem krásné léto,dostala jsem k narozeninám el.papináč od TESLY,tak se s vámi musím podělit o radostvčera jsem udělala kuřecí vývar a musím říct,že super vařeníčko.

Maso se jen rozsýpalo,vývar krásně čistý,jsem moc spokojená,takže na víkend vyzkouším hovězí maso.

reagovat Anndy 30.4.2019 23:22  100%    +  -

Cher: jo jo

reagovat Cher 30.4.2019 8:59  32%    +  -

Damina: tohle tu řešila kdysi Anndy. Pokud si dobře pamatuju, tak hrnec někam posílala. Těsnění jí vyměnili a hrnec poslali zpátky.

reagovat Damina 29.4.2019 22:00  42%    +  -

dobrota: V obyčejném elektru asi ne. V Praze na Proseku je specializovaná pobočka firmy Bionaire, která tyto el. papiňáky a pomalé hrnce a sušičky přímo dováží od výrobce. Tam to těsnění mají.

reagovat dobrota 28.4.2019 11:32  5%    +  -

Damina: Hlavně že se těsnění dá koupit,horší by bylo,kdyby ne,co pak s papiňákem
A to máš speciální obchod,nebo ho koupíš kdekoliv v elektru

reagovat Damina 17.4.2019 23:32  56%    +  -

dobrota: Já mám Ellu od Bionairu. Už ho mám hodně let. Mám ten samý i na chalupě. A jedou pořád - kombinace pomalý hrnec (maso) a papiňák přílohy (brambory, rýže atd.). Je to super. Jen se obávám, že už budu brzo potřebovat vyměnit těsnění u víka. Nejsem schopná si do obchodu pro něj zajet.

reagovat dobrota 15.4.2019 19:01  5%    +  -

Damina: Tomu věřím už teď
Jaký máš?

reagovat Damina 13.4.2019 22:27  20%    +  -

dobrota: Určitě budeš spokojená.

reagovat Betyyna 13.4.2019 11:13  100%    +  -

dobrota:

reagovat dobrota 13.4.2019 10:28  5%    +  -

Tak mám objednaný el.papináč v létě k narozeninám
Potom vás budu bombardovat otázkami

reagovat Damina 10.4.2019 21:00  11%    +  -

budulinka2: Tak to já bych jí asi brzo upekla. Nejsem zvyklá něco odkládat do trouby.

reagovat budulinka2 10.4.2019 19:34  7%    +  -

Damina: Já mám remosku uloženou v troubě - taky už na ni nemám místo

reagovat Damina 7.4.2019 22:40  10%    +  -

budulinka2: Už bych si ji dávno koupila, ale kuchyň není nafukovací. Nevím, kam s ní. Jinak kuře pro nás dva většinou hodím do malého pomaláče. Taky velkou troubu rozpaluju čím dál méně. Spíš jen na chleba.

reagovat babiMinka 7.4.2019 16:37  100%    +  -

budulinka2: Já ji taky často používám, pokud nevařím i pro dcery, ale jen pro nás dva, tak troubu nerozpaluju. A na chalupě peču jen v remosce, protože tam není funkční trouba u starého/prastarého el. sporáku. Je to moc šikovná věc!!!!

reagovat budulinka2 6.4.2019 10:04  6%    +  -

Damina: Tak to je opravdu škoda, já v remosce dělám často. Když dělám kuře jen pro nás dva, tak nerozpaluji troubu a dělám v remosce. Mám tu menší a stehna v ní udělám v pohodě.
I malý koláč, když nechci na velký plech. Má to všestranné využití (i chleba už mám v ní odzkoušený).
Doporučuji koupit. Mají je teď různě v akci a nestojí moc.

reagovat Damina 5.4.2019 21:13  9%    +  -

Cher: pamatuji si, že remosku jsme měli na chatě, měli jsme tam dvojvaric na bombu a remosku, v ní maminka dokázala vykouzlit neuvěřitelný věci. Proto mně mrzelo, že sestra remosku zlikvidovala.

reagovat Cher 5.4.2019 9:09  10%    +  -

Damina: moje máma mívala také starou remosku. Pamatuju si ji jako malá, že když jsme jezdili do Bulharska, tak ji brala sebou a vařilo se v ní. To už je 35-40 let zpátky. Pak ji asi vyhodila, protože si před třemi lety kupovala novou.
A také ji často používá.

ad tlakáč - já mám normální. Manžel nechtěl elektrický, že je když by se tam něco pokazilo, tak je to v té elektronice a těžko se to opravuje. No nevadí. Mám hrnec od Tefalu, naučila jsem se s ním a používám ho spíš občas.

reagovat Damina 4.4.2019 23:03  9%    +  -

budulinka2: Já remosku nemám. Rodiče měli starou originál remosku v perfektním stavu a sestra jí vyhodila, když se vyklízel dům. Moc jsem litovala.

reagovat Anndy 4.4.2019 20:40  37%    +  -

Mísou

reagovat Anndy 4.4.2019 20:40  37%    +  -

budulinka2: mám ještě tu starou remosku s hliníkovou Míšou a ta mi hrozně napaluje

reagovat budulinka2 4.4.2019 20:16  5%    +  -

Damina: Taky využívám oba pomocníčky pomalý i rychlý. A rýži jsem se teď naučila v remosce a jinak ji už nedělám.....

reagovat Anndy 4.4.2019 19:20  37%    +  -

Damina: já pomalý skoro vůbec nepoužívám

reagovat Damina 3.4.2019 23:50  9%    +  -

Anndy: Mně taky, skoro pořád - kombinace pomalý hrnec (maso) a elektrický papiňák (přílohy - brambory, rýže...) je super.

reagovat Anndy 3.4.2019 18:36  36%    +  -

Mě jede elektrický papiňák hodně často

reagovat dobrota 2.4.2019 19:43  5%    +  -

pavelku, maru52, Betyyna:
Děkuji vám za info,dneska sestře přišel elektrický papináč,tak jak ho zkouknu,objednám i pro sebe a jsem ráda,že vím kam pro radu

reagovat pavelku 1.4.2019 22:30  5%    +  -

dobrota: Mám tento tlakový hrnec tři měsíce a jsem s nim naprosto spokojen. Veliká přednost je, že tlačítka jsou popsána v česky.

stránkování diskuse:

Psát příspěvky může pouze přihlášený uživatel. Přihlásit se.



Přihlásit na tomto počítači trvale:
  Registrace
diskuse: *VAŘÍME V PAPIŇÁKU - RECEPTY*
Diskusi založil(a): MarunaS
přispívání jen pro zaregistrované
Nástenka - Stát se členem
Členové diskuse - Členové online:
Nacházíte se v sekci:
Diskuse -> Zájmy a koníčky -> Vaření a recepty
Přečtěte si