Komunita diskuse: *HRNÍČKOVÁ KUCHAŘKA*

Tuto diskusi založil(a): MarunaS
Dne: 6.2.2008
Diskuse nyní obsahuje celkem 509 příspěvků. Za poslední den je zde 8 nových příspěvků.

Nástěnka

165. Makovec s tvarohem

1 hrnek mletého máku
1 hrnek krystalového cukru
2 hrnky polohrubé mouky
1 hrnek mléka
1/2 hrnku oleje
1 prášek do pečiva
2 KL sody
250 g tvarohu
2 vejce

Smícháme všechny sypké ingredience, přidáme olej, mléko vejce a tvaroh. Vše řádně promícháme, vlijeme na vymazaný a vysypaný plech a pečeme na 190°C.

http://www.dagmar.estranky.cz/clanky/sladkosti--peceni--mlsani/dalsi-sladkosti-2.html

MarunaS 13.4.2013 21:05

164. Čokoládová buchta s pudinkem

Receptú klik sem

MarunaS 13.3.2013 10:15

MarunaS 9.12.2012 19:13

163. Banánová pochoutka

Lístkové cesto (ja som dala BB keksy) rozložíme do zapekacej misky,
banány rozrežeme (už som dávala aj broskyne a mandarínky) a uložíme.
Uvaríme 1 vanilkový puding a 1 zlatý klas a hneď nalejeme na banány - asi 6-7 dcl mlieka (stačí puding z 1 vanilkového prášku a 1/2 l mléka)
Na puding môžeme naliať rozpustenú horkú čokoládu, bude to vynikajúce, ale nemusí byť.
V miske rozmiešame 2polievkové lyžice kryštálového cukru, 3 polievkové lyžice mletých orechov, 1 škoricový cukor a 1 lyžicu strúhanky - rovnomerne posypeme a cca 30 minút pečieme (ak sa dajú BB keksy, stačí piecť 10-15 minút, len aby sa zapiekla posýpka).
Krájíme až po vychladnutí!!!!!!!!!!!

MarunaS 18.11.2012 11:07

162. Domácí chléb bez hnětení

MarunaS 14.11.2012 15:39

MarunaS 1.11.2012 15:36

Jak oddělit žloutek od bílku - bombaááá!! KLIK SEM

MarunaS 27.10.2012 10:55

161. Hrníčkový perník z cukety

2 hrnky nahrubo nastrouhané cukety
3 hrnky polohrubé mouky
1 hrnek cukru
1 prášek do perníku
1 vanilkový cukr
1/2 hrnku oleje
1/2 hrnku mléka
1/2 prášku do perníku
3 vejce
2 lžíce kakaa
1 lžíce skořice
marmeláda na promazání
rozpuštěná čokoláda na polití

Všechny suroviny promícháme v míse a nalijeme do vymazaného a vysypaného pekáčku. Po upečení perník rozřízneme a namažeme marmeládou. Můžeme ho také polít rozpuštěnou čokoládou.
(chytrazena)

MarunaS 10.8.2012 17:42

Pomoc při pečení - určení váhy pomocí 250 ml hrnečku

Plný 250 ml hrneček znamená /klik sem

MarunaS 2.8.2012 10:29

160. Koka sušenky

2 hrnky hladké mouky |
1 hrnek změklého sádla |
1 a 1/2 hrnku moučkového cukru |
1 a 1/2 hrnku kokosu |
3 lžíce kakaa |
1 žloutek
Ze všech surovin vypracujeme vláčné těsto. Necháme v lednici ztuhnout (cca 15 minut. Z těsta vyválíme plát silný asi tak půl centimetru a vykrajujeme čtverečky (buď vykrajovátkem, nebo si těsto úhledně rozkrájíme nožem). Klademe na pečící papír, zvolna pečeme ve vyhřáté troubě. Upečeme, vyndáme z trouby a na plechu je necháme úplně vychladnout (nehýbáme s nimi), protože při pečení a horké jsou strašně křehké. Po vychladnutí pocákáme čokoládovou polevou (hezká je i kombinace hodně tmavé a světlé polevy, případně čokoládové a bílé polevy). Je to vynikající cukroví nejen na Vánoce a určitě nikdo nepozná, že je v nich sádlo.
http://recepty.chytrazena.cz/cukrovi/koka-susenky-ze-sadla-141203.html
*****************************************************

*****************************************************
Sušenky ala oreo slepované

MarunaS 19.7.2012 20:17

159. Andělsky nadýchaný perník

2 hrnky hladké mouky
1 hrnek polohrubé mouky
2 hrnky mléka
1 hrnek oleje
1 1/2 hrnku cukru
1 čokoládový pudink
2 vejce
1 prášek do perníku
1 prášek do pečiva
1 vanilkový cukr
3 lžíce kvalitního kakaa
3 lžíce povidel, nebo marmelády
1 lžička skořice
hrst nasekaných vlašských ořechů
1 čokoládová poleva
Postup

Do jedné mísy smícháme všechny sypké suroviny a do druhé mísy dáme tekuté suroviny, které rozšleháme a pak vmícháme do sypkých surovin s moukou.
Na plech dáme pečící papír, vylijeme na něj těsto a pečeme tak 40 minut ve středně vyhřáté troubě. Pomažeme čokoládovou polevou, můžeme ještě posypat kokosem, nebo mletými ořechy.
Poznámka
Kdo by chtěl, může ještě perník rozříznout a promazat nějakou marmeládou, nebo džemem.
http://www.toprecepty.cz/recept/3606-andelsky-nadychany-pernik/

MarunaS 13.5.2012 19:22

158. Úžasný tvarohový moučník

Recept zde/klik

MarunaS 15.4.2012 10:18

157. Krém Těžká paříž

1l šlehačky 33%
280 g prosátého kakaa
200 g rostl. tuku (OMEGA třeba)
300 g cukru krupice
500 g kvalitní čokolády (s vyšším obsahem kakaa)

Šlehačku rozmícháme v hrnci s cukrem a přivedeme do varu. Okamžitě stáhneme a vmícháme postupně prosáté kakao. Následně vmícháme nahřátý tuk a na kousky nalámanou čokoládu pro snadnější rozpuštění. Po rozmíchání procedíme, abychom odstranili hrudky a dáme do chladna do druhého dne odležet. Druhý den vyšleháme.(labuznik.com)
Jedna rada, aby se dobře ušlehala:
Těžkou uvařenou a odleženou paříž mírně nahřejte a klasicky ušlehejte, nebojte se toho. Měla by vzniknout stejnorodá, nesražená hmota.(gastronews.cz)
*******************************************************
KRÉM TĚŽKÁ PAŘÍŽ:
s máslem
1/2 l smetany ke šlehání (nejmíň 30%)
15dkg cukru krupice
5 lžic kakaa
20dkg čokolády na vaření
25dkg másla
Za stálého míchání svaříme smetanu, cukr a kakao. Po spojení surovin ještě chvilku povaříme. Do horké směsi dáme nalámanou čokoládu a pokrájené máslo. Necháme vychladnout a během chladnutí občas promícháme. Dáme do chladu do druhého dne uzrát. Druhý den vyšleháme šlehačem. (toprecepty.cz)

MarunaS 15.4.2012 9:59

156. Jablkový bác ( od Radka*Poli)

10jablek na kostičky-
podusit na másle a troše vody, přidat rozinky a ořechy.Na lehce máslem vymazaný plech dáme podušená jablka a pak zalijeme těstem - vše smícháme:

3/4 l mléka;
1 měkký tvaroh;
1 kys.smetana;
6 lžic pol.mouky;
4 lžíce cukru;
3 celá vejce.

Peč cca 40 min na 190°C...já pekla pro obměnu z cukety. Při dušení jsem místo vody podlila šťávou z 1 citronu-dodá tomu chuť. Tak snad bude chutnat. Není to moc sladké a je opravdu "šťavnatá"!

MarunaS 17.11.2011 11:20

155. Koláč zebra


* 2 hrnček múka polohrubá
* 1 hrnček cukor kryštál
* 4 ks vajcia
* 1 hrnček olej
* 1 ks prášok do pečiva
* 1 hrnček mlieko
* 2 PL kakao
* 1 ks cukor vanilkový
Cukor,vanilkový cukor, vajíčka a prášok do pečiva vymiešam šlahačom.
Pridám múku, olej, mlieko a zamiešam. Všetko naraz.
V druhej nadobe zmiešam kakao a teplú vodu / 4 pl/ .
Pridám polovicu bieleho cesta.
Formu na tortu vymastím a pomúčim.
Do stredu dám 3 PL bieleho cesta , potom pridám znova do stredu 3 PL kakaového cesta. A takto striedam až kým sa neminie cesto.
Pečiem 40 minút pri 180 stup.
(http://varecha.pravda.sk)
Recept, postup, foto zde/klik

MarunaS 12.11.2011 13:35
 

Členové komunity

Celkem 731 členů komunity.
hledka Ziva Helili Sebenka lupra Milena194 dašenka Alfa-Julie travel153 Bikinka Jitula tasa cich Cassipeia karolina71 anula123 barvinek17 lenkazdra elenor kajako Shivali kecinka Hrusticka dracena anula1234 Nikolka2008 katamama Norika5 kasimo eňka Aknudar omm klotylda007 radmilka 1sirka Nadule janulka.zlatiii micorazon bama vickyy M.Wejinka ishi kvietok331 rob1 babčaDanča Hihika vlavy mlsalka kecke Derii newim babi65 Vjerka sáček Mew viviane** clou Ivana-E. ramgada

Správci diskuse



Přihlásit na tomto počítači trvale:
  Registrace
diskuse:
Diskusi založil(a): MarunaS
přispívání jen pro zaregistrované
Nástenka - Stát se členem
Členové diskuse - Členové online:
Nacházíte se v sekci:
Diskuse
Přečtěte si