Tuto diskusi založil(a): MarunaS
Dne: 6.2.2008
Diskuse nyní obsahuje celkem 510 příspěvků. Za poslední den je zde 9 nových příspěvků.
RYCHLÁ VEČEŘE zde
♥♥♥RECEPTY z Domácí pekárny♥♥♥
Marmelády-Džemy
Vynikající rady, tipy a nápady do kuchyně
České tradice-recepty
Jak se to dělá - rady a tipy
Video návody- (Reproplast)/KLIK SEM
Recepty nejen z čokolády Margot
NOVÉ
Hrničková kuchařka
Želatinový ztužovač zastudena a recepty
*****************************************************************
Kam na houby ??
Na houbách - mapa
*****************************************************************
2 hrnky - polohrubé mouky,
2 vejce,
3/4 hrnku cukru krupice,
1/2 hrnku oleje (nemusí být) ,
1 prášek do pečiva
1 vanilkový cukr
1 bílý jogurt (150g)
200 ml mléka
Ovoce dle vaší chuti (švestky nebo rybíz
Drobenka
Vše smícháme a těsto nalijeme na plech s vyšším okrajem a vyložený pečícím papírem. Na těsto dáme ovoce a posypeme drobenkou. Pečeme ve vyhřáté troubě do zlatova
Valašské muzeum
Aktuální stav financí na účtu:
29. 9. 2014 (7.00)
7 450 874,89 Kč
Těsto: (hrnek 250ml):
3/4 hrnku cukr krystal,
1 hrnek polohrubé mouky,
3/4 hrnku jihočeského mléka,
2 polévkové lžíce oleje,
4 polévkové lžíce kakaa,
1 prášek do pečíva
Náplň:
500 ml jihočeské smetany ke šlehání,
2 vrchovaté lžíce banánového pudingu,
1 lžíce ztužovače šlehačky,
50 gramů nastrouhané čokolády na vaření,
4 větší banány
Postup přípravy:
Nejdříve ušleháme žloutky s cukrem, přídáme mléko, olej, mouku smichanou s práškem do pečiva, kakao a nakonec lehce vmícháme sníh.
Těsto nalejeme do vymazané a vysypané nebo pečícím papírem vyložené (používám častěji) dortové formy a dáme péct do předem vyhřáté trouby přibližně na 30 minut při 180 stupních.
Na krém nejdříve dobře ušleháme smetanu se ztužovačem šlehačky, poté přidáme puding a čokoládu, komu by se zdálo málo sladké může přidat trošku cukru.
Upečený a vychladlý korpus vyndáme z formy a zhruba do poloviny korpusu vydlabeme, tak aby nám ale zbyl přibližně jeden centimetr korpusu po obvodu.
Vydlabaný korpus zatím dáme bokem. Do vydlabaného dortu dáme TENKOU vrstvu krému (v rámci milimetrů) a naskládáme banány, které jsme si nakrájeli zhruba na 1cm široká kolečka.
Na banány navrstvíme zbytek krému tak, aby tvořil krásný půlkruh. Krém hustě posypeme vydlabaným těstem, tak aby tvořil krtinec. Dáme do ledničky ztuhnout nejméně na tři hodiny, lepší však je do druhého dne.
1 hrnček 250 ml múka polohrubá
2 hrnčeky múka hladká špeciál
4 pl cukor kryštál
1 kl zarovnaná soľ
1 kus vajce
42 g droždie
2 cm=50 g roztopené maslo
1 hrnček vlažné mlieko
1 kus cukor vanilkový
hrsť hrozienka
1 na potretie vajce
Postup tady klik
Místo dvou malých jedna velká
Piškoty jsou prý lepší dlouhé a místo zakysanek dát tučný tvaroh (lépe tuhne)
1 kel.bílého jogurtu nebo zakysaná smetana
2 kel.polohr.mouky
1 čl. sody
(u slané varianty sůl)
natenko vyválet placku a vykrajovat skleničkou a smažit.
Naslano: kečup, sýr, sýr s česnekem,
Nasladko: džem, povidla
Postup/Klik sem
foto: helena.dr
250 g cukrářských piškotů
200 g zakysané smetany
100 g Ricotty
hrneček vychlazeného vanilkového pudinku
3 lžíce moučkového cukru,
1 vanilinový cukr,
150 ml silné kávy
pravé kakao na posypání
1. Polovinu balení piškotů naskládáme do mělké mísy podlouhlého tvaru.
2. Důkladně je pokapeme kávou (piškoty mají být kávou nasáknuté, ale ne rozmočené).
3. Ze zakysané smetany, Lučiny (nebo Ricotty), pudinku a cukru vyšleháme hladký krém.
4. Polovinu krému rozetřeme na piškoty.
5. Následuje vrstva piškotů, kterou opět pokapeme kávu.
6. Navrch dáme zbytek krému a vše posypeme kakaem.
7. Necháme v lednici několik hodin rozležet.
Těsto :
2 vejce,
1 hrnek cukr krupice,
1/2 hrnku oleje,
2 hrnky hladké mouky,
1 prášek do pečiva,
1 vanil. cukr,
1 hrnek mléka,
kakao,
marmeláda na pomazání
Krém : 400 ml mléka,
1 vanilkový pudink,
5 lžíc cukru,
2 tvarohy,
kakao,
1 máslo,
cukr moučka dle chuti.
Poleva :
1 čokoláda na vaření ,
1 zakysaná smetana.
Postup:
Vyšleháme vejce, cukr a olej do pěny. Přidáme mléko, mouku s práškem do pečiva a kakao. Důkladně promícháme a nalijeme na vymazaný a vysypaný hluboký plech. Pečeme v předehřáté troubě na 200st.Vychladlý korpus pomažeme marmeládou a potom krémem. Nakonec čokoládovou polevou. Dáme ztuhnout do lednice.
Krém: Uvaříme si pudink s cukrem a ještě do teplého zašleháme tvarohy. Máslo si vyšleháme s moučkovým cukrem a postupně přidáváme vychladlou tvarohovou směs.
Poleva: Rozpustíme si čokoládu na vaření a do ní vmícháme zakysanou smetanu. (Hejenka)