Domácí je domácí

Pro ty co se nechtějí cpát jídlem z pytlíku a levnými náhražkami, ale snaží se svůj oběd vypěstovat, vyrobit, uvařit...


30.6.2011

Diskusi založil(a) 30.6.2011 lebahu

foto našich dobrot

lebahu 1.7.2011 16:19

Recepty na domácí dobroty najdete na nástěnce

nástěnka tady

lebahu 30.6.2011 19:14
 
 
 

reagovat jarko 1.4.2016 16:10  72%    +  -

Iivetata: My jsme si zvykli hned

reagovat Iivetata 1.4.2016 13:54  34%    +  -

jarko: já si ji představuji jako kysané zelí a to neni,je tvrdší,budu si muset na to zvyknout

reagovat jarko 28.3.2016 18:10  79%    +  -

Iivetata: Ta zelenina zůstává pořád křupavá, nezměkne jako u dlouhého kvašení zelí a není tak kyselá, ale tím nakvašením je lépe stravitelná a obohacená o vitamíny mléčného kvašení. Nám moc chutná, jíme jí jako míchaný salát. Jde i přidat trochu majolky nebo tatarky pro zjemnění.

reagovat Iivetata 28.3.2016 17:41  39%    +  -

jarko: aha já myslela,že mi změkne,když jí nechám déle

reagovat jarko 26.3.2016 20:27  81%    +  -

Iivetata: Ta zelenina má kvasit pouze jeden týden a pak se musí dát do lednice, aby se kvašení zastavilo. Po čtyřech týdnech musela být už opravdu moc kyselá. Já už jí nakládám znova. Dávám 1 kávovou lžičku soli na kilo zeleniny

reagovat Iivetata 26.3.2016 13:41  41%    +  -

tak dnes jsem konečně po 4nedělích jedla kysanou zeleninu,je moc kyselá,to se říká,že je moc soli a je i tvrdší,ale s řízkem a bramborem se to jíst dalo,ale určitě budu zkoušet dál,akorát tento týden jsem dodělala zelí ze sudu,tak se těd tato zelenina hodí

reagovat Iivetata 28.2.2016 19:50  39%    +  -

jarko: to dám

reagovat jarko 28.2.2016 19:39  71%    +  -

Iivetata: Tak to jsem zvědavá, jak to dopadne. Slyšela jsem, že by u kvašení cibule být měla. Ale třeba to vadit nebude. Dej určitě vědět

reagovat Iivetata 28.2.2016 19:24  39%    +  -

jarko: cibuli jsem nedala vůbec

reagovat jarko 28.2.2016 18:23  71%    +  -

Mami si chtěla také objednat ty dvě nádoby na kvašení. Tu menší už nemají vůbec nikde skladem a bude prý až někdy v létě, tak si nakonec objednala alespoň tu velkou. To jsem měla fakt štěstí, že měli ještě obě velikosti, když jsem si to před nedávnem kupovala

reagovat jarko 28.2.2016 18:19  71%    +  -

Iivetata: A cibuli jsi vůbec nedala? Ta by tam alespoň trochu být měla, co vím, tak je důležitá pro start toho správného mléčného kvašení

reagovat jarko 28.2.2016 18:17  71%    +  -

lebahu: Nám se také zelenina moc povedla. Zkusím přidat i kedluben. S tím květákem si nejsem úplně jistá, počkám, jestli to vyzkoušíš. Dej, prosím, vědět, jak to dopadlo.

reagovat lebahu 28.2.2016 16:38  48%    +  -

Taky hlásím, že zelenina už je sežraná a byla výborná. Ta paprika tam neudělala nic, příště zkusím experimentovat víc... třeba květák by tam mohl být dobrej.

reagovat Iivetata 28.2.2016 15:44  39%    +  -

tak dnes jsem zase naložila zeleninu,zelí a mrkev,tak nevím,jak se povede

reagovat jarko 28.2.2016 12:48  70%    +  -

Iivetata: Já měla chuť jako míň kyselé zelí, taková lehce slano nakyslá chuť. Té soli se dává opravdu malinko, jen jedna čajová lžička na 1 kg zeleniny. Zelenina ale není úplně měkká, taková podobná jako u kysaného zelí, možná o malinko tvrdší. Já dala tak 3/4 zelí a zbytek byla mrkev a cibule. Jiný druh zeleniny jsem zatím nezkoušela.

reagovat Iivetata 27.2.2016 10:42  38%    +  -

jarko: tak mě nechutná,ale zkusím jí znovu,mám pocit ,že mi málo kvasila,když jí jím,tak je tvrdá a jako palčivá na jazyku,dám méně soli a zkusím znovu,mě ani náhodou neměla snahu vytékat z nádoby

reagovat jarko 23.2.2016 9:22  54%    +  -

Tak už máme hodně zeleniny snědené. Je fakt dobrá

reagovat jarko 18.2.2016 9:38  45%    +  -

Iivetata: Já už jsem také včera nevydržela a ochutnala, ale také to mám ještě málo prokvašené, chce to opravdu ten táden.

reagovat jarko 18.2.2016 9:34  45%    +  -

lebahu: Tak to je super

reagovat lebahu 18.2.2016 8:04  44%    +  -

Hlásím, že zelenina už bublá, takže kvasí. Je tam druhý den. Zkusím tak v neděli ochutnat a podám hlášení.

reagovat Iivetata 18.2.2016 6:55  33%    +  -

tak jsem včera ochutnala nalo. zeleninu,ale bylo to brzo,byl to 3tí den,zkusím zase až zítra,to bude 5tý den.

reagovat jarko 17.2.2016 16:45  45%    +  -

lebahu: Já k tomu zelí přidala jenom cibuli a mrkev. Začalo to kvasit hned do druhého dne. Dneska jsme už ochutnali, ale ještě je to málo, jsem zvědavá, jaký bude salát v neděli.

reagovat lebahu 17.2.2016 16:15  45%    +  -

jarko: Zdálo se mi to takový málo barevný. Zkazit by se to nemělo, nanejvýš z toho vyhážu pár proužků papriky
Zatím to nedělá nic, tváří se to jako půl dne nedojedenej salát

reagovat jarko 17.2.2016 15:37  45%    +  -

lebahu: U té papriky si nejsem úplně jistá, jestli je vhodná na tohle kvašení, ale třeba překvapí. Moc mne zajímá, jak to s tou paprikou dopadne.

reagovat lebahu 17.2.2016 15:29  45%    +  -

jarko: Dala jsem zelí, cibuli, mrkev, trochu křenu a kousek červené papriky (jsem zvědavá co v tom udělá).

reagovat jarko 17.2.2016 8:52  43%    +  -

lebahu: Kdo má fantazii, tak si vždycky poradí Jakou zeleninu jsi naložila?

reagovat jarko 17.2.2016 8:51  43%    +  -

Iivetata: To určitě

reagovat lebahu 16.2.2016 21:27  45%    +  -

Tak mám naloženo, zjistila jsem, že dlažební kostka se kterou normálně zatěžuju zelí ve velkým hrnci se nevejde do zavařovačky. Takže jsem to pořešila malým talířkem (ale šlo by třeba i plastový víčko od pomazánkovýho másla či jinej vhodnej plast přistřihnout do velikosti sklenice a zatížit menší sklínkou (já dala od tatarky) naplněné vodou. Celé jsem to zagumičkovala papírovou utěrkou a nechám to v kuchyni dělat co to umí.

reagovat Iivetata 16.2.2016 20:05  42%    +  -

jarko: mám to v kuchyni,to je teplo dostačujíci,ale nemůži zase chtít vše hned,kdo si počká - ten se dočká

reagovat jarko 16.2.2016 19:25  43%    +  -

Iivetata: Já jsem to nakládala v neděli a už včera to trochu pobublávalo, dneska už to bublá hodně. Máš to dost v teple? Třeba to té řepě trvá trochu dýl, než se rozkvasí

stránkování diskuse:

Psát příspěvky může pouze přihlášený uživatel. Přihlásit se.



Přihlásit na tomto počítači trvale:
  Registrace
diskuse:
Diskusi založil(a): Anonym
přispívání bez omezení
Nástenka - Stát se členem
Členové diskuse - Členové online:
Nacházíte se v sekci:
Diskuse -> Zájmy a koníčky -> Vaření a recepty
Přečtěte si