Jak zabalit dort do marcipánu?

Vítejte na diskusi, která je zaměřená především na výrobu a zdobení marcipánových dortů. V poslední době je však trend péct odlehčené šlehačkové dorty, dorty zdobené čokoládou, semifreda, nebo dokonce slané dorty. I ty tady rádi uvidíme. Přijďte se pochlubit a vyměnit si s námi zkušenosti.

O diskuzi se stará Zorka. a pomáhá jí Uursik :)
18.8.2005

Diskusi založil(a) 18.8.2005 Zorka.

Zkušenosti s potahovými hmotami - KLIK

Uursik 22.2.2010 16:11

Zorka. 21.7.2008 13:50

Uursik 3.6.2007 17:16

Obchůdky s pomůckami


Uursik 15.5.2007 20:26

VLHKOST VZDUCHU

Teče vám potahová hmota? Podívejte se na aktuální vlhkost vzduchu nebo na vlhkost na různých místech v republice TADY. Průměrná vlhkost bývá něco přes 60-80.

Uursik 15.5.2007 20:24

Zajímavé odkazy, návody, postupy


Uursik 15.5.2007 20:00

RECEPTY A POSTUPY

Tady najdete recepty na marcipán, falešný marcipán neboli mléčné hmoty, čokoládové hmoty na modelování, recept na MMF (potahovací hmota z bonbónů marshmallow) a také recepty na osvědčené korpusy a krémy. Na nástěnce jsou rovněž ZÁKLADNÍ PRAVIDLA PRO PRÁCI S MLÉČNOU HMOTOU!!!

Uursik 14.5.2007 21:21

Vaše nové dortíky

Uursik 14.5.2007 20:26
 
 
 

reagovat hekute 20.11.2020 13:58  44%    +  -

JULIE2: Super... !

reagovat hekute 20.11.2020 13:58  44%    +  -


Dortík pro kamarádku

reagovat JULIE2 19.11.2020 18:30  5%    +  -











reagovat JULIE2 19.11.2020 18:07  5%    +  -

Zorka.:

reagovat Zorka. 3.10.2020 15:37  100%    +  -

Tak po dlouhé době...

reagovat rogulka 15.9.2020 16:17  5%    +  -

Ahojky,dloooouho jsem tu nebyla.Skoro vůbec už nepeču.Prosím ale moc o pomoc...mám dělat skrytý dvoupatrový dort.Nějaký odkaz jak na něj?Nic nemůžu najít.A prosím šikulky,jak byste modelovaly kytičku Protěž alpskou?Děkujiiiiii

reagovat katka68 15.8.2020 19:47  100%    +  -

reagovat Zorka. 15.8.2020 15:06  100%    +  -

A ještě jeden...

reagovat Zorka. 10.8.2020 18:36  100%    +  -

Jeden pro moji mamku...

reagovat katka68 30.7.2020 14:55  100%    +  -

Zorka.:

reagovat katka68 30.7.2020 14:54  100%    +  -

JULIE2:

reagovat Zorka. 30.7.2020 14:44  100%    +  -

JULIE2: Krásné dortiky!!!

reagovat JULIE2 30.7.2020 14:07  5%    +  -

itty: Nádherný svatebáček.

reagovat JULIE2 30.7.2020 14:06  5%    +  -

Zorka.:

reagovat JULIE2 30.7.2020 14:05  5%    +  -







reagovat Zorka. 27.7.2020 23:00  100%    +  -

reagovat itty 15.7.2020 21:22  56%    +  -

Zorka.: a děkuji

reagovat monikahor 8.7.2020 9:29  5%    +  -

Zorka.: Nakonec jsem použila místo vanilmixu kokosový krém (aby to mělo jinačí chuť a ladilo to s ostatními krémy v dortu) a zbytek běloby a bylo to vcelku ok. Představovala jsem si ještě bělejší, ale... Díky za typ na krém.

reagovat Zorka. 4.7.2020 19:52  100%    +  -

itty: Je krásný. Já po delší době taky jeden...

reagovat itty 26.6.2020 14:28  59%    +  -

Všem krásný víkend minulý týden byla oslava narozenin vnoučka, pekla jsem mu perníčky do školky a dort se vším co má rád a dnes svatební dortík na přání

reagovat itty 26.6.2020 14:26  59%    +  -

Zorka., JULIE2: krásné dortíky

reagovat a.mach. 24.6.2020 14:50  50%    +  -

Zorka.: ano bílkovým krémem objedu boky i vrch dortu a na to dám ozdoby z marcipanu a drží.

reagovat Zorka. 23.6.2020 22:29  100%    +  -

monikahor: Já myslím, že máslo tak žluté není. Hodně lidí používá bílkový krém (já nemám osobní zkušenost), prý dobře drží.

reagovat monikahor 23.6.2020 8:48  5%    +  -

Dobrý den všem, potřebovala bych poradit nějaký krém, který by šel použít v kombinaci s marcipánem (ozdoby), zároveň byl co nejvíc bílý a také se dal obarvit např. na modro, či zeleno. Obávám se, že krémy vhodné pod marcipán obsahují máslo, které je žluté a tudíž i výsledný krém bude dožluta a obarvením gelovkou nevznikne ta "správná"modrá či zelená. Napadá vás něco?

reagovat katka68 14.6.2020 20:25  100%    +  -

JULIE2:

reagovat Zorka. 14.6.2020 19:18  100%    +  -

JULIE2: Nádherné figurky a květináč opravdu pěkný.

reagovat JULIE2 14.6.2020 18:26  5%    +  -







reagovat JULIE2 14.6.2020 18:14  5%    +  -

Zorka.: Zorko, oba skvělé.

reagovat JULIE2 14.6.2020 18:13  5%    +  -

itty: Nedivím se, že ho nenakrojil, je dokonalý.

reagovat katka68 6.6.2020 12:22  100%    +  -

Zorka.:

stránkování diskuse:

Psát příspěvky může pouze přihlášený uživatel. Přihlásit se.



Přihlásit na tomto počítači trvale:
  Registrace
diskuse:
Diskusi založil(a): Anonym
přispívání jen pro zaregistrované
Nástenka - Stát se členem
Členové diskuse - Členové online:
Nacházíte se v sekci:
Diskuse -> Zájmy a koníčky -> Vaření a recepty
Přečtěte si