Věřící versus nevěřící.

Místo pro setkávání se. Místo pro utkávání se. Místo pro diskuze.
15.4.2004

Diskusi založil(a) 15.4.2004 Bull

 
 

reagovat vood 23.12.2005 7:47  6%    +  -

Durga: Nápodobně, užij si to, bohatýho ježuchu, klidný svátky a vrať se z hor celá a zdravá

reagovat vood 23.12.2005 7:39  6%    +  -

rejnok: jak "není pes"??!!

reagovat cecilka 22.12.2005 22:58  13%    +  -

Durga: Podobne aj tebe pekné sviatky a bohatého Ježiška.

reagovat Durga 22.12.2005 21:36  13%    +  -

Zítra balím a odjížnídm. Vrátím se v úterý. Přeji všem hezké svátky, abyste dostali hodně naježíno /od slova Ježíšek/ a bylo pěkné počasí.

reagovat rejnok 22.12.2005 20:30  5%    +  -

cecilka: to Makro určitě zkusím (a pak se nezapomenu vytahovat jak to bylo dobré :-))

reagovat cecilka 22.12.2005 19:37  13%    +  -

rejnok: Skus to Makro..

reagovat rejnok 22.12.2005 18:56  5%    +  -

cecilka: nevadí, šnek není pes a dá se tudíž udělat rozumně i bez česneku, třeba po provensálsku :-)

reagovat rejnok 22.12.2005 18:54  5%    +  -

vood: ono jich je několik druhů a jen jeden jedlý. Jako správný spotřebitel ovšem nevím ktrerý je který a tak si je nemůžu nachytat na zahradě ale musím se nechat oškubat v prodejně. Jestli u vás bydlí ti praví tak pošli souřadnice, v létě si přijedu nachytat :-)))

reagovat cecilka 22.12.2005 18:46  13%    +  -

Ešte k slimákom - ja na tú delikatesu nedala dopustiť už ako malá. Boli totiž to v dobe môjho detstva, každoročne v máji lukratívny zdroj prijímov.
U nás sa robil zber slimákov pre frantikov, každoročne v máji a trvalo to týždeň. Za 1 kg bolo 5 Sk. Moja starká bývala tesne pod zámockými múrmi. Medzi dvojhradbami, ktoré kedysi tvorili hradnú priekobu, v tom vlhku mali slimáci raj. A ja so segrou sme ich tam denne nazbierali min. 20 kg. A pretože sme doniesli vždy tie najväčšie kusy, tak nám ujo platil 7 kg/za kilo.
Takže som velebila frantikov a ich slimačie hody.

reagovat vood 22.12.2005 18:45  6%    +  -

rejnok: Kdybys řekl dřív, tak jsem ti mohla nachytat třeba 10kilo zadarmo, pořádný kousky. U nás to leze všude. Akorát jsou to spíš slimáci, takový velký a nechávaj za sebou odpornou stopu. Jen si neumim představit, jak bys to rozžvejkal, když to nejde rozšlápnout. A taky by se možná trochu hejbaly-ty mrchy totiž nejdou zabít.

reagovat vood 22.12.2005 18:41  6%    +  -

cecilka: Tak to mě by spíš vadily ty šneci v tý česnekovo-bylinkový omáčce, která musele bejt k takový "baště" určitě luxusní.

reagovat cecilka 22.12.2005 18:38  13%    +  -

Durga 22.12. 14:12 - šmudla sa asi ušmudlala ...

reagovat cecilka 22.12.2005 18:36  13%    +  -

vood: Nevedela som si predstaviť, ako môže niekto tých uslintaných slimákov baštiť. Až raz bola taká dobrá nálada a kamoška si ich objednala, no a ja v tej povznesenej nálade som to ochutnala a následne jej zbaštila celé predjedlo.
Je to super bašta, vadí mi akúrát, cesnak v tom cesnakovo- bylinkovej omáčke.

reagovat cecilka 22.12.2005 18:33  13%    +  -

rejnok 22.12. 12:31 - občas majú mrazených slimákov v Metre ( u Vás tuším Makro).

reagovat rejnok 22.12.2005 16:10  5%    +  -

Durga: uzdravovat se nemusím, já totiž neonemocním! Ono se to maso kontroluje jestli v něm nejsou breberky. Snad jedině kdybych ty šneky snědl syrové tak bych mohl chytit nějakou motolici.

reagovat rejnok 22.12.2005 16:06  5%    +  -

vood: dík za upozornění, tatrský biftek já taky moc rád. Ale raději doma dělaný, jsem radši když si do něj můžu přisypat přísady podle chuti :-)

reagovat vood 22.12.2005 14:20  6%    +  -

Durga: Copak, se jí něco nelíbilo? Já to nechápu. Proč si někdo zakládá diskuzi, když lidem nedovolí diskutovat? Ale lidská blbost je jediný, co se nedá pochopit. A byla pro nebo proti...adipexu samozřejmě.

reagovat Durga 22.12.2005 14:12  13%    +  -

TA ŠMUDLA Z ADIPEXU SMAZALA VŠECHNY PŘÍSPĚVKY.

reagovat Durga 22.12.2005 14:04  13%    +  -

rejnok: A až se uzdravíš, tak se ozvi.

reagovat vood 22.12.2005 13:57  6%    +  -

A tu jejich web
http://snailex-delicatessen.com/tatarsky-biftek.html
dobrou chuť

reagovat vood 22.12.2005 13:55  6%    +  -

tady je článek o tý šnečí farmě
http://www.profit.cz/clanek.php?oa=1&iArt=7681

reagovat vood 22.12.2005 13:45  6%    +  -

rejnok: a dešťovky bysis nedal

No jinak jsem celkem překvapená, že po měn ty hrůzy někdo přečte, poslední dobou píšu hrozně. Písmenka mi vypadávaj a místo toho tam skáčou úplně jiný...to bude asi chyba klávesnice

reagovat rejnok 22.12.2005 13:07  5%    +  -

Durga: nojo, hned jako první na mě vypadl prodej hlemýžďů a dešťovek, ale nějak jsem mezi těmi odkazy nenašel ten pravý. Ale asi se tím nakonec budu muset prokousat...

reagovat Durga 22.12.2005 13:00  13%    +  -

rejnok: google prodej hlemýžďů

reagovat rejnok 22.12.2005 13:00  5%    +  -

vood: dobrý tip, dík, to zkusím najít.

Šneky bych fakt jedl, ba dokonce jsem je už jedl a dokonce několikrát, je to opravdu moc dobré. Nejlepší jsou po burgundsku, s česnekovým máslem a pažitkou.

reagovat rejnok 22.12.2005 12:53  5%    +  -

Durga: recept se googlem najít dá, ale ty šneci už hůř. Vůbec netuším kde je koupit a konzervovaný se mi moc nezamlouvaj.

reagovat vood 22.12.2005 12:53  6%    +  -

rejnok: jSem si myslela, že to má bejt vtip...ty bys to fakt jedlžabožrouti udělaj lahůdku ze všeho, ale co je moc, to je moc. Jo a u nás (jako v ČR) je někde šnečí farma, dokonce tam dělaj šnečí kaviár, mezinárodní lahůdku, kterou vymysleli. Nedávno jsem to viděla v televizi. I jak pan majitel zbuzeroval novýho číšníka, když řekl hodtům bon apetit, prej že to jsou ČESKÝ šneci a nechce nemá to s Fr. nic společnýho.

reagovat Durga 22.12.2005 12:37  13%    +  -

rejnok: Přečetla jsem si několik receptů. Dej si na google vaření šneci nebo vaření hlemýži. Přeji dobrou chuť. Já si dám raděj kapustnicu ze zelí.
Zítra odjíždím od poče /bože, jak to vydržím/, takže přeju hezké svátky a uctivé pozdravení manželce.

reagovat rejnok 22.12.2005 12:31  5%    +  -

To jsme se dostali s tou vírou daleko... Ale budiž, teď jsem někde četl, že u nás přicházejí do módy šneci, móóc dobrá móda, když jsem ve Francii nikdy si nezapomenu tucet šneků dát, ale tady je to nějaké slabší. Netušíte někdo kde se dají koupit a jak se mají správně dělat?

reagovat cecilka 20.12.2005 18:13  13%    +  -

Durga: Brambory dávam na zahustenie ale pomixované na kašu. Klobásky udené aj čerstvé. Obe dajú tomu tú správnú chuť. Udené aj ju zafarbia do červena.

Moja mamina nevarila rybiu polievku. A svokra varila hríbikovú - dala variť sušené hríby a potom zaliala miekom. Jedlo sa to tak, že sa do taniera nakrájali kúsky chleba a zalialo polievkou.

Váš názor:

Jméno:

Nejste přihlášen(a). Je lepší se nejdříve přihlásit.


Přihlásit na tomto počítači trvale:
  Registrace
diskuse:
Diskusi založil(a): Bull
přispívání bez omezení
Nástenka - Stát se clenem
Clenové diskuse - Clenové online:
Nacházíte se v sekci:
Diskuse -> Zábava -> Astrologie a duchovno
Přečtěte si