Římský hrnec

Recepty, rady, návody...

Pojďte se přidat!

20.5.2006

Diskusi založil(a) 20.5.2006 nametelka

Chléb z 500g mouky v hrnci o objemu 3,7l

radí nám Damina :) Když dělám z méně mouky, dávám po straně takovou vychytávku, kterou jsem si udělala ze zbylé středové papírové roličky, co zbyde z papírových utěrek. Lehce jsem jí zplácla a obalila alobalem. Dávám ji do římáku po straně a když po hodině pečení chleba odklopím, tak tuhle "věc" vyndám a chleba ještě dopeču. A nebo ji tam nechám až do konce, ale tam není pak tak propečená kůrka, ale chlebu to nijak nevadí, jinak zhora je krásně vypečený.

nametelka 25.6.2012 16:02

Chléb v římském hrnci



Pečení chleba v římském hrnci (klik)

nametelka 12.1.2009 1:07

Římský hrnec, kukuřice, banán



Pokyny pro vaření v římském hrnci (klik)

nametelka 27.2.2007 7:15
 
 
 

reagovat Damina 3.8.2017 9:56  65%    +  -

Hejenka: Ahojky. Do lednice na noc bych rimak v žádném případě nedávala. Dej těsto v něčem tvorové podobném na pečícím papiru a rano ho i s papirem přesun do rimaku a dej po chvili do studene trouby do namoceneho rimak. Případně na moc jen víko pokud máš spodní díl glazovany. Takhle to praktikují já.

reagovat Hejenka 2.8.2017 14:41  66%    +  -

Kočenky,přišla jsem se poradit.
Už jsem se ptala na pekárnách, ale rada žádná, tak třeba tady bude některá vědět. Když dám večer do římáku udělané těsto na chleba a péct ho budu na druhý den, jak dlouho před pečením ho vytáhnout? Mám strach, že i když se dává do studené trouby, že je to málo na to, aby nedostal teplotní šok a nepraskl mi. Máte s tím některá osobní zkušenost?

reagovat Sallow 24.3.2017 17:48  100%    +  -

bábrle: Už jsem hlášku smázla. Římák kamarádky je už prodaný

reagovat Jitisek 24.3.2017 17:45  57%    +  -

Damina:

reagovat Sallow 20.1.2017 9:35  100%    +  -

Římák jsme nevytáhla ani nepamatuji. Nějak se na něj nedostává

reagovat vendy169 18.11.2016 22:02  15%    +  -

Hejenka: Děkuji za radu, musím vyzkoušet.

reagovat Hejenka 18.11.2016 21:13  44%    +  -

vendy169: Chleba v římáku většinou peču, ale protože je to stále stejné pečení, tak už to ani nefotím. Recepty používám tady z Dámy, u nás doma nejoblíbenější je Hranický chleba.

reagovat Sallow 17.11.2016 9:34  100%    +  -

bábrle: Vím, vypařily se.

reagovat bábrle 17.11.2016 8:33  100%    +  -

Sallow: Obrázky nejsou vidět

reagovat Sallow 16.11.2016 14:37  100%    +  -

vendy169: Také ho už málo používám, co jsem sama, tak chleba už nepeču.

reagovat vendy169 15.11.2016 19:20  15%    +  -

Sallow: Tady už dlouho nikdo nebyl-peče někdo chleba v římském hrnci? A jaký recept? Mám hrnec nevyužitý.

reagovat RADOST 23.11.2014 13:33  60%    +  -

Kamelie24: Chléb (dávala jsem nenakynutý, jen vytvarované těsto vytažené z domácí pekárny, kde se připravovalo) dáš do namočeného římského hrnce a hned dáš péct na spodní mřížku do studené nepředehřáté trouby nastavené na 200°C. Podrobněji je to na nástěnce - rozklikni nápis Pečení v římském hrnci.
http://domacipekarny.dama.cz/postupy.php?d=559

reagovat Kamelie24 23.11.2014 12:00  5%    +  -

holky mám dotaz,poprvé v životě budu péct chleba v římském hrnci,koukám všude na rady,ale nikde jsem se nedočetla,když namočím hrnec a dám tam těsto ještě kynout,nevyschne ten hrnec zas za 20min.? díky

reagovat elki 9.9.2014 22:25  44%    +  -

za rady, zatím jsem byla u nás v Tescu, tam je nemají, tak, až budu mít někdy volno, stavím se třeba v Globusu..

reagovat Damina 8.9.2014 21:12  58%    +  -

elki: Do hrnce 3,7 l se vejde chleba zhruba z 900 g mouky. Z kila a půl mouky by se vůbec nevešel.

reagovat jaburi 8.9.2014 18:41  69%    +  -

elki: Z toho 2,4 mám chleba 1,30 kg.

reagovat bábrle 8.9.2014 17:27  100%    +  -

elki: A co kuchyňské potřeby u vás pod náměstím nebo Tescoma dole vedle spořitelny? Tam hrnec nemají?

reagovat elki 8.9.2014 17:04  45%    +  -

ale asi teda nějaký menší, co? Četla jsem, že do většího by musel být chleba alespoň z 1,5 kg mouky, aby nebyl placka

reagovat elki 8.9.2014 17:03  45%    +  -

bábrle: díky, když nebude v Tescu, vyrazím do Globusu, ale to mám z ruky, tak dle času, už ho chci delší dobu, snad něco seženu

reagovat elki 8.9.2014 17:02  45%    +  -

jaburi: díky za tip, v Tescu se stavím to mám nejblíž

reagovat bábrle 8.9.2014 16:14  100%    +  -

elki: Globus je míval určitě.

reagovat jaburi 8.9.2014 16:02  69%    +  -

elki: Římský hrnec mám z Tesca, už je to , ale dlouho. Mám 2,4 a jsem s ním moc spokojená. Ošatkovej se mně moc nedařil.

reagovat elki 8.9.2014 10:52  44%    +  -

Ahojky, peču chleba většinou ošatkový v troubě na plechu, mám už různé pomocníky včetně pomalého hrnce, chtěla bych si pořídit římský hrnec na chleba. Nevíte, jestli ho prodávají i běžné hypermarkety, máte někdo odtud? Jinak jsem se tu dočetla, že stačí vel. 3,7 l a tvar je asi lepší oválný?

reagovat mikys 26.5.2014 15:15  25%    +  -

FIS: hlavne,že sa podaril

reagovat FIS 5.4.2014 16:13  100%    +  -

Minule jsem pekla zase chléb v římaku. Vždycky ho strčím do trouby,dám ji na 250,pe čtvrthodině na 200 a peču. Tak si sedím u počítače,trouba začne zvonit a v tom mi došlo,že chléb ještě nevoní. Dala jsem ji na 150.Proč? Nevím. Tak jsem chléb pekla mnohem déle a byl dobrý,i když jsem čekala že bude sražený.Zlatý římak!!!

reagovat Sallow 24.2.2014 20:07  100%    +  -

grille: Mělo by sedět perfektně. Reklamuj to prodejci, poslala bych jim být tebou mejla, že to nesedí a co s tím.
Při pečení by ti utíkala netěsností pára, to není dobré.

reagovat grille 24.2.2014 18:40  5%    +  -

Právě mi přišel římský hrnec a víko nedoléhá ke spodní části. Možná jsem šťoura, ale nemělo by to těsnit? Alespoň trochu?

reagovat Hejenka 23.2.2014 12:14  43%    +  -

Blanka7: Já mám glazovaný spodek římáku a vršek ne. Když v něm peču chleba, tak to dělám tak, že do spodní nádoby, lehce vystříkané olejem, dám těsto, které nechám pod utěrkou ještě nakynout a do horní nádoby dám vodu. Nechávám ji tam po dobu kynutí, popř. cca 20 min pokud v něm peču např. maso. Pak vodu vyliju, přiklopím a dám do studené trouby péct. Nesmí být vyhřátá, to by římák praskl. Kdysi jsem celé víko nořila ve dřezu do vody, ale to opravdu není třeba.

reagovat Damina 17.2.2014 21:55  80%    +  -

Blanka7: Koukám, že ti nikdo neporadil - takže ano namočit jen vršek do studené vody na cca 15 minut. Do spodního dílu dát (pokud děláš chleba) nakynuté těsto z pekárny(i když je hrnec glazovaný, dávám pečící papír) a dát péct na studený start.

reagovat Sallow 17.2.2014 14:06  100%    +  -

zajíc: Píšeš:
...do rima je cesta dlouha kdo ji nezna ten je....
trou bili hasiči do pochodu, velitel jim spadl do za chovej nás pane bože, ať jsem tlustí jako svi tila svíčka ...
Tak se mi to nějak vybavilo

stránkování diskuse:

Psát příspěvky může pouze přihlášený uživatel. Přihlásit se.



Přihlásit na tomto počítači trvale:
  Registrace
diskuse:
Diskusi založil(a): Anonym
přispívání bez omezení
Nástenka - Stát se členem
Členové diskuse - Členové online:
Nacházíte se v sekci:
Diskuse -> Zájmy a koníčky -> Vaření a recepty
Přečtěte si