Jak zabalit dort do marcipánu?

Vítejte na diskusi, která je zaměřená především na výrobu a zdobení marcipánových dortů. V poslední době je však trend péct odlehčené šlehačkové dorty, dorty zdobené čokoládou, semifreda, nebo dokonce slané dorty. I ty tady rádi uvidíme. Přijďte se pochlubit a vyměnit si s námi zkušenosti.

O diskuzi se stará Zorka. a pomáhá jí Uursik :)
18.8.2005

Diskusi založil(a) 18.8.2005 Zorka.

Zkušenosti s potahovými hmotami - KLIK

Uursik 22.2.2010 16:11

Zorka. 21.7.2008 13:50

Uursik 3.6.2007 17:16

Obchůdky s pomůckami


Uursik 15.5.2007 20:26

VLHKOST VZDUCHU

Teče vám potahová hmota? Podívejte se na aktuální vlhkost vzduchu nebo na vlhkost na různých místech v republice TADY. Průměrná vlhkost bývá něco přes 60-80.

Uursik 15.5.2007 20:24

Zajímavé odkazy, návody, postupy


Uursik 15.5.2007 20:00

RECEPTY A POSTUPY

Tady najdete recepty na marcipán, falešný marcipán neboli mléčné hmoty, čokoládové hmoty na modelování, recept na MMF (potahovací hmota z bonbónů marshmallow) a také recepty na osvědčené korpusy a krémy. Na nástěnce jsou rovněž ZÁKLADNÍ PRAVIDLA PRO PRÁCI S MLÉČNOU HMOTOU!!!

Uursik 14.5.2007 21:21

Vaše nové dortíky

Uursik 14.5.2007 20:26
 
 
 

reagovat Awanti 24.6.2019 10:22  100%    +  -

Zorka.: Oba jsou nádhernýýýý

reagovat Zorka. 23.6.2019 18:33  100%    +  -

A moje dav z tohoto víkendu...





reagovat Zorka. 23.6.2019 18:32  100%    +  -

JULIE2: Krásné. Mně se moc líbí ty brambůrky

reagovat Awanti 21.6.2019 19:03  100%    +  -

JULIE2: Všechny jsou krásné,ale ty květiny na dortu-to je pro mě něco úžasného

reagovat Awanti 21.6.2019 19:02  100%    +  -

hekute: Krásný dort,já už vůbec nepoznám co je z marcipánu a co není

reagovat JULIE2 16.6.2019 20:04  5%    +  -

https://foto.dama.cz/foto.php?f=1224309











reagovat JULIE2 16.6.2019 19:44  5%    +  -

itty: Nádherný dort.

reagovat JULIE2 16.6.2019 19:43  5%    +  -

Zorka.: Slávistický do detailů vymakaný, ta kšiltovka je perfektní s kravičkou roztomilý.

reagovat itty 16.6.2019 15:50  60%    +  -

hekute, Awanti, katka68: moc děkuji

reagovat itty 16.6.2019 15:47  60%    +  -

hekute: dvoukilové umím taky, dokonce i jen kiláčky ke kafíčku :-) ale lidi chtějí hooooooooooodně

reagovat hekute 16.6.2019 15:46  46%    +  -

Ahoj- tak jsem tady s jedním dortíkem !!!

reagovat Awanti 13.6.2019 15:32  100%    +  -

itty:

reagovat hekute 12.6.2019 19:07  44%    +  -

itty: No to je teda obr...a krásnej...ale...hmmm...tak mě napadá , umíš udělat taky jen třeba dvoukilový dortík ? Nebo děláš všechny jen od 10 kg - výš ?

reagovat katka68 12.6.2019 17:26  100%    +  -

itty: tak to tě lituji v tomto teple, je super

reagovat itty 12.6.2019 16:36  58%    +  -

Svatební dort na přání, je to kolos, vážil 13 kg a výška 60cm

reagovat Awanti 11.6.2019 14:37  100%    +  -

hekute: Moc děkuju za radu,mě nenapadlo,že ho neseženu,vždycky jsem ho běžně ve zdravé výživě kupovala,tak uvidím,snad to dobře dopadne

reagovat hekute 11.6.2019 10:48  44%    +  -

Awanti: Já jsem ze začátku taky používala ten hnědý kukuřičný sirup na domácí mléčnou hmotu, ale pak jsem dávala pšeničný - a ten je bílý.Teď už domácí potahovku nedělám. Ale i tento hnědý co máš ted můžeš s klidem použít, je ho jen malé množství - co se dává do té domácí potahovky.

reagovat Awanti 10.6.2019 19:59  100%    +  -

Zorka.: Díky,já to teda zkusím,pak ti dám vědět

reagovat Zorka. 10.6.2019 19:22  100%    +  -

Awanti: Já si myslím, že to můžeš risknout. Někdo dává med a taky to jde.

reagovat Awanti 10.6.2019 19:07  100%    +  -

Zorka.: Moc děkuji,já dělám pár dortů do roka,tak si tu hmotu vždycky udělám

reagovat Zorka. 10.6.2019 18:15  100%    +  -

Awanti: Mám taky zkušenost jen s tím prvním, ale já už potahovou hmotu nedělám, tak neporadím.

reagovat Awanti 10.6.2019 17:43  100%    +  -

imagebam.com imagebam.com já zapoměla na to hlavní,na fotky

reagovat Awanti 10.6.2019 17:42  100%    +  -

Ahoj holky,prosím SOS,potřebuji poradit,chci dělat na sobotu vnučce potahový dort k narozkám a došel mě kukuřičný sirup,vždy jsem ho kupovala ve zdravé výživě,objela jsem ve městě všechny obchůdky zdravé výživy a nikde ho nemají,na netu jsem objevila tento z Alberta,já vždy kupovala ten na prvním obrázku,můžu použít ten z Alberta,když ten můj osvědčený nemůžu sehnat?omlouvám se za tak trapný dotaz,ale já jsem proti vám takový amatér,vy by jste si určitě hned poradily,moc děkuji za odpověď

reagovat Zorka. 8.6.2019 22:14  100%    +  -

monikahor: Ja bych tam to ovoce dala až na poslední chvíli.

reagovat itty 5.6.2019 17:15  53%    +  -

Zorka.: no to by byl rozruch Slávi, dorty máš úžasné

reagovat monikahor 5.6.2019 12:31  5%    +  -

Ahoj, děkuji holkám, co mi radily korpus na naháče. Minulý týden jsem ho vyzkoušela a dobrý. Tento týden už ho dělám "na ostro".

Tak a teď další rada - jak na čerstvé ovoce aby zůstalo čerstvé? Zkusila jsem želatinu ve spreji, ale , jednak mi nějak divně stříkalo a někde nebylo postříkáno, jinde zase moc a ovoce ještě druhý den pořád nepříjemně lepilo.

Mám ještě práškovou želatinu - myslíte, že s ní by to šlo lépe? Že bych ji roztopila a štětečkem pomazala každé ovoce zvlášť?

reagovat hekute 3.6.2019 8:17  77%    +  -

Zorka.: Nádherné dorty

reagovat Awanti 2.6.2019 18:19  100%    +  -

Zorka.: Krásné

reagovat katka68 2.6.2019 16:13  100%    +  -

Zorka.:

reagovat Zorka. 2.6.2019 15:50  100%    +  -



stránkování diskuse:

Nemáte právo pro přidávání příspěvků. Požádejte autora diskuse. Napište mu vzkaz pomocí vzkazů.



Přihlásit na tomto počítači trvale:
  Registrace
diskuse:
Diskusi založil(a): Zorka.
přispívání jen pro zaregistrované
Nástenka - Stát se clenem
Clenové diskuse - Clenové online:
Nacházíte se v sekci:
Diskuse -> Zájmy a koníčky -> Vaření a recepty
Přečtěte si