DOMÁCÍ PEKÁRNA

KOUZLÍME S DOMÁCÍ PEKÁRNOU

Tato diskuse navazuje na původní diskusi založenou jehlanek a měla by pomoci všem, kteří zkouší péct chleba doma, nebo se chtějí inspirovat k nejrůznějšímu využití domácí pekárny.

Správcem, který se stará o bezproblémový chod diskuse





6.4.2005

Diskusi založil(a) 6.4.2005 Anndy

 
 
 

reagovat Sallow 18.8.2019 15:58  100%    +  -

Kamar: Také mě sváděl ten stojan na pizzu. Ale pak jsem od toho couvla. Nyni sem ráda. Už bych ho nevyužia. Ten plech je stejně nej.

reagovat zahrádkářka 18.8.2019 15:50  100%    +  -

Betyyna: Domácí pizzu jsem ještě nedělala, výjimečně si koupím mraženou a ještě na ni něco přidám, když se vracím v poledne ze zahrady, kterou mám 10 km od bydliště a doma není nic na oběd, tak už seberu sílu jenom nahřát remosku a do ní dát pizzu upéct

reagovat zahrádkářka 18.8.2019 15:47  100%    +  -

Betyyna:

reagovat Betyyna 18.8.2019 15:27  100%    +  -

nakrojený
IMG-20190818-151730

reagovat Betyyna 18.8.2019 10:57  100%    +  -

Chleba právě vytáhnutý z trouby, mouky namíchané odhadem celozrnná špalda, pšeničná tmavá chlebová a hladká, s kváskem a s kouskem kvasnic, vevnitř hodně moc dýňových a sezamových semínek, kmín a černucha setá.
IMG-20190818-103831

reagovat Betyyna 18.8.2019 10:56  100%    +  -

Kamar: já ty plechy ráda používám, ovšem nekupuju zmrazené pizzy, tak s tím zkušenost nemám. Ale i vlastní pizzu když peču, tak je raději prohodím, nedělá mi to problém., vždyť je to chvilička. Jen je mám uložené v krabici na horní polici v komoře a nechtělo se mi je vytahovat. Někdy na nich peču i koláče.

reagovat Kamar 17.8.2019 22:21  16%    +  -

Sallow: taky dělám pizzu na plech, pro 3 je to akorát. Neosvědčily se mi čtyři kulaté plechy a stojan z Lidlu - když na nich peču hotové zmrazené pizzy, musím je během pečení prostřídat, jinak ta uprostřed bude syrová.

reagovat Sallow 17.8.2019 20:59  100%    +  -

Betyyna: Dobrý nápad. Také ji dělám na plechu. Je to rychlejší a je toho víc.

reagovat Kamar 17.8.2019 19:37  16%    +  -

Hlásím, že mi v červenci ochořel můj pěti-až šestiletý kvásek (zakládala jsem ho na Tři krále, ale nevím, kterého roku). Chytil plíseň. Tak jsem ho pochovala do odpadků, ale vydržela jsem bez kvásku sotva měsíc a už mám vypěstovaný nový. Vedra+ananasové řešení=pašák za pouhý týden. Kromě chlebíku jsem z něho pekla "Kváskové chlebové placky s česnekem" z Top receptů a jsou skvělé.

reagovat Betyyna 17.8.2019 19:28  100%    +  -

korinka: to je přece jedno 4 kulaté nebo 2 hranaté, je to ze stejné dávky těsta!

reagovat zulan 17.8.2019 19:17  50%    +  -

korinka, Betyyna:

reagovat korinka 17.8.2019 18:47  100%    +  -

Máš to super taky peču dneska dělám omáčku na špagety ale muže to být i jako podklad na pizzu,já taky peču na velkém plechu,ty kulaté by bylo málo.

reagovat Betyyna 17.8.2019 18:35  100%    +  -

po delší době pizza, byla jsem líná vytahovat pizza plechy, tak na dva velké plechy
IMG-20190817-162824

IMG-20190817-171519

reagovat Sallow 17.8.2019 15:41  100%    +  -

korinka: Moc děkuji, určitě vyzkouším.

reagovat korinka 17.8.2019 14:15  100%    +  -

Sallow: Ahoj máš správu.

reagovat Sallow 16.8.2019 18:20  100%    +  -

korinka: Je to svůdné

reagovat Betyyna 16.8.2019 14:26  100%    +  -

korinka:

reagovat zahrádkářka 16.8.2019 14:11  99%    +  -

korinka:

reagovat korinka 16.8.2019 13:29  100%    +  -

imagebam.com Včerejší a dnešni pečení koláč s boruvkama ten padl první,kobližky z trouby a dneska housky zadělane majonezou jsou výborné už přestanu pečivo kupovat.

reagovat Zorka. 14.8.2019 22:36  100%    +  -

Betyyna: Hrubou používá i v kuchyni minimálně, i na knedlíky dávám polohrubou (té mám doma kvůli dortům pořád dostatek). Ale sem tam je potřeba. Hladkou do chleba nedávám, jen do rohlíků, buchet a tak...

reagovat Betyyna 14.8.2019 22:17  100%    +  -

Zorka.: hrubou a polohrubou jen na vaření, tu do chleba nedávám, kamsi jsem dávala polohrubou ale už jsem to asi zapomněla??? Já toho vyzkoušela hodně ale pak jsem zlenivěla!!!!

reagovat Betyyna 14.8.2019 22:16  100%    +  -

Zorka.: semínek mám mraky, semínka mám moc ráda! Mouky jsem omezila hodně, prakticky točím špaldu hladkou a celozrnnou, pšeničnou tmavou chlebovou, hladkou, pšeničnou celozrnnou a kvásek jsem kdysi dávno zakládala se žitnou celoznnou, ale roky ho už krmím žitnou tmavou chlebovou.
Jinak, kašičkou ze žitné tmavé chlebové jsem si kdysi umývala vlasy a dobrý, bez problémů!

reagovat Zorka. 14.8.2019 21:46  100%    +  -

Betyyna: Já už "v tom zase lítám". Kdysi jsem měla doma x druhů mouky, pak 10 let nepekla, jen výjimečně housky nebo tak. A jak jsem se od března vrátila k pečení chleba (a výhradně kváskového), už mám doma zase kromě klasiky (hladká, hrubá, polohrubá) taky žitnou chlebovou, žitnou celozrnnou, špaldovou, grahamovou, pšeničnou celozrnnou, pšeničnou chlebovou, ovesnou, pohankovou, kukuřičnou a možná ještě nějakou, už nevím. A na seminkách ujíždím taky, musela jsem dokoupit skladovací mističky (sezam světlý, černý, lněné tmavé, zlaté, dýňové, slunečnicové, konopné, černuchu, taky dávám do chleba bulgur, vločky - ovesné, špaldové, amarantové, kukuřičné, pohankové - a otruby). Bezobalový obchod v ulici je pro mě MOR... Jak tam vlezu, přitáhnu domů něco nového.

reagovat Betyyna 14.8.2019 19:58  100%    +  -

Zorka.: jenom do kvásku, já ji nemám ráda... občas, jen výjimečně dám, abych se přesvědčila že ji opravdu nemám ráda...

reagovat Zorka. 14.8.2019 19:56  100%    +  -

Betyyna: Zitnou nedavas vůbec?

reagovat Betyyna 14.8.2019 19:24  100%    +  -

korinka: děkuji korinko

reagovat korinka 14.8.2019 18:38  100%    +  -

Betyyna: tak ty pečeš chlebíky vždy na jsi prvotřídní pekařinka.

reagovat korinka 14.8.2019 18:36  100%    +  -

heleen1: moc se ti chlebík povedl a bude určitě i chutnat,jaký máš recept.

reagovat korinka 14.8.2019 18:34  100%    +  -

Betyyna: Ahoj tak u nás jsou borůvky za 100kč kilo a to je skoro 11/2litrů takže cena celkem dobra,kdysi jsem chodila sbírat ale dnes už nemám na to sílu,ani mi to nedovolí ty moje bolavé nohy.

reagovat Betyyna 13.8.2019 13:35  100%    +  -

knedlíky pekárna + parní hrnec

IMG-20190813-125840

IMG-20190813-130633

stránkování diskuse:

Váš názor:

Jméno:

Nejste přihlášen(a). Je lepší se nejdříve přihlásit.


Přihlásit na tomto počítači trvale:
  Registrace
diskuse: DOMÁCÍ PEKÁRNA
Diskusi založil(a): Anndy
přispívání bez omezení
Nástenka - Stát se clenem
Clenové diskuse - Clenové online:
Nacházíte se v sekci:
Diskuse -> Zájmy a koníčky -> Vaření a recepty
Přečtěte si