Tuto diskusi založil(a): MarunaS
Dne: 6.2.2008
Diskuse nyní obsahuje celkem 534 příspěvků. Za poslední den je zde 33 nových příspěvků.
moc vás prosím, kdo sem chodí, nechte tady nějaký vzkazík nebo stačí ikonka, abych věděla, že tato diskuze tady není jen na parádu.
MarunaS 9.3.2021 10:29250 g tvarohu (nejlépe farmářský,ne z vaničky)
250 g hery
250 g hladké mouky
1/2 lžičky soli
1 ks vejce na potření
hustá marmeláda nebo povidla na naplnění
moučkový cukr na posypání
Heru - měkká, mouku prosejeme a spolu s tvarohem a solí vypracujeme pružné nelepivé těsto, které necháme minim. 2 hod. v mikroten sáčku (i přes noc) odpočívat v lednici.
Těsto si rozdělíme na 2 díly (lépe se s ním pak pracuje) a na lehce pomoučeném válu vyválíme na placku o výšce 2 mm.
Vykrajovátkem nebo skleničkou vykrajujeme kolečka (velikost nechám na vás).
Doprostřed kolečka pomocí dvou lžiček klademe malé kopičky marmelády nebo povidel. Přehneme a pořádně bříškem prstu přitlačíme, aby se nám příliš neotevřely a všechna náplň nevytekla.
Přemístíme na plech s papírem na pečení, potřeme rozšlehaným vejcem a v troubě na 200°C/cca 10 minut, dorůžova.
Ihned po upečení bohatě pocukrujeme.
Naše kamarádka na Dámě nabízí 2-3 kg vyloupaných ořechů po 180,-Kč za 1kg + poštovné, kdo by měl zájem zanechte jí vzkaz
JaninkaLN/KLIK SEM
5 kg jablek, 60 dkg cukr, 150 ml octa Jablka smíchat s cukrem, polít octem. Nechat 24 hodin stát. Pak vařit 3 hodiny. Já to tak dlouho nevařím, jablka se rozvaří.Nemusí se sterilovat. Ale já sterilizuji, jen co by chytla víčka.
Sallow 15.3.2018 7:40• 1 hrnek polohrubé mouky • 1 hrnek hladké mouky • 1 hrnek moučkového cukru • 1 vanilkový cukr • 1 prášek do pečiva • 2 vejce • 1 hrnek mléka • půl hrnku rozpuštěného másla • hrst rozinek • hrst nasekaných ořechů • 1 lžička kakaa • 1 lžička sušené citronové kůry Recept hrnkový beránek připravíme takto: Smícháme všechny suché suroviny včetně rozinek a ořechů, přidáme celá vejce, mléko a tuk a dobře promícháme. Těsto nalijeme do vymazané a hrubou moukou vysypané formy, přikryjeme a pečeme v předehřáté troubě při 180°C asi hodinu.
Sallow 28.3.2017 8:58
Tady je recept: KLIKNI ... a přidala jsem tam ještě 3/4hrnku mletých ořechů...tak se to už peče.
Dost mi nakynula. Je v té vyšší míse a peču ji 25-30min.
2 vejce, 1 vanilk. cukr, 1/2 hrnku krystal cukru, 1/2 hrnku oleje, 3/4 hr. mlíka, 1,5 pol. mouky, 1 prášek do pečiva, oříšky, rozinky
Z jedné dávky dělám 4pizzy.
Těsto: 2,5 hrnku hl.mouky, 1hrnek vody, 42g droždí, 1/2lžičky soli, 1/2lžičky cukru, 2lžíce olivového oleje. Vypracuji a nechám odpočívat než si připravím další ingredience.
Těsto rozdělím na 4 díly, vyválím a pomažu kečupem nebo omáčkou na pizzu. Kladu oblíbené potraviny - hermelín, nivu, eidam, mozzarellu, balk,.sýr, kukuřici, olivy, brokolici, uzeniny, šunku, špenát, žampiony
Hrníčkové recepty na piškotové těsto/tady klik
http://www.ceskenapady.cz/hrnickove-recepty-na-piskotove-testo-cnp-1110-8389.html#hrnickovy-recept-na-piskotove-testo-s-ovocem
2 střední červené řepy nastrouhané najemno
3/4 hrnku mléka
1/2 hrnku třtinového cukru
2 PL rostlinného oleje
1 a 1/3 hrnku celozrnné mouky
1/2 hrnku kakaového prášku
1 ČL prášku do pečiva bez fosfátů
75 g hořké čokolády
Řepu nastrouhejte a smíchejte s třtinovým cukrem, mlékem a olejem. V druhé míse promíchejte mouku, prášek do pečiva, kakao a nasekanou čokoládu. Moučnou směs opatrně přimíchejte k řepové směsi. ,br>
Pečte v pečícím papírem vyloženém plechu a v předehřáté troubě na 180°C/40 min.
Pečeno na plechu velikosti 30 x 22 cm a brownies bylo po upečení zhruba 1,5 cm vysoké. Pokud máte rádi vyšší kousky, pečte v menší pečící nádobě.
SUROVINY na 3 záviny:
1 a půl hrnku mléka
6 vrchovatých lžic písk. cukru
1 a půl kostky kvasnic - 42g + 21g
1 vejce
3 žloutky
2 hrnky polohrubé mouky
3 hrnky hladké mouky
1 hrnek oleje, vrchovatá lžíce másla nebo sádla (nechat rozpustit)
citr. kůra
trochu rumu
vanilkový cukr a sůl.
NÁPLŇ : asi 1,5 kg strouhaných a trochu vymačkaných jablek
3 velké hrsti strouhaných ořechů
2 - 3 hrsti moučk. cukru
drcené piškoty (nebo strouhanka)
2 vanilk. cukry
citr. kůra
trochu rumu
lžička mleté skořice
Velmi dobrý, měkoučký a navíc jednoduchý - hrnkový. Dělám z něj i buchty a koláče. Výborný je i s mákem.
Vše smícháme v míse, podle potřeby zahustíme a dochutíme. Těsto vymísíme a necháme vykynout. Rozdělíme na 3 díly, vyválíme, naplníme, stočíme a klademe na plech s pečícím papírem. Každý závin z boku potíráme rozpuštěným tukem, aby se neslepily. Před vložením do dobře předehřáté trouby je potřeme rozpuštěným tukem i na povrchu.
Pečeme asi na 200°C/asi 30 minut.
Zkusíme špejlí, zda jsou upečené. Po upečení je potřeme opět tukem a přikryjeme utěrkou. Vydrží dlouho vláčné.
1 hrnek mléka 1 hrnek krupicového cukru 1 hrnek sušeného mléka 50 g másla 1 lžíce vody Ve vetším hrnci smíchejte vodu s cukrem. Míchejte, dokud se cukr úplně nerozpustí a nezačne se směs zbarvovat dohněda. Poté přidejte máslo a nechte rozpustit. Přilijte mléko a míchejte, aby se vše dobře spojilo. Naposledy přisypte sušené mléko a dobře promíchejte, aby ve směsi nezůstaly hrudky. Vařte další tři minuty, poté sundejte z plamene a nechte trochu vychladnout. Přelijte do uzavíratelných sklenic a skladujte v lednici.
Sallow 13.5.2016 10:14