Tibetská houba
(výroba domácího kefíru)

Vítejte vy všichni, kdo jste propadli kouzlu těchto užitečných houbiček!
A pojďme spolu vymýšlet jejich další využití.....!








11.7.2008

Diskusi založil(a) 11.7.2008 iv@

OBSAH - NAŠE RECEPTY - KLIK

29. Balkánský sýr z tibetské houby(Kovářka)
28. Plněné feferonky jemným sýrem s bylinkami v oleji (Sallow)
27. TVRDÝ SÝR výr. doma
26. ZAKYSANÁ SMETANA
25. Všechno o SYROVÁTCE - když děláme Tvaroh, nebo Lučinu:
24. TVAROH, TAVENÝ i PLÁTKOVÝ SÝR z kefíru (Věnceslava)
23. Domácí TAVENÝ SÝR
22. PLÁTKOVÝ SÝR
21. Tavený sýr z kefír. tvarohu:>(Věnceslava)
20. Domácí LUČINA(od Marušky)
19. KEFÍROVÉ LÍVANEČKY(iv@)
18. KEFÍROVÝ Jogurt(sesi1)
17. KEFÍROVÁ TATARKA(sesi1)
16. Arabský sýr Labne(garfula)
15. DOMÁCÍ SÝR pana Bambucha
doba přípravy - chce to trpělivost.
14. DOMÁCÍ vařený SÝR
13. PIZZA ROHLÍKY(shineon)
12. KEFÍROVÁ BÁBOVKA(1)(Kiara)
11. KEFÍROVÁ BÁBOVKA(2)(jarko)
10. KEFÍROVÁ BUCHTA(D.a.n.k.a)
9. Domácí vanilkový LIPÁNEK hana**)
8. TERMIX DUO(hana**)
7. TIRAMISU z domácího mascarpone(hana**)
6. TVAROH z kefíru(Reiki)
5. HRNKOVÝ KOLÁČ s višněmi(Majdako)
4. DOMÁCÍ SÝR z kefíru(shineon)
3. POVIDLOŇ(chladam)
2. KEFÍROVÁ KŘIDÉLKA
1. RYCHLÁ ŠVESTKOVÁ METYNKA(rehek)

Sallow 1.5.2013 23:29

- KOMBUCHA .....TADY

- pravý VODNÍ KEFÍR TADY

- KEFÍROVÁ HOUBA TADY a TADY

iv@ 8.8.2008 20:27

VODNÍ KEFÍR (shineon)
z kefírové houby

KLIK na OBRÁZEK

Postup pod fotem TADY KLIK...

iv@ 6.8.2008 14:51

ČEKATELÉ NA KEFÍRÁČKY (písnou, prosím, aspoň přibližně místo bydliště - jsou mezi námi chovatelé, kteří jsou ochotní houbičky donést, dovézt)....



Můžeme dodat i na Slovensko !

Cena je kolem 60-70 Kč .....což jsou v podstatě náklady jen na poštovné

iv@ 16.7.2008 11:35

JAK NA CHRCHLÍKY z OBÁLKY?
1) Opatrně vyjmu z obalu na plast. cedník
2) Pod mírně tekoucí studenou vodou opatrně propláchnu
3) Do čisté sklínky dám houbičku a zaleju nesvařeným mlékem pokojové teploty (já používám krabicové trvanlivé 1 1/2%tuku-polotučné)
Houbičky MUSÍ být PONOŘENÉ v mléce
4) Dám víčko, ale nedotáhnu ho.
5) Sklenici nechám na kuch. lince asi 24hod. občas
trochu poklepu sklínkou.
6) Další den opatrně plast. lžičkou zamíchám, obsah přecedím přez plast sítko.
7) Houbičku trochu přeleju mlékem a dám do vymyté sklínky a zaleju mlékem.
Celý postup se opakuje asi 2 - 3 dny.
Pak je kefír dobrý a chutný.

Používáme jen plastové, skleněné, nebo dřevěné nástroje.
Houbička NESMÍ přijít do styku s kovem!
Houbičky přežijí(zpracují) na jakémkoliv krabic. mléku. Zbaštějí i odtučněné - to už pak je jen újma na naší chuti, že pijeme odtučněný kefír

Houbička se změnila, šatně dělá kefír
Houbičku v sítku pod tekoucí studenou vodou propláchni, nech odkapat a pak dej do mikrotén sáčku - BEZ VODY. Jen tak nasucho ji zamraz.
Právě jsem tak dala jednu školit do mrzáku. Až bude zase chuť na kefír, tak ji zmrazenou zase trochu zaleju mlékem .... každý den vyměním mléko, tak za tři dny už zase jede jak má.

iv@ 15.7.2008 13:46
 
 
 

reagovat oblinka 14.10.2019 20:00  100%    +  -

Kiara: jé tak to je dobrý, díky za nápad

reagovat Sallow 2.10.2019 7:54  100%    +  -

Kiara: Já to tak dělám i s trochou kefíru z houbiček. Ty jsem dala zmrazit - napotom.

reagovat hankamishka 2.10.2019 0:14  100%    +  -

Kiara: dobrá vychytávka!!

reagovat PUPÍNA 25.9.2019 22:39  8%    +  -

Má někdo na prodej kefíráčky? Turnovsko

reagovat Kiara 18.7.2019 20:37  28%    +  -

Holky, já to vyřešila. Koupila jsem u farmáře kefír, tři lžíce zalila mlékem a do druhého dne byl zase kefír. A tak to dělám už tři týdny a pořád krásný, hustý kefírek.

reagovat hekute 8.7.2019 16:51  42%    +  -

Mám dvě dávky na poslání..

reagovat Dad.la 8.7.2019 14:03  100%    +  -

ahoj děvčata, nemá někdo kefíráčky na podělení ?
jsem z Brna.

reagovat oblinka 15.5.2019 17:48  89%    +  -

Kiara: já jsem nedávno darovala a mám zatím jen pro sebe.

reagovat Sallow 10.5.2019 9:06  100%    +  -

Tak je asi něco špatně. Rozmrazila jsem si houbičku a nemnoží se, je naopak menší a trvá jí to i 3 dny, než je kefír. Budu ji asi MUSET VYHODIT a poohlédnout se po nové?!

reagovat Kiara 10.5.2019 8:03  16%    +  -

Nemá někdo kefíráčky na darování???

reagovat hankamishka 28.3.2019 21:54  35%    +  -

Sallow:

reagovat Sallow 28.3.2019 18:44  100%    +  -

hankamishka: Je dobré si nějaké zamrazit napotom.

reagovat hankamishka 28.3.2019 16:50  35%    +  -

Sallow: taky to mám tak nějak. Budu je likvidovat, a vyndám si z mrazáku další. Jak před nedávnem takpořád rostly, tak jsem si udělala zásobu

reagovat Sallow 26.3.2019 12:47  100%    +  -

Ivinoka: Mě nějak zlenivěly. Trvá ji to....asi je to tím, že je nechávám asi dva dny kysat. Nemnoží se. Jsou stále stejné. Asi vyndám další dávku z mrazíku.

reagovat Ivinoka 25.3.2019 20:14  100%    +  -

Oživila jsem houbičky a už si zase dáváme.

reagovat mnk181 25.3.2019 15:58  100%    +  -

Sallow: Moc děkuji za nabídku ,ale jsem z Moravy. Zkusím aukro.

reagovat Sallow 25.3.2019 14:53  100%    +  -

mnk181: Jestli si pro ni přijdeš, tak ano. Jsem z Prahy. Já neposílám. Jinak se poptej na netu, nebo Aukru.

reagovat mnk181 25.3.2019 14:05  100%    +  -

Ahoj, nemá někdo kombuchu ?

reagovat oblinka 20.2.2019 15:04  52%    +  -

rajmilid: kefír mám krásně hustý, jen jsem chtěla darovat

reagovat rajmilid 9.2.2019 13:30  24%    +  -

oblinka: Olinko,zkus začít používat jen 2 a uvidíš jest-li ti to zhoustne.Já taky zkoušela jak se dalo a pak mi to narostlo,já je trošku roztrhla a pak jsem jela dál.Já teď ležím,jsem nemocná ale snad jak mi už pak bude dobře,myslím že mám v mrazáku,bych ti poslala.Pěkný víkend

reagovat oblinka 9.2.2019 11:00  5%    +  -

rajmilid: dělám to úplně stejně, jen mi žádné kuličky nepřibývají. Mně ty 4 stačí, ale už i přítel má zájem o kefír a taky kamarádka, nemám jí co darovat. Sama jsem moc ráda, když mi je Olinka semínko darovala.

reagovat hankamishka 21.1.2019 18:19  17%    +  -

tak jsem ty ozlizlé vylila i s oslizlým kefírem a vytáhla z mražáku další....

reagovat rajmilid 21.1.2019 14:20  93%    +  -

oblinka: já vyberu taky kuličky,mám je zakryté propíchaným ubrouskem.Sleju si kefír do hrnku,do sklenice dám nazpět kouličky a zaleju mlékem.Pak na podruhé už sklenici vymyju a když nechci hned dělat další,kuličky zaliju mlékem jen trošku a dám do lednice.Už jsem si namnožila několik dávek a mám uložené v mrazáku tak po třech a ze tří dělám pořád dokola.Ani kouličky moc neumývám,jen je v mléce proleju a dám do sklenice kde se bude dělat další várka.A mám je krásně zdravé

reagovat oblinka 17.1.2019 20:05  47%    +  -

hankamishka: já si vždycky vyberu ty květáčky, ostatní sliju do hrnku, propláchnu láhev a víčko, dam je tam zpět a zaliju mlíkem. Je vynikající, jen se nemnoží...

reagovat Sallow 10.1.2019 9:31  100%    +  -

hankamishka: Já zatím nekefíruji, ale asi dám ty zmrazené do mléka a zase začnu. Snad se to povede.

reagovat hankamishka 9.1.2019 19:19  79%    +  -

Sallow: pročetla jsem a tam je psáno, že se mají propláchnout trochou mléka, a pak dát do sklenice s mlékem....léta proplachuji vodou, a pořád byly OK

reagovat hankamishka 9.1.2019 19:17  79%    +  -

mila52: je pravda, že jednu dobu jsem je neproplachovala, a dala hned pozcezení kefíru do další sklenice s mlékem
teď je ale už snad 50x proplachuji, někdy i dám na chvíli do vody, a pak zase proplachuji a mnu prsama, ale pořád.....

reagovat mila52 9.1.2019 18:09  100%    +  -

Já bych řekla, že pokud máš oslizlé i houbičky, tak každý den pořádně propláchnout

reagovat Sallow 9.1.2019 15:06  100%    +  -

hankamishka: Tak to se mi ještě nestalo. Snad si pročíst odkazy na nástěnce.

reagovat hankamishka 9.1.2019 12:12  79%    +  -

nevíte, co s tím slizem??

stránkování diskuse:

Psát příspěvky může pouze přihlášený uživatel. Přihlásit se.



Přihlásit na tomto počítači trvale:
  Registrace
diskuse: Tibetská houba
(výroba domácího kefíru)
Diskusi založil(a): iv@
přispívání bez omezení
Nástenka - Stát se členem
Členové diskuse - Členové online:
Nacházíte se v sekci:
Diskuse -> Zájmy a koníčky -> Vaření a recepty
Přečtěte si