Diskusi založil(a) 13.11.2009
avad
reagovat Sallow 23.2.2021 15:17 100% + -
madlice-sara: Tak to teda nevím. Asi to trochu zahustí? Stačí přeci rýži dát do mixeru a je mouka? Proč ji shánět, že?
Také to chci prubnout. Ten recept byl v TV, jako orig. recept od pána, co to kdysi přinesl do Česka z dálného východu...
reagovat Sallow 20.2.2021 11:04 100% + -
madlice-sara: Jaký je tvůj recept? Přidej ho. Ráda to prubnu...
reagovat madlice-sara 20.2.2021 9:33 100% + -
Sallow: kimchi znám, je výborné. Proč prosím přidáváte tu rýžovou mouku?
reagovat Sallow 18.2.2021 12:39 100% + -
36/...KIMCHI salát- Korejský přírodní Antioxidant
SALÁT:
2 ks čínské zelí (pokrájet asi na 1 1/2cm kousky)
150 g bílá ředkev
150 g mrkev
Svazek jarní cibulka
70 g rýžová mouka
300 ml voda
PASTA:
40 g zázvor
1 cibule
1 česnek hlavička
chilli
červená paprika
sojová (rybí)omáčka
Zelí pokrájet, namočit do hodně slané vody min. na 1/2 dne. Zkřehne. Propláchnout studenou vodou, okapat a přidat ostatní.
Promíchat a nechat na temném místě při 23-24°C fermentovat. Pak uchovávat v lednici -zpomalí fermentaci. Konzumovat dle chuti
reagovat Sallow 7.10.2020 8:50 100% + -
Vrbenka: ě nakládání vcelku bavilo, ale už nemám pro koho! Tak jsem pár hlávek do sklenic pro sebe. Ale i tak je to potom tak na dva roky!
reagovat Sallow 7.10.2020 8:49 100% + -
bábrle:
To máš fajn, když krmíš hafuči zelím
reagovat Vrbenka 7.10.2020 7:50 100% + -
Sallow: Už mám na to lidi naštěstí.
reagovat bábrle 6.10.2020 23:22 18% + -
Sallow: Měla jsem v zeláku ještě asi 5 kg, ale to už by mi na zimu nestačilo, protože se o něj musím dělit s hafanama :-D
Teď mám zase naloženo minimálně na 2 roky.
Letos měli v zelárně nejodizovanou sůl a cibuli, tak jsem byla ráda.
reagovat Sallow 4.10.2020 8:38 100% + -
bábrle: To jsi dobrá. Já už jen vzpomínám, jak jsme také nakládali. Jsem už sama, tek jen něco málo a rovnou do sklenic. Stejně mám malou spotřebu
reagovat Sallow 4.10.2020 8:37 100% + -
Vrbenka: Já jsem už sama a tak mám jen něco málo brambor. Není to kam dát.
reagovat Sallow 4.10.2020 8:36 100% + -
bábrle: Já ještě něco mám a stále je jedlý a dobrý.
reagovat Vrbenka 4.10.2020 7:57 100% + -
bábrle: brambory už jsou doma a zelí za 14 dní
reagovat bábrle 3.10.2020 20:44 53% + -
Sallow: Podobný salát dělám z kysaného zelí a měli jsme ho dneska k večeři
reagovat bábrle 3.10.2020 20:42 53% + -
Jupíííííí, 35kg zelí v hrnci, co víc si přát, ještě brambory a zima může začít
reagovat Sallow 22.9.2020 16:26 100% + -
Po dlouhé době jsem dělala zelnou pomazánku.
Je moc dobrá a vezu ji i dceři. Jednu se salámem, pro jejího přítele a jí jen tak, čistou(nejí maso). Obě jsou výborné.
31/...POMAZÁNKA z čerstvého zelí naší mamky(Sallow)
1 hlavička menšího zelí - na jemno krouhané
20 dkg měkký salám - nastrouhat
1 mrkev - na jemno - strouhané
1 cibule - na jemno krájené
trochu pepře, sůl, kmín
1 majolka
Zelí spaříme a vychladíme. Zelí spaříme - tak, že v konvici svaříme litr vody a zalijeme s ní zelí pokrájené natenko, asi na 5 minut. Pak je propláchneme studenou vodou a necháme pořádně okapat.
Okapané zelí + vše ostatní, poslední majolka.
Promícháme a necháme 2 hod. v lednici vychladit.
Podáváme jako pomazánku na pečivo, nebo přílohu k řízku, nebo masu.
Je to VÝBORNÉ
reagovat Sallow 20.8.2020 7:21 100% + -
Vrbenka:
Také mám ráda cuketové, ale nejlepší je z kedluben
reagovat Vrbenka 19.8.2020 19:45 100% + -
Sallow: Né jen já ale i ostatní i to cuketové bylo bezva
reagovat Sallow 19.8.2020 17:10 100% + -
Vrbenka: Je fajn, že se to povedlo a pochutnala jsi si
reagovat Vrbenka 19.8.2020 15:48 100% + -
Sallow: zelí bylo výborné ,zapomněla jsem napsat
reagovat Sallow 27.7.2020 10:18 100% + -
Má někdo zájem o knihu:
Dostala jsem ji dárkem 2x...dejte mi vzkazík
reagovat Sallow 16.7.2020 7:04 100% + -
Ahojík. Přišla jsem se podívat na nějaký receptík. Zelíčko by bylo...
reagovat Sallow 19.3.2020 21:17 100% + -
To zelí co jsem dělala na podzim už skoro není. Povedlo se
reagovat Sallow 8.11.2019 23:23 100% + -
Dnes jsem konečně nastrouhala to zelí ma malém struhadle. Samozřejmě jsem se i strouhla a dost! Mám ty nože opravdu ostré. Vše je už prosolené, okmínované i promíchané. 2x igelit sáčky na nohu v ponožce a pořádně prošlapané ve kbelíku. Pak poklice a do chladu do rána. Pustilo to dost šťávy, ale plnit do lahví to budu až zítra dopoledne.
Pak to už bude jen kvasit.
Má něco podobného po babičce.
reagovat Sallow 7.9.2019 8:40 100% + -
Byla jsem se tu namlsat.
Hledám nějaký dobrý zelný salát na osvěžení.
reagovat čeredka 24.12.2018 6:59 13% + -
reagovat Vrbenka 1.7.2018 20:22 40% + -
čeredka: děkuji určitě vyzkouším
reagovat čeredka 1.7.2018 19:54 5% + -
Vrbenka: Suroviny:
6 kedlubnů nebo 1 menší dýně
sůl
100 g sádla (másla)
1 velká cibule
150 g hladké mouky
200 g kysané nebo sladké smetany
cukr – dle chuti
2 polévkové lžíce octa
pepř – dle chuti
Příprava:
Kedlubny nebo dýně nahrubo nastrouháme a osolíme. Na sádle necháme zpěnit nakrájenou cibuli a podusíme na ní kedlubny nebo dýni doměkka. Ze smetany a hladké mouky připravíme zátřepku a vlijeme ji do podušených kedlubnů (dýně). Směs dobře povaříme a dochutíme cukrem, octem a pepřem.
Podáváme k pečenému masu, zejména k drůbeži či králíkovi. Jako přílohu můžeme použít knedlík. Kedlubnové zelí je oblíbené i s vařeným bramborem a s vařeným vejcem nebo volským okem.
reagovat Sallow 30.6.2018 17:35 100% + -
Vrbenka:
Také se zaváří. Já je dělám i plněné okořeněné s mletým masem, dcera zase dává vařenou rýži se sýrem a kořením a zapéká. Na cukety je i celá kuchařka: Tak tady jsou ty slíbené recepty na cukety, paní Ehmová - Jana Štěpánková, kniha - tu mám já.
Ale jsou tu i jiné: KLIKNI TADY ...nebo pak klikni na obrázek a naskočí ti jeho stránka....
reagovat Vrbenka 30.6.2018 14:48 100% + -
Sallow: aha cuket plno já myslela že to se zaváří
reagovat Sallow 30.6.2018 13:56 100% + -
Vrbenka: Zrovna tak dělám i cuketové zelí.